3 gündür Adsl bağlantım akşam saatlerinde kopmaya başlıyor. 2 gecedir 12 den 1 e kadar, bu gece de 11 den 12 ye kadar kopma yapıyor. Hatta bu mesajı yazarken bağlantı yine koptu .
Türk Telekom'u aradım arıza kaydı tuttular ertesi sabah ilgili kişi geldi, hat değerlerine baktı. Hat değerleri gayet normal dedi. Telefon girişini modeme taktıktan sonra da sanırım santraldeki birine hattı kontrol edermisin dedikten sonra, santraldaki görevli sinyal zayıf modeminde sorun var dedi.
Sorun şu, gece vaktinde bağlantı aniden kesiliyor, ondan sonra sinyal ışığı yanıyor, bağlantı ışığı da yanıyor, tam bağlandı derken sinyal ve adsl ışığı tekrardan sönüyor, bağlantı kopuyor. Bunu en azından bu gece 20 kereye yakın yaptı. Gün içinde ise herhangi bir problem olmuyor. Sanırım bu sabah 9 gibi yine sinyal ve internet ışıkları söndü sonra tekrardan yandı.
Kısaca Türk Telekom, modemin arızalı muamelesi yapıyor, ben de şunu anlamıyorum, bu modem bozuksa bütün gün bu hatayı yapmak zorunda. Ama nedense sadece geceleri yapıyor.
Telekom'a bunu söylediğimde ise modemi başkasında deneyin yine sorun çıkarsa bu sefer biz farklı bir arıza kaydı açıcaz diyor. Açıkcası elimin altında başka modem yok, gidip 50 liraya yeni modem alıp denemek de istemiyorum. Eğer sorun yoksa o zaman elimde fazladan bir modem olacak. Modem olarak da Linksys wag200 modelini kullanıyorum. Acaba modemin yenisini mi alsam dedim de fiyatı 100 dolar + kdv azıcık pahalı yani.
Benim aklıma Türk Telekom'un kendisinden kaynaklanan bir problem olduğu geliyor ama tabiki başka bir modemle denemeden yada, modemi başka bir makinede denemeden kesin birşey söylemek zor.
Benim merak ettiğim acaba bu sorun sizin de başınıza geldimi hiç?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usekes -- 20 Temmuz 2008; 0:24:06 >
1 haftadır bu olayın tam tersini ben yaşıyordum...aztech 600ew modemim var ama bende sadece gündüzleri kesiliyordu akşam 8-9 dan sonra 1 kere bile kesilmiyordu sabaha kadar oturuyordum nette sorun olmuyordu...öğlen geçiyorumdum bilgisayar başına durup durup kopuyordu...bende arıza kaydı yarattım geldiler aynı şeyleri bana söylediler gittiler...bende ablamın evindeki modemi alıp evde denedim ve gördümki bir kere bile kesinti yapmadı sorun modemdeymiş o yüzden birinden modem alıp dene derim bu şekilde emin olabilirsin..iyi akşamlar