Şimdi Ara

###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
3
Favori
24.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DÜNYANIN EN YÜKSEK YAPILARI


     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)





    1-Burj Khalifa (Birleşik Arab Emirlikleri)

    Burç Halife (Arapça: برج خليفة; İngilizce: Burj Khalifa) Dubai'de inşası 4 Ocak 2010 tarihinde tamamlanan dünyanın en yüksek gökdelenidir. Eski ismi Burç Dubai'dir (Arapça:برج دبي; İngilizce: Burj Dubai). Adını Halife Bin Zayid El Nahyan'dan almıştır.

    828 metrelik yüksekliğe sahiptir ve 160 katı kullanılabilir bir yapıdır. Binanın yaklaşık 150. kattan sonra geri kalan katları çelik olarak yapılmıştır. Bu da dünyada ilk defa betonarme kütle üzerine çelik konstrüksiyonla devam edilen ilk bina özelliğini kazandırmıştır. Ayrıca binanın cephelerine gelen rüzgâr yüklerini en aza indirmek için binanın hiçbir cephesi düz olarak tasarlanmamıştır. Köşeleri ise keskin değil, dairesel birleşimlerle yapılmıştır.

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    2-Taipei 101 (Tayvan)

    Taipei 101 (Çince: 臺北101 ya da 台北101; okunuşu: Táiběi Yībailíngyī) Tayvan, Taipei şehri Xinyi (Hsinyi) semtindeki bir gökdelen. Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Burç Halife binası tarafından 21 Temmuz 2007 tarihinde geçilene kadar dünyanın en yüksek binasıydı. Resmi olarak 4 Ocak 2010 tarihinde Burç Halife'nin açılmasıyla en yüksek bina ünvanını kaybetti.

    Gerçek adı Taipei Finans Merkezi dir., (çince: 臺北國際金融中心; okunuşu: Táiběi Guójì Jīnróng Zhōngxīn). Taipai 101 denilmesinin sebebi 101 katlı yapı olmasından dolayıdır.

    1999 yılında yapımına başlanan Taipei 101 2004 yılında tamamlanmıştır.

    Yapının çatıya kadar olan yüksekliği 460 m'dir. En uç kısmına kadar olan yükseklik ise 509 m'dir. 91. katta yer alan teras sayesinde Taipei manzarasını rahatça izlemek mümkündür.

    Taipei 101 dünyanın en hızlı ikinci asansörüne sahiptir. Asansör çıkarken 16,8 metre/saniye yol almaktadır. İnerken ise 10 m/s yol almaktadır. Yapı içerisindeki tek asansörün maliyeti 2 milyon USD dır.

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    3-Şangay Dünya Finans Merkezi (Çin)

    Şangay Dünya Finans Merkezi Çin'in Şangay şehrinde Ağustos 2008 tarihi itibariyle hizmete açılmıştır.

    Eski Çinliler tarafından dünyayı temsil etmek üzere kullanılmış kare prizma “kozmik kemerlerle” kesişir ve ”binanın dikey konumunu" vurguluyor. Bu geometri binanın üst katlarına geniş gökyüzü kapısı oyulması ile daha da çarpıcı hale getirilmiş. Binanın temel geometrisini güçlendiren gökyüzü kapısı yükseldikçe genişler ve üzerinde kulenin karşılıklı köşelerini tek bir noktada birleştiren bir gökyüzü köprüsü yer alıyor.Gökdelenler için en büyük tehditlerden biri olan rüzgarın etkisini azaltmak için binanın tepesinde büyük bir yuvarlak yapılması düşünülmüştür. Bir karenin içerisinde, dairesel bir şeklin içinde bulunan gökyüzünü temasının; Çin mitolojisinde Dünya'yı temsil etmesi bu kararı vermeyi kolaylaştıran en önemli etkenlerden biriydi . Ancak Çinlilerin Japon bayrağını temsil ettiğini düşünerek, bu görkemli yapının üstünde bir yuvarlak bulunmasına karşı çıkmalarıyla, bu proje değişmiştir. Bunun yerine yine rüzgarın, gökdelen üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla gökdelenin tepesini ikiz kenar yamuk olarak inşa etmişlerdir. Binanın 12 katında bir dayanıklı sığınaklar vardır.Sığınakların yapımında ateşe karşı dayanıklı çelik kullanılmıştır.

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    4- Uluslararası Ticaret Merkezi (Hong Kong)

    Uluslararası Ticaret Merkezi (kısaca ICC Tower) Hong Kong West Kowloon'da konuşlanmış 118 katlı, 484 m (−-1,590 ft) yüksekliğinde gökdelen.

    Bina MTR Corporation şirketi ve Sun Hung Kai Properties şirketleri tarafından yapılmaktadır Yapımına 2007 yılında başlandı 2010 yılı içerisinde bitecektir.Tamamlandığında Hong Kong'un en yüksek binası ve Dünyanın en yüksek yapılarından 4.sü olacaktır.

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    5-6- Petronas İkiz Kuleleri (Malezya)

    Petronas Kuleleri, Malezya'da Petronas petrol holdingine ait ikiz kuleler. Toplam 452 m yükseklikle başkent Kuala Lumpur 'da gökyüzüne yükselirler.

    1996 yılından, 2003 yılındaki Taipei 101 binasının inşasına kadar, birçok gökdelen listelemesinde, Dünya'nın en yüksek yapısı olarak kabul ediliyordu. Ancak en yüksek katı 378 m, çatısı 403 m olan bina için bu sınıflandırma çok tartışmalıdır. Zira bu her iki noktada da Sears Kulesi (412 m ve 442 m) daha uzun olduğu gibi, anten dâhil toplam yüksekliği ise 527 m'dir.

    170.m yükseklikte 41 ve 42.ci katlar arasındaki çelik köprü ile kuleler birbirine bağlıdır. Köprü 2000 yılında kullanıma açılmıştır. Uzunluğu 58 m olan bu köprü 750 ton ağırlığındadır. Köprünün ziyareti için ücretsiz verilen 1700 bilet o günün sabahı 8.30'da dağıtılır ve genelde 2 saat içinde hepsi tükenir. Kulelerin en uç çatısı ziyarete açık değildir.

    Kulelerden her biri 76 asansöre sahip olup, bunların 29 tanesi her seferinde 26 kişi taşıyan çift katlı asansörlerdir.İnşaat için 37.000 Ton çelik kullanılan yapıda 32.000 de pencere vardır.

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    7- Nanjing Greenland Finans Merkezi (Çin)

    Nanjing Greenland Finans Merkezi (ya da Greenland Square Zifeng Kulesi) 450 metre yüksekliğinde (1,500 ft) dünyanın en büyük 7. Gökdelen'idir.

    Serbest kullanım için yapılan bina aynı zamanda Çin'in en yüksek 2. yapısıdır.

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    8-Willis Kulesi (ABD)

    Willis Kulesi, Şikago'da bulunan, ABD'nin en yüksek ve dünyanın 8. en yüksek gökdeleni.Bina yüksekliği 442 metredir. Anten ile birlikte toplam yüksekliği 527 metredir.

    1997 yılına kadar dünyanın en yüksek gökdeleni ünvanına sahipken Malezya'da inşa edilen Petronas İkiz Kuleleri birinciliği ele geçirdi.Toplam 110 kattan oluşur. 85 metre uzunluğa uzun bir antene sahiptir.Bina çevresi siyah alüminyum ile kaplanmıştır. Binada 16.100 pencere vardır.

    Sears' şirketinin bina üzerindeki isim hakları 2003 yılında sona ermekle birlikte aynı isim kullanılmaya devam edildi. Mart 2009'da Londra merkezli sigorta brokeri Willis Group Holdings, Ltd., beş bölgesel merkezini bu binaya taşıyacağını ve ismini "Willis Kulesi" olarak değiştireceğini açıkladı.

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    9-Guangzhou Batı Kulesi (Çin)
    Çin, Guangzhou şehrinde 2010 yılında bitirilen 440m yüksekliğinde 108 katlı dünyanın en yüksek 9. gökdelenidir.

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    10-Trump Uluslararası Hotel ve Kulesi (ABD)

    Abd, Chicago şehrinde 2009 yılında biten 423m yüksekliğinde ve 96 katlık dünyanın en yüksek 10. gökdelenidir.

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    11-Jin Mao Kulesi (Çin)

    Jin Mao Kulesi (Çince: 金茂大厦, Pinyin: Jīnmào Dàshà, görkemli altın bina) Çin'in finans merkezi olan Şanghay'de yer almaktadır. 421 metre yüksekliğe sahip ve 88 kattan oluşmaktadır. Çin Halk Cumhuriyetinin en yüksek gökdelenidir.

    1994 te başlayan inşa 1998 yılında tamamlanmıştır. Şu an dünyanın en yüksek 11. gökdelenidir.

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    12- 2 Uluslararası Finans Merkezi (Hong Kong)

    2 Uluslararası Finans Merkezi 2 International Finance Center (kısaca "2 ifc"; Geleneksel Çince: 國際金融中心; Modern Çince: 国际金融中心; Pinyin: Guójìjīnróngzhōngxīn), Hong Kong Man Po Caddesinde 2000 yılında inşasına başlanıp 2003 yılında tamamlanmış, 415 metre (1362 ft.) yükseklikle dünyanın 12. yüksek gökdelenidir.

    Toplam 88 kattan oluşmaktadır.

    Hong Kong şehrindeki en yüksek gökdelendir.

    2 IFC, 2 katlı asansör sistemine sahiptir.

    "Tomb Raider: Yaşamın Kaynağı" filminde Lara Croft'u oynayan Angelina Jolie ve arkadaşı paraşütle 2 IFC'nin 88. katından atlamışlardır.

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    13-CITIC Plaza (Çin)

    CITIC Plaza (China International Trade and Investment Corporation Plaza) 391 Metre yükseklikte Çin Halk Cumhuriyeti Guangzhou şehrinde yer alan gökdelendir.

    1997 yılında tamamlanan CITIC Plaza Guangzhou şehrinin en yüksek gökdelenidir.

    Mimarı Dennis Lau & Ng Chun Man Architects & Engineers (H.K.) Ldt dır.

    Çatısı ile birlikte yüksekliği 322 Metredir.

    Dünya sıralamasında dünyanın 13. yüksek gökdelenidir.

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    14-Shun Hing Square (Çin)

    Shun Hing Square (Çince: 信兴广场) Çin Halk Cumhuriyeti'nin Shenzhen şehrinde bulunan, 384 metre yüksekliğe sahip gökdelendir.

    273.349 m² İnşaat alanına sahip olan Shun Hing Square içerisinde İş Merkezleri ve Apartman Daireleri bulunmaktadır.

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    15-Empire State Binası (ABD)

    Empire State Building, New York'da bir gökdelen, 1 Mayıs 1931 tarihinde, o güne kadar Dünya'nın en yüksek binası olan Chrysler Building'in bu unvanını elinden almıştır. Yapımı 1932 yılında bitmiştir.1931 yılında inşa edilen binanın büroları büyük Bunalım yılları boyunca boş kalmıştır; bina vergi giderlerini manzara seyretmeye gelenlerden karşılayabilmiştir. Bina 102 katlı olup, 1576 merdiven basamağına sahiptir. Yüksekliği 381 m, anten ile beraber 443,2 m'dir. World Trade Center (Dünya Ticaret Merkezi) binasının 1972 tarihindeki açılışına kadar Dünya'nın en yüksek binası olarak kalmıştır. 11 Eylül 2001 tarihindeki terör saldırıları sonucu World Trade Center binaları yıkılınca, New York'un en uzun binası unvanını geri almıştır. Şu anda, anten yüksekliği ile 527 m olan Chicago'daki Sears Kulesi'nden sonra ABD'nin en yüksek ikinci binası olan Empire State Building, Dünya'da da tek başına yükselen en yüksek 15. yapıdır. Kışın, bazı günler, alt katlarının hizasında yağmur yağarken en üst katına kar yağdığı görülmüştür.

    Açık bir havada binadan, 80 mil mesafedeki beş ABD eyaletine bakılabilir. Bunlar, New York, New Jersey, Pensilvanya, Connecticut ve Massachusetts'dir. 1960'ta tepeye yerleştirilen güçlü bir fener binanın 160 kilometre uzaktan görülmesini sağlamıştır.

    1947 yılında manzara platformuna 3 m yükseklikte korkuluk yapılmıştır. Buna rağmen buradan, bugüne kadar 35 kişi atlayarak intihar etmiştir. Toplam 74 asansör vardır, bunların bir kısmı ara katlarda durmadan en üst kata çıkan ekspres asansörlerdir. Bu yüksek binaya 1945'de bir B-25 Mitchell bombardıman uçağı çarpmış ve 14 kişinin ölümüne sebep olmuştur.

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)





    Türkiye’deki yüksek yapılar (Yapıların yüksekliğine göre sırasıyla)

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    Yakın gelecekte yapılacak yüksek yapılar


    Dubai’de yeni tamamlanan Burj Khalifa gökdeleni belli ki bu rekorunu en fazla 5-6 yıl elinde tutabilecek. Global krizle birlikte hız kesen devasa yapılar, yakında şantiyelerini açmak için gün sayıyor. İddialı yüksek yapı yarışında yakın gelecekte karşımıza çıkacak yapıdan 8 tanesini inceleyelim.

    1.Burj Mubarak al Kabir
    Yeri: Madinat Al Hareer, Kuveyt
    Proje Yüksekliği: 1001 metre

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    2.1 Dubai
    Yeri: Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri
    Proje Yüksekliği: Üç Gökdelen, 600, 800 ve 1000 metre

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    3.Miapolis
    Yeri: Miami, ABD
    Proje Yüksekliği: 915-1000 metre

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    4.Nakheel Tower
    Yeri: Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri
    Proje Yüksekliği: 1000-1400 metre

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    5.Sky City 1000
    Yeri: Tokyo, Japonya
    Proje Yüksekliği: 1000 metre

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    6.Bionic Tower
    Yeri: Şanghay, Çin
    Proje Yüksekliği: 1228 metre

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    7.Kingdom Tower
    Yeri: Jeddah, Saudi Arabia
    Proje Yüksekliği: 1000 metreden fazla

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    8.Millennium Challenge Tower
    Yeri: Kuveyt
    Proje Yüksekliği: 1852 metre

     ###Dünyanın En Yüksek Yapıları###(Güncellendi)


    Kaynak:Vikipedi dir fakat bütün düzenlemeleri bana aittir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 10 Aralık 2010; 12:43:12 >









  • Altair oradan da atlar sanırım.


  • güzel paylaşım bu topic tutar
  • paylaşm için saol dostum güzeldi
  • Biyonik Kule bayaa görkemliymiş..

    Zaten kıyamet alameti değil miydi, yüksek yapıtlar.. işte.. al ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eros -- 20 Temmuz 2008; 12:38:42 >
  • aşmış bunlar
  • Burj Dubai ilk kez tanıtıldığında, (projesi) herkes bu bina çölün kumlarına gömülür demişti
  • quote:

    Orjinalden alıntı: foreverkobe



    Altair oradan da atlar sanırım.


    KUŞKUN OLMASIN.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 25 Mayıs 2011; 20:05:22 >




  • guzel paylasim
  • sabancı centerda kişi başı 50 metrekare düşüyomuş bizim ev 87 metrekare çüşş.gif
  • BİONİC TOWER her an marsa yolculuğa çıkacakmış gibi duruyor.
  • Kıyamet alametleri insanlar yükse bina yapımında birbirleri ile yarışacaklar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alperen_69

    Kıyamet alametleri insanlar yükse bina yapımında birbirleri ile yarışacaklar





  • quote:

    Orjinalden alıntı: Generalll

    BİONİC TOWER her an marsa yolculuğa çıkacakmış gibi duruyor.


    yakında oda olacak
  • Aynı ona benziyor.
  • wowww intihar edelimmm bulardaan
  • bizimkiler de sırf sıraya gircez diye çakma bi kula yapmazlar inşaAllah
  • quote:

    Orjinalden alıntı: agili

    wowww intihar edelimmm bulardaan

    abd empire state building den bu zamana kadar 35 kişi intihar etmiş 3m engel konulmasına rağmen.
  • Hort.
    Güzel konu.
  • Hort 2
    Evet güzel konu...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.