Birkaç gün önce bir duyum aldım, iPhone maksimum 400 defa şarj oluyorumuş. 400 defadan sonra pili değiştirme durumu sözkonusuymuş.
Bunun aslı varmıdır acaba ? Eğer böyle bir durum varsa yakında iPhone ları blendıra atmamız gerekecek galiba...
Bu biraz saçma bir durum değilmi? Diyelim ki doğru, ne yani iphone unun pili sarf malzemesi sınıfına mı giriyor? Kartuş gibi... Bitince at yenisini al tak - kullan... (ben daha açıp pilini görmedim bile).
Bakalım daha neler görüp duyuacağız..!
iPhone num teknoloji harikası mı? yoksa bir hezimet mi?
haydi bakalım.....
pilim bitene dek 2.0 yükleyebilsek de gözümüz açık gitemese bari...
Arkadasim herkes ööle dior ama tamamen kullanima bagli bir olay genelde 1 gunde sarj bitiren kullanicilar cok oldugu icin Bu söylentiler kullanilior iphone un bataryasida kapagin altinda nokia bataryasi gibi zaten.Senn sarj etmene bagli bir olay sadece 400 deil tamamen kullaniciya bagli genel olarak bilinemez asla.
olurda sarj olurse cok ucuz zaten bataryalar 1-2 arastirma yapip telefonculara o kadar para verip parani cope atmana gerek kalmadan cozeblrsnde
Türkiyede iPhone servisiyim diye geçinen kişiler satıyor ama 100 ytl den aşağı bulamazsın www.dealextreme.com sitesinde satılıyor 7-8 dolar falan değişim kiti ile birlikte.
ayrica 400 sarj demek, 400 kere fise takip cikarmak degil. "400 full charge cycle" gibi geciyordu galiba. Yani, mesela %75'te piliniz, tam dolana kadar sarj ettiniz, bu 1/4 sarj sayiliyor. Zaten denildigi gibi, 400 tam sarjdan sonra da pil tamamen bitmiyor, performansi %80'e dusuyor. Ondan sonra performansindan memnun kalmazsaniz degistirmek size kalmis. Gayet iyi bir sure aslinda.
Bu arada ekstra bilgi olsun bilmeyenler icin; eski tip sarjli pillerin omrunu uzatmak icin yapilan "tamamen bosaltip tamamen sarj etme" dongusu lithium-ion pillerde ters etki yapabiliyor(mus). Lithium-ion pilleri sık sarj etmenizin genel olarak bir sakincasi yok, hatta tamamen sarj edecekseniz bunu %30-40 civarindayken yapmaniz daha iyi olacaktir (olacakmis :) ). Ayrica, yaklasik 30 sarjda bir eski tip piller gibi tamamen bosalmasini bekleyip oyle tam sarj etmek sarj gostergesinin tutarli olmasina yardimci oluyormus. (http://www.batteryuniversity.com/parttwo-34.htm adresinde detayli bir aciklama gorulebilir)
Bir diger nokta da li-ion pillerin omru zaten yaklasik 2-3 sene imis, bu sureden sonra oksitlenme ile beraber pilin ic direnci artmakta ve performansi dusmekteymis.
Verilen sureler iyi aslinda. Ayrica, pil li-ion oldugu icin, yani sık sarj etmeye musait oldugu icin diger telefonlarda yasanan, duzenli sarj edememe neticesinde performans dusmesi sorunu iphone'da pek yasanmayacaktir diye tahmin ediyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GomerciN -- 21 Temmuz 2008; 23:29:17 >
buarada XANDERJR arkadaşa atıfta bulunmadım yanlış anlamasın zaten o durumu açıklamış ... sözüm o iphone servisiyiz deyip milleti dolandımaya çalışanlara .... iyice araştırmadan pil değişim olayına girmeyelim lütfen ... para kolay kazanılmıyor arkadaşlar ... dolandırıcılara fırsat vermeyelim ...'''!!!