Arkadaşlar aopen QF50-H02 kasam var bir adet. Egsoz fanı olarak nanoxia 120 mm. fan kullanıyorum. Şimdi gelelim işlemci soğutma konusuna. AMD X2 4800+ işlemcim var. Pasif soğutma düşünüyorum ama ne alayım karar veremedim. Ekstra fan koymadan bu işi halledebilir miyim eminde değilim. Kasanın ön kısmında 80 mm fan yeri mevcut. Gerçi buraya bir fan taksam dışarı ile bağlantısı yok gibi duruyor. Havayı neren alıp üfleyecek anlamadım niye koymuşlar, nasıl bir mantık içinde yapılmıştır. Ya da çok düşük sesli fanlı bir işlemci soğutucu tavsiyeniz olur mu? Gerçi bilmiyorum Aopen psu sessizliği diğer markalarla karşılaştırıldığında nasıldır. Ben sadece kasa tipini beğendiğim için aldım. Burası konusunda da ne tavsiyeniz olabilir. Herkese teşekkürler ve saygılar...
valla benim bi tavsiyem yok ama sorunum var kasadan acayip ses cıkıo :S
Size tavsiyem,pasif soğutma kullanmayın.Veya pasif soğutma kuracaksanız bile kasa içi soğutmanızı iyi tutun. Kasanızdaki fan yuvalarının hepsini değerlendirin,mümkün olduğunca kaliteli ve sessiz fanlar kullanmaya bakın. Ve de mümkün olabildiğince büyük fan kullanın.
O ön taraftaki fan bi şekilde hava alır,siz oraya sessiz bir fan takın,içeriye soğuk hava üfürsün.
Diablo hocam sağolasın, peki o zaman tavsiyelerin doğrultusunda şunu sorayım. Pasif soğutma yerine, hem pasif soğutucu olarak kullanabileceğim, aynı zamanda yük altında fanını devreye sokabileceğim minumum ses çıkaran bir cpu soğutucu tavsiye edebilir misin? Sonuçta bunu kontrol etmek içinde bir adet fan kontrole ihtiyacım var. Bir adet hardcano 13 fan kontrol temin etme şansım var ama fanı tamamen durdurma özelliği varmıdır yokmudur onu bilmiyorum. Kolay gelsin herkese.....
Şu ürünü forumdan MuRaT abim almıştı galiba,TT Armor+ kasada oldukça verimliydi,pasif olarak kullanıyordu ve sıcaklıklar 40C civarıydı.Ama kasa soğutması iyiydi tabii..
Bu veya buna benzer büyük ve bakır tabanlı bir pasif soğutucu alırsanız işinizi görür diye düşünüyorum hocam.
Ayrıca,fan için elektronikçiden alacağınız ufak bir açma kapama anahtarı da işinizi görebilir.
Hocam sağol öncelikle cevap verdiğin için. Baktımda aopen psu 9 mm. fanlı ve nerdeyse hiç ses yok, aynı şekilde nanoxia'da oldukça sessiz. Dediğin aslında daha mantıklı, şimdi cpu soğutucu olarak fanlı ve sessiz bir şey bulalım. AMD stok fan inletiyor ortalığı. Hardcano 13 mevcut arkaşımda sıfır halde. Para harcamayacağım yani. Ama bilmiyorum fanlar için 0-12V kontolü mevcut mu. Çünkü ben istediğim zaman özellikle geceleri cpu soğutucunun fanını kapatacağım. Sağlıcakla...
Düzenleme: Mesajın devamı
Hocam ben bu ninjalardan bulamadım daha doğrusu satan yer bulamadım. Baktım şöylede aklıma yatan iki alternatif geldi. - Sunbeam Core Contact Freezer - ARCTIC COOLING Freezer 64 Pro AMD K8 Direkt çekirdek temaslı olarak sunbeam soğutma olarak çok iyi test sonuçları vermiş. Arctic cooling'te ise yorumlar sessizliğin ön planda olduğu yönünde. Ama benim gerektiğinde pasif kullanma isteğim göze alınırda hangi seçenek daha mantıklı sizce.... Gerçi arctic cooling için oldukça sessiz diyorlar yorumlarda, yani çalışsa da duymazmışım, ben söyleyenin yalancısıyım....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 24 Temmuz 2008; 0:41:28 >
Sunbeam core contact aldım bir tane. Fan en düşük devirde gayet sessiz. 2000 rpm'e yaklaştıkça amd stok fandan daha gürültülü olduğu bile söylenebilir. Sessiz ve iyi bir fan almak şart. Ayrıca ne biçim kolay kurulummuş bu anlamadım. Takana kadar canım çıktı, anakartı ikiye bölecektim bastırmaktan. Neyse başardık sonunda. Yardımı geçenlere teşşekürler. Adım 3 Psu ile ilgili olacak......