Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Kıbrıstan Pasaportsuz!! Cep telefono getirme

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Nokia >> Kıbrıstan Pasaportsuz!! Cep telefono getirme Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
manyamisboyss

21 Temmuz 2008; 23:02:23 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaslar bununla ilgili bir konu açmıstım ve Kıbrıs'tan telefon getirdigimde kayıt işini nasıl halledebilirim diye sormuştum.

Evet arkadaslar ben 19.06.2008 tarihinde KKTC ye giriş yaptım(pasaport kullanmıyorum) Girişimden sonra elime geçen parayı değerlendirip bununla bir telefon almak istedim ve uzun zamandır düşündügüm N95 8GB modelli Nokia telefonu aldım Satın aldığım fiyatı merak edenler için 825YTL Nokia dan 2 yıl garantili full aksesuar (Turkiyede kayıtsız tabiiki) Ve Made By Nokia..

Aldıgım telefondan sonra 17.07.2008 tarihinde tekrar Turkiyeye giriş yaptım ve pasaport la cıkıs yapmadım. Kıbrısa giris yapanlar bilir ir kagıt parcasına isminiz ve soyisminizi yazıyorsunuz girişlerde ve cikislarda o kagitsiz cıkamıyorsunuz.. O kagıtla hic umutsuz bir sekilde Ercan dan Sabiha Gokcen havaalanına indim ve cıkısta cok guzel bir olayla karsılastım..

Terminal cıkısında pasaport kontrolden hemen cıktından sonra ''Avea standları var'' Stand kurmuslar ve avea hattınız var ise 25YTL yoksa 100kontorlu tak-konuş hat ile birlikte 40ytl ye telefonunuzu kaydettirebiliyorsunuz. Hemde pasaporta hic gerek olmadan!!! Sadece gumruk kontrolunden sonra pasaport yerine kullanılan ve uzerinde Turkiyeden cıkıs Kıbrısa giriş Kıbrıstan cıkıs ve Turkiyeye giriş(toplam 4) muhur bulunduran kagıtla telefonunuzu 5 dakikada kaydettirebiliyorsunuz!!

Evet arkadaslar olay bu kadar basit dikkat edilmesi gereken 2 husus var onları altta belirttim(Geri donusu olmayan olaylar olmayabilir dikkat)

1- Telefonunuz kesinlikle yanınızda olucak IMEI numarası İç ve Dış aynı değilse KAYIT YAPTIRAMIYORSUNUZ!
2- (Bu daha onemli) Turkiyeden cıktınız Kıbrısa girdiniz Kıbrıstan cıktınız ve tekrar Turkiyeye girdiniz muhurleri Pasaport niyetine kullanılan o kagıdın ustunde bulunması YETMİYOR

Dikkat*** Önemle pasaport kontrollerinde rica ediniz! Mühürlerin Tarihleri %99 Oranında okunaklı olmak zorunda! Tarih kısmında en ufak bir bulanıklıgı kabul etmiyorlar Tarihler ilk bakışta okunacaklar! Pasaportlar bildigimiz para kagıdının cok benzeri ve tırtıllı kagıttan olustugu için boyle bir sorun yok Muhur ne turlu basılırsa basılsın okunaklık %100 oluyor.. Ama pasaport niyetine kullandıgımız bu giriş cıkış kagıtları plastik maddeyi anımsattıgı için okunaklık bastan sagma basildiginda bozuluyor!! ***Önemle Pasaport kontrolundeki polisten rica edin yavaş bir sekilde o muhuru bastırarsın*** Ve verilen kagıt kaldıgınız sure zarfında yıprana bilir. Benden kavsiye A4 kagıdı alın ve arasına koyun kagıt yıpranmıyor bu kagıdın duzgunlugune cok onem veriyorlar

Yazıcaklarım bu kadar arkadaslar ben terminalde 1 saat gittim geldim sizde aynı eziyeti cekmeyin diye tum ayrıntılarıyla anlattım!!!

Kaos131

21 Temmuz 2008; 23:23:05 

Sağolasın bi gün oralara işim düşerse tavsiyelerin aklımda olacak.

Çakal Gibi Dostum Olacagına Aslan Gibi Düşmanım Olsun
aslannet@mynet.com

12 Eylül 2008; 14:31:03 

bu bilgiye çok ihtiyacım vardı. teşekkürler arkadaş. Yani pasaportsuz girebiliriz değil mi kıbrısa? tabii o kağıtla

VOLVO IS CAR
karantina61

12 Eylül 2008; 15:40:58 

harbiden ya iyiki anlattın bu olayı pasaportu kıbrıs için kullanmak gereksiz bence

karantina@karantina
iphone 3G 16GB
kbrdy

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

12 Eylül 2008; 19:42:27 

anlatım için teşekkürler.. peki isim önemli mi? yani bi pasaporta bi yıl içinde birden fazla telefon kaydettiremiyoruz olayı bunda da war mı yoksa bi yıl içinde bi kaç kez gidip telefon alıp gelebilir miyiz?

κвяđҹ™…
qшεятҹ™…
Johnny Bravo !
serkanbaba

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

12 Eylül 2008; 19:51:15 

Dostum ama yanlış yapmışşsın o da şu kıbrısa giriş çıkış yaptı isen 4 tane mühür olan o evrakla yada pasaport şube müdürlüğünden alacağın giriş çıkış belgesi ile direkt olarak bir avea turkcell yada vodafone gitse idin 5 ytl karşılığı zaten kayıt altına alırlardı...

sungur 13

12 Eylül 2008; 21:30:48 

quote:

Orjinalden alıntı: serkanbaba

Dostum ama yanlış yapmışşsın o da şu kıbrısa giriş çıkış yaptı isen 4 tane mühür olan o evrakla yada pasaport şube müdürlüğünden alacağın giriş çıkış belgesi ile direkt olarak bir avea turkcell yada vodafone gitse idin 5 ytl karşılığı zaten kayıt altına alırlardı...

aynen katılıyorum.Zaten sizin imzaladığınız kağıt pasaport yerine geçer.Türkiye ile KKTC arasında yapılan bir anlaşma var,kimlikle giriş çıkış yapılabileceğine dair.Siz ondan yararlanmışsınız.O kağıdı alıp herhangi bir türkcell abone merkezine başvursaydınız,5 ytlye kayıt ettirebilirdiniz.

serkanbaba

12 Eylül 2008; 21:42:19 

quote:

Orjinalden alıntı: serkanbaba

Ayrıca bu yazdığım olay tecrübe ile sabittir. Bizzat forumda satmış oldugum bir tane n81 8gb vardı onu bu şekilde kayıt ettirdim...

canozgur

14 Eylül 2008; 20:56:45 

Bilgiler için teşekkürler...

Why so serious ?
Motan

16 Eylül 2008; 14:21:19 

quote:

Orjinalden alıntı: kbrdy

anlatım için teşekkürler.. peki isim önemli mi? yani bi pasaporta bi yıl içinde birden fazla telefon kaydettiremiyoruz olayı bunda da war mı yoksa bi yıl içinde bi kaç kez gidip telefon alıp gelebilir miyiz?

Kıbrıs işimize geldiğinde yerli, gelmediğinde yabancı sayılıyor, telefon işinde de işlerine gelmediğinden 2 yılda bir telefon kaydettirebilirsiniz...

DFI RS482 Infinity, Athlon64 3000+ Venice, Twinmos Dual DDR400 1024Mb, Radeon X300, Seegate Caviar SataII 250Gb, IBM Deskstar Sata 80Gb, Samsung Writemaster DVD RW Lightscribe External, Twinhan Starbox TV Satelitte USB, Dell 2007FPW Ultrasharp 20.1" LCD Widescreen, Canon Ixus 60, Canon Pixma MP610
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Nokia >> Kıbrıstan Pasaportsuz!! Cep telefono getirme Sayfa: [1]
Buraya git: