Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
FOREX versus AVER

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> TV Kartları ve Uygulamaları >> FOREX versus AVER Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
SuRRoUnDeR

20 Temmuz 2008; 15:29:52 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

gerekli bölümlere yazdım ama o konular biraz eskidiği için cevap gelmedi bende buraya yazmayı uygun buldum umarım yöneticilerimiz silmez

(1)arkadaşlar tv box almayı ve 22 inch lik samsung 226 bw monitörümü lcd tv olarak kullanmayı düşünüyorum forex yada aver ama şüphelerim var bikere composite(scart) girişten bağlayacam çünkü uydu alıcım da yuv(component , lcd ve plazma tv lerde olan) çıkış yok(zaten yuv çıkışlı receiver lar yeni yeni piyasaya gelmeye başladı). bu şekilde composite(bildiğimiz scart , sarı kırmızı beyaz yani) kabloyla kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını yazabilirmi acaba? aver 7 samsung 226 bw monitör ve redline uydu alıcısı composite bağlantı kombinasyonunu gördüm ve hayal kırıklığına uğradım inanılmaz kötü bir görüntüydü bu durum beni şüphelendirdi.
bir bilen varsa lütfen söylesin

(2)bu arada aver 7 ile 9 arasında ne gibi bir görüntü kalitesi farkı olur? aver 9 mu tercih etmeliyim forex 5830 u mu?

(3) donanımhaber sitesindeki forex incelemesinde makineyı baya bi övmüşler ve görüntü kalitesinin süper olduğunu bahsediyorlar yanız bu incelemede makinayı digital uydu alıcısına ""bağlamamışlar"" bu tip cihaz kullanan arkadaşlar ise anolog yayında gayet başarılı olduğunu fakat uydu alıcısı gibi digital yayın sağlayan makinalarla kullanıldığında kötü performans vereceğini savunuyorlar

(4)birde forex cihazlardaki dahili hoparlör ne derece yeterli olur aver 9 un wide screen desteği varmı?

(5)son olarak şunu da sorayım forex 5830 un 22 inch lcd monitöre kadar desteklediği söyleniyor peki biz bu cihazı 24 inch lik bi lcd monitöre bağlarsak nasıl bi sonuç alırız?

sabırla okuyup cevap verirseniz çok sevinirim şu işe bi el atıverin sevgili donanım haber sakinleri
saygılar...

rueta

20 Temmuz 2008; 17:58:48 

aynı konuları bende merak edoiroum verilcek cevpları bende bekliorum :D
ben forex e digiturk receiverımı bağlamayı düşnüorum.. 1680*1050 de destklio forex.. aver desteklemio maalesef..
pardon averin bu model detekliomuş:
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30088
bu da pahalı ama..
bu tür bağlantılarda görüntü kalite kaybı olur mu olmazmı çok merak ediorm yaw..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rueta -- 20 Temmuz 2008; 18:21:37 >

Intel Core2Duo E6400 - Abit AB9 - Sapphire HD4850 Toxic
2*2048 MB OCZ 800Mhz - 500GB Seagate 32Mb - 1 TB WD Ext. HDD -
Creative Audigy2 ZS - Piooner DvdRw - LG DvdR
Samsung 22" 226BW - Logitech Mx3200 - Tagan i-Xeye 420w
Sunbeam Trio Kasa - Philips MMS460 5.1 - MSI M670 Notebook
SuRRoUnDeR

21 Temmuz 2008; 13:40:15 

benim anladığım kadarıyla mesele çözünürlük değil digital anolog uyuşmazlığıymış aver 9 forex 5830 gibi tv box lar anolog yayın destekliyormuş fakat bizim receiverden aldığımız yayın ise digital bu yüzden digital yayın destekleyen daha üst model tv box lar kullanmalıymışız giibi bi anlam çıkardım ben yanılıyor olabilirim

the turk

21 Temmuz 2008; 18:44:08 

şuna kesin bi sonuç bulalımda çünkü bende forex tv box almayı düşünüyorum bunada uydudan görüntü aktarmayı planlıyorum eğer 5830 da görüntü aktarımı yapılabiliyosa alacağım hemen.

SuRRoUnDeR

22 Temmuz 2008; 12:52:43 

istanbulda bu cihazları almadan deneyebileceğimiz bi yer varmıdır ki?

trimaxsahinabi

Sisteme Gözat

22 Temmuz 2008; 14:17:10 

forex i boçverin...üzerinde dandik bi hoparlör var diye aklınız çelinmesin..analog da tek marka derim ; avermedia...tv box ların bir iki farkı olur genelde :
1-giriş (vga giriş - dvi giriş)

2-diğer girişler (companent girişli ve hem companent hem kompozit girişliler gibi)

3-çözünürlük ( eğer çatı anteninden veya kablolu tv den analog yayın izleyecekseniz çözünürlük çok önemli değil .çünkü analog yayında zaten çözünürlük düşük olup bu cihazların en dandiği bile o çözünürlüğün çok üstündedir.ama uydu receiver veya playstation veya dvd player gibi cihazlar bağlayacaksanız çözünürlük öenmlidir)

4-16:10 veya 16:9 veya 4:3 desteği...bu aletlerin hepsi 4:3 zaten destekliyor..önemli olan geniş eran kullanıcıları için olan 16:9 veya 16:10 desteğinin olup olmadığıdır.bizdeki wide ekran monitörler 16:10 destekli olup eğer sadece 4:3 veya hem 4:3 hem de 16:9 destekliyse sadece (tv kartı) o zaman siyah bant (boşluk) olur.ama 16:9 için aslında çok da öemli değil bence.çok rahatsız edici değildir.

son olarak tekrarlıyorum avermedia dan şaşmayın...forex in dandik hoparlörünü kullanmayacağınıza emin olun , tamamen palavrasyon bir olay...eğer bütçeniz elveriyorsa dvi girişli tv box alın (tabi monitörünüzde dvi ise) ... eğer uydu receiver veya playstation gibi chazlar bağlayacaksanız da aver ın 9 serisini tercih edin.

KÖPEK İTLAF GELDİ , KAÇIIIIIINNNNN
rueta

22 Temmuz 2008; 20:24:30 

evet hoparlör de çok önemli..
averin dahili hoparlör nasıldır acaba :S
bu gdişle avet tvbox 9 alıcam sanırım ama pahalı ya değermi bilmiorum :)
gerçi görüntüde kalite kaybı olmazsa 200 ytl ye 22" lcd tv olmuş olcak o ayrı..
bakalm 1-2 yorum daha gelsinde:)

trimaxsahinabi

Sisteme Gözat

23 Temmuz 2008; 17:54:30 

dahili hoparlörün hiç bir anlamı yok çünkü ufacık dandik hoparlörü kullaıpta tv izleyemezsiniz...zaten aver da hoparlör YOK... olması çok saçma olurdu zaten...ne hayır gelir ki o koyacakları hoparlörden.aver dan şaşmayın analog da.

bu arada arkadaşlar bilginiz olsun ; dvi girişli lcd monitörü tv kartı kullanmadan da lcd tv ye çevirebilirsiniz...bunun için hdmi girişli hd uydu ve dvi-hdmi kablo almanız yeterli olacaktır...gerçi şuan o receiverlar biraz pahallı..artık siz karar verin.

rueta

23 Temmuz 2008; 19:08:16 

o receiverler 600-700 den aşağı deildir ya :D
aver de hoparlör yoksa sesi nasıl alıcaz ?
pc ye 5.1 sistemim bağlı o zaman ses almak için yine pc yi açmam gerekicek ?
yada ses sisteminimi aver a bağlıcam :D

trimaxsahinabi

Sisteme Gözat

25 Temmuz 2008; 18:08:10 

quote:

Orjinalden alıntı: rueta

o receiverler 600-700 den aşağı deildir ya :D
aver de hoparlör yoksa sesi nasıl alıcaz ?
pc ye 5.1 sistemim bağlı o zaman ses almak için yine pc yi açmam gerekicek ?
yada ses sisteminimi aver a bağlıcam :D

yok o kadar pahallı değil .400 ytl civarına var.

SuRRoUnDeR

26 Temmuz 2008; 22:47:12 

doğru söylüyors