Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
400 Şarj Süresi . . ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Apple - iPhone >> Donanım sorunları, Aksesuarlar, Yedek parça >> 400 Şarj Süresi . . ? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
hasanimben

21 Temmuz 2008; 22:30:08 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Birkaç gün önce bir duyum aldım,
iPhone maksimum 400 defa şarj oluyorumuş. 400 defadan sonra pili değiştirme durumu sözkonusuymuş.

Bunun aslı varmıdır acaba ? Eğer böyle bir durum varsa yakında iPhone ları blendıra atmamız gerekecek galiba...

Bu biraz saçma bir durum değilmi? Diyelim ki doğru, ne yani iphone unun pili sarf malzemesi sınıfına mı giriyor?
Kartuş gibi... Bitince at yenisini al tak - kullan... (ben daha açıp pilini görmedim bile).

Bakalım daha neler görüp duyuacağız..!

iPhone num teknoloji harikası mı? yoksa bir hezimet mi?

haydi bakalım.....

pilim bitene dek 2.0 yükleyebilsek de gözümüz açık gitemese bari...

. . . : : : yilmaz : : : . . .
justify34

21 Temmuz 2008; 22:37:47 

hocam 2 gunde bır şarj etsen 800 gün eder buda 2 yıldan fazla eder bence yeterli

dynner

21 Temmuz 2008; 22:39:13 

Arkadasim herkes ööle dior ama tamamen kullanima bagli bir olay genelde 1 gunde sarj bitiren kullanicilar cok oldugu icin Bu söylentiler kullanilior iphone un bataryasida kapagin altinda nokia bataryasi gibi zaten.Senn sarj etmene bagli bir olay sadece 400 deil tamamen kullaniciya bagli genel olarak bilinemez asla.

olurda sarj olurse cok ucuz zaten bataryalar 1-2 arastirma yapip telefonculara o kadar para verip parani cope atmana gerek kalmadan cozeblrsnde

iPhoneia.net

Professional iPhone User & Tamir & Yedek Parca & Teknik Destek
nofearl

Sisteme Gözat

21 Temmuz 2008; 22:41:10 

300-400 sarj sonrasinda kapasitesi %80 e dusuyor.

Hezimet oldugunu dusunuyorsan isine yaramiyorsa sat nokia al bitane..

justify34

21 Temmuz 2008; 22:47:21 

diğer markaların bataryalarıda 1 seneden sonra yarı yarıya düşüyor bence iphone sadece batarya ile değerlendirmek haksızlık olur

MuttFTS.

21 Temmuz 2008; 22:50:10 

Biri geçen gün gene böyle birşey yazmıştı.

İnsanlar 400 Şarjdan sonra pil hiç kullanılamıyor mu zannediyor? 400. den sonra küt gidiyor mu? Garip

Eski nick: hasanyuceer
iPhone 8GB + V-Moda Vibe
hasanimben

21 Temmuz 2008; 22:52:02 

Şimdilik bataryamdan gayet memnunum..
Yeterince aktif kullandığımı düşünüyorum buna rağmen 3. günün bitiyor pil.

O zaman 2 yıla kadar endişe etmeme gerek yok..
yani pilini Türkiye'de bulabiliyoruz değilmi?

. . . : : : yilmaz : : : . . .
XanderJR

21 Temmuz 2008; 22:54:11 

Türkiyede iPhone servisiyim diye geçinen kişiler satıyor ama 100 ytl den aşağı bulamazsın
www.dealextreme.com sitesinde satılıyor 7-8 dolar falan değişim kiti ile birlikte.

Ѿ APPLE IPHONE 16 GB | IPOD TOUCH 8 GB
Ѿ LG R405 MODDED | HP w2207 22"
Ѿ SONY PSP SLIM 4.01
Ѿ iPhonedo.com
justify34

21 Temmuz 2008; 22:54:50 

quote:

Orjinalden alıntı: hasanimben

Şimdilik bataryamdan gayet memnunum..
Yeterince aktif kullandığımı düşünüyorum buna rağmen 3. günün bitiyor pil.

O zaman 2 yıla kadar endişe etmeme gerek yok..
yani pilini Türkiye'de bulabiliyoruz değilmi?

hocam zaten 2 sene kullanınca insan ne olursa olsun o cihazdan soğuyor pil ölünce sende iphone 3g ye geçersin

GomerciN

21 Temmuz 2008; 23:27:53 

ayrica 400 sarj demek, 400 kere fise takip cikarmak degil. "400 full charge cycle" gibi geciyordu galiba. Yani, mesela %75'te piliniz, tam dolana kadar sarj ettiniz, bu 1/4 sarj sayiliyor. Zaten denildigi gibi, 400 tam sarjdan sonra da pil tamamen bitmiyor, performansi %80'e dusuyor. Ondan sonra performansindan memnun kalmazsaniz degistirmek size kalmis. Gayet iyi bir sure aslinda.

Bu arada ekstra bilgi olsun bilmeyenler icin; eski tip sarjli pillerin omrunu uzatmak icin yapilan "tamamen bosaltip tamamen sarj etme" dongusu lithium-ion pillerde ters etki yapabiliyor(mus). Lithium-ion pilleri sık sarj etmenizin genel olarak bir sakincasi yok, hatta tamamen sarj edecekseniz bunu %30-40 civarindayken yapmaniz daha iyi olacaktir (olacakmis :) ). Ayrica, yaklasik 30 sarjda bir eski tip piller gibi tamamen bosalmasini bekleyip oyle tam sarj etmek sarj gostergesinin tutarli olmasina yardimci oluyormus. (http://www.batteryuniversity.com/parttwo-34.htm adresinde detayli bir aciklama gorulebilir)

Bir diger nokta da li-ion pillerin omru zaten yaklasik 2-3 sene imis, bu sureden sonra oksitlenme ile beraber pilin ic direnci artmakta ve performansi dusmekteymis.

Verilen sureler iyi aslinda. Ayrica, pil li-ion oldugu icin, yani sık sarj etmeye musait oldugu icin diger telefonlarda yasanan, duzenli sarj edememe neticesinde performans dusmesi sorunu iphone'da pek yasanmayacaktir diye tahmin ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GomerciN -- 21 Temmuz 2008; 23:29:17 >

sinanx

21 Temmuz 2008; 23:30:55 

AL BATARYA http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.10506

Ben Dünya'ya insanları güçlü yapmak için gelmedim, onların güçsüzlüklerini kullanmak için geldim.

HEIL NAZI

v01kan

22 Temmuz 2008; 0:19:33 

yaw kim demiş 100 ytl den aşağı yok diye .... sallıyor millet bol keseden yaa ...!!!

Komik duruma düşmeyelim arkadaşlar bilmeden kafadan sallamayalım doğru bilgilendirelim insanları lütfen..

AL SANA 1500MAH BATARYA BAK BAKALIM KAÇ PARA

http://urun.gittigidiyor.com/iPHONE-ICIN-BATARYA-VE-DEGISIM-SETI_W0QQidZZ11286271

v01kan

22 Temmuz 2008; 0:25:18 

buarada XANDERJR arkadaşa atıfta bulunmadım yanlış anlamasın zaten o durumu açıklamış ... sözüm o iphone servisiyiz deyip milleti dolandımaya çalışanlara .... iyice araştırmadan pil değişim olayına girmeyelim lütfen ... para kolay kazanılmıyor arkadaşlar ... dolandırıcılara fırsat vermeyelim ...'''!!!

dwadegok

22 Temmuz 2008; 0:37:43 

Bataryanın performansı iyi gibi ne de olsa hangimiz telefonun pili haşat olana kadar kullanıyoruz ki??

==> D W A D E G O K <==
N95 8GB - Bir Bilgisayar - Bir Kamera - Bir MP3 - Bir Video Oynatıcı - Bir Yol Gösterici - Bir İnternet Gezgini
N95 8GB - Cebimde birşey var...Ama tek birşey değil...Bilgisayar artık böyle birşey...
===> YENİ NOKIA N95 8GB [ANA BAŞLIK, DESTEK, PAYLAŞIM] <===

NSeries - N95 8GB - Gelecek Bölüm Eğlence
nofearl

Sisteme Gözat

22 Temmuz 2008; 0:38:41