Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
mac' mi windows' mu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Apple >> mac' mi windows' mu Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
egomelo

20 Temmuz 2008; 0:02:10 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bilgisayar almaya niyetliyim ancak mac mi windows işletimli bir pc mi karar veremedim.
bu sistemleri kullananlar seçtiği sistemi nedeniyle,avataj ve dezavantajlarıyla yazarlarsa sanırım birçok kişiye yardımcı olmuş olur.
çünkü eminim benim durumumda olan çok kişi var

kralkobra_kralkobra

20 Temmuz 2008; 0:49:51 

mac le windows çok farklı şeyler.daha önce mac kullanmadıysan windows kullanmanı öneririm.ama mac deki zevki hiç bir işletim sistemi veremez...
Mikhail Bakunin

20 Temmuz 2008; 2:29:34 

'Mac kullanmadıysan windowsu kullanmanı öneririm' önerisi çok yanlıştır...

Aslında bir açıdan doğu olabilir; Yani yılardır Windows işkencesini çektikten sonra Mac'e geçince insanın kedisine ettiği küfürleri duymamak için Windows'da kalmak da iyi olabilir...

Ben de yıllarca Windows kullandıktan sonra geçmiştim ve bu kadar geç kalmakla ne kadar büyük hata yaptığımı anladım... Ama hatanın neresinde dönülürse kar demiş atalarımız değil mi?...

Bence hiç zaman kaybetme al bir tane Mac bak keyfine...

Apple Macbook 2.4 ghz 2GB RAM 320GB HD *** Asus F3JP Notebook 2.0 ghz 2GB RAM ATI X1700
iPod Classic 80GB *** WD 1TB Harici Disk *** Hitachi 160GB Harici Disk
LOGITECH Z-5500 Watt 500 RMS
"Unutma... Gökyüzü heryerde Mavi...."
(Almõra)
MiC_CheCK

20 Temmuz 2008; 2:34:42 

Hep merak ettiğim bir konu var. Lİnux tabanlı işletim sistemlerinde oyun oynanabiliyormu? Günümüz oyunlarını yüksek kalitede oynamak mümkünmü?

numenorian

20 Temmuz 2008; 2:58:48 

macte oyun oynamak icin alıcağın cihazı bilmek lazım.Ben imacime sadece oyun oynamak için xp yükledım oyunumu oynar ardından mac kısmına geçerim ama oyunları mac kısmında oynamak için oyun üreticisinin mac versiyonunu çıkartması gerekir. crossover ile oynanıyor bazı oyunlar ancak ne kadar performans verir bilmem.crossover programlarıda ucretlı.Laptop tarzında bir macbook pro alırsan windows xp yükleyip sorunsuzca oyun oynayabilirsin 8600gt son derece performanslı bır ekran kartı masaustu olarak ise son cıkan imac lerde fena sayılmaz ati hd 2600 crysis ve benzerlerinde bıraz zorlanıyor.Ama macbook,macmini,ibook ve powerbooklarda oyun oynamayı düşünmeyin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numenorian -- 20 Temmuz 2008; 2:58:55 >

apple new imac 20'
core2duo 2.4 ghz\4gb\320gb\ati hd2600xt
powerbook g4 1.67 17'' 1.5\120\ati 9700 128mb\sd\ap
/ipod video 80gb/sony ericsson w810i/--LOGİTECH Z-5500--/LOGİTECH G25

İT'S RUN!!!!!!!!!
muratremix

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2008; 9:38:19 

kesinlikle macbook tan uzak dur.
klavyesi çok şekil durmasına rağmen hızlı ve sorunsuz yazmak çok zor, tuşlara sert basmanız gerekiyor ve alışması zor.
tek tuşlu mouse ile bir işletim sistemi kullanmak işkence
F11 tuşuna basmaktan imanınız gevreyecek çünkü aynı anda birden çok program arasında geçiş yapmak için F11 e muhtaçsınız
Windowstaki kullanım kolaylığı kesinlikle macde yok!
Virüs ve güvenlik açıkları yok en azından mac de diye düşünüyorsanız tekrar düşünün, mac os x de yığınla açık bulundu ve hala yamanıyor

Ayrıca kırılmış mac os x 10.5 sürümleri internette mevcut ve sse2 / sse3 destekli (core2duo veya amd x2 mesela) işlemcilerle sorunsuz çalışıyorlar. Isterseniz virtual machine altında mac os çalıştırabilirsiniz sırf hevesinizi almak için ;)

Masaüstü : Intel E6850 + 32" LCD, HTPC: Amd x2 3600, Megaworks 5.1, 50" Plazma, Laptop: Macbook C2D + Acer 5720G
Arşiv: 300+ HD Film (720/1080p, DVD5/DVD9)
egomelo

20 Temmuz 2008; 14:05:47 

mac e vereceğim parayla gerçekten iyi sistem özelliklerine sahip pc almak mümkün.
Ama mac için yapılan yorumlarda şöyle bişey var; bir pc alırsanız 6 ay içinde eskiyecektir ancak bir mac her zaman kendini güncel tutar yaşını belli etmez.
Bunun doğruluğu nedir ve ne demektir mac kullanmadığım için pek kafamda canlandıramadım.

dreampowder

21 Temmuz 2008; 13:07:08 

quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

klavyesi çok şekil durmasına rağmen hızlı ve sorunsuz yazmak çok zor, tuşlara sert basmanız gerekiyor ve alışması zor.
F11 tuşuna basmaktan imanınız gevreyecek çünkü aynı anda birden çok program arasında geçiş yapmak için F11 e muhtaçsınız
Virüs ve güvenlik açıkları yok en azından mac de diye düşünüyorsanız tekrar düşünün, mac os x de yığınla açık bulundu ve hala yamanıyor

Ayrıca kırılmış mac os x 10.5 sürümleri internette mevcut ve sse2 / sse3 destekli (core2duo veya amd x2 mesela) işlemcilerle sorunsuz çalışıyorlar. Isterseniz virtual machine altında mac os çalıştırabilirsiniz sırf hevesinizi almak için ;)

bu yorumları yaparken hayatınızda elinize bir mac değmediğini anlıyorum.

1- klavyesi diğer laptop klavyelerinden çokta farklı değil aksine kullanımı çok daha rahat.
2- tek tuşlu olduğu kanısına nerden kapıldınız. belliki sadece uzaktan bakıp kafanıza bir düşünce oluşmuş (mighty mouse) ama mighty mouse tek tuşlu değil, kaldıki çift tuşlu herhangi bir mouse tada çift tuş kullanılabiliryor.
3- F11 tuşuna basınca imanınız gevriyorda windowsta ALT+TAB yapınca gevremiyormu? eğer imanınız gevriyorsada benim gibi F11 tuşunun özelliğini (spaces) mouse'unuzun 3. butonuna atayın. imanınızda sizde mutlu mesut geçinin. ayrıca geçiş yapmak için böyle bir mecburiyetinizde yok.
4- Windowstaki kullanım kolaylığı neye göre kime göre kullanım kolaylığı düşünmek gerek? mac kullanırken (dükkanlarda ayak üstü kullanımdan bahsetmiyorum) nasıl bir "zorluk" ile karşılaştınız? neresi sizi zorladı? geröekten erak ediyorum çünki mac kullanırken zorlanıyorsanız büyük bir ihtimalle tost makinası falanda kullanmanız baya zor olacaktır.
5- hiçbir virüs programı olmadan aynı anda 1 ay mac 1 ay windows kullanın bakalım hangisinde daha çok keylogger, trojan, adware, spyware birikiyor bir inceleyin isterseniz.
6- bu cümlenizdende hayatınızda hiç "osx86" kurmanın yanından bile geçmediğiniz belli oluyor.birkere kesinlikle sorunsuz değil. eğer "macten hevesinizi almak" sizin için saatlerce bir ses kartı sürücüsü aramak yada 8800gtx ekran kartınız varken software modda işletim sistemini kullanmaksa tabikide hiç mac almaya uğraşmayın.

ben böyle yorumlar yapınca windows fanboyları beni mac hayranı falan sanıyor ama elimden geldiğince objektif olmaya çalışıyorum.evimde 1 masaüstü (windows xp x64) pc , 1 adet hp laptop ve macbook var buradan yola çıkarak konuşuyorum.ayrıca MCSD.Net sertifikalı programcıyım, "biraz" windowsun huyunu suyunu bilirim . (bilmeyenlere: MCSD.NET: Microsoft Certified Solution Developer for .NET).

ama eğer amacınız yoğun bir şekilde oyun oynamak ise kesinlikle macte almayın laptop ta almayın, gibin laptop parasına 4 çekirdekli çift ekran kartlı bir masaüstü bilgisayar toplayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 21 Temmuz 2008; 13:08:35 >

ÖFFF
istblacken

21 Temmuz 2008; 14:22:12 

quote:

Orjinalden alıntı: MiC_CheCK

Hep merak ettiğim bir konu var. Lİnux tabanlı işletim sistemlerinde oyun oynanabiliyormu? Günümüz oyunlarını yüksek kalitede oynamak mümkünmü?

yakın gelecekte oyunların linux versiyonları pek çıkacağa benzemiyor. wine adlı ücretsiz bir program aracılığıyla linux ta bir çok windows uygulaması ve oyununu çalıştırabilirsiniz.

====KİŞİSEL BLOGUM====

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems.
The memory management on the PowerPC can be used to frighten small children.
dreampowder

21 Temmuz 2008; 14:49:11 

ben oyun konusunda pek katılmıyorum. şu anda mevcut olarak call of duty4, world of warcraft, eve-online gibi sağlam oyunların mac versiyonları mevcut.
ama oyun konusunda bana göre directx herzaman için opengl'den bir adım önde olacaktır.

ÖFFF
Mikhail Bakunin

21 Temmuz 2008; 17:02:44 

quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

Arkadaşım en son kaç sene önce Mac kullandığını merk ediyorum?...

O senin dediğin tek tuşlu mouse Classic sistemden kalmaydı ama o zamanın Windows sistemlerine bile takla attırıyordu...

F11 tuşu bende ses açma ama senin kullandığın (ki eğer kullandıysan Mac'de nasıldı bilemem...

Şu an macbook'umuz klavyesinden yazıyorum ve gayet yumuşak, kolay yazılabilen rahat bir klavyedir... Bak kardeşim imzama bakma zahmetini gösterirsen aynı zamanda bir ASUS Notebook'um olduğunu da görürsün ve ne kadar objektif ya da subjektif yorum yaptığımı anlarsın.... Ayrıca ASUS Notebook'um o harici 256 MB'lık ekran karına ramen HD videolarda su koymasına ramen arada Macbook'um dahili X3100 ekran kartı ile ona fazlasıyla postayı koyuyor....

Eveettt gelelim en güzel fasla...

Bence Leopard'ın kırılmasını falan hiç bekleme direk Tiger'ın kırılmışını bir PC'ne kurup dene bakalım ne oluyor....

Ayrıca bir ara git bir Apple yetkili satıcısına oradaki bütün Mac modellerini dene, merak etme bişey demiyorlar orada çalışan abiler ablalar hatta teşvik bile ediyorlar... Sonra edindiğin tecrübeleri burada da bizim ile paylaşırsan çok mutlu oluruz....

Değil mi arkadaşlar?...

Bunun dışında genel anlamda belirtmeliyim ki oyun hastasısanız ve sadece oyun için Mac almak istiyorsanız boşuna para harcamayın gidin bir PC ya da Oyun konsolu alın... Mac'ler daha çok rahatına düşkünler, Multimedia ile uğraşanlar, Profesyonel gafiker, Müzisyen, Video ya da animasyon ile uğraşanların tercih ettiğim bir bilgisayardır... Bunun nedeni de Windows gibi ikide bir hata verip bütün o saatlerce uğraşıp emek verdiğiniz projelerin güm diye gitmemesi için... (Hatırladınız değil mi?.. Kim bilir kaç kere başınıza geldi hatta Word'de bişey yazarken bile gelmiştir.... ) Tabi çok basit kullanımı da cabası...

quote:

Orjinalden alıntı: MiC_CheCK

Dostum burası Apple bilgisayarları ile ilgili bölüm, Apple bilgisayarlar da UNIX üzerine kurulu Mac OS X sistemini kullanırlar... Ama Mac OS X ile ilgili soracağın bişey varsa direk buradan yardımcı oluruz...
LINUX sistemi için forumun biraz daha aşağı kısımlarında yer alan 'Diğer işletim sistemleri' isimli konunun içindeki ¨Linux & Unix tabanlı İşletim Sistemleri<