benim tavsiyem Sony Sound Forge 8.0 normalize edip desibel`lerini arttirip grafik ekolayzer ile tiz werdigim kesilmis mp3leri iphonepcsuite araciligi ile iphone a atiyorum sonrasinda alin size en kral nokia ile ses konusunda yarisicak bir iphone.kimse sesi az cikiyor falan demesin makina icin.
ben melodiler için şöyle bir yol izliyorum ve şiddetle tavsye ediyorum ... windows un kendi ses kaydedicisini açıyorum zil sesi yapmak istediğim mp3 yada herhengi bir müzii winampta açıyorum equalizer ayarlarında basları tamamen kısıp tizleri de orta seviyeye getiriyorum ...( fazla bas sesin iphone da parçalanmasına fazla tiz de cızırtılara sebep oluyor ) zil sesi yapmak istediğim mp3 kısmına gelince kaydı başlatıyorum ... bitince bitiriyorum. sonra dinliyorum ses az gelirse eğer sesi yükselt komutundan birkaç kademe arttırıyorum ... uygun pozisyonda ses kaydedicisine yüklediğim müziği wav dosyası olarak kaydediyorum iphone ringtone maker programını kullanarak iphone un içine atıyorum... çok ta süper ses kaltesi alıyorum ... deneyin farkı görün ...