Şimdi arkadaşlar , fikirlerinize ihtiyacım var. Size sorunumu aktarayım. Ama lütfen siz de iyice düşünü yazınız
Şimdi Ağustos başında Ataşehir'e taşınacağım. Evde 2 tane telefon var. Bir tanesi normal ev telefonu (adsl yok) , diğeri ise dial-up zamanından kalma ve sadece adsl için kullandığım bir telefon. Bu telefona sabit ücret de ödüyorum, kullanmadığım halde. Tarifem 4 gb kotalı.
Şimdi yeni eve taşınırken, bu telefonları ve adsl'i olduğu gibi nakil mi yaptırayım? Yoksa bir tanesi tamamen kapatıp, ev telefonuna mı başvurayım adsl olarak (bağlantı ücreti alınacak) . Yoksa , kablonete mi geçeyim?
NİSAN - 2009' da askere gideceğim için maalesef, 24 ay taahhütlü kampanyalara katılamıyorum. (Öyle olsa zaten Ataşehir'de quicknete geçerdim )
Sizden istediğim, bu taşınma işi hazır varken, bana en uygun hangi bağlantı türü ve hangi tarife olabilir (kotalı - kotasız) Yani cebimden Nisan-2009'a kadar fazla para çıkmamalı ama fiyat/performans olarak hangisi daha iyi ?
Download yapıyor ya da internette çok zaman geçiriyorsanız limitsiz, çok zaman geçirmiyor ve download da yapmıyorsanız limitli ADSL almalısınız. Ekarte etmeseydiniz kesinlikle Quicknet derdim elbette...
Download yapıyor ya da internette çok zaman geçiriyorsanız limitsiz, çok zaman geçirmiyor ve download da yapmıyorsanız limitli ADSL almalısınız. Ekarte etmeseydiniz kesinlikle Quicknet derdim elbette...
Hocam onu ben de biliyorum da yani, yazdım ya yukarıda hangisi hesaplı olur, toptan nakil mi yoksa yeni adsl bağlantısı mı? Bu seninki çok genel cevap olmuş Ya da kablo tv var , kablonete mi geçeyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJKKKKK -- 21 Temmuz 2008; 18:57:32 >
Nakil bildiğin üzre aynı santrale bağlıysan ücretsiz. Farklı santrale naklonulan ADSL aboneliği için açılış ücreti kadar nakil ücreti alınıyor. Dolayısıyla 29 YTL gözden çıkacak gibi. Kablo internet için de 30 YTL kurulum ücreti vermen gerekiyor, yani kafa kafaya gelecek anlaşılan. Burada yapacağın tercihte elinde hangi modemin bulunduğu önemli. Çünkü Kablo internet alırsan bir de kablo modem mastafın olacak. Ancak ADSL alırsan, ki zannediyorum elinde modem vardır, bu masrafın olmayacak.
Bu mantıkla, tercihan ADSL seçeceğin için kotalı mı kotasız mı kararını versen iyi edersin...
Nakil bildiğin üzre aynı santrale bağlıysan ücretsiz. Farklı santrale naklonulan ADSL aboneliği için açılış ücreti kadar nakil ücreti alınıyor. Dolayısıyla 29 YTL gözden çıkacak gibi. Kablo internet için de 30 YTL kurulum ücreti vermen gerekiyor, yani kafa kafaya gelecek anlaşılan. Burada yapacağın tercihte elinde hangi modemin bulunduğu önemli. Çünkü Kablo internet alırsan bir de kablo modem mastafın olacak. Ancak ADSL alırsan, ki zannediyorum elinde modem vardır, bu masrafın olmayacak.
Bu mantıkla, tercihan ADSL seçeceğin için kotalı mı kotasız mı kararını versen iyi edersin...
Koblo modemi ücretsiz vermiyorlar mıydı?
Peki o zaman farklı santrale olursa, diğer hattı kapatıp, tek telefon üzerinden adsl'e başvurmak daha mantıklı herhalde. 29 YTL açılış ücreti olsa, ama gene 24 aylık imzalamak lazım olmuyor . Nakil yapmak lazım sanırım ikisini de
Yazdıklarını net anladığımı söyleyemem. Ancak, birini kapattırıp diğer telefonu naklettirmen lazım. Ardından ADSL'ini ya naklettirecek ya da kapatıp yenisini açtıracaksın. Farklı santrallerde olduğundan ikisi de aşağı yukarı aynı paraya patlayacak diye düşünüyroum. 444 0 375'e sor istersen nakil ücretinin ne kadar olduğunu...
Orjinalden alıntı: Serdar Burada yapacağın tercihte elinde hangi modemin bulunduğu önemli. Çünkü Kablo internet alırsan bir de kablo modem mastafın olacak. Ancak ADSL alırsan, ki zannediyorum elinde modem vardır, bu masrafın olmayacak.