Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Sony Dav dz 860- Philips 9800W

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> Sony Dav dz 860- Philips 9800W Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
universteli

20 Temmuz 2008; 12:05:28 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bu ses sistemlerinden hangisinin daha iyi olduğuna birlikte karar verelim dostlar.ben ikisinide beğeniyorum,ama hangisi diğerinden önde onu birlikte bulalım.

SONY

http://www.divx-compare.com/lecteur-SONDAVDZ860W-SONY-DAV-DZ860W.htm

PHİLİPS

http://www.divx-compare.com/lecteur-PHIHTS9800W-PHILIPS-HTS9800W-Cineos.htm

Ekteki dosya (2)

h2001

21 Temmuz 2008; 11:45:51 

dav dz 860 'ın türkiye 'de satışı başlamadı sanırım.
takibimde, gelsin bakalım.

HP RP957EA DV6189, DUAL CORE AMD Turion 64 X2 Mobile, 2 GB DDR2 667 MHz ,Nvidia Geforce Go 7200 256 MB Turbo Cache PCI Express, 120 GB 5400 rpm SATA,DVD +/- RW SM LS,15,4 WXGA HD Parlak Ekran (1.280 x 800) / HP Pavilion web kamera, Microsoft® Windows® XP Home Edition (TR/İNG)
universteli

21 Temmuz 2008; 12:18:26 

quote:

Orjinalden alıntı: h2001

dav dz 860 'ın türkiye 'de satışı başlamadı sanırım.
takibimde, gelsin bakalım.

dediğin gibi dav-dz 860 şu an avrupa da satışta.fakat teknik özelliklerine bakarak bir ön yorum yapılabilir diye düşünüyorum.ses çıkışı philipsten daha fazla mesela ilk göze çarpan özelliği bu.fakat kalitesi nasıl? ne zaman geleceği hakkında da bir bilgiye ulaşamadım.senin bu konuda bir bilgin var mı dostum? Saygılar

h2001

21 Temmuz 2008; 19:34:47 

universteli malesef bilgim yok. yorumları ben de bekliyorum.

HP RP957EA DV6189, DUAL CORE AMD Turion 64 X2 Mobile, 2 GB DDR2 667 MHz ,Nvidia Geforce Go 7200 256 MB Turbo Cache PCI Express, 120 GB 5400 rpm SATA,DVD +/- RW SM LS,15,4 WXGA HD Parlak Ekran (1.280 x 800) / HP Pavilion web kamera, Microsoft® Windows® XP Home Edition (TR/İNG)
Angels.Dream

22 Temmuz 2008; 9:06:18 

merhaba,

10 temmuzda sony bayiinden DZ 830 aldım ancak ürünün ithalatı bittiğinden ve stoklarda kalmadığından teslim edilemedi. Yerine ithal edilecek olan DZ 860 ürününün stoklara girdiği ay sonuna kadar satışa sunulacağı belirtildi. Bende faturamı iptal ettirmeden beklemeye karar verdim sanıyorum ki Türkiye' de ürünü ilk alanlardan biri belkide ilki ben olacağım. Ürün ile birlikte 46X3500 ve PS3 almıştım. Ürünün gelmesini ve alacağım performansı görebilmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Gelir gelmez izlenimlerimi sizlerle de paylaşacağım.

KDL 46 X3500..
PS3..
DAV DZ 860..
Cyber-shot W150..
universteli

22 Temmuz 2008; 12:03:07 

quote:

Orjinalden alıntı: Angels.Dream

merhaba,

10 temmuzda sony bayiinden DZ 830 aldım ancak ürünün ithalatı bittiğinden ve stoklarda kalmadığından teslim edilemedi. Yerine ithal edilecek olan DZ 860 ürününün stoklara girdiği ay sonuna kadar satışa sunulacağı belirtildi. Bende faturamı iptal ettirmeden beklemeye karar verdim sanıyorum ki Türkiye' de ürünü ilk alanlardan biri belkide ilki ben olacağım. Ürün ile birlikte 46X3500 ve PS3 almıştım. Ürünün gelmesini ve alacağım performansı görebilmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Gelir gelmez izlenimlerimi sizlerle de paylaşacağım.

çok teşekkür ediyorum dostum.sabırsızlıkla bekliyoruz.Saygılar

h2001

26 Temmuz 2008; 10:33:17 

dz860 ın satışına başlanmış.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17221&productid=evsonydavdz860

universteli

27 Temmuz 2008; 3:14:49 

fiyatı da baya iyiymiş.

h2001

27 Temmuz 2008; 21:14:18 

evet, çok kararsızım. bu modeli sırf kablosuz diye düşünüyorum.esasında amfi +hoporlör düşüncem ama, buunduğum bölgede deneyebileceğim bi yer yok

Angels.Dream

28 Temmuz 2008; 9:17:18 

merhaba arkadaşlar,

Cuma akşamı sony teknik servisi geldi ve kurulumunu yaptılar. Cihazı tüm işlevleri ile hafta sonu test ettim ve oldukça memnun kaldığımı belirtebilirim. Dizayn ve tasarım olarak ürün gerçekten çok şık bir önceki modelinde (kablosuz DZ 830) arka kolonlar infrared bağlantı ile çalışmakta idi ve sistem ile verici arasından geçtiğiniz de veya bir engel olduğunda seste kısa kesilmeler oluyormuş. Ancak DZ 860 ürünü bizim modemlerden de aşine olduğumuz air wireless sistemine sahip ve herhangi bir kesinti yaşamıyorsunuz. Komşularınızın cihazları ile çakışmasını önlemek amacı ilede farklı frekanslar kullanabiliyorsunuz. Cihazda ekolayzer yok ancak farklı modelar ile seçenekler sunulmuş (sport, haber, müzik, film gibi) USB den tüm mp3 ve audio dosyalarınızı dinleyebiliyorsunuz. Çaldığınız audio cd leri flash discinize mp3 olarak kaydedebiliyorsunuz. ayrıca flash discinizden wma dosyalarınıda oynatabiliyorsunuz. Sesin temizliği ve kalitesi bahsetmeye bile gerek yok.. İlk partyde önemli bir kaynaktan aldığım bilgiye göre sony 60 adet ürün ithal etti bir süre stoklarda sorun yaşanacaktır sanıyorum. Ancak temin edebilen arkadaşlar elini çabuk tutsunlar.
Birde ürünleri kesinlikle sony bayiilerinden almanızı ve kurulum ücreti ödemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. (59 YTL) Hemen hemen aynı fiyatlara bayilerdende alabilirsiniz.Çünkü benim centre kolonumda boyada bozukluk vardı.(Derin bir çizik) Ve ürünün kutusu ve ambalajları tek tek gözümün önünde açıldı. Teknik servis kurulum raporunda defolu olan ürünü belirtti ve bayii aradığımda yeni kolonun hemen sipariş edileceği ve bir hafta da elimde olacağı belirtildi. Başka bir yerden ürünü alıpta kuracağım dediğinizde biliyorsunuz kutuyu açtığınızda ürün üstünüze kalabiliyor. Uyarımı dikkate almanızı tavsiye ederim. Böyle bir ürünü o çizikle kullanmak hoş olmazdı. Merak ettiğiniz konularda sorularınızı cevaplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angels.Dream -- 28 Temmuz 2008; 9:22:24 >

KDL 46 X3500..
PS3..
DAV DZ 860..
Cyber-shot W150..
universteli

28 Temmuz 2008; 20:47:24 

.öncelikle hayırlı olsun dostum.iyi günlerde kullan.şöyle ürününün bir kaç tane fotosunu çekip koyarsan çok güzel olabilir dostum.bakalım nasıl duruyor oda da. Saygılar

ponderous

29 Temmuz 2008; 2:12:20 

Merhaba,

USB'den Divx oynatıyor mu?

quote:

Orjinalden alıntı: Angels.Dream

merhaba arkadaşlar,

Cuma akşamı sony teknik servisi geldi ve kurulumunu yaptılar. Cihazı tüm işlevleri ile hafta sonu test ettim ve oldukça memnun kaldığımı belirtebilirim. Dizayn ve tasarım olarak ürün gerçekten çok şık bir önceki modelinde (kablosuz DZ 830) arka kolonlar infrared bağlantı ile çalışmakta idi ve sistem ile verici arasından geçtiğiniz de veya bir engel olduğunda seste kısa kesilmeler oluyormuş. Ancak DZ 860 ürünü bizim modemlerden de aşine olduğumuz air wireless sistemine sahip ve herhangi bir kesinti yaşamıyorsunuz. Komşularınızın cihazları ile çakışmasını önlemek amacı ilede farklı frekanslar kullanabiliyorsunuz. Cihazda ekolayzer yok ancak farklı modelar ile seçenekler sunulmuş (sport, haber, müzik, film gibi) USB den tüm mp3 ve audio dosyalarınızı dinleyebiliyorsunuz. Çaldığınız audio cd leri flash discinize mp3 olarak kaydedebiliyorsunuz. ayrıca flash discinizden wma dosyalarınıda oynatabiliyorsunuz. Sesin temizliği ve kalitesi bahsetmeye bile gerek yok.. İlk partyde önemli bir kaynaktan aldığım bilgiye göre sony 60 adet ürün ithal etti bir süre stoklarda sorun yaşanacaktır sanıyorum. Ancak temin edebilen arkadaşlar elini çabuk tutsunlar.
Birde ürünleri kesinlikle sony bayiilerinden almanızı ve kurulum ücreti ödemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. (59 YTL) Hemen hemen aynı fiyatlara bayilerdende alabilirsiniz.Çünkü benim centre kolonumda boyada bozukluk vardı.(Derin bir çizik) Ve ürünün kutusu ve ambalajları tek tek gözümün önünde açıldı. Teknik servis kurulum raporunda defolu olan ürünü belirtti ve bayii aradığımda yeni kolonun hemen sipariş edileceği ve bir hafta da elimde olacağı belirtildi. Başka bir yerden ürünü alıpta kuracağım dediğinizde biliyorsunuz kutuyu açtığınızda ürün üstünüze kalabiliyor. Uyarımı dikkate almanızı tavsiye ederim. Böyle bir ürünü o çizikle kullanmak hoş olmazdı. Merak ettiğiniz konularda sorularınızı cevaplayabilirim.

Angels.Dream

29 Temmuz 2008; 10:30:23 

teşekkür ederim.
yarın fotoğrafları eklemeye çalışacağım. USB konusunda bende çok isterdim diyeceğim ama malesef divx oynatmıyor. Audio formatlarından mp3, vma ve m4a çalınabiliyor. Resim olarakda jpg ve jpeg leri açabiliyorsunuz. Aynı formatları çaldığınız cd den usb ye kayıt edebiliyorsunuz denilmekte (mp3 ler 128 kbps) ancak henüz denemedim. Bir home theatre için bence yeterli özelliklere sahip daha fazlası için malesef profesyönel sistemler ve daha fazla para gerekmekte..

Daha önce belirtmediğimi farkettiğim bir de upscale özelliği var biliyorsunuz gerçektende çalışıyor
Hem orjinal hemde kopya dvd leri izledim. tüm görüntüleri 1080 de izlemek oldukça tatmin edici blu ray oynatıcı olarak ps3 kullandığımdan ses sistemi tüm isteklerimi tatmin edecek düzeyde hdmı sadece tek çıkış olduğundan ps3 ü optik girişten bağlayabiliyoruz.

ayrıca ürüne night mode diye bir özellik eklenmiş gece film izlediğinizde centre kolondan aldığımız dialog seslerini daha baskın hale getiriyor ve kısık sesde temiz ve net bir film izleme keyfine sahip olabiliyorsunuz.

auto calibration özelliğininde hassas bir 5+1 ayarı için gerçekten çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. sistemi kurduğunuz odada kolonların dizilimlerine göre oturduğunuz noktaya en uygun desibel ayarlarını tüm kolonlar için yapıyor ve film izlerken seslerin birbiri üstüne binerek kaybolmasını engelleyebiliyorsunuz. bunu shut em up filminin en hareketli sahnelerinde bir kaç kez denedim yüksek ses de anlaşılmasa da orta ve düşük ses seviyelerinde farkını anlayabiliyorsunuz.

KDL 46 X3500..
PS3..
DAV DZ 860..
Cyber-shot W150..
cimcoz1

8 Ağustos 2008; 14:17:33 

Angels Slm,

Galiba nerdeyse aynı zevke ve sisteme sahibiz.
Bende de 52 X 3500 + ps3(40gb) var.
Ve bu akşam (biraz önce kargodan aradılar) DZ860 ım gelmiş olacak.

Ve yarın kısmet olursa bağlantıyı (ps3ü ve dz860ı yeni kutusundan çıkarıcam) yapıcam.
Sana danışmak istediğim konu. Bu 3 aletin bağlantısını nasıl yaptın? Hangisini nereye bağladın, hangi extra kablolara ihtiyacın oldu?
Heee birde digiturk plus'ım HDMI la tvye bağlı , bu 4 aleti nasıl birlikte bağlayabileceğim konusunda herhangibir fikrin veya önerin var mı?
Bilgi verebilirsen çok süper olur ve çok sevaba geçersin...

cimcoz

Angels.Dream

8 Ağustos 2008; 15:12:21 

Merhaba Cimcoz,

Öncelikle hayırlı olsun. Ben bağlantı konusunda pek bir sıkıntı yaşamadım. Benimde receiverim dün akşam bağlandı, ancak plus değil nasıl bağlarım henüz inceleyemedim. muhtemelen RCA kullanabilirim sadece..

Sana önerim ise şu şekilde olacak tabii yanlışlarım olabilir, şirketteyim aklıma bu kadar geliyor diyelim.

1- DZ860 da bir adet HDMI çıkışın var onuda TV ye bağlayacaksın.

2- PS3 ü DZ 860 a optik kablo ile bağlaman gerekli (5+1 ses kullanmak istiyorsan) ve PS3 ün menüsünden ses çıkışını optik olarak ayarlaman yeterli..

3- Digi Plus da optik ve rca çıkış var öyle sanıyorum ki optiği PS3 e kullanmayı tercih edeceğinden RCA kablo ile receiverindan sterio ses alabilirsin. DZ 860 da vardı girişi yanlış hatırlamıyorsam.

Kablolar

1 adet HDMI kablo (TV ile DZ 860 arasına)
1 adet optik kablosu (PS3 ile DZ 860 için) ben hama kullandım
1 adet rca audio kablo yeterli olacaktır. (RCA bağlantı yapabiliyor isen digi ile DZ 860 için) akşam bende bakacağım.

kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angels.Dream -- 8 Ağustos 2008; 15:12:58 >

KDL 46 X3500..
PS3..
DAV DZ 860..
Cyber-shot W150..
cimcoz1

8 Ağustos 2008; 20:47:56 

İlgine çok Teşekkürler Angel.

Bende eve gelir gelmez digiturkplus ın arkasına baktım.
1hdmi,1optik,2scart girişi ve component girişleri var.

Sen sesi aktarmak için hangisini tercih ettin acaba?
En son digiturk componenti üzerinden rca kablosuyla DZ860 e sesi vermeyi düşünüyodun verim alabildin mi ?

Birde DZ860ın optik çıkışını digiturk ün optik çıkışıyla kullanmayı düşünüp (çünkü malum ps3den çok digiturk kullanılıyor)
DZ860un optik çıkışı kullanmış olursak. Geriye kalan çıkışlarla PS3 ün sesini sence nasıl en iyi şekildeDZ860e aktarabiliriz.
Ve sencede mantıklı olur mu?

PS:Bu arada ben hala araskargoyu bekliyorum,bi kavuşamadım şu 5.1e gitti :)))

cimcoz