sanıyorum küçük yeğenim , ben evde yokken bilgisayarı bozmuş. nası yapmış bilmiyorum ama çok kötü bozulmuş.
Açılışta şöyle bi uyarı geliyo :
"Windows aşağıdaki dosya eksik veya bozuk olduğu için başlatılamadı. /Windows/System32/Config/System
Özgün kur diketini veya CD-ROM kullanıp Windows kuru başlatarak dosyayı onarmayı deneyebilirsiniz. Onarımı başlatmak için ilk ekranda 'r' yi seçin."
XP cd sini takıp R diyip onarmaya çalıştığımda ise bi dos ekranı geliyo ve şöyle yazıyo.
"1:C:\Windows Hangi windows yüklemesinde oturum açmak istiyorsunuz ? (iptal etmek için enter a basın ) ? _ "
? den soraki boşluğa tek bir karakter yazılabiliyo. ama ne yazacağımı bilemedim. 1, c yazıp enter a bastığımda donup kalıyo.
Format atmaya çalışınca da , F8 e basıp sözleşme şartlarını kabul ediyorum kısmından sonra , önceki microsoft windows sürücüleri aranıyor diyor ve öyle kalıyor. Yani FORMAT dahi atamıyorum.
Son olarak açılışta F8 e basıp güvenli kipte ve en son düzgün çalışan ayarlarda açmayı denedim . ve aşağıdaki hatayı verdi.
Windows aşağıdaki dosya eksik veya bozuk olduğu için başlatılamadı. /Windows/System32/Config/System
Özgün kur diketini veya CD-ROM kullanıp Windows kuru başlatarak dosyayı onarmayı deneyebilirsiniz. Onarımı başlatmak için ilk ekranda 'r' yi seçin."
lütfen yardım edin arkadaşlar. bunun bi çözümü var mı ? özellikle format atmadan bi yolu varsa çok iyi olur. Çünkü c:de 100 lerce mp3 üm var. onlar gitsin istemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum
Onarma konsolu orda değil o menüyü geçtikten sonra başka bi menü daha geliyo orda da onarma seçeneği var ordan yapıyosun. Aynı format atar gibi yüklüyo ama format atmıyo sadece sistem dosyalarını yeniden yüklüyo. Kolay gelsin
Onarma konsolu orda değil o menüyü geçtikten sonra başka bi menü daha geliyo orda da onarma seçeneği var ordan yapıyosun. Aynı format atar gibi yüklüyo ama format atmıyo sadece sistem dosyalarını yeniden yüklüyo. Kolay gelsin
tam anlamadım. hangi menüyü geçtikten sonra. detaylı anlatabilirmisin . lütfennn ...
xp cd sini tak bilgisayarı yeniden başlat... devam etmek için bir tuşa basın diyecek... bastıktan sonra bir şeyer yüklemeye başlıcak... yükleme bittikten sonra karşına gelen menüde ister onarımı seçersin istersen formatlarsın.. (orda hangi harflerle bu işlemi yapacağın yazıyor altta)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dispiacere -- 21 Temmuz 2008; 12:12:35 >
tam anlamadım. hangi menüyü geçtikten sonra. detaylı anlatabilirmisin . lütfennn ...
Açılışta biosunu cd olarak ayarladıktan ve bilgisayarını yeniden başlattıktan sonra kuruluma geç. İlk yüklemeleri yaptıktan sonra sorar Xp yüklemesi mi onarım mı diye. Xp yüklemesi diye devam et. Bi daha sorar. Xp yi mi yüklüycen onarım mı diye işte burda onarım diyceksin...
tam hatırlamıyorum ama onarma seçeneğine bastığında dos ekranı açılmıyordu yanlış hatırlamıyorsam...ayrıca format atmak için f8 e basınca sürücüleri arıyor derken bilgisayar donuyor kalıyor demişsin, büyük ihtimal hard diskin zarar görmüş...
tamam ben de öyle yapıyorum zaten. ama sonra kurtarma konsolu ekranı geliyor ve şu mesaj çıkıyo.
"1:C:\Windows Hangi windows yüklemesinde oturum açmak istiyorsunuz ? (iptal etmek için enter a basın ) ? _ "
bende 1 e basıp enter yapıyorum ve donup kalıyor.
Biosunu defaultlu hale getir... Yukardaki arkadaşın dediği gibi harddiskinde bad sector de oluşmuş olabilir. Üzerine yazmak isterken hatalı yere yazamadığı için donuyo olabilir ama genelde mavi ekrana düşer
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibexbilisim -- 21 Temmuz 2008; 15:13:39 >
Kardeş aynısı bana oluyor.Xp cd sine fln gerek yok.O ekran çıktıya reset at bidaha çıkarsa yine reset bende 2 defa çıkıyor.Sonra Gidiyor.Sendede öyleyse dediğim gibi yap