Şimdi Ara

>> 13 YAŞINDA ! (1894. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
38.993
Cevap
71
Favori
2.987.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18921893189418951896
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her ne kadar yazmasam da 4 senedir takip ediyorum
    Kafam karıştı ...Şaşırdım...
  • Volkan hocamla gorustuk, durumu anlatti.

    Ben konu sahibi arkadasim aciklamasini bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibinden açıklama bekleyenlere istinaden...

    Sağolsun volkancanikli, güzel bir algı yakalatmaya çalışmış. Kendince haklıdır fakat susarak ben bu iddiaların bir kısmını doğal olarak kabul edeceğim için, kendimi rahat hissetmedim.

    Öncelikle volkancanikli, sen dedektiflik yaparak beni yakalamadın. Gelirken başlıktaki mesajımda ve Facebook'tan "Seninle de görüşelim, herşey piyasada olsun" yazarak görüşme kararımı belirtmiştim. Ben İSTANBUL'a gelip, mertçe senin karşına çıkarak, sana bulunduğumuz mekanın açık adresini verdim ve sen gelip masamıza oturdun.

    Bazı arkadaşlarımızın 2,5 yıldan beri bildiği ve üzerimde hiç bir baskı yokken kendimi rahatsız hissettiğim için telefondan veya internet üzerinden açıkladığım bir olayı, sana yüz yüze söylemek istediğim için davet ettim. Ki öncesinde sen farkında olmadan bir kaç kez seninle yüz yüze gelmişken, ortamın şartlarından dolayı açıklayamadığım bir mevzuyu açıklama cesaretinde bulundum. Bu sıralar yaşadığın psikolojik buhrandan dolayı gelip de burada kendince bombayı patlattın, milleti gerçekten büyük bir dolandırıcılık olayından kurtardın, bravo...
    __

    Olayların en başına, 7 yıl öncesine gelirsek...

    2006 yılında yanlış hatırlamıyorsam volkancanikli ile başka bir forum sitesinde tanışmıştık. Sükselim07 ile de aynı şekilde o yıllarda tanıştık.

    O yıllarda sanal ortamın ve o anki bulunduğum yaşın verdiği rahatlıkla yaş konusunda doğruyu söylemedim. Ki olayların bu kadar büyüyeceğini, bu forumda daha doğrusu ve en önemlisi bu başlıkta tahminlerden de öte bir ortam oluşacağını bilseydim, herkes ama herkes emin olsun ki en ufak bir şeyi bile atlamadan, sonucu ne olursa olsun doğruyu söylerdim.
    O anki mantık tamamen şuydu; bir ortam olacaksa kurucusu yaşça büyük biri olmalı ki sözü dinlensin. Yoksa böyle bir mekan çevrilemezdi, ağırlık konulamazdı. Gerçekler söylense istenilen seviye yakalanamayacağı gibi, şu an 1. sayfadan başlayan kişi, en fazla 3 sayfa okuyup bırakacaktı. Günümüzde, bu kadar sayfayı hatim edip, bu sayfalara gelen bir çok arkadaş mevcut.

    O zamanlarda her gün foruma girilir, gerekirse kışın okul - yazın iş asılır, gidilir yol kenarında beklenir kamyon fotoğrafı çekmek için. Harçlıklar biriktirilir, burası için o dönemin en güzel kameraya sahip telefonları, fotoğraf makinaları alınır. Forumun durgun geçtiği zamanlarda gerekirse gecenin 1.00'inde sokağa çıkılır, kamyon fotoğrafı çekilir. Kaç kamyoncu gecenin bir körü yol ortasında durup beni kovaladı, kaç kamyoncudan azar yedim bunun haddi hesabı yok. İlginçtir, lise bitip rahatlamak üzereyken 2010 yılında forumun en yoğun olduğu zamanlarda sabahlara kadar buralarda takılırdık, bu sebepten okulda bir yıl sene kaybı yaşadım. Pişmanlık var mı ? Kesinlikle hayır...

    Bunların zamanla geri dönüşü oldu. Sözde haklarını yediğim taa ALMANYA'dan dostlar geldi. İnsanlar arabayı tanıdı ve yollarda tanımadığımız araçlar sellektör yapmaya, kollarını camdan çıkarıp selam vermeye başladı.

    Bazen dostlar telefon numarası istedi, ben kendimin ve babamın çevresine güvenerek "Olur da başları sıkışır" diyerekten telefon numaraları verdim, dakikalarca görüşme yapmaya başladık.

    Zamanla herşey ciddileşmeye başladı, forumda Eray'ın yaşının sağladığı ağırlıktan dolayı gereken, sıcakkanlı, dosthane ve halen daha eşi benzeri olmayan hoş ortam yakalandı. Herkes birbirinden birşeyler öğrenip, birşeyler paylaşmaya başladı.

    ALİ(SCN_Driver) arkadaşımız BANDIRMA'ya geldi, "müsaitsen görüşelim, babam aracı yüklemeye gitti ben parktayım" dedi, yine birşeyler uydurup forumdaki kimlikle gitmeyerek, kendimi Eray'ın yeğeni olarak tanıttım, bisikletle yaz sıcağında şehrin merkezine 8 km uzaklıktaki Tır parkına gittim, 8 km tekrar geri döndüm.
    Bu olaydan sonra BİGA'da kamyonun kasasında yük indirirken, kendilerinin arabasını iskeleye girerken rastgele gördüm, sanki kendi kanımdanmışcasına koşturarak yanlarına gittim, ayak üstü yeğen olarak görüşme şansı yakaladık.

    Canberk arkadaşımız BANDIRMA'ya geldi. BANDIRMA'da hasımları olduğunu biliyordum fakat Eray kimliğini kullanamadığım için, yine yeğen olarak gittim, yanında durma gereği hissederek kendisini otobüsten indiği gibi karşıladım, şehri gezdirme şansı yakaladım.

    Hakan abilerin 1848 ACTROS AMBARLI-BANDIRMA seferi yapan TRAMOLA'da bozuldu, araç yürümüyordu. Kendisi Pazar günü bana ulaşarak, mecburen yardım isteme gereğinde kaldı. Pazar günü yine meşhur bisikletle gittim, sanayiyi ayağa kaldırarak bir pompacı ayarladım ve gemiye yolladım.


    "Bir gün çeker gideriz, unutulur" diyerek başlanılan, bazıları için dolandırıcılık olarak görülen olayın içinden çıkamaz hale geldim.
    Zaman geçtikçe, olgunluk çağına erişince yapılan şeylerin gereksiz olduğunu fakat buradaki eşsiz dostluk ortamına kıyamadığımı, bu olayın elbet bir gün ortaya çıkacağını ve bana inanan insanları o zaman çok çok büyük bir hayal kırıklığına uğratacağımı düşünerek olayı tüm netliğiyle ortaya koyma kararı aldım.

    Gel zaman git zaman ilk olarak bu olayı HAKAN abiye telefon aracılığıyla söyledim. Kendisinin bana soğukkanlılıkla söylediklerinden aklımda kalan cümleler şunlardı ve hâlâ kulaklarımda, ilk cümlesi hiç abartmıyorum "Olabilir" idi. Biraz daha konuşunca "Ben buraya bir çıkar için değil, buradaki sıcakkanlı ortam için geldim. Yaşının veya aracının olup olmamasının hiç bir önemi yok, dostluğumuz aynı şekilde devam edecek kardeşim. İlk fırsatta seni İSTANBUL'a davet ediyorum" dedi.



    volkancanikli, hatırlamak istemeyebilirsin. İşle ilgili sorunlar yaşadın, dakikalarca telefonda konuştuk, birbirimizi dinledik. VOLVO S40 alacağın zaman aradın, görüştük. Tavsiyelerde bulundum kendimce, sana da çoğu mantıklı geldi. Ki sen bunlara "kandırılmak", "duygularla oynamak" diyorsun. Sen benimle yaşım 40 diye mi fikir alışverişinde bulunuyordun, arabalarım var diye mi telefonda konuşuyorduk ? Sohbetimizde yaşımın veya mal varlığımın ne önemi vardı da kendini kandırılmış, manevi duyguları zedelenmiş hissediyorsun ?

    Bana o yazdığın mesajda en çok dokunanı "Arkadaşlık zor zamanlarını kendi çıkarları uğrunda kullanmakla olmaz" idi. Neyi kullanmışım ben bu zamana kadar. Sırf bu cümle için ben burada kendimi kahrediyorum. Sabahtan beri ne işime odaklanabildim ne de kafamı dağıtabildim.
    Ben art niyetli bir insan olsaydım, burasını kendi çıkarlarım için kursaydım sen bana 2010 yılında oyun CD'si çekip, ÇANAKKALE'den yollayacağın zaman defalarca "Karşı ödemeli yap mutlaka" demezdim.

    Senden hiç bir çıkarım olmamasına rağmen, en önemlisi de gerçekte Eray kimliğiyle görüşmemize imkân bile yokken senin muhabbetini dinleyip neden derdine ortak olayım ? Nakliye işi yapmamıza rağmen bir gün bile seni arayıp "VOLKAN, İZMİR taraflarına falan dönüş yükü ayarlayıver o taraflardan" demiş olsaydım da keşke o zaman kursaydın o cümleyi. Art niyetli bir insan olsa, bunun çok rahatlıkla bağlamasını yapıp, seninle görüşmemek için bahaneler uydurarak o işi alırdı.

    Tarafıma birisi ufacık bir hediye yolladıysa, harçlıklardan bir şekide biriktirilir gerekirse arkadaşlardan borç alınır, karşılığı fazlasıyla verilirdi. 2009-2010-2011 yılındaki sayfaları incele, bunları göreceksin. Bu dediklerimi hatırlayan yazar arkadaşlar da olacaktır. Bu bahsettiğim şey şu an için bile geçerli fakat sen farkında değilsin, anlatmak da istemiyorum.


    Burada elimden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalıştım, kimseyi yalan yanlış bilgilendirmedim. Hani senin "seferlere çıkılmış herhangi kişilerin araçları" diye bahsettiğin araçların birisinin en bilinenini 4 yıl faal olarak, diğerini 3 yıl faal olarak, şu anki aracı ise 1,5 yıldır kullanıyoruz. Bu araçların fotoğrafları totalde 60 GB'lık yer kaplıyorken, fotoğrafların tamamı kendi emeğimle yerlere yatarcasına çekilip, burada insanları bilgilendirmek için çekilmişken, bundan ne çıkarım oldu acaba ?


    Bilmediğim zaman sustum, benden çok daha donanımlı üstadlar devreye girdi. İnsanlara ne kadar garip gelse de, burada yalanlar söyleyerek eğlenmedim ben. Veya "Kerize bak, nasıl da yedirdik" demedim. Yıllar önce "kafa basmıyorken" söylenilen bir yalanı, mecburen de olsa bir şekilde uzun veya kısa devam ettirmek zorunda kaldım, zamanla forumdaki değerli dostlara açıklama mecburiyetinde hissettim kendimi.


    Amacım insanları kullanarak bir yere ulaşma çabası olsaydı, sizlerin zamanında "Site açalım, orada takılalım" teklifinize hemen atlardım veya kendime bir blog açıp, çok rahat bir şekilde işimi sizlerin de katkılarıyla ticarete dökebilirdim.

    Belirtmek istediğim diğer husus ise buraya koyduğum tüm yol hikayeleri ağlarken kamyona bindirilince susan, biraz büyüyünce kamyonun altına girip kendini komple gress yağı yapan bir psikolojinin eseridir.

    Demek ki tek problem benim yaşım ve kendime ait aracımın olmayışıymış...



    İSTANBUL'a ilk defa davet üzerine gittiğimde HAKAN abim beni ilk defa görmesine rağmen minibüsten indiğim gibi taa karşı şeritten kollarını açarak "Sonunda görüşebildik be kardeşim" diyorsa,
    sırf düğün davetiyesini bana BANDIRMA'da elden teslim etmek için zararına BİGA'ya sefer yapıyorsa,


    İSTANBUL'da HAKAN abi ile buluşup ANKARA'ya sefer atıp tekrar İSTANBUL'a geldiğimizde MURAT abim "Mutlaka benim evde konaklayacaksın bu akşam" deyip, kesinlikle salmıyorsa ve üstelik kendi uyuduğu yatakta beni uyutuyorsa, sabahın 5.30'unda uyanıp beni AVCILAR'dan YENİKAPI'ya hususî arabasıyla bırakıyorsa,


    Forumun eski müdavimlerinden fakat son 1 yıldır uğramayan, benim de neredeyse 1 yıldır hiç bir şekilde görüşemediğim ve ilk defa yüz yüze görüştüğüm ERDİNÇ abim (eeerdinc), hattını değiştirmesine rağmen 2 ay önce bir şekilde telefonumu bulup, ERDEK'e geçmek için acelesi olmasına rağmen BANDIRMA sahilde 2 saat benimle oturuyorsa,

    ALİ HAYDAR dostum, ALMANYA'ya gitmeden önce iki günde bir mutlaka aradıysa, kimi zaman telefondan da olsa karşılıklı içkilerimizi yudumlayabildiysek, iki gün önce taa ALMANYA'lardan hususî olarak beni arama jestini gösterebiliyorsa,

    OĞUZ abimle devamlı irtibat halindeysek,

    ne mutludur ki bana bu forum bana bu dostlukları kazandırdı.
    Aklıma gelen nice anılar var ama saat 00.15'ten beri yazmaya çalışıyorum.






    Yazacak o kadar çok şey var ki, sabahın köründe iş bekliyor maalesef.
    ____
    Hayal kırıklığına uğrattıklarım illaki vardır. Kendilerinden burada özür diliyorum. Haklarını helal etsinler.


    Diyeceğim şu ki volkancanikli, sen sussaydın da bir yalana zaten dahil olmayacaktın ! Belli başlı kişiler haricinde zaten bu olayı çoğu kişi biliyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 19 Kasım 2013; 17:54:48 >
  • sanırım silinen mesajlar olmuş

    birkaç yıldır sadece okurum burayı yazmadım hiç takip etmeyi yol hikayelerine resimlerle bakmayı severim

    Mesele tam olarak nedir..hiç olmazsa pm atabilir misiniz
  • Sanırım bizim eray abi hayali çıkmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok artık ya
  • Vay be yıllardan beri takip ettiğimiz eray abimiz(!)
    Fake çıktı aslında kızamıyorum da onca anısını bizimle paylaştı bilmiyorum yaşa da çok takılmamak gerekir diye düşünüyorum ama dile kolay 7 sene kandırılmak pek hoş olmasa gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllarca bende yazmadan konuyu okuyarak takip ettim. ve karacabey'liyim yazında erdek'te kalırım. hep gözüm yollarda şu meşhur mavi mersodaydı. tam bir sosyal medya dersi! işin bundan sonraki kısmı önemli. sayfa akışına devam edicek paylaşımlar bilgilendirmeler olucaksa çokta önemli değil. ama her şey buraya kadarsa, hiç komyonla işi olmayan ama çocukluk merakı deyip bu konuyu okuyanlara çok ayıp olur.
  • Hemen hemen hergün girip yazıları severek okuduğum kişini hayali çıkması insanı tuhaf hissettiriyor.
  • Muratgnr
    >>  13 YAŞINDA !>>  13 YAŞINDA !>>  13 YAŞINDA !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emk treyler silivri
    >>  13 YAŞINDA !>>  13 YAŞINDA !>>  13 YAŞINDA !>>  13 YAŞINDA !>>  13 YAŞINDA !>>  13 YAŞINDA !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumun kıymetini bilmek lazım işte. :)

    Şaka bir yana, yaşla ilgili bazen bu tür küçük kandırmacalar yaşanabiliyor arkadaşlar. Şahsen ben, bunca zaman kandırılmaya değil de ortamdan ne kazanımlarımız oldu ortama ne kattık kısmından bakıyorum. Ben de başka gruplarda kandırılan ekip içinde yer aldığım için bağışıklık kazandı bünye. :) Bu tür mevzular er ya da geç gün yüzüne çıkıyor. Bunu açıklamak da büyük cesaret ister. Eski muhbbettlerin daha sıcak bir şekilde gitmesini dilereyek iyi forumlar diliyorum.

    Yükünüz eksik olmasın.
  • herkese iyi akşamlar.uzun zamnadır buralarda değildim.işler falan yoğun.forumda bir çok şey değişmiş.bir çok olay gün yüzüne çıkmış.son bomba fena.bize oyun oynayan arkadaşa helal olsun diyorum.bizi resmen elinde oynattı bizde ona bey falan diyorduk(ben diyordum başkalarıda vardır diye ümit ediyorum)bir ara çocuğum falan var demiş.o bile yalandır belki.ama benim kafama birşey takıldı.madem bu eray tandır değildi peki gerçek ismi ney.aynı fikirde olna varmı benimle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha dün kayıt olanlar konuyla ilgili yorum yapmasınlar! ! !

    BmCpRo827

    haydarpaşa62

    tyanali

    isikalp

    asan70

    Cargo3230C

    aktoprak

    atom239

    Reiss5050

    candirli620

    Gurbetci78

    AnormaL_Üye

    Muhammed Erol

    hakanturkmn

    ScaniaR420

    canberk erhal

    jasberny

    emir18rebrov

    MB_Driver

    muratgnr

    BEST_OF_THE_BUCAK



    Bu kişiler haricinde ''BmCpRo827'' hakkında yorum yapanlar yorumlarınızı kendinize saklayınız!

    Ben kendisiyle 2005 ve 2006 yılları arasında tanıstım daha önce otobusalemi.com sitesinin ortağıydım sitemizde tanısmıstık. daha sonra buraya geldik 1.topiğimizde cocuk diye tabir edeceğim daha resit bile olmamıs babasının kucağında kamyon sürenlerin cocukca yorumlarını gördüğümüzden dolayı bu topiği açma gereği duyduk ve actık da.Ali osman,ali erdaş,oguz abi,metin abi ve ben vardım yani bir nevi kurucularındanız ve daha sonra hakan abi,murat abi,dinçer abi Ali haydarım emir,volkan,jasberny anormal üye,muhammederol,candırlı620 böyle böyle gidiyor.yine söylüyorum yukarı da pembe renkte nicklerini belirttiğim kişiler haricinde bu konu hakkında yorumları dikkate almayınız.Üstadım herşeyi cok güzel anlatmıs anlamakta güclük cekenler de var haliyle kendileri lütfen psikoloji doktoruna gitsinler ortada kandırılma yok,hile yok,sahtekarlık yok.Yine söylüyorum iyi okuyun! ! ! ''BmCpRo827'' nickli üyenin ne anlatmak istediğini anlayacaksınız.Bir itirazı olanda varsa gelmesin Topiğimize gerekirse Yeni bir tane daha kurarız KALPLERİ KIRICI DEĞİL,YAPICI OLUN. ! ! !

    Edit:ekleme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sükselim07 -- 19 Kasım 2013; 20:59:23 >
  • Sevgili BmCpRo827;

    burada işin büyüğü sana düşüyor. Öyle "koçum"lu, "terlemiş bıyık"lı ifadeler şu durumda senin sarfedeceğin laflar olmamalı. Tamam senin içinde bulunduğun durum anlanmalı buna lafım yok fakat sen de senelerdir kendini Eray Abi diye tanıttığın ve sana başta yaşından ötürü saygı duyan abilerinin içinde bulunduğu durumu anlamaya çalış. Uzunca bir yazı ile durumu açıklamaya çalıştığın için kimseden "tamam yaw adam haklı" demelerini bekleyemezsin. Ortada anlattığın gerçeklerin dışında seneler önceden başlattığın bir kamufleli gerçek de var. Konunun müdavimi saygıdeğer kaptanlar ve diğer müdavimler tarafından önce bu hazmedilecek ondan sonra duruma bakılacak.

    Ben baştan uyarımı yapayım, tecrübeyle sabit çünkü bu tür durumlarda çok cezalar çıkıyor o bakımdan sakin olmakta fayda var.
  • Sayın rds Cengizhan abinin ( Sükselim07 )'nin mesajında ceza verilecek bir yer varda ben mi kaçırdım acaba? @rds
  • Ben bundan sonraki mesajlar icin uyari yaptim hocam. Konunun bundan sonraki seyri cok kolay bir sekilde istenmeyen yone kayanilir, o bakimdan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben konu hakkinda naçisane fikrimi belirtmek istiyorum.

    Olayi duydugumda gercekte cok sasirdim ve kizdim.Gercekten garip bir duyguydu, birseye benzetemiyorum.

    Yillarca bana ve konuyu okuyan arkadaslarimiza yalan soylenmis.Gercekten saygi duydugumuz bir sahte kisilik yaratilmis.Ilk okudugumda bu arkadasin dolandirici veya psikopatin teki oldugunu dusundum.Ama dolandirici olan birisi en azindan kendi forumunu acip reklamindan para kazanirdi.Yani aptal degilse bunu yapardi.

    Cok buyuk bir yalan soyledi, ama sonucunda forumun en guzel konularindan birini kurdu, bircok kisinin bilgi alisverisi yapmasini sagladi.

    Sahte bir kimlik yaratmis,ama sahte kimligin altindaki kisiyle de bazi insanlarin sevgisini kazanmis.

    Kendisi baskasinin arabasini kendi arabasi gibi gostermesine veya yasini buyuk gostermesine ragmen bunun aynisini yapan insanlari yerin dibine soktu.Ama bunun yaninda digerleri gibi calinti fotograflar koymadi, hakikaten emek gosterdi.Basta bunlari ego tatmini icin yaptigini dusunuyordum ama bunun amaci ego tatmini degil bence baska birsey.Oyle olsa arabasini 2003 model 3228 yapmazdi.

    Bu adamin amaci forumda sayginlik kazanmakti.Ama bana gore bunun nedeni de insanlari bir araya getirebilmekti.

    Bana gore bu arkadasin hatasi da cok buyuk,buraya olan emegi de cok buyuk.Ben forumun ileri gelenleri basta olmak uzere, onlari yapici dusunmeye davet ediyorum.Foruma yazmayan arkadaslari degil de, cargocu3238 gibi arkadaslari ise susmaya davet ediyorum.

    Diyecegim o ki, hatasiz kul olmaz.Benim acimdan olan yanlislarini ve dogrularini yukariya yyazdim.Ben en azindan bu hesabini kapatip, gercek adini belirtmesi kanaatindeyim.Bu forumda emegi daha buyuk olan abilerimiz kardeslerimiz mutlaka vardir.Onlar da dusuncelerini aciklarlar.Ben naçisane fikrimi aktardim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuç Olarak Herkes işine gücüne baksın şaşıranlar takip edip yazmayanlar sessiz sakin olun yıllardır burdayız bilmem kim kaç yıldır takipte ama ben 2-3 senedir bu başlıktayım belki bu 3 senenin vermiş olduğu bir söz hakkı vardır.

    Açık Ve Net

    Ben Eray ABİ bildim Böylede Gider Gerçeği nedir ne değildir anlamam Sohbetimiz muhabbetimiz var aldığımız fikirler var birbirimizden birbirimize arkalandığımız zamanlar var BmCpRo827 Benim Eray abimdir yine

    ha Bu sayede öğrenmiş oldukki Samimiyetsiz Kuyu kazan insanlarda varmış aramızda Bende zamanında o 3240 alındığı sıralarda Tescil tarihinin 2011 olduğunu öğrenmiştim kimseyle paylaşmadım paylaşsam ne geçecek elime diye düşündüm bi düzen var bozulmasın istedim ama dediğim gibi kuyu kazanlar mevcutmuş aramızda daha iyi oldu.

    Ben kızmadım kimseye ama tahmin ediyordum bu durumun varlığını çünkü bandırmada konuştuk buluşalım dedim tekirdağdaydı eray abim bende tekirdağa geçtim mutlaka uğra abi trakya birlikteyim bi çay içeriz dedim yine olmadı. az çok kestirebiliyordum bu durumu ama yapacak bişey yok 40 yaşındada olsan 20 yaşındada olsan o fikirler o yazılar sana aitse ERAY ABİ helal olsun sana her daim abimsin...
  • 
Sayfa: önceki 18921893189418951896
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.