Kompakt bir fotoraf makinasi almak istiyorum ama isin icine girince aklim iyice karisti. Bu 3 model arasinda karasiz kaldim. Forumda yorumlari okudum ama acikcasi ustalardan hangisinin tercih edilebilir olduguna dair bilgi ihtiyaci hissettim. yada bu modellerin haricinde daha iyi bir kompakt makina varsa onerilerinizi bekliyorum. Eger yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
bütçe nedir ? yazdığınız 2 makina ,compact sınıfının üstdüzeyinde (haliyle fiyatlarıda) A570 ise giriş sınıfı... Alakasız bir kıyaslama olur 3 arasında...
TZ5 de 10X optik zoom ,gündüz çekimi gayet iyi,HD video F100fd de ise 5X optik zoom ve gece çekimi de hepsine oranla kat kat iyi. A570 nin bu 2 si arasında esamesi okunmaz.Ama A570 inde bu ikiliye sadece tek bir avantajı var.Manuel ayarları...
acikcasi butce konusunda esnegim ama fiay performansi en iyi makineyi almak istiyorum. slr makine almak istemiyorum. Daha cok gecis asamasi olarak dusunebilecegim, isi ogrnebilcegim ama bu arada fotograf kalitesi iyi olan bir makine ariyorum. video cekmesine gerek yok. benim icin oncelik fotograf: resim kalitesi, kullanim kolayligi. kisaca slr makine kullanan arkadaslarin slr makinelerinin yaninda tasimadiklari zaman kullandiklari kompakt makine tarzinda bir sey ariyorum :) fiyat performansi iyi olan ve resim kalitesi yuksek bir makine kisaca... Sadece bu makinalar olmayabilir, eger f/p bunlardan iyi makineler varsa seve seve bekliyorum. bu arada kameralarin ozellikleri asagida: http://www.letsgodigital.org/en/camera/specification/compare/1524-1796-1821-1306.html
acikcasi butce konusunda esnegim ama fiay performansi en iyi makineyi almak istiyorum. slr makine almak istemiyorum. Daha cok gecis asamasi olarak dusunebilecegim, isi ogrnebilcegim ama bu arada fotograf kalitesi iyi olan bir makine ariyorum. video cekmesine gerek yok. benim icin oncelik fotograf: resim kalitesi, kullanim kolayligi. kisaca slr makine kullanan arkadaslarin slr makinelerinin yaninda tasimadiklari zaman kullandiklari kompakt makine tarzinda bir sey ariyorum :) fiyat performansi iyi olan ve resim kalitesi yuksek bir makine kisaca... Sadece bu makinalar olmayabilir, eger f/p bunlardan iyi makineler varsa seve seve bekliyorum. bu arada kameralarin ozellikleri asagida: http://www.letsgodigital.org/en/camera/specification/compare/1524-1796-1821-1306.html
İşi öğrenebileceğim diyerek ,hem F100fd yi hemde TZ5 i elemiş oldun... Çünkü bu 2 makina da A/S kipleri yani Ensantene ve diyafram öncelikli çekimler mevcut değil...
Öğrenebileceğin makina olarak sana Fuji F50fd yi önerebilirim
quote:
Orjinalden alıntı: CaLibRé
TZ5 bence f100fd den daha iyi rahatlıkla tercih edebilirsin
Neresi iyi anlamadım ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 21 Temmuz 2008; 15:33:46 >
F50d bende arastirmalarim sirasinda karsilastim. Bu cercevede resim kalitesi de iyiyse karar vermem cok kolay olacak demektir. Peki F50D ile bas edebilecek kompak makine var mi? Karsilastirma yapabilecegim?
F50d bende arastirmalarim sirasinda karsilastim. Bu cercevede resim kalitesi de iyiyse karar vermem cok kolay olacak demektir. Peki F50D ile bas edebilecek kompak makine var mi? Karsilastirma yapabilecegim?
Şimdi F50fd nin foto kalitesi F100fd den düşük, TZ serisiyle başabaş hatta detay okumada TZ lerin önünde. LX2 yerine "Panasonic Lumix DMC-FX500" önerebilirim
sensor boyutu daha kotu gorunuyor. Fakat genis aci ve kamera ozelligi ust duzeyde. Ama fotograf kalitesi gercekten diger kameralardan iyi mi? simdi yorumlara baktimda, kalite iyi gorunuyor. ama fiyat/performans acisindan en iyisimi emin olamadim, cunku fiyatida digerlerine gore yuksek. Amsterdam fiyati 340 eur diyor!
sensor boyutu daha kotu gorunuyor. Fakat genis aci ve kamera ozelligi ust duzeyde. Ama fotograf kalitesi gercekten diger kameralardan iyi mi? simdi yorumlara baktimda, kalite iyi gorunuyor. ama fiyat/performans acisindan en iyisimi emin olamadim, cunku fiyatida digerlerine gore yuksek. Amsterdam fiyati 340 eur diyor!
LX2 nin sensör boyutu büyük olmasına rağmen, artifact oluşumu veren bir makina. FX500 ün sensörü küçük olmasına rağmen bu sorunu görünmüyor,en azından şimdiye kadar o konuda bir eksiklik okumadım.
O zaman son bir soru sorayim:(F100D icin diyafram onceligini goz ardi ederek) F50D - F100D - FX500 (veya bunlarin haricinde onerdiginiz bir makina varsa) arasinda hangisini tercih etmek resim kalitesi ve f/p acisindan mantikli?
Fuji F50fd. Manuel ayarları yabana atmayın sakın. Fotoğraf makinesinde birazcık işleri kapınca manuel ayarları olan bir makineye geçme isteği doğar ve sonra tekrar makinenizi değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.
öncelik Fuji f50fd--- 2. seçenek Canon A570IS dan birini alın pişman olmazsınız f50fd resim kalitesi a570den biraz daha iyidir Canon A570 IS da fiyat performans kralı full manuel ayarlar mevcut olan iyi bi model yalnız bunların optik zoomu azdır f50=3x A570 IS=4x vede A570 IS biraz kabadır pantolon ve gömlek cebi için biraz büyüktür
1-f50fd 2-A570 ıs