arkadaşlar yakın zaman içinde yeni bir makine toplayacağım ama bu ram mevuzati beni acayip delirtmis durumda, almayi planladigim diger parcalari ve aklimdan gecenleri asagida ozetleyim ;
1) en basta kafama takilan 1333 ve 1066 Mhz mevzu, simdi gidipte 1600Mhz destekleyen bir board alirken istiyorumki alacagim ramlerde 1600mhz e yakin olsunlar ama 1333 ler suan DDR3 lerde var ve onlarinda fiyatlari pek uygun gibi degil. sizce 1333 ve 1066 mhz arasinda nasil bir fark hissederim %kaç lık bir performans artışı sağlar 1333.... ve su tarih itibariyle 1333 almak mantiklimidir yoksa yetermi 1066 liklar ?
2) diger bir soruda gercekten vista kurmalimiyim ? yani xp halen bana yetiyor gibi ama vistadaki directX 10.1 destegi beni cekecek gibi. bu durumda 4gb ram e ihtiyacim var ve 4x1 mi 2x2 mi almaliyim ona karar vermem gerek. olmadi yada desem simdilik 2gb ile idare ederim xp ile takilayim sonra vista olayina girerim 2gb daha alarak, bu durumda tek 2gb lik ram sorun cikarirmi yoksa bu meletlerin illaki dual mi calismlari gerek ?
3) birde soyle bir ram buldum >> OCZ Reaper-X 1000MHz CL5 DDR2 4GB Dual Kit (2x2GB) OCZ2RPX10004GK simdi bu ramler 2x2 ler ve fiyatlarıda iyi 253,46 YTL lakin 1000mhz calisiyolarmish. bu durumda hadi dedim 1066 lara ok dedigimi varsayarsam bu sefer 1066 ile bu 1000mhz lik ram ler arasinda nasil bir performans farki olur yada bu ramleri kullanan varmidir ? siz ne düşünüyorsunuz ?
// gördüğünüz gibi kafam epey karışık ve yardıma ihtiyacım var, herhangi bir şekilde yorum yada başka bi ram tavsiyasinde bulunabilirseniz cok sevinirim. board ve islemcim belli gibi yukarda, onlarin isiginda uygun performansli birseyler onerebilirsiniz. bu arada OC'a pek niyetim yok ama parcalar saglam olursa belki biraz denerim gibi düşünüyorum, OC önceligim degil...
simdiden herkese tesekkurler ve iyi calismalar :)
Dostum bende çok tereddüt yaşadım ama yaptığım araştırmalarda 1066 mhzin 800 mhz den çok farzla persorman sağlamadığını gördüm.. Yani arada dudak uçuklatacak kadar fark yok. İlk olarak OCZ Reaper 2X2 1066 alayım dedim. Fiyatı 260 ytl civarında sonra Balistix 2X2 800 mhzi gördüm 180 ytl civarında arada 80 ytl farkvar. Bu fark performasa o kadar çok etki edeceğini sanmıyorum. Zaten Balistix i 1100 de stabil olarak kullanan arkadaşlar var.. Ha OCZ Reaper da çok güzel O.C oluyor ama senin boardın 1200 Mhz e kadar O.C olabiliyor zaten.. Bana 2X2 Balistix ve 80 ytl avantajı daha makul geldi ve siparişi verdim... Zaten sene sonunda sistemler değişiyor. Fiyatlarda büyük olasılıkla düşüşler yaşanacak.
dostum cvp icin tesekkurler, dedigin buyuk ihtimalle dogru ama 80 ytl ayirabilirim sanirim 1066 icin. kimse daha birsey demezse 4gb 1066mhz lik ramler sececegim ama marka konusunda hala kararsizim. birde 4x1 yerine 2x2 yapmanin daha saglikli oldugunu ogrendim bir soruyu daha elemish oldum :)
Ne kartlar gördüm üzerinde soğutucu yok ! Ne soğutucular gördüm altında kart yok !
ocz lerde iyi fakat crucial ballistix tracer 2x1 1066 16fe5 kodlu kit alırsan uçacağın garanti çünkü genelde bu koda sahip kitlerle ben dahil birçok kullanan insan 1300-1400 yapıyor 2.5 e kadar voltaj verdiğimi ve 1350 açtığımı bilirim bence ocz 253 yerine 170-150 civarı bu ramleri al vista kurmanıda tavsiye ederim çıktığı günden buyana sorunsuz kullanıyorum görsellik olayı bitiriyor bileşenlerinde hızlı ise geriye keyfini çıkarmak kalıyor dostum.
ocz lerde iyi fakat crucial ballistix tracer 2x1 1066 16fe5 kodlu kit alırsan uçacağın garanti çünkü genelde bu koda sahip kitlerle ben dahil birçok kullanan insan 1300-1400 yapıyor 2.5 e kadar voltaj verdiğimi ve 1350 açtığımı bilirim bence ocz 253 yerine 170-150 civarı bu ramleri al vista kurmanıda tavsiye ederim çıktığı günden buyana sorunsuz kullanıyorum görsellik olayı bitiriyor bileşenlerinde hızlı ise geriye keyfini çıkarmak kalıyor dostum.
dostum tavsiye icin tesekkurler, dedigin ram e baktim ama kafam atakilan bikac sey var ;
1- oncelikle 2x1 lik bir set bu ve total 4gb yapmam icin 4 adet takmam gerekecek ki forumlarda 4x1 olarak yapilan ram yapilanmasinin sorun cikardigini okudum epey sen ne dersin 2- bu ram leri 1300-1400 civarinda calistirinca ne gibi bir sogutma ihtiyaci duyuyolar sen ne yapiosun 3- http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd72600 adresinde hepsi buradaa var ama galiba bu senin bahsettigin degil, dedigin bu 16fe5 kodu neresinde yazmakta ve suan satilan yer biliormusun ?
tekrar tesekurler :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melatonin -- 24 Temmuz 2008; 2:51:34 >
dostum tavsiye icin tesekkurler, dedigin ram e baktim ama kafam atakilan bikac sey var ;
1- oncelikle 2x1 lik bir set bu ve total 4gb yapmam icin 4 adet takmam gerekecek ki forumlarda 4x1 olarak yapilan ram yapilanmasinin sorun cikardigini okudum epey sen ne dersin 2- bu ram leri 1300-1400 civarinda calistirinca ne gibi bir sogutma ihtiyaci duyuyolar sen ne yapiosun 3- http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd72600 adresinde hepsi buradaa var ama galiba bu senin bahsettigin degil, dedigin bu 16fe5 kodu neresinde yazmakta ve suan satilan yer biliormusun ?
tekrar tesekurler :)
1.ben 4x1 1066 olarak kullandım bir dönem hiç sorunsuz belkide pc bileşenlerine göre değişiyor yabancı forumlardada genelde 4x1 çalıştırıp sorun yaşayan görmedim. 2. ramleri bu seviyelere getirdiğinde kasa içi soğutman iyi ise pek artı bi soğutmaya gerek kalmıyor ama istersen üzerlerine küçük bi fan doğrultman katkı sağlar. 3. ramlerin kodları genelde BL2KIT12864AL1065 verilir sadece kutuların üstünde BL2KIT12864AL1065.8FE5 veya BL2KIT12864AL1065.16FE5 diye yazar bunları alacağın firma yada kişiye sorarak alıcaksın yada görerek arkadaşında dediği gibi şuan 2x2 800 mhz kitlerde 16FE5 iyi oc oluyor 1200 görürsün bunlarıda değerlendirebilirsin.