Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Bilgisayar açılışta hata veriyo.Format bile atamıyorum.YARDIM

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> Bilgisayar açılışta hata veriyo.Format bile atamıyorum.YARDIM Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
saviola83

Sisteme Gözat

21 Temmuz 2008; 9:19:40 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

sanıyorum küçük yeğenim , ben evde yokken bilgisayarı bozmuş. nası yapmış bilmiyorum ama çok kötü bozulmuş.

Açılışta şöyle bi uyarı geliyo :

"Windows aşağıdaki dosya eksik veya bozuk olduğu için başlatılamadı.
/Windows/System32/Config/System

Özgün kur diketini veya CD-ROM kullanıp Windows kuru başlatarak dosyayı onarmayı deneyebilirsiniz.
Onarımı başlatmak için ilk ekranda 'r' yi seçin."

XP cd sini takıp R diyip onarmaya çalıştığımda ise bi dos ekranı geliyo ve şöyle yazıyo.

"1:C:\Windows
Hangi windows yüklemesinde oturum açmak istiyorsunuz ? (iptal etmek için enter a basın ) ? _ "

? den soraki boşluğa tek bir karakter yazılabiliyo. ama ne yazacağımı bilemedim. 1, c yazıp enter a bastığımda donup kalıyo.

Format atmaya çalışınca da , F8 e basıp sözleşme şartlarını kabul ediyorum kısmından sonra , önceki microsoft windows sürücüleri aranıyor diyor ve öyle kalıyor. Yani FORMAT dahi atamıyorum.

Son olarak açılışta F8 e basıp güvenli kipte ve en son düzgün çalışan ayarlarda açmayı denedim . ve aşağıdaki hatayı verdi.

"multi>0<disk<0>rdisk<0>partition<1>\Windows\system32\ntoskrnl.exe
multi>0<disk<0>rdisk<0>partition<1>\Windows\system32\hal.dll
multi>0<disk<0>rdisk<0>partition<1>\Windows\system32\kalcom.dll
multi>0<disk<0>rdisk<0>partition<1>\Windows\system32\bootvid.dll
multi>0<disk<0>rdisk<0>partition<1>\Windows\system32\system.alt
multi>0<disk<0>rdisk<0>partition<1>\Windows\system32\system

Windows aşağıdaki dosya eksik veya bozuk olduğu için başlatılamadı.
/Windows/System32/Config/System

Özgün kur diketini veya CD-ROM kullanıp Windows kuru başlatarak dosyayı onarmayı deneyebilirsiniz.
Onarımı başlatmak için ilk ekranda 'r' yi seçin."

lütfen yardım edin arkadaşlar. bunun bi çözümü var mı ? özellikle format atmadan bi yolu varsa çok iyi olur. Çünkü c:de 100 lerce mp3 üm var. onlar gitsin istemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum

dragonball

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

21 Temmuz 2008; 9:52:11 

yiğeninle alakası yok yüksek ihtimal disk zarar görmüş . Başka bir makinaya diski takıp dataları kurtarmaya bak

Administrator
ibexbilisim

Sisteme Gözat

21 Temmuz 2008; 12:06:42 

Onarma konsolu orda değil o menüyü geçtikten sonra başka bi menü daha geliyo orda da onarma seçeneği var ordan yapıyosun. Aynı format atar gibi yüklüyo ama format atmıyo sadece sistem dosyalarını yeniden yüklüyo. Kolay gelsin

http://www.ibexbilisim.googlepages.com/
saviola83

Sisteme Gözat

21 Temmuz 2008; 12:11:14 

quote:

Orjinalden alıntı: ibexbilisim

Onarma konsolu orda değil o menüyü geçtikten sonra başka bi menü daha geliyo orda da onarma seçeneği var ordan yapıyosun. Aynı format atar gibi yüklüyo ama format atmıyo sadece sistem dosyalarını yeniden yüklüyo. Kolay gelsin

tam anlamadım. hangi menüyü geçtikten sonra. detaylı anlatabilirmisin . lütfennn ...

dispiacere

21 Temmuz 2008; 12:11:44 

xp cd sini tak bilgisayarı yeniden başlat...
devam etmek için bir tuşa basın diyecek...
bastıktan sonra bir şeyer yüklemeye başlıcak...
yükleme bittikten sonra karşına gelen menüde ister onarımı seçersin istersen formatlarsın.. (orda hangi harflerle bu işlemi yapacağın yazıyor altta)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dispiacere -- 21 Temmuz 2008; 12:12:35 >

Şampiyon Cimbombomum ne istersen iste benden
İstersen donatalım dört bir yanı bayraklarla
İstersen çınlatalım dört bir yanı şarkılarla
İstersen eğlenelim davullarla zurnalarla !!

ibexbilisim

Sisteme Gözat

21 Temmuz 2008; 12:16:46 

quote:

Orjinalden alıntı: saviola83

quote:

Orjinalden alıntı: ibexbilisim

tam anlamadım. hangi menüyü geçtikten sonra. detaylı anlatabilirmisin . lütfennn ...

Açılışta biosunu cd olarak ayarladıktan ve bilgisayarını yeniden başlattıktan sonra kuruluma geç. İlk yüklemeleri yaptıktan sonra sorar Xp yüklemesi mi onarım mı diye. Xp yüklemesi diye devam et. Bi daha sorar. Xp yi mi yüklüycen onarım mı diye işte burda onarım diyceksin...

saviola83

Sisteme Gözat

21 Temmuz 2008; 13:36:39 

tamam ben de öyle yapıyorum zaten. ama sonra kurtarma konsolu ekranı geliyor ve şu mesaj çıkıyo.

Hangi windows yüklemesinde oturum açmak istiyorsunuz ? (iptal etmek için enter a basın ) ? _ "

bende 1 e basıp enter yapıyorum ve donup kalıyor.

dispiacere

21 Temmuz 2008; 14:23:41 

tam hatırlamıyorum ama onarma seçeneğine bastığında dos ekranı açılmıyordu yanlış hatırlamıyorsam...ayrıca format atmak için f8 e basınca sürücüleri arıyor derken bilgisayar donuyor kalıyor demişsin, büyük ihtimal hard diskin zarar görmüş...

Şampiyon Cimbombomum ne istersen iste benden
İstersen donatalım dört bir yanı bayraklarla
İstersen çınlatalım dört bir yanı şarkılarla
İstersen eğlenelim davullarla zurnalarla !!

ibexbilisim

Sisteme Gözat

21 Temmuz 2008; 15:09:53 

quote:

Orjinalden alıntı: saviola83

tamam ben de öyle yapıyorum zaten. ama sonra kurtarma konsolu ekranı geliyor ve şu mesaj çıkıyo.

bende 1 e basıp enter yapıyorum ve donup kalıyor.

Biosunu defaultlu hale getir... Yukardaki arkadaşın dediği gibi harddiskinde bad sector de oluşmuş olabilir. Üzerine yazmak isterken hatalı yere yazamadığı için donuyo olabilir ama genelde mavi ekrana düşer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibexbilisim -- 21 Temmuz 2008; 15:13:39 >

saviola83

Sisteme Gözat

22 Temmuz 2008; 17:18:59 

harici harddiskim var . ona windows kurup , sorunlu hdd yi de slave olarak bağlasam dosyaları kurtarabilir miyim ?

bu arada harici hdd nin içi dolu . bu dosyaları silmeden windows kurabilirmiyim ona ve nasıl ?

saviola83

Sisteme Gözat

23 Temmuz 2008; 8:47:22 

güncel

ecom86

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

23 Temmuz 2008; 9:26:29 

Sen ilk ekranda r ye basıyorsun ya bir de enter devam F8 kabul dedikten sonra R onar gelir
Oradan üzerine kurulum yapabilirsin

Sıla Bilgisayar ve İnternet Hizmetleri
emirral

Sisteme Gözat

23 Temmuz 2008; 10:56:43 

Kardeş aynısı bana oluyor.Xp cd sine fln gerek yok.O ekran çıktıya reset at bidaha çıkarsa yine reset bende 2 defa çıkıyor.Sonra Gidiyor.Sendede öyleyse dediğim gibi yap

*******THE KING********
*******THE ANSWER******
saviola83

Sisteme Gözat

23 Temmuz 2008; 11:50:20