evet başlıkda belirttiğim gibi resimleri çekiyorum previewleri ve kendileri iphone dasorunsuz gözüküyor ancak bilgisayara aktardığımda resimler hep yan dönmüş vaziyette tek tek düzeltiyorum hepsini.acdsee ile açtığım zaman sorun yok ama windows resim görüntüleyicisi ile açtığımda yan dönmüş gözüküyorlar zaten previewleride yan dönmüş.bu sorun 2 aya yakındır var ilk zamanlarda hiç böyle tuhaflıklar olmazdı. aynı sorunu yaşayan ve çözümünü bulabilen varmı?
fotoğrafı yatay çekerseniz (fotoğraf makinesi gibi) bilgisayarda normal çıkar . Dikey çekerseniz belirttiğiniz gibi çıkar. Eğer dikey pozisyonda çektiğiniz fotoğrafı yatay görmek istiyorsanız aynı iPhone'daki accerelometer gibi donanımları olan , fotoğrafı direk istenilen pozisyona çevirebilen fotoğraf makineleri mevcut.
dediğim gibi eskiden böyle bir sorun yoktu cihazda bütün resimler normal görünüyordu bir anda olan birşey bu. acdsee ile acınca resimleri normal gösteriyor.windows un programı ile acınca yamuk resimler düzeltirsiniz sonra kapatırken size sorar düzelttin bunu kaydetmek istiyormusun diye bilirsiniz.hiç onu sormuyor düzeltiyorum direk düzelmiş oluyor.cihazda bir sorun var gibi kurduğum br program dolayı olabilir.ama bilen bulamayacagım sanırım
son yukledıgın bişiden olabılır dıcem ama acdsee ile normal windows'un kendi açıcısı ile yamuk bende senın bılgısayarında bişi var iphone ile böyle bir sıkıntın olabılecegını zannetmıyorum
snapture u ve kamera kullanabilen bütün programları kaldırıp deneyeceğim bi.video programlarıda dahil. bilgisayarda birşey yok evde ve ofisde 2 bilgisayarım var bunlardada aynı. mail olarak gönderiyorum dosyaları mail ede yatay olarak geliyorlar yine.çok tuhaf.
neyse 2.0 a geçecez zaten yakında o zaman bi format yicek alet kendine gelir böylece kesin bir program kafasını karıştırdı.
acayip bir sorun zamanla degısık degısık sorunlar cıkıyo neyse kolay gelsın arkadasım umarım çözersin bı sekılde ama o kadarda can sıkıcak bişi degıl olduguna ınanıyorum en azından pc de duzeltır bakarsın
Herşeyin sonu işte O en sevmedıgım sey ama genelde herseyin çözümü o aslında gecen bendede bir sorun vardı acilen arkadasımı aramam gerektı ben rehber kullanmıyom telde arıyamadım 3'e basıyom 5 yazıyo 1'e basıyom 0 yazıyo resetledım düzelmedi son yukledıgım applicationlardandır dedım en son yukledıgım 3 yazılımı kaldırdım benım telde 120 application felan kurulu artık oda insaf demeye basladı sanırım touch'a bir kodum çat die baktım aaa yazıyo bende sasırdım fazla gevezelık yaptım sanırım anlatmak ıstedım