Şimdi Ara

SONY DAV-DZ660 (5.1) tavsiye edermisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
0
Favori
26.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu konudan hiç anlamayan ve apartmanda yaşayan biri olarak soruyorum. bu aleti tavsiye edermisiniz.
    samsung a 656 tv ye bağlayacağım. 800-900 civarı bütce ayırdım. divx veya altyazılarda problem yaşarmıyım.
    weya bu paraya şunada bak bu daha iyidir diyebileceğiniz bişey warmıdır.



  • kaliteli bir dvd aL ve logitech z550 tavsıyemdır yanı
  • sana tek birşey söylüyorum Logitech Z5500 ama dersenki daha pro bişiler istiorum ozaman bütçeyi çok az zorlayıp 1.300 civarı bose lere bak derim tercihini ikisinden birine yap bence ;)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cnkkcmn

    bu konudan hiç anlamayan ve apartmanda yaşayan biri olarak soruyorum. bu aleti tavsiye edermisiniz.
    samsung a 656 tv ye bağlayacağım. 800-900 civarı bütce ayırdım. divx veya altyazılarda problem yaşarmıyım.
    weya bu paraya şunada bak bu daha iyidir diyebileceğiniz bişey warmıdır.


    Divx izleyeceksen samsung tan uzak dur. Altyazı problemi kesinlikle yaşarsın... Samsungun samsung televizyonlardaki artı özelliği ise anynet özelliği. Yani ses sisteminin kumandasıyla televizyonuda yönetebiliyorsun...

    Sony ler ise gerçekten sağlam. Ancak adamlar full özellik koymuyorlar. Yani samsung'ta upscaling özellikli bulabilirsin ama sony de bu daha pahalıya mal olur.

    Şunu da söylemek istiyorum 40" LCD televizyonda divx izlemek bence mantıklı değil. Gerçek görüntü kalitesini görüyorsun divx'in...




  • decoder bulabilirsen s750 derdim ama düzgün bi decoder bulmak zor analog bir dvd al desem oda tam performas vermeye bilir bu bütçeye z5500 al daha iyi olur sony den alt yazı problemi yaşanır samsungdada var diğerlerindede genelde alt yazı problemi bakmak lazım olmayanı almak lazım o yüzden ama samsungun hepsinde var diye biliyorum
  • logitech z550'yi diğerlerinden ayıran özelliği nedir ? diğerlerine göre daha temiz bir sesmi verir, yoksa daha mı dayanıklıdır (uzun süre kullanmak baabında), yoksam daha güçlü sesmi verir.(dediğim gibi ses gücünün çok olmasına gerek yok çünkü son ses dinleme ihtimalim yok)
    birde bu aletler çok oyuncak gibi duruyor bunlara ayak takılabiliyormu? (çok teknoloji salağı gözükebilirim ama, salonu gelin gibi süslemiş vaziyetteyiz yaşam ünitesi kıl yün birazda göze hitap etsin diye düşünüyorum :) )
    birde s750 nin markası nenir?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cnkkcmn

    logitech z550'yi diğerlerinden ayıran özelliği nedir ? diğerlerine göre daha temiz bir sesmi verir, yoksa daha mı dayanıklıdır (uzun süre kullanmak baabında), yoksam daha güçlü sesmi verir.(dediğim gibi ses gücünün çok olmasına gerek yok çünkü son ses dinleme ihtimalim yok)
    birde bu aletler çok oyuncak gibi duruyor bunlara ayak takılabiliyormu? (çok teknoloji salağı gözükebilirim ama, salonu gelin gibi süslemiş vaziyetteyiz yaşam ünitesi kıl yün birazda göze hitap etsin diye düşünüyorum :) )
    birde s750 nin markası nenir?

    Z550 değil Z5500 sesi çok kuvvetlidir ve bassları mükemmeldir kesinlikle bir apartmanda son ses açılmaz ama madem güçlü istemiyorsun net ve berrak bir ses istiyosan BOSE ACOUSTIMASS öneririm en berrak sesi bununla alırsın hatta linkinide vereyimhttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17229&productid=evbose5s 1 milyar gibi bir fiyatı var ve diğer bose lerle kıyaslayınca ucuz ordanda yorumları okuyabilirsin ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poluyur -- 26 Temmuz 2008; 19:18:23 >




  • Söylediğin Sony DZ660 ses sistemini bugün inceledim ama açıkcası beğenmedim.Ses yeteri kadar güçlü ve temiz değildi.Keza basta öyle.Bencede bunu alacağına Z5500 al
  • s750 nin markası creative önce onu belirteyim bununla birlikte sistem işinden anlamayan biri bence oynatıcılı entegre sistemlerden kullanmalı çünkü kullanımı daha kolay ve gerçekten ihtiyacı karşılayıcı kaliteli modeller rahat bulunabiliyor lg lere bakabilirsin belirttiğin fiyatlarda sony e nal toplatıcak modelleri war sony mi tabiki kaliteli adını duyurmuş bir sistem ama ah o bas eksikliği ah o efeckt eksikliği yok mu işte o bütün atmosferi bozuyor çok mutlu aldığınız bir setten nefret edebiliyorsunzu kısa sürede samsunglarda altyazı sorunu mevcut bunu biliyoruz sony de ne kadar war onu bilmiyorum ama lg ile ilgili çok iyi yorumlar war birkaç yerde deneme fırsatım oldu gerçekten ses kalitesi açısından almış uürümüş çok şaşırttı beni...
  • selam arkadaşlar,
    26.07.2008 tarihinde dav dz660 aldım.
    theraptorx şöyle bir yorumda bulunmuş "Söylediğin Sony DZ660 ses sistemini bugün inceledim ama açıkcası beğenmedim.Ses yeteri kadar güçlü ve temiz değildi.Keza basta öyle.Bencede bunu alacağına Z5500 al "

    arkadaşa kesinlikle katılmıyorum. nerde ve neyle dinledi bilemiyorum ama alette aktif bası kapatmak zorunda kaldım koltuklar resmen yerinden oynuyor. ses güçlü değil demiş ses limit kısıtlayıcı var belki dinlediği alette o aktiftir birde gece modu açık olabilir. ses sevyesini 22 den yukarı çıkartamadım vitrin camları titremeye başladı. biraz daha zorlasam bırak apartmanı site başıma çökerdi herhalde. apartman dairesi için bence çok fazla bile. birde otamatik surround calibrayon işlevi var onuda yaparsan ses çok farkediyor. + tv den dolby prologic 2 seçilerek tüm kanallardan yapay surround ses alınabiliyor. optik giriş var , hdmi ise süper eski seyrettiğim filimleri tekrar seyrediyorum.sanki ilk defa seyrediyorum hissi veriyor.(sony kdl46D3500 le).
    bana göre apartman için fazla bile.
    fiyat performans iyi.
    benim yorumum bu daha fazla bilgi almak isteyen olursa yardımcı olabilirim .




  • hayırlı olsun arkdsm..merak ettgım bı sorum var cidden merak etmekteyım..
    Daa once ızledıgın fılmlerı sımdı bı de yenı sıstemınle 1080p upscale ıle ızlemektesın ve farkı hıssetgını soluorsun sanrım ozet olark.Cidden bu fark hissedilior mu (tv ım fullhd degıl ama 1080p upscale ozellıgı mevcut buna uygun bı sıstem alıcam yakın zmnda ama karar veremıorum yanı 1080p upscale ozellgının olması sart mı yoksa 1080i olsa cok fark olur mu aralarında..Mesala philips 3357 modeli 1080i, lg 503 modeli 1080p upscale ozellıkte.Bunların arasında bı fark var mı cıdden....)
  • medxr13 öncelikle teşekkür ederim.
    arkadaşım daha öncede filimleri lg dv298h dvd oynatıcı ile seyretim ses sistemi olarakta Logitech X540 kullanıyordum. lg'de 1080p upscale yapıyordu ama şimdiki kadar görüntüde detay ve seste detay yoktu.
    kısacası upscale dedilen olay full hd bir tv de görüntüyü farkettiriyor. senin sistemde ne olur bilemem. bende bu konularda profosyonel değilim yalnızca göz ve kulakla hissetiğim farklılıkları sizlerle paylaşıyorum. ve benimde sizlerden öğreneceğim çok şey var.
  • Cok tsk ettim arkdsm..Demek ki dvd player dan player a bile fark edio yanı 1080p upscale yapanlar arasında bile fark söz konusu..Eylüle kdr beklicem ztn ama bu sony i favorilerime ekledim simdiden sayende...
  • Bende bu sony dav DZ660 modelini almakta kararsız kaldım.. Hepsi burada da 849 YTL indirie girmiş sizce alsam mı?

    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=17221&Productid=evsonydavdz660

    Linki incelerseniz sevinirim
  • arkadaşlar linkdeki ürünü sipariş ettim değerlendirmeleri mi yazarım size

    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=17221&Productid=evsonydavdz660
  • dz860 bir bakın derim bennn
  • dz860 la bu ürün arasında 500 ytl. fark vardı. Ben dz660 ı 860 ytl ye aldım indirimle o yüzden dz860 ı düşünmedim arasındaki fiyat farkından dolayı
  • Arkadaşlar

    Dz660 Sony elime dün ulaştı. Kaliteli seste Sony hakkaten farkını bir kez daha kanıtladı. Çok güzel bir alet. Tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turklucky -- 7 Ağustos 2008; 10:31:57 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turklucky

    arkadaşlar linkdeki ürünü sipariş ettim değerlendirmeleri mi yazarım size

    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=17221&Productid=evsonydavdz660


    indirimli son ürünü de ben sipariş etmiştim, dün elime ulaştı.
    akşam montajını tamamladıktan sonra ilk deneme için radyoyu açtım sesi pek tatmin edici bulmadım.
    sonra dvd film ile denemek istedim radyoda ses kötü olabilir düşüncesiyle.. kalibrasyon ayarını da yapmış olmama rağmen dvd'den elde ettiğim ses için de idare eder dedim. ama "biyerlerde bi hata olmalı, bi ayarı yanlış yapmış olabilirim ses buysa bu alet tam bir hayal kırıklığı!" dedim.. ayarları baştan aşağı tekrar kurcalamaya başladım, bütün ayarları sıfırlayıp tekrar denedim nafile.. kalibrasyon ayarını otomatik değil değerleri kendim girerek yapsam dedim.. center hoparlör için ayar yaparken test tonu subwoofer'dan gelmeye başlamaz mı anlaşıldı ki subwoofer kablosunun ucunu o karmaşada center hoparlörün arkasına, center'ınkini de sw'a bağlamışım
    hemen kabloları değiştirdim, tekrar denedim sonuç yine hayalkırıklığı(!) oldu: bu sesle bunu bu apartman dairesinde nasıl kullanacağız?? komşular ne zaman şikayete gelecek onu beklemeye başladık artık..


    henüz tüm ayarlarını yapmaya vaktim olmadı ama denediğim kadarıyla özelliklerini belirtmek istiyorum, sormak istediğiniz konularda yardımcı olabilirim:

    dvd görüntü ok, onunla ilgili bi yorumum yok, önceki dvd playerımla tekrar kıyaslama yapıp yazarım..

    1080p'ye kadar upscaling özelliği var, otomatik olarak seçilebiliyor, bağladığım tv 720p/1080i'ye kadar desteklediği için otomatik olarak 1080i sinyal gönderiyor.. yuv çıkışı olmadığı için eskiden hdmi'sız dvd playerımda kullandığım kabloyu kullanamayıp hdmi kablo almak zorunda kaldım :(

    birkaç tane divx film denedim, görüntü ve altyazılar aynı klasördeydi, farklı klasörde ve/veya farklı isimli deneme yapınca yazarım.

    altyazı boyutu hemen hemen dvd filmdeki kadar, rahatlıkla okunabiliyor.

    türkçe karakterlerde sorun yok! ilk açtığımda türkçe karakterlerden İ, ı, ğ, ş bozuk göründü ü'ler ö'ler ok.. fakat subtitle butonu ile codepage değiştirilebiliyor, türkçe için 1254 seçin.

    divx filmlerin görüntü kalitesi beni hiç tatmin etmedi, ama dvd'nin ardından bana mı öyle geldi bunu tekrar denemem lazım..
    (EDIT: sıkıştırma oranından dolayı görüntü kalitesi zaten düşük olan divxleri denemişim)

    birkaç farklı ses formatındaki (AC3, MP3) divx filmi rahatlıkla okudu, divx test cd'si ile test etmeyi düşünüyorum..

    genel olarak sesi fazlasıyla tatmin edici buldum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakatas -- 12 Ağustos 2008; 10:58:17 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: turklucky

    Arkadaşlar

    Dz660 Sony elime dün ulaştı. Kaliteli seste Sony hakkaten farkını bir kez daha kanıtladı. Çok güzel bir alet. Tavsiye ederim


    merhaba turklucky,

    ben cihazı tv'ye hdmi ile bağladım ve ses ve görüntüde kopmalar yaşıyorum, kaynağını henüz bulamadım, yani kablo mu tv mi ses sistemi mi bilemiyorum. sen de hdmi ile bağladıysan sorun yaşayıp yaşamadığın konusunda ve kablo ve tv marka modelini yazarsan sevinirim..

    kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.