Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Kasa Sessizleştirme Adım:2 Tavsiyeleri

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Sessizleştirme >> Kasa Sessizleştirme Adım:2 Tavsiyeleri Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
thetrooper00

21 Temmuz 2008; 18:33:03 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar aopen QF50-H02 kasam var bir adet. Egsoz fanı olarak nanoxia 120 mm. fan kullanıyorum. Şimdi gelelim işlemci soğutma konusuna. AMD X2 4800+ işlemcim var. Pasif soğutma düşünüyorum ama ne alayım karar veremedim. Ekstra fan koymadan bu işi halledebilir miyim eminde değilim. Kasanın ön kısmında 80 mm fan yeri mevcut. Gerçi buraya bir fan taksam dışarı ile bağlantısı yok gibi duruyor. Havayı neren alıp üfleyecek anlamadım niye koymuşlar, nasıl bir mantık içinde yapılmıştır. Ya da çok düşük sesli fanlı bir işlemci soğutucu tavsiyeniz olur mu? Gerçi bilmiyorum Aopen psu sessizliği diğer markalarla karşılaştırıldığında nasıldır. Ben sadece kasa tipini beğendiğim için aldım. Burası konusunda da ne tavsiyeniz olabilir. Herkese teşekkürler ve saygılar...

DoomsDay!

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

21 Temmuz 2008; 19:18:35 

valla benim bi tavsiyem yok ama sorunum var kasadan acayip ses cıkıo :S

ÖNCE SAĞ-SOL, SONRA ALEVİ-SÜNNİ, SONRA KÜRT-TÜRK, ŞİMDİDE LAİK-DİNCİ ....BAŞKA OYUNUNUZ KALDIMI ??...!
Gelen Yoğun İstek Üzerine Burdaki Link Kalkmıştır...!
DiabloXT

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

23 Temmuz 2008; 5:03:58 

Aopen PSU'lar fazla zorlanıp ısınmadıkça genelde sessizdirler.Hele bi de 12cm fanlı ise tadından yenmez.

Size tavsiyem,pasif soğutma kullanmayın.Veya pasif soğutma kuracaksanız bile kasa içi soğutmanızı iyi tutun.
Kasanızdaki fan yuvalarının hepsini değerlendirin,mümkün olduğunca kaliteli ve sessiz fanlar kullanmaya bakın.
Ve de mümkün olabildiğince büyük fan kullanın.

O ön taraftaki fan bi şekilde hava alır,siz oraya sessiz bir fan takın,içeriye soğuk hava üfürsün.

AMD Athlon 64 X2 4000+ @ 5400+ [2.8Ghz 1.27V] | MSI K9A2CF 790X | Asus 256MB X550 | Emanet Elixir 512MB DDRII 533 :)
Tagan 2ForceII 800W | Seagate 500GB | NzXT Guardian Kasa | LG F700B | A4Tech X750BF | Ha bi de 1.44" Disket :)

CS 1.6 Fun-Pro Serverimiz : 212.68.45.17
CS 1.6 GunGame-ZoMbie-DeathMatch Serverimiz : 212.68.45.77
CS 1.6 DHKT Klan Maç Serverimiz : 212.68.45.78
DHKT | DiabloXT

thetrooper00

23 Temmuz 2008; 15:45:03 

Diablo hocam sağolasın, peki o zaman tavsiyelerin doğrultusunda şunu sorayım. Pasif soğutma yerine, hem pasif soğutucu olarak kullanabileceğim, aynı zamanda yük altında fanını devreye sokabileceğim minumum ses çıkaran bir cpu soğutucu tavsiye edebilir misin? Sonuçta bunu kontrol etmek içinde bir adet fan kontrole ihtiyacım var. Bir adet hardcano 13 fan kontrol temin etme şansım var ama fanı tamamen durdurma özelliği varmıdır yokmudur onu bilmiyorum. Kolay gelsin herkese.....

DiabloXT

Sisteme Gözat

23 Temmuz 2008; 17:37:01 

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0236

Şu ürünü forumdan MuRaT abim almıştı galiba,TT Armor+ kasada oldukça verimliydi,pasif olarak kullanıyordu ve sıcaklıklar 40C civarıydı.Ama kasa soğutması iyiydi tabii..

Bu veya buna benzer büyük ve bakır tabanlı bir pasif soğutucu alırsanız işinizi görür diye düşünüyorum hocam.

Ayrıca,fan için elektronikçiden alacağınız ufak bir açma kapama anahtarı da işinizi görebilir.

AMD Athlon 64 X2 4000+ @ 5400+ [2.8Ghz 1.27V] | MSI K9A2CF 790X | Asus 256MB X550 | Emanet Elixir 512MB DDRII 533 :)
Tagan 2ForceII 800W | Seagate 500GB | NzXT Guardian Kasa | LG F700B | A4Tech X750BF | Ha bi de 1.44" Disket :)

CS 1.6 Fun-Pro Serverimiz : 212.68.45.17
CS 1.6 GunGame-ZoMbie-DeathMatch Serverimiz : 212.68.45.77
CS 1.6 DHKT Klan Maç Serverimiz : 212.68.45.78
DHKT | DiabloXT

thetrooper00

23 Temmuz 2008; 20:16:06 

Hocam sağol öncelikle cevap verdiğin için. Baktımda aopen psu 9 mm. fanlı ve nerdeyse hiç ses yok, aynı şekilde nanoxia'da oldukça sessiz. Dediğin aslında daha mantıklı, şimdi cpu soğutucu olarak fanlı ve sessiz bir şey bulalım. AMD stok fan inletiyor ortalığı. Hardcano 13 mevcut arkaşımda sıfır halde. Para harcamayacağım yani. Ama bilmiyorum fanlar için 0-12V kontolü mevcut mu. Çünkü ben istediğim zaman özellikle geceleri cpu soğutucunun fanını kapatacağım. Sağlıcakla...

Düzenleme: Mesajın devamı

Hocam ben bu ninjalardan bulamadım daha doğrusu satan yer bulamadım. Baktım şöylede aklıma yatan iki alternatif geldi.
- Sunbeam Core Contact Freezer
- ARCTIC COOLING Freezer 64 Pro AMD K8
Direkt çekirdek temaslı olarak sunbeam soğutma olarak çok iyi test sonuçları vermiş. Arctic cooling'te ise yorumlar sessizliğin ön planda olduğu yönünde. Ama benim gerektiğinde pasif kullanma isteğim göze alınırda hangi seçenek daha mantıklı sizce.... Gerçi arctic cooling için oldukça sessiz diyorlar yorumlarda, yani çalışsa da duymazmışım, ben söyleyenin yalancısıyım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 24 Temmuz 2008; 0:41:28 >

thetrooper00

27 Temmuz 2008; 0:14:52 

Sunbeam core contact aldım bir tane. Fan en düşük devirde gayet sessiz. 2000 rpm'e yaklaştıkça amd stok fandan daha gürültülü olduğu bile söylenebilir. Sessiz ve iyi bir fan almak şart. Ayrıca ne biçim kolay kurulummuş bu anlamadım. Takana kadar canım çıktı, anakartı ikiye bölecektim bastırmaktan. Neyse başardık sonunda. Yardımı geçenlere teşşekürler. Adım 3 Psu ile ilgili olacak......

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Sessizleştirme >> Kasa Sessizleştirme Adım:2 Tavsiyeleri Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Lego Indiana Jones video incel
Legoların renkli dünyası ile hazırlanan bir Hollywood macerasına hazır mısınız?
Asus Eee Pc 4G
Asusun ufak boyutlardaki Eee dizüstü bilgisayarı

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir