Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Sistem Isım Niye Bu Kadar Yüksek ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> Sistem Isım Niye Bu Kadar Yüksek ? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Pnomecasous
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

20 Temmuz 2008; 18:42:44 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Intel Pentium D 925 İşlemci
Asus P5LD2 SE Anakart
Ati 512 x1600 Ekran kartı
Cpu sıcaklığım fan tam kapasite çalışırken 60 civari oluyor
Anakart 42-45 Arasi
Harddisk de 42-45 Arasi
Cpu Yüklenmediğim Zamanlarda Belirgin Halde Sıcak Nedeni Ne Olabilir Fan Biraz Dandik Duruyor Benim Alırken Dikkat Etmemiştim Küçüktüm
Yada Macun Kötü Olabilirmi
Bir iki ss koyiyim fan ve sistemle ilgili
Bu Sistemceğizim

Buda Fanceğizim

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ufaltılmış ön izleme resmi

Fana Dikkatli Bakın Beyler Kenarindaki küçük kollari cevirince yerinden cikiyor ama tamamen sökülmüyor başka bi yerden anakarta bağlı mı anlamadım yada anakartin diğer yanindan vidalimi ?

Ekteki dosya (2)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pnomecasous -- 20 Temmuz 2008; 18:44:13 >
xxxxxs

21 Temmuz 2008; 0:35:19 

Kasanın ıcı cok karısık yeterınce hava akımı olmuyor olabılır ama sıcaklıklar cok yuksek degıl bır sorun yaratmaz.

EmRe-Gs

Sisteme Gözat

21 Temmuz 2008; 0:38:10 

İşlemci hariç diğer sistem bileşenlerinizin ısı değerleri güzel.

Termal macun kötü ve kurumuş olabilir. Tazelemek işe yarayacaktır. Ama ben yinede bu sıcaklarda stok fanlardan birşey beklemeyin derim.

Egsoz fanınızı içeri üfler şekilde takmışsınız. Daha iyi performans için egsoz fanın mutlaka dışarı üflemesi gerekir.

Tamamen sökülmüyor derken neyi kastettiniz? Kolları çevirip çektiğinizde yerinden çıkması gerekiyor. O sistem fanlardan daha önce kullandım.

Ayrıca kasanızın uzakta kalan kapağını açık bırakıyorsunuz sanırım. Bu her ne kadar dışardan temiz hava geliyor, daha az ısınır parçalar gibi görünsede, kapakların kapalı olması her zaman için daha iyidir. İçeride tam bir sirkülasyon oluşur. Tabii önde hava alacak yeri varsa.

1 Aylık Rapid Premium Hesap 12 YTL (Devamı...)
GigaByte P35 DS3L | Core2Duo e8400 @3.0GHZ (ZeroTherm BTF90) | OCZ 2GB @800MHZ DDR2 CL4 | Palit 8600GT Sonic+
320GB Seagate SATA II + 160GB Seagate PATA | OCZ GameXStream 600W | Enermax Chakra
Nanoxia FX12-1250 + Noiseblocker XL1
Pnomecasous
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

21 Temmuz 2008; 10:45:27 

dün gece söktüm abicim macun kül olmş dökülüyor birazdan cıkıp macun alıcam fanda pek beğenmedim cok kötü ya elimle daha iyisini yaparım o derece
egsozu ters takmışım farkında değilim cpu a yüklenince 75 + cıkmaz saniyordum 85-86 ları gördüm şartelden indirdim cpu havale geçirmiştir heralde 2-3 günde anca kendine gelir
1 tane kasanin yanina dışarı üfleyecek bir tanede ön tarafa içeri hava üfleyecek fan almayı düşünüyorum iyi mi olur ?
EmRe-Gs

Sisteme Gözat

21 Temmuz 2008; 14:55:00 

Evet iyi olur. Ön fan dışarıdan temiz hava alacak, arka ve yan fan da dışarı atıcak.

1 Aylık Rapid Premium Hesap 12 YTL (Devamı...)
GigaByte P35 DS3L | Core2Duo e8400 @3.0GHZ (ZeroTherm BTF90) | OCZ 2GB @800MHZ DDR2 CL4 | Palit 8600GT Sonic+
320GB Seagate SATA II + 160GB Seagate PATA | OCZ GameXStream 600W | Enermax Chakra
Nanoxia FX12-1250 + Noiseblocker XL1
Pnomecasous
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

22 Temmuz 2008; 13:02:48 

Babam İlla Bilgisayari aldiğimiz yere gitti adam orjinal fani iyi gerek yok falan dedi abi o kadar borulu morulu iyi fanlar var 30-40 ytl ye bundan 2 kati iyisini aliriz babam bilgisayarciya inanior her seferinde anlatamıyorum adama .
bios a girerken pc şifre sormştu bios pilini söküp takcam babam pc ciyi aradi böle böle diye adam format atmamız lazım falan direk para yontma peşinde
krm-iks

22 Temmuz 2008; 13:16:59 

Egzos fanının yönü ters

macun almadıysan sürmesi kolay performanslı bir macun

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=28345

eski macunu aseton ile temizle ve macunu iki tarafada (cpu ve soğutucu) çok incecik yay

jeofizikci

22 Temmuz 2008; 13:43:23 

quote:

Orjinalden alıntı: Pnomecasous

Babam İlla Bilgisayari aldiğimiz yere gitti adam orjinal fani iyi gerek yok falan dedi abi o kadar borulu morulu iyi fanlar var 30-40 ytl ye bundan 2 kati iyisini aliriz babam bilgisayarciya inanior her seferinde anlatamıyorum adama .
bios a girerken pc şifre sormştu bios pilini söküp takcam babam pc ciyi aradi böle böle diye adam format atmamız lazım falan direk para yontma peşinde

o bilgisayarcıdan uzak durun. ne bir parça nede bir servis alın. tam kazıkçıymış. alahtan sizin bilginiz varda bu tarz kazıkçıların kurbanı olmamışsınız.

| hp w2207h | logitech mx3200 | chieftec big tower | fsp bs2 500w | su soğutma |
|asus p5kc | e6750@3600Günlük | 2x512 kingston800@900 | sapphire1950gt@648/1460 | seagate 320+250 | samsung 16x dvd-rw sh-s203b |
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> Sistem Isım Niye Bu Kadar Yüksek ? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Spore
Bu hayatta bir spore hücresi olmakta varmış.
Noctua NH-U12 işlemci soğutucu
Noctua nin yuksek performasli islemci sogutucusu ve 12cm lik fani

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir