Bugün bilgisayarım için adsl modem almaya gittim.Biraz da bilgisizliğimden olsa gerek , Adsl Modem diye , Linksys Router almışım.Net kablosunu takmayı denediğimde , girmiyor olduğunu farkettim , zaten router de , başka bir modemi herhangi bir networke bağlamak için yarıyormuş yeni öğrendim.Benim sorum şu olacak, normal splitterdan çıkan kabloyu , herhangi bir şekilde bu routera bağlayıp , modem olarak kullanamazmıyım?
Bugün bilgisayarım için adsl modem almaya gittim.Biraz da bilgisizliğimden olsa gerek , Adsl Modem diye , Linksys Router almışım.Net kablosunu takmayı denediğimde , girmiyor olduğunu farkettim , zaten router de , başka bir modemi herhangi bir networke bağlamak için yarıyormuş yeni öğrendim.Benim sorum şu olacak, normal splitterdan çıkan kabloyu , herhangi bir şekilde bu routera bağlayıp , modem olarak kullanamazmıyım?
Teşekkür Ederim
Maalesef, bir AP'yi hiçbir şekilde modem olarak kullanamazsınız. Yapabileceğiniz en ekonomik hareket, AirTies RT-103 veya RT-104 gibi ucuz sayılabilir giriş seviyesi ancak iyi ve kaliteli bir modem alıp beraberce kullanmak.
AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies RT-101, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)