Arkadaşlar dün Logitech Vibration Feedback direksiyon aldım. 180 derece dönüş açısı, yaylı sistem olması ve pedal direncinin olmaması biraz rahatsız edici ama genelde oldukça iyi.
Yukarıdaki oyunlarda bir türlü dönüşleri iyi yapamıyorum. Araba sürekli spin atıyor. Grid biraz daha arcade olduğu için daha rahat ama onda da aynı durum söz konusu. LFS'de ise hiç ayar yapamadım. Kalibrasyon sorunu var sanırım. Fren pedalını tanımıyor. GTR 2'de sanırım GTR araçlarının hızına alışamadım. Kontrol etmesi çok zor. RFactor'da ise biraz daha rahat ettim.
Bu direksiyonu kullananlardan bilgiye ihtiyacım var. Şimdiden sağolun.
ben kullanıyorum alıştım iyice,gridde extreme zorluk seviyesinde bu direksiyonla 1. olduğum çok yarış var, pedalları köklemekten ziyade uygun şekilde gaz verirsen spin atmazsın, tabi oyunlarda kendine göre hassaslık ayarlamalarını yaparsan iyi olur.
keşke bütçeyi az daha artırıp logitech momo racing whell alsaydın.bende de senin aldığın direksiyondan var, pek gerçeklik hissi alamayacaksın birkaç zaman sonra. ayrıca dikkat et ilk bozulacak parçası arkadaki kulakçıklar olacak, ve bilhassa sağdaki kırılıyor ilk önce
ben kullanıyorum alıştım iyice,gridde extreme zorluk seviyesinde bu direksiyonla 1. olduğum çok yarış var, pedalları köklemekten ziyade uygun şekilde gaz verirsen spin atmazsın, tabi oyunlarda kendine göre hassaslık ayarlamalarını yaparsan iyi olur.
Gazı az vererek ilerlemeyi deneyim. Sonuç verecek gibi.
quote:
Orjinalden alıntı: 58_transporter_58
keşke bütçeyi az daha artırıp logitech momo racing whell alsaydın.bende de senin aldığın direksiyondan var, pek gerçeklik hissi alamayacaksın birkaç zaman sonra. ayrıca dikkat et ilk bozulacak parçası arkadaki kulakçıklar olacak, ve bilhassa sağdaki kırılıyor ilk önce
MOMO'yu alma kararının ucundan döndüm. En son araştırmalarımda pedallarında bir süre sonra sorunlar çıktığını öğrendim. Sonra dedim kendi kendime; "Nasıl olsa ilk direksiyonum olacak, madem sorunları da varmış, niye bu kadar para verip alayım, sonra sıkılma ihtimalim de var.". Doğru mu yanlış mı düşündüm ileride belli olur. Ancak bir şey var ki, bu direksiyon yani Vibration Feedback gerçekçi direksiyon hissi vermiyor. Diğer bir şey de fiyatının diğer kalitesiz markalarla neredeyse aynı seviyede olması. O yönden avantajlı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardcore_Gamer -- 20 Temmuz 2008; 19:44:20 >
Tamamdır arkadaşlar. LFS'de istediğim herşeyi yapabiliyorum. Mükemmel bir oyun, araba kullandığımı hissediyorum.
Sorun gibi gözükmese de can sıkıcı bir şey var. Direksiyonun vibration feedback i çok zayıf ve aptal. Feedback A.I. diye bir şey yok direksiyonda. Yani, hangi zeminde gitsem, nereye çarpsam aynı şekilde titriyor. Bu benim direksiyonun bir sorunu mudur, yoksa tüm Logitech Vibration Feedback'ler böyle mi?
ürünü kullanamıyorum.bağladım.programlarını kurdum.vista 64 bit kullanıyorum.logitechin programında gözüküyor.ama oyunlara bir türlü tanıtamadım.elimdeki oyunlar grid, test drive unlimited.yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Intel® Core™2 Duo T8100 ( 800 Mhz ) ,512 MB DDR-3 nVIDIA GF8800M GTX DX10 ,17.1" WSXGA+ (1920 x 1200), 2x2 GB DDR II 667 Mhz KINGSTON ,160 GB 7200 RPM SATA 8MB Cache, Dual Layer DVD RW +/-, TV Kartı MCE ,Biometric Parmak İzi Okuyucu ,7-in-1 Card Reader ,VISTA Ultimate 64 bit
Bende Grid çok randımanlı çalışıyor. Hatta Profile'ı yükledikten sonra hiç açmadım. Yani sağ alt köşede saatin yanında başlat menüsünde çıkan Logitech Profile'dan bahsediyorum.
Ancak bu sefer LFS yine sorunlar çıkarıyor. Gaz ve fren kendi kendine tamamen yanlış ayarlanıyor. Profile'ı açsam da bir şey farketmiyor. LFS'de ciddi kalibrasyon sorunu var.
Ayrıca direksiyonun feedback'i güçsüz demiştim. Gerçekten bir değişiklik yok halen güçsüz, ancak biraz akıllanmaya başladı. Mesela Grid'te rampadan atladığımda direksiyon boşalıyor. Yere indiğimde ise aniden titremeye başlıyor. Bu da gerçekçilik demek.
LFS'de elle ayarlamıştım galiba pedalları otomatik tanımıyor biraz karışıktı tam hatırlamıyorum zaten LFS'ye de bi ısınamadım onun için bende bir kayıp yok
Titreşim artırmak içinse denetim masasından oyun kumandalarına gir özelliklerden vibrationu arttırabilirsin ama fazla da arttırma rahatsız edebiliyor
Intel Core 2 Duo E6420 2130@3300 Ghz v1.38{Stok Fan} -//- Ocz 2 GB XTC Platinum Vista Performans Bellek 821Mhz@5-4-5-15 -//- Asus P5Q-Pro Anakart -//- MSI GTX 260 OC Def. 621/1998 @ 720/2400 -//- Seagate Barracuda 7200.10 250 GB HDD with NCQ -//- Aerocool Hi-Tech7 Kasa 2 adet 120mm Sunbeam Kasa Fanı ile Birlikte -//- Lite-On DVD-RW 16x -//- Windows Vista 32-bit İşletim Sistemi
For Gaming -> Logitech Chillstream & Vibration Feedback Wheel
Hocam bu Vibration feedback modeli Momo modeli gibi direksiyonu döndürünce öle kalıyormu yoksa şu dandik snopy direksiyonları gibi ilk halinemi atıyor?