Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Benim PC me Bulaşan Virüs Ağımdaki Diğer PC lerede Bulaşır mı?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Güvenlik >> Benim PC me Bulaşan Virüs Ağımdaki Diğer PC lerede Bulaşır mı? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ysfbkrcn

22 Temmuz 2008; 0:29:57 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Benim PC me Bulaşan Virüs Ağımdaki Diğer PC lerede Bulaşır mı?
Geçen gün pc im lanet olası bi virüs tarafından ele geçirildi ve çöktü diyebilirim.Format attım,düzeldi ama kafama takılan asıl soru bu.
Neti 2 kişi kullanıyoruz ve benim pc me giren virüs ağ yoluyla arkadaşımın bilgasayarınada bulaşmış olabilir mi?
Virüs bulaştıktan 1-1,30 dk sonra net kablosunu çektim hemen

Let's talk this over
It's not like we're dead
Was it something I did? Was it something You said?
Don't leave me hanging
In a city so dead
Held up so high
On such a breakable thread

PHaLaNX.

22 Temmuz 2008; 1:45:13 

1 dakika malware'ın ağda yayılması için gayet yeterli. Bu yayılma ağ paylaşımında basit şifre kullanılması veya hiç şifre kullanılmamasından dolayı gerçekleşebileceği gibi ağdaki makinelerin güvenlik açıkları kullanılarak da gerçekleşebilir. Ayrıca yazılımın yerleştiği makinenin ağda ne derece yetki sahibi olduğu da önemlidir. Tabii her malware ağda kendiliğinden yayılır diye bir kural yok.

Emin olmak için, elinizde sizin PC'ye yerleşen yazılımı tanıyan bir antivirüs programı varsa diğer bilgisayarı da bu programla taratmanız iyi olur.

ysfbkrcn

22 Temmuz 2008; 2:15:35 

quote:

Orjinalden alıntı: PHaLaNX.

1 dakika malware'ın ağda yayılması için gayet yeterli. Bu yayılma ağ paylaşımında basit şifre kullanılması veya hiç şifre kullanılmamasından dolayı gerçekleşebileceği gibi ağdaki makinelerin güvenlik açıkları kullanılarak da gerçekleşebilir. Ayrıca yazılımın yerleştiği makinenin ağda ne derece yetki sahibi olduğu da önemlidir. Tabii her malware ağda kendiliğinden yayılır diye bir kural yok.

Emin olmak için, elinizde sizin PC'ye yerleşen yazılımı tanıyan bir antivirüs programı varsa diğer bilgisayarı da bu programla taratmanız iyi olur.

ama benim pc me virüs bulaştığı zaman ağımdaki diğer pc kapalıydı.Virüs bana bulaştı ve ben yönetici değilim.Dosya ve yazıcı paylaşımıda kapalı.
Yinede bulaşmış olabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysfbkrcn -- 22 Temmuz 2008; 2:14:54 >

Let's talk this over
It's not like we're dead
Don't leave me hanging
In a city so dead
Held up so high

Serdar

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

22 Temmuz 2008; 2:34:11 

Durum dediğiniz gibiyse, yani diğer PC kapalıysa bulaşması mümkün değildir. Açıksa yukarıdaki ihtimaller muhtemeldir...

Tierarzt
eski isim / salpyilmaz
blog / www.serdar.ws
Bilgi Paylaşım Platformu / www.cxcx.org
PHaLaNX.

22 Temmuz 2008; 2:46:56 

Bu durumda da virüsün tam olarak ne zaman etkin hale geldiğini bilmek gerek. Eğer virüsün varlığından antivirüs yazılımı sayesinde haberdar olduysanız, örneğin virüs yeni bir kod olabilir ve birkaç gündür bilgisayarınızda bulunabilir. Fakat siz antivirüs'ü bu gün güncellersiniz, o da virüsü tespit eder ama virüs çoktan yayılmıştır. Ayrıca bu durum zararlı yazılımın ne tür bir davranış gösterdiğine göre de değişebilir.

Yani kısacası dediğim gibi emin olmak için o virüsü tespit eden bir program varsa onunla diğer PC'yi de taratmakta fayda var.

Ekleme: Yazılımın diğer bilgisayara geçebilmesi için illa ki dosya veya yazıcı paylaşımı olması gerekmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 22 Temmuz 2008; 2:47:25 >

ysfbkrcn

22 Temmuz 2008; 2:52:20 

quote:

Bu durumda da virüsün tam olarak ne zaman etkin hale geldiğini bilmek gerek. Eğer virüsün varlığından antivirüs yazılımı sayesinde haberdar olduysanız, örneğin virüs yeni bir kod olabilir ve birkaç gündür bilgisayarınızda bulunabilir. Fakat siz antivirüs'ü bu gün güncellersiniz, o da virüsü tespit eder ama virüs çoktan yayılmıştır. Ayrıca bu durum zararlı yazılımın ne tür bir davranış gösterdiğine göre de değişebilir.

Yani kısacası dediğim gibi emin olmak için o virüsü tespit eden bir program varsa onunla diğer PC'yi de taratmakta fayda var.

olay tam olarak şöyle;
bi dönüştürme programı indirdim.Setup dosyasını çalıştırdım ama hiç bi pencere karşıma çıkmadı.Yaklaşık 1 dk sonra virüs prog.(nod32) uyarı verdi ve virüslü dosyayı sildi.Ama bi işe yaramadı.Başlat menüm ve yereldisklerim kayboldu,saatin yanında VİRÜS ALERT yazdı.Tüm programlar devre dışı kaldı.Hemen net kablosunu çektim ve reset attım.Açıldığında durum yine aynıydı ve hatalar veriyordu ve kendi kendine nete girmeye çalışıyordu.Bende format attım. (Ama sadece C ye. D de film ve programlarım var.)

Diğer PC de büyük ihtimalle kapalıydı.Çünkü genelde evde olmazlar.

Let's talk this over
It's not like we're dead
Don't leave me hanging
In a city so dead
Held up so high

PHaLaNX.

22 Temmuz 2008; 3:11:54 

Bu durumda virüs o setup dosyasıyla gelmiş gibi gözüküyor, dolayısıyla da yayılmış olma ihtimali hayli düşük. Ama "benim PC'me bulaşan virüs ağımdaki diğer PC'lere de bulaşır mı?" sorusunun cevabı kesinlikle evet. Yani o anda diğer PC'ye geçmemiş olması bundan sonra da geçmeyeceği anlamına gelmez. Özellikle o bahsettiğiniz D bölümüne dikkat edin ve taratın derim.

ysfbkrcn

22 Temmuz 2008; 3:42:08 

quote:

Bu durumda virüs o setup dosyasıyla gelmiş gibi gözüküyor, dolayısıyla da yayılmış olma ihtimali hayli düşük. Ama "benim PC'me bulaşan virüs ağımdaki diğer PC'lere de bulaşır mı?" sorusunun cevabı kesinlikle evet. Yani o anda diğer PC'ye geçmemiş olması bundan sonra da geçmeyeceği anlamına gelmez. Özellikle o bahsettiğiniz D bölümüne dikkat edin ve taratın derim.

C yi şimdi tarattım ve temiz.Hemen D yi taratıyorum.Ben NOD32 kullanıyorum.Daha sıkı güvenlik için başka önerileriniz var mı?

Let's talk this over
It's not like we're dead
Don't leave me hanging
In a city so dead
Held up so high

PHaLaNX.

22 Temmuz 2008; 9:30:28 

Hangi antivirüs daha rahat geliyorsa onu kullanın. Fakat bunun dışında mutlaka bir firewall yazılımı bulunsun. ZoneAlarm Pro'yu önerebilirim, netteki belli başlı sitelerden edinebilirsiniz.

Kolay gelsin...

ysfbkrcn

22 Temmuz 2008; 16:33:08 

tamam,yardımlarınız için teşekkürler

Let's talk this over
It's not like we're dead
Don't leave me hanging
In a city so dead
Held up so high

Turbolinux

22 Temmuz 2008; 19:22:06 

Benim önerim ise A-Squared programı olacaktır, kullandığın antivirüs yazılımına ek güvenlik sağlayacaktır.

Bu programı aşağıdaki adresten indirebilirsin.

www.emsisoft.com

PARDUS 2008.1 ÇIKIYOR! Eski Kullanıcı Adım: Mr.Sparkle

Dh 2006 Üyeleri
ysfbkrcn

22 Temmuz 2008; 22:55:28 

quote:

Orjinalden alıntı: mr.sparkle

Benim önerim ise A-Squared programı olacaktır, kullandığın antivirüs yazılımına ek güvenlik sağlayacaktır.

Bu programı aşağıdaki adresten indirebilirsin.

www.emsisoft.com

şimdi indirip deniyorum,teşekkürler
ZoneAlarm Pro nun ayarlarını yapamadım.Programı çalıştırdığım zaman nete bağlanamıyorum.Bide bunu deneyelim

Let's talk this over
It's not like we're dead
Don't leave me hanging
In a city so dead
Held up so high

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Güvenlik >> Benim PC me Bulaşan Virüs Ağımdaki Diğer PC lerede Bulaşır mı? Sayfa: [1]
Buraya git: