Arkadaşlar Toshiba a200 14-d model laptop kullanıcısıyım. Ürünü alalı 1 yıl oldu. Ürünü aldığımdan bri bu ısınma problemi var. Bilgisayarı hiç kasmazken(oyun vb. şeylr açık deilken) cpu ısısı 63 derece civarında. oyun açında 80 i buluyor. Notebook cooler denedim 3 derece düşürebildi, servise verdim sorun halledildi dedi 1 hafta için ısı 50 ye düştü sonra gene 60 lara yükseldi. Sizce napabilirim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERHAN DAMARLI -- 21 Temmuz 2008; 10:58:18 >
Dizüstünün altında hava alabilmesi için bir boşluk olmalı .O boşluk soğutma için gerekli hava akışını sağlar .Notebook cooler eğer fanın bulunduğu yere bakmıyorsa bi işe yaramaz .Her dizüstünün hava alma yerleri farklı olabilir.Ben ısınma sorununu eski bir fırın ızgarasını defterle destekleyerek çözdüm Aradada çok sıcak olunca usb fan aldım kendimi ve dizüstünü serinletiyorum .
TANRI TÜRKÜ KORUSUN intel E8500 - asus p43 p5ql-e anakart - ocz reaper ddr2 1066 mhz ram - 160 sata hdd- Sapphire hd 3870 512mb gddr4 - ocz vendetta işlemci soğutucu - ocz 600 watt power supply - lg cdrw lg dvdrw -foxconn kasa :) The Soul Of BMW. dukenukem82, Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.
moscow34
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 3 günü kaldı.
21 Temmuz 2008; 20:48:20
quote:
Orjinalden alıntı: dukenukem82
Dizüstünün altında hava alabilmesi için bir boşluk olmalı .O boşluk soğutma için gerekli hava akışını sağlar .Notebook cooler eğer fanın bulunduğu yere bakmıyorsa bi işe yaramaz .Her dizüstünün hava alma yerleri farklı olabilir.Ben ısınma sorununu eski bir fırın ızgarasını defterle destekleyerek çözdüm Aradada çok sıcak olunca usb fan aldım kendimi ve dizüstünü serinletiyorum .
Birde eski tip laptoplarda hava alması için delikler yok,bende casper la sony var.Casper'de dediğim olay yok mesela.Ama Sony Vaio'da var bu sayede en basitinden de bir notebook cooler çok işe yarıyor
laptopunun içini açıp temizlemişlermi ve macun sürmüşlermi acaba istersen anselmo82 nickli eski casper bayisi olan kardeşime ulaş kendiside malatyalı yardımcı olur
Laptopun hava aldığı yerin açık olduğundan emin olun,iyi hava alması lazım. Ayrıca doğrudan güneş ışığında kalmasın.Ve bu cihazın bir laptop olduğunu unutmayın.Masaüstü bilgisayar gibi uzun süre çalışmak üzere tasarlanmış birşey değildir bu,fazla zorlamayın cihazı...
Onun haricinde,bir laptop için 60C bence normal bir değer.