arkadaşım pc den yada tv kartında telsiz dinleyemezsin senin duyduğun istasyonlar propagasyonla gelen yabancı istasyonlardır belli zamanlarda atmosferde doğal uydu vazifesi yapan katman oluşur ve binlerce kilometre uzaktaki istasyonlar duyabilirsin ama geçici süreyle senin duyduğun zamanlarda ses katının kablosu alıcı vazifesi yapıp duyuorsun biraz teknik bir konu ama basit anlatmaya çalıştım
büyük ihtimalle ses sisteminizdeki bir problem uydudan gelen bir ses olamaz çünkü uydu sisteminde genlik modulasyonu kullanılmaz diğer modulasyonlardada insan kulağı faz değişimini iyi algılayamadığı için algılasada anlaşılır bir sese benzemez sonuçta onu dumak için demodulasyon lazım eeee sistemindede bunu yapacak birşey yok yani sesler genlik modulasyonu ile yayın yapan kısa dalga radyolar bunların mesafeleride binlerce km olabilir yani onları senin ses sistemindeki eksik tasarım (eksik filtreleme) veya arızadan dolayı kendi radyo sanıp sana yayın yapıyor :D
walla bendede skystar var ve hiç telsiz sesi duymadim hmm bazen oluyo bole bi garip ses fakat o da microfon secenegini aktf edince oluyor şimdi dikkat ettim baktim son ses verdim cıt çıkmıyor fan sesi hariç