http://forum.donanimhaber.com/m_22460774/tm.htm arkadaşlar ben bu linkte yazılanları okudum ama birazda yapmaya çalıştım ama olmuyor sitem açılırken mavi ekran çıkıyor bu konuda kısaca nereye ne yapmam gerektiğini anlata bilirmisiniz önceden 3.6 da açılan makina şimdi ondada açmıyor ltfn yardım edin zoruma gitmeye başladı arkadaşlar 4.3 4.5 ss koymuşlar benimki 3.6 yı bile açmıyor artık. (TT V1 CPU COOLER)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa1907 -- 31 Temmuz 2008; 1:44:15 >
anakartın oc kapasitesi fazla değil p35 chipsetli anakartlar daha çok 65nm işlemciler içindir onlarda daha fazla oc yapabilirsin birde o anakart hem ddr2 hem ddr3 olduğu için kontrolcüler fazla ısınır oda sıkıntı çıkarır o yüzden elindeki işlemci 45nm sana iyi bir anakart tavsiyesi yapayım gigabyte p45 ds3r alırsan fazlasıyla oc yaparsın
birde sana tavsiye çok yüksek seviyede anakart almadığın sürece hem ram slotlarının dört'ünüde kullanma 2adet 2gb alsaydın daha iyi olurdu
anakarta ddr3 için ek bir kontrolcü takılmıyor. ondan değil bence. ayrıca bu anakartla iyi overclock yapanlar var ama extreme overclcok yapılamıyor diye biliyorum bu anakartla. anakartın soğutucusu falan pek iyi değil ondan olabilir. mofset soğutucusu yok mesala anakartta. ayrıca ramlerinden de takılıyorolabilirsin. ayarların nedir ramlerde?
sistemimiz benzer ben 4GHZ yi gördüm ama arthos alamadığımdan 3.8 de çalıştırıyorum şu sıralar 3.6 ya düştüm günlük rahat çalışıyor sana tavsiyem kesinlikle 2 ram slotunu boşalt öyle dene hemen anakarta çamur atmayalım serinin en güzel anakartı var sende
Intel E8400@3.8GHZ 423FSB 1,40V - Gigabayte DS3R - OCZ 4GB (2x2GB) 846mhz Platinum CL 5-4-4-15 1.8v - Zerotherm CF900 - High Power 500W - Akasa ZEN Atx - Akasa SD-HC Internal Kart Okuyucu - Palit 8800GT 512mb - Asus 20x Sata DVD Writer - Samsung 16x sata DVD Writer- 500GB Samsung 16mb cache - Samsung 2232BW - logitech mx1000 mause - logitech MX3000 klavye - logitech x540 speaker - Sky Star 2 Türksat 1C, Hotbird, Eutelsat W3
http://forum.donanimhaber.com/m_22460774/tm.htm arkadaşlar ben bu linkte yazılanları okudum ama birazda yapmaya çalıştım ama olmuyor sitem açılırken mavi ekran çıkıyor bu konuda kısaca nereye ne yapmam gerektiğini anlata bilirmisiniz önceden 3.6 da açılan makina şimdi ondada açmıyor ltfn yardım edin zoruma gitmeye başladı arkadaşlar 4.3 4.5 ss koymuşlar benimki 3.6 yı bile açmıyor artık. (TT V1 CPU COOLER)
ramlere dikkat !!!!
bunlar denemelik
burasi biraz sicak bir ulke arti 8400 ler yanlis olcuyor simdi resim cekip yolluyorum arti everesi actigim zaman voltaj boyle gosteriyor buda normal everesi acmadan
hatta biraz daha ciktim 50 mhz gibi daha test etmedim suan sb nb bloclari bekliyorum sonra fps denemesi yapacagim
Soğutma Sistemini söylermisin ? normal bir CPU fan ı ile bu değerlerde biraz zor bu verdiğin link te yapılan o.c de neler kullanılmış ona dikkat et ayrıca 2 x 2 yapsan ram leri daha iyi verim alırsın Termal ( su ile ) soğutma kullanırsan daha iyi verim alırsın... Ayrıca bu sisteme Güzel bi soğutma yapman lazım . işlemcinin yüksüz ısı değerlerini buraya eklersen daha iyi cevap bulursun
Arkadaşlar şimdi bende 4x1 gb ram var 4 üde takılı olunca hiç birşekilde overclock olmuyordu söktüm ramleri tek tek yeniden 3 ünü taktım sonunda 4.05 ghz de çalıştı voltaj felanda vermedim voltajı auto yaptım voltaj verdiğim zamanda açmıyor şimdi makina 2 saattir çalışıyor henüz bir reset veya kapanma olmadı.ben bunlara voltaj vermezsem herhangi bir problem olurmu acaba????????????(ramleri 5-5-5-15 aldım).Soğutucu thermaltake V1 var. easytune6 programı 38 derce gösteriyor hw monitor ne fanları ne sıcaklığı nede voltajı hiç birini göstermiyor orthosu açıyorum 10 saniye sonra hata veriyor.3dmark06 yı açıyorum çalışmıyor kapatıyor programı ama 3dmark vantage açıyorum sorunsuz bitiriyor testi.
Makina 3 saat sonra mavi ekran yaptı maalesef bu denemede başarısız oldu rest attım makina ayarları sıfırladı öyle açtı.ramleride deiştirdim şimdi 2x1gb+1x2gb ram var overclock hiçbir şekilde olmuyor neden????????????????????????
Makina 3 saat sonra mavi ekran yaptı maalesef bu denemede başarısız oldu rest attım makina ayarları sıfırladı öyle açtı.ramleride deiştirdim şimdi 2x1gb+1x2gb ram var overclock hiçbir şekilde olmuyor neden????????????????????????
Gigabyte'ın anakartlarında kullandığı komponentler kalite olduğundan ısı olarak ortaya çıkan verim kaybı çok düşük... Benim imzamdaki sistemi günlük kullanıyorum (FSB:500Mhz), P35'ler canavar gibin overclock olur,
Arkadaşın durumu için de voltajı arttırmak lazım tabi,
Bilginize,
anakartın oc kapasitesi fazla değil p35 chipsetli anakartlar daha çok 65nm işlemciler içindir onlarda daha fazla oc yapabilirsin birde o anakart hem ddr2 hem ddr3 olduğu için kontrolcüler fazla ısınır oda sıkıntı çıkarır o yüzden elindeki işlemci 45nm sana iyi bir anakart tavsiyesi yapayım gigabyte p45 ds3r alırsan fazlasıyla oc yaparsın
birde sana tavsiye çok yüksek seviyede anakart almadığın sürece hem ram slotlarının dört'ünüde kullanma 2adet 2gb alsaydın daha iyi olurdu
dostum 3.6 mhz için bence voltaj ada luzum yok,ancak biostan kontrol et 1.15 felam olmasın,öyle ise 1.20-1.30 arası yaparsan yeterli olur.orthos çalıştır sonrada. ancak 4 slot ramlar sorun çıkarıyor sanırım problem ana kaynağı ramlar olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbtaskale -- 2 Ağustos 2008; 15:12:06 >