Arkadaşlar ben yaklaşık 6 aydır bu forumdaki neredeyse her konuyu okuyorum lcd-plazma ile ilgili. Zaman geçti ve çok şükür yeni eve ve salona önümüzdeki ay taşınacağım. Yani artık karar verme zamanı kapıya dayandı.
Şimdi benim izleme mesafem salonda 4,5 metre ile 3 metre arasında değişecek. Ben bu salona kesinlikle 46 inch ya da üzeri bir ekran koymak istiyorum. Bütçem en fazla 5500-6000 ytl.
Yaptığım tüm araştırmalardan sonra Pioneer 508X 50 inch plazma da karar kılmıştım. Fiyatı aylar önce 8-9000 YTL iken şimdi yeni panellerle falan düştü ve benim bütçem içine girdi. O yüzden Pio konusunda kararımı vermiştim. Ancak açıkçası LCD görüntüsü showroomlarda falan hep daha dikkat çekici. Özellikle gün ışığında dahi yansıma yapmadan görüntü vermesi ve tabiri caizse LCD'lerin "ben buradayım" diyen renkleri beni cezbediyor.
Ancak...
1- Ben şu an Digiturk(plus değil), DVD ve pc'den divx,mp4 falan izliyorum. HD yayını laptop zor da olsa oynatabiliyor onu da bağlayabilirim. Bir de belki 3-5 ay sonra PS3/Wii alabilirim. Ama izleyeceğim yayın şimdilik çoğunlukla SD yayın.
2- Genelde TV'de spor seyrediyoruz ve dvd vs. izlerken de aksiyon macera filmleri vs. Yani görüntüler fazla hareketli olacak. LCD malum benzer hızlı yayınlarda sınıfta kalıyor genelde.
3- Salon baya aydınlık bir salon. Panelin parlama sorunu yapması(plazma) en çok korktuğum şeylerden birisi.
4- Açıkçası Pio plazmaya OK. Ama ben bu kadar para verdikten sonra aldığım cihazı 3-4 sene sonra değiştirmek istemiyorum. Yani teknolojinin çok gerisinde kalması benim son istediğim şey. Elbet hepsi geride kalacak ama ben mesala 1 sene sonra Digiturk plus'a geçebilirim. Bu arada PES3 almam zaten olası. Blue ray filmler de ucuzlayıp çoğalabilir önümüzdeki 2-3 senede. Bu durumda HD yayın yaygınlaştıkça ben elimdeki HD READY Pio 508X ile LCD'lerin gerisinde kalırmıyım? HD yayın olunca lcdlerdeki tepkime süresi önemsiz mi olyor? Yani 8ms tepkime olan cihaz, full hd maç yayınında yine kasılıyor mu acaba? malum kuyruklu yıldızlar falan???
Diğelim ki LCD'de karar kılsak. Bu Pioneer plazma'dan HD olarak üstün, full hd'ye daha yatkın. Ama SD'de de çok altlarda kalmayacak(daha iyisi olmayacağını biliyorum) bir LCD tavsiye edebilir misiniz? 46inch üzeri tercihen 50 ya da 52 inch. Fİyat da 5500-6000 YTL en fazla.
Sizin ilgili mesajınızda da belirtmiştim sanırsam. Önerdiğiniz cihaz bence çok aşırı iyi bir lcd panel. Bizzat kendi gözümle gördüğüm en müthiş görüntüyü bu panel veriyordu(HD). TV'Nin dizaynı da süper. Ama ben sizin gibi istanbul'da doğu banktan alamam ciahzı çünkü İzmir'deyim. İzmir'de de aynı cihaz için bulduğum en iyi fiyat 7500YTL!
Kaldı ki 100 hz olmadığı için acaba SD yayında ve maç izlerken nasıl görüntü verecek merak ediyorum. Siz digiturk ile maç izleme şansı buldunuz mu bu cihazla??
21 Temmuz 2008; 9:34:27
**** sharp LC-52XL2E için nakit 5389 ytl 12 taksitlede 5673 ytl fiyat veriyor, isterseniz bir bilgi alın
Bence kullanım amacınıza göre 508xd çok iyi bir tercih, yanısıra HD'de de performansı çok yüksek, hatta kendi fiyetında en iyisi olarak gösteriliyor test sitelerinde. Açıkcası 5 bin ytl bütçe ile ben başka bir cihaz aramazdım, spor karşılaşması ve sd yayın lcd ile yan yana gelmeyen kelimeler ne yazık ki, riske girmeye değmez en iyisini almak varken
508xd'in şu an kullanım amacım için çok uygun olduğunun farkındayım ancak kullanım alanımın değişme ihtimali beni düşündürüyor. Örneğin muhtemelen 1 sene içinde hem digiturk HD alacağım hem de PES3 ve blue ray. 1 sene içinde laptopum da HDMI destekleyen bir ekran kartı olanla değişecek. Yani HD yayınların hayatımdaki yeri giderek artacak bu kesin! Böyle olunca benim 5000ytl verdiğim Pioneer şu an piyasadaki 3-4000 ytl civarında satılan full hd panellerden geride kalırsa o zaman çok pişman olurum. Yayın HD olduğu zaman, LCDlerdeki tepkime süresi sorunu ortadan kalkıyor mu? Yani digiturk plus ile 8ms tepkimeli lcd dahi olsa yayın hd olduğu için rahatça maç/aksiyon filmi izleyebilir miyiz? Eğer yayın HD olunca LCD'lerin bu kusuru ortadan kalkıyorsa LCD'yi de mutlaka düşünmem gerekecek.
Açıkçası teknolojiye uzun vadeli yatırım yapılamayacağını biliyorum, fakat 4-5 sene sonra bu TV yeterli değil artık ben değiştireyim diyecek bir lüksüm yok. Demek istediğim 5000 YTL verdiğim cihazı bir süre sonra artık yetersiz diye değiştirecek ne maddi durumun ne de arzum var.
Full HD zaten gereksiz diyen bir kısım var. Ama ben 46-50-52 inch gibi daha büyük ekranlarla ilgilendiğim için bana full hd de gerebilir diye düşünüyorum. NEticede hala Pioneer'a çok yakınım ama HD yayınlarda LCD'nin gün ışığında bile ben buradayım diyen parlak ekranı beni kendine biraz daha fazla çekiyor.
Sizin ilgili mesajınızda da belirtmiştim sanırsam. Önerdiğiniz cihaz bence çok aşırı iyi bir lcd panel. Bizzat kendi gözümle gördüğüm en müthiş görüntüyü bu panel veriyordu(HD). TV'Nin dizaynı da süper. Ama ben sizin gibi istanbul'da doğu banktan alamam ciahzı çünkü İzmir'deyim. İzmir'de de aynı cihaz için bulduğum en iyi fiyat 7500YTL!
Kaldı ki 100 hz olmadığı için acaba SD yayında ve maç izlerken nasıl görüntü verecek merak ediyorum. Siz digiturk ile maç izleme şansı buldunuz mu bu cihazla??
Kargo ile yollayabilirler ben size pm den kontak bilgilerini veririm.
Bu model Sharp 100hz dir ve bir çok maç izledim sonuç mükemmel bence bu alınabilecek çok iyi bir LCD ben tüm arkadaşlara HARARETLE tavsiye ediyorum!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lezman -- 22 Temmuz 2008; 0:41:34 >
Sevgili murat1968 kullanım alanınız değiştiği zaman kuronun size sağladığı görüntü yine 10 numara olacaktır.1366 x 768 lik bir cihazdan bahsediyoruz ... tüm sinyalleri işleyen bire bir destekleyen üztüne üstlük burn , tepkime süresi sıkıntısı olmayan ulaşılamayan müthiş kontrast oranı yakalanamayan renk tonlarıyla bence başka bir cihaza bakmanız hata olur ayrıca 3.000 - 4000 ytl lik hangi lcd nin bu ürünle kapışacağı ... mevchul... keza lcdlerin neredeyse yarısında juddering(hd yayınlarda titreme donma ) sorunu varken , 5-8 ms tepkime süreleri varken , renk tonlaması yetersizken ( özellikle sony D serisi ) back light olarak CCFL gibi geri teknolojik ürünü bir aydınlatma kullanılırken acaba hangisi KURO nun rakibi olacak merak ediyorum şimdi üstadım aslında şuan çoktan üretim aşamasına gelmiş bir çok teknoloji malesef çıkarılamıyor .. oled,qled,sed,lazer,led backlighting ve daha bir çoğu nedeni lcd üreticilerinin bu ucuz CCFL aydınlatma sisteminin pazarda daha 1-2 yıl satılabileceği aslında 2senedir çıkan modellere bir göz gezdirirseniz ürünlerde pek fazla bir gelişme olmadı hatta neredeyse hiç olmadı keza bazılarında daha ucuza maal etmek için bir takım değişiklikler bile yapıldı ( kötü anlamda ) neyse üstadım bu kaonular lastik gibidir uzadıkça uzar .. KURO konusunda kesinlikle kuşkun olmasın alıncak en iyi 50'' panel budur taki 9. gen kuro gelne kadar ...selamlar ...
quote:
Orjinalden alıntı: murat1968
Sayın playmaker,
508xd'in şu an kullanım amacım için çok uygun olduğunun farkındayım ancak kullanım alanımın değişme ihtimali beni düşündürüyor. Örneğin muhtemelen 1 sene içinde hem digiturk HD alacağım hem de PES3 ve blue ray. 1 sene içinde laptopum da HDMI destekleyen bir ekran kartı olanla değişecek. Yani HD yayınların hayatımdaki yeri giderek artacak bu kesin! Böyle olunca benim 5000ytl verdiğim Pioneer şu an piyasadaki 3-4000 ytl civarında satılan full hd panellerden geride kalırsa o zaman çok pişman olurum. Yayın HD olduğu zaman, LCDlerdeki tepkime süresi sorunu ortadan kalkıyor mu? Yani digiturk plus ile 8ms tepkimeli lcd dahi olsa yayın hd olduğu için rahatça maç/aksiyon filmi izleyebilir miyiz? Eğer yayın HD olunca LCD'lerin bu kusuru ortadan kalkıyorsa LCD'yi de mutlaka düşünmem gerekecek.
Açıkçası teknolojiye uzun vadeli yatırım yapılamayacağını biliyorum, fakat 4-5 sene sonra bu TV yeterli değil artık ben değiştireyim diyecek bir lüksüm yok. Demek istediğim 5000 YTL verdiğim cihazı bir süre sonra artık yetersiz diye değiştirecek ne maddi durumun ne de arzum var.
Full HD zaten gereksiz diyen bir kısım var. Ama ben 46-50-52 inch gibi daha büyük ekranlarla ilgilendiğim için bana full hd de gerebilir diye düşünüyorum. NEticede hala Pioneer'a çok yakınım ama HD yayınlarda LCD'nin gün ışığında bile ben buradayım diyen parlak ekranı beni kendine biraz daha fazla çekiyor.
22 Temmuz 2008; 11:53:10
Hocam bende şunu ekliyim ne alırsanız alın pişman olma olayı mutlaka olacak Çünkü tv fiyatları anormal boyutlarda iniyor, 6 ay önce tv alan insanlar ben ne paralar verdim şimdi o paralara nasıl cihazlar alınıyor diye sızlanıyorlar, onun için 3-4 yıl sonrasını düşünmeyin, ne alırsanız alın eski olacak be o paraya çok daha iyi cihazlar alınabilecek, 2 sene önce sony 46x2000 alan (yanlış hatırlamıyorsam) ve sony ile mahkemelik olan bir arkadaş şu anda para iadesi olsa o paraya yeni modelden 2 tane 46x3500 alabilirim diyordu... Yani şu anda en kaliteli full hd lcd'yi alsanız (zamanında arkadaşın yaptığı gibi) 2 sene sonra adı geçmeyecek ve çok daha iyi görüntü veren cihaz çok daha ucuz olacak...
playmaker
Uzaklaştırılmış 7 gün cezanın 2 günü kaldı.
22 Temmuz 2008; 11:55:36
Size önerim şu, ilerde sırf hd kaynak dahi kullansanız pioneer çok iyi görüntü verecek, pioneer'ın verdiği hd görüntü zaten fiyatında en iyi olarak gösteriliyor yani sadece sd kralı değil bu alet, onun için bence lcd düşünmenize gerek yok... ancak şu var 9. nesil pioneer'lar çıktı ve Tr'ye gelince 8. nesillerin ucuzlaması bekleniyor, 7. nesil kalkarken piyasadan 42'' 2200 ytl 50'' 3500 ytl gibi fiyat gördü... Bence 9 .nesil gelince 5080xa'da 4 bin ytl altı fiyatlar görülecek... İlerdeki pişmanlığınızın azalması için bir miktar daha bekleyin bence... Dediğim gibi 2 sene sonra 5 bin ytl olan cihazlar ne yazık ki bugünkü ürünler karşılaştırılamayacak bile...
Tekrar selam olsun arkadaşlar, Cevaplar için çok çok teşekkürler..
Kararımı tam 507x için vermiştim ki bu panelden artık bulunamadığını öğrendim. Bütçemi aşıp 508xd için karar vermiştim aslında ama aklıma takılan son bir nokta kaldı.
Şimdi plazmalardaki en büyük sorunların burn-in, buzz sesi, yüksek enerji tüketimi ve ekran parlaması olduğu biliniyor. Pio 508xd serisinde zaten burn-in sorununu halletmiş. Sırf bu yüzden başka plazma düşünmedim bile hiç. Buzz sesi de çok rahatsız edici değil gibi. Enerji tüketimini de dert etmiyorum çok ama aydınlık ortamlarda ve özellikle gün ışığında plazmaların yansıma yapması benim en korktuğum şey. Alacağım ekran büyük olacağı için doğal olarak yansıma riski de artıyor.(büyük ayna-küçük ayna). "Plazmanın teknolojisi icabı zaten önünde bir cam var ve parlaması engellenemez" şeklinde bir de yorum alınca dün bir satıcıdan(LCD satmaya çalışıyor diye çok itibar etmedim gerçi) kafam iyice bulandı.
Showroomlarda gördüğüm bazı plazmalar gerçekten ayna gibi yansıtma yapıyorlar. Ekranda avizeleri, perdeleri hatta kendinizi bile çok rahat görüyorsunuz. Sırf bu yüzden LCD almaya yaklaştım son günlerde. Üstelik tvde en çok spor müsabakası izleyen biriyim ve bu büyüklükte bir ekranda LCD'nin beni çıldırtma ihtimalinin de farkındayım! Ama işte kendimi digiturk plus alırım, ps3 alırım falan diye zorlayıp/kandırıp LCD işine kayma ihtimalim doğdu..
Şimdi burada yazan arkadaşların çoğu belirli bir eğitim ve kültür birikimine sahip aklı başında insanlar. Özellikle benim gibi KAL mezunu olduğunu öğrendiğim 2-3 arkadaşın yorumlarına da çok saygı duyuyorum. Yardımlarınıza ihtiyacım var.
Aşağıya salonumun resmini ekliyorum.
Gördüğünüz üzere izleme mesafem 4,5 metre ile 2,5 metre arası değişecek. Ama TV'nin tam karşısında boydan boya,yerden tavana pencere var. Ayrıca hemen yan cephede de 3 metre falan bir pencere var. Sizce bu tarz bir ortam için alacağım plazma(pio 508xd) yansıma konusunda beni üzer mi? LCD kadar olamayacığını biliyorum ama ne kadar parlama yapar? Son olarak maç seyredeceğime göre acaba alternatif düşündüğüm SHARP LC-52XL2E ya da Sony 52W4000/V3000 serileri beni maç seyrederken SD ya da digiturk plus bu salonda delirtir mi :)
salonunuzun yerlesimi ve pencere duzeni sebebiyle dediginiz gib oldukca aydınlık bir mekana sahipsiniz..
kalın stor perde yaptırmanız halınde gunduz saatlerinde yansımadan kurtulma sansınız "belki" olabilir..
probleminizin en önemli bolumu bence arkadan degil yandan gelen ısık.. Arkadan gelen ısık bı sekılde dengelı gelecektır ancak yandan gelen ısık ıcın aynı seyı solemek mumkun degıl..