Şimdi Ara

Calinan telefon nasil nekadar zamanda bulunur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
69.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • imei numarasi ve faturasi bende mevcut savciligami bildirmem gerekiyor,kac ay sonra bulunur veya bulunamaz


    cok iyi bir telefon deildi fazla ozelligi yoktu sadece konusmak maksatli almistim,nokianin surgulu kapakli olanlarindan gecensene almistim 250 ytl civarindaydi,ama icime sindiremedim cabuk blunuyorsa savciliga basvuriyim diyorum nedersiniz?



  • Başvur savcılığa, seninkinin yanında kimbilir kaç pahalı telefon çalmışlardır yakalansınlar.

    Ayrıca senin telefon öyle çok pahalı birşey değilse parça için çalmamışlardır kullanım için çalınmıştır ondan savcılığa dilekçenle birlikte ver kısa sürede bulunur.

    Asla hırsızlık olayına karşı sessiz kalmayın,giden ufak birşey olabilir ama yapılan adilik çok çok büyük.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Hocam sen yine başvur ama bulunacak diye çok fazla da ümit bağlama.
  • geçmiş olsun.cana geleceğine mala gelsin ama sen yinede mutlaka başvur.
  • evet zaten parasinda telefonunda degilim,basklarinin cani yanmasin..Sadece Turkiyede bazi seyler cok yavas ilerliyor onun icin sordum
  • Geçmiş olsun. 3 sene kadar önce 2 arkadaşımın telefonu çalınmıştı. O zaman savcılıktan bişey çıkamıştı. Şimdi belki teknoloji falan,ilerletmişlerdir. Belki kısa zamanda bulurlar.
  • geçmiş olsun 3 sene kadar önce 1 haftalık 6510 telefonum çalınmıştı hemen poliste tutanak tutuldu ve savcılığa suç duyurusunda bulundum ardından mahkemeye çağrıldım fakat salonda benden başka kimse yoktu kimlik tespiti yaptılar bir duruşma daha olacak gelirsiniz demişlerdi onada ben gitmedim sonrada ses seda çıkmadı birdaha üstüne birkaç bardak soğuk su içtim sonunda ama şimdi işler daha hızlanmış olabilir fakat benim pek umudum yok açıkçası
  • kardeşim geçmiş olsun öncelikle, benim annemin çantası çalınmıştı geçen sene şubat ayında içinde cep telefonuda gitmişti bizde umutsuzca savcılığa başvurmuştuk imei numarasını vermiştik, hatta aynı zmnda annemin hattının bir kopyasını aldık turkcell'den tele mesaj geldi şerefsizler kontür aktarmış kendileri telefon numarasıda belli mesaj geliyor ya onu da bildirdik savcılığa hiç bir şey yapmadılar bizim için telefon değil çalınan nakit önemliydi ama bulamadılar işte yada bulmak istemediler, temmuz ayında babamı arayıp telefonun bulunduğunu savcılığa gelip almamız gerektiği söylendi gittik adamlar telefonu VAN'ın ERCİŞ ilçesinde başka bir telefoncuya satarken ortaya çıkmış pilini değiştirmişler sadece teli aldık şuan çalışıo ancak işin garip kısmı telefon istanbul'dan van'a nasıl gitti?? düşünün işte nasıl bi şebeke war umarım telefonun bulunur, Allah yardımcın olsun...




  • bir tanıdığımın telefonu çalınmış ve savcılığa başvurduktan yaklaşık 3 ay sonra telefonu bulunmuştu...
  • kardeşimin eşinin telefonu çalınmıştı istanbulda yaklaşık 2 ay sonra diyarbakırda bulundu geldi.Evet parasal anlamda küçük bir tutar olabilir ama yapılan resmen şerefsizlik.Sessiz kalmakla bunların yaptıklarını meşrulaştırmış oluyoruz 1 liralık bile olsa yasal hakkını kullan yasal haklarımızı kullanmaya kullanmaya bunları azdıran da bizleriz aslında


    karakola zabıt tutturmayı da ihmal etme savcılığa giderken elinde mutlaka karakol zaptı da olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi login35 -- 23 Temmuz 2008; 14:44:31 >
  • Hırsızlığın olduğu yere bakan karkola müracaat et.Faturanın bir nüzhasınıda evrakına eklet.Sonrada o yerin savcılığına git dilekçe ile müracaat et.Şanslıysan telefonun sana gelmesi 3*5 ayı bulur.
    Ayrıca hiç bulunmayadabilir.Üzüldüm ama nakitini bulman zor ötesi gibi gözüküyo.Çünkü tel bulunduğunda büyük ihtimalle senin benim gibi vatandaş almış olacak teli.Yani asıl hırsız değil.
  • benimki 2.5 yıldır bulunmadı. umarım ki seninki bulunur... bulmak için uğraşmıyorlar bence. çünkü polisin yükü ağır...
  • benim tel yaklaşık 2 saat önce çalındı savcılığa başvuru yaptık UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi ) kayıt edildi dediler Eger bulunursa haber veririz dediler (Hiç umutsuzca :D ) Bende geldim nete araştırıken bu yazıyı gördüm bende yazım dedim inş. bulunur sizinkide
  • Benım dostumun telefonuda çalınmıştı. Hemde daha yeni almıştı. Taksitlerini yeni ödemeye başlamıstı. 8 taksit falan varken güme gitti. 1. buradan evlat acısı gibi koydu. Telefon gitti ama borcunu ödemek kaldı. Sonra savcılıgı falan başvurduk. Ve telefon 2 ay gibi bir sürede telefoncunun birine satmış,sattıgı telefonuda tlefoncu başkasına satmış. Telefon açılınca bulundu. DOğal olarak alan kişide bu telefoncudan aldıgını söylemiş.. Gidip telefoncuyu sorguya çektiler. Kişiyi tarif etmiş kimlik fotokobisi vermiş. Aman allahım kim dersiniz? İş yerindeki mesai arkadaşı dolapları yanyana olan adam tut telefonu çal. Birde aylarca yüzüne baktı adamın. İşin garibide şu. Arkadaşıma haber vermediler ilk. Çocugu savcılık çağırıp sorguya çekmiş. İtiraf etmiş. Sonra ertesi telefon geldi savcılıga iş arkadaşınla gel diye,adam pişkin hiç birşey söylememiş arkadasıma. Savcı telefonun bu yanındaki çaldı diyince şok olmuş arkadasım. Ee ne oldu. Aldıgı nakit parayı ödedi 750 kusurdu tel fiyatı. Sonra şikayetci oldu 2.5 yıla kadar hasip isteniyor cocuga yada 6 ay içeri atacaklar daha keşinleşmedi. İşten atıldı. Siciline işledi. Yazık günah be birde pişkin pişkin suratına bakmış aylarca arkadaşımın. Hırsızlık çok kötü birşey. Böyle şerefsiz insanları adelet gerekeni yapmıyor. 2 gun sonra çıkıyorlar.




  • 4 telefon çaldırdım biri 1 hafta sonra bulundu ikincisi 1 ay sonra bulundu diğerleri için buz gibi soğuk su içtim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibhaavci

    4 telefon çaldırdım biri 1 hafta sonra bulundu ikincisi 1 ay sonra bulundu diğerleri için buz gibi soğuk su içtim.

    sen de telefon çaldırmayı meslek edinmişsin.
  • cep telefonunu çaldıran herkes savcılığa başvurup telefonunu iletişime kapatsa bu sorunlar yaşanmayacak.
  • çok iç açıcı bişey ALLAH kimseyi ne mecbur bıraksın,ne de kimse yapmasın.
  • 4 yıl önce evim soyulduğunda:1-s.EricssonT610 2-S.Ericsson P800 3-Simens SX1 çalındı tutanaklar tutuldu işlemler başlatıldı...AMA HALA HİÇ BİRİSİ BULUNAMADI..
  • Bazen bulunuyor, bazen bulunamıyor açlınan telefon.

    Çalan kişiler telefonu ikinci el olarak satıyorlar. Bu durumda ikinci el telefon alırken kesinlikle faturası da istenilmeli. Faturası olmayan ikinci el telefonlar satın alınmazsa büyük ölçüde hırsızlığın önüne geçilebilir.

    Çalan kişiler ikinci el olarak satmalarının yanı sıra bazen de telefonu parçalara ayırıp yedek parça olarak satıyorlarmış. Bu durumda da telefonculara iş düşüyor. Yedek parça niyetine onun bunun getirdiği telefonları alamamaları gerekiyor.

    Ayrıca telefonu çalınan kişi GSM operatörünü arayıp telefonu bloke ettirmeli. Hırsızlığı önlemek için kesin çözüm olmaz ama azaltabilir.

    Bu tür olaylar herkesin başına gelebilir ama biraz da hırsızlara karşı uyanık olmakta fayda var.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.