1.5 yıllık bir süreçten sonra nihayet bugün son sınava girdim ve geçtim. Çok yorgun hissediyorum, sınavdan çıktıktan sonra ayakta durmakta zorlanıyordum. Sanırım stresten dolayı. Kendimi mutlu bile hissetmiyorum sadece yorgun
hayirli olsun kardes bide kusura bakmassaniz ccnp nedir yani bilmiyorumda amacim ogrenmek kisaca nedir bu ccnp
tamam ogrendim bilmeyen arkadaslar CCNA sertifikasyon programı, ağ teknolojileri konusunda çalışan kişiler için temel oluşturmayı amaçlayan ve bu alandaki uzman açığını kapatmayı planlayan başlangıç seviyesindeki sertifikasyon programıdır. Bu programı bitiren kişiler LAN, WAN ve dial access servislerini kurabilir, gerekli ayarları ve bakımları yapabilecek düzeye ulaşırlar. gercekten ii bi meslek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Næccm -- 21 Temmuz 2008; 21:42:51 >
Başlangıç seviyesi denilmesine bakmayın çünkü CCNA olmak o kadar da kolay değil.MCSE olmak kolay ama CCNP kesinlikle değil.Çok detaylı ve çok fazla konusu var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrooklynZU -- 21 Temmuz 2008; 22:24:45 >
BrooklynZU haklısın ccna basite alınabilecek bir sertifika değil. Başlangıçtan çok orta seviye birşey. Türkiye'de pek çok iş için ccna müfredatı yeterli.
weke, bu sınavlara nasıl giriyoruzdan önce nasıl eğitim alacağını araştırmalısın. Bence en az ccna eğitimi almak lazım. ccnp'yi belki kendin çalışarak yaparsın ama ccna temel şeyleri öğretiyor o yüzden, 2 ay eğitim almakta fayda var
Hocam tebrik ediyorum başarılarının devamını dilerim umarım birgün seni burda CCIE oldum diye başlık atarken yeniden görürüz Benim birkaç sorum CCNP sınavına nerde girdin?Kurs u eğitimi varmı ccnp için?Ben CCNA bittikten sonra hemen akabinde CCNP ye girsem ne gibi eksiklerle girerim?sınav ücreti ne kadar?
Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz. However rich or prosperous it may be, a nation deprived of independence can deserve no better treatment than being the servant of civilized humanity.
Hocam tebrik ediyorum başarılarının devamını dilerim umarım birgün seni burda CCIE oldum diye başlık atarken yeniden görürüz Benim birkaç sorum CCNP sınavına nerde girdin?Kurs u eğitimi varmı ccnp için?Ben CCNA bittikten sonra hemen akabinde CCNP ye girsem ne gibi eksiklerle girerim?sınav ücreti ne kadar?
johonwayni ve kevinsert saolun.
ccnp'nin 4 tane sınavı var. 2 tanesini bilge adamda, 1 tanesini bt eğitimde, bi tanesini de mayasoftta girdim. Netron'da eğitim gördüm ccna/ccnp için 6 ay kadar. Bence ccna için kursa gitmek lazım. ccnp yi evde çalışarak yapabilirsin ama kursa gidersen biraz daha kolay olur ögrenmesi