Selamlar. Arkadaşımın Göçen Windowsunu Tekrar Kurdum Canım sıkıldı biosa bir girdim. Biosta Overclock ile ilgili sadece işlemcinin çalışmasını istediğimiz Ratiolar var 100, 133, 200Mhz (166 Niye yok anlamadım) CPU voltajı fln hiç bir şey yok. 2.4Ghz lik Celeronun çalışma hızı 18*133. Ben öylesine 18*200=3600 yaptım kaydettim çıktım muhtemelen kitlenecek bende clear cmos yapacaktım düşüncem buydu. Pat açtı 3.6Ghz de hadi be dedim içimden. Wİndowsta çakılır dedim canavar gibi açıldı makine Tık yok. Merak edip orthosu everesti fln kurdum değerleri aldım. FULL stabil. Voltajsız %50 O/C Keyiflendim Sizinle paylaşmak istedim
Celeron 2.4 MSI MS-7060 Onboard SIS 661FX 300W PSU IDE HDD IDE CD rom
Sıcaklıklar aşağıdaki gibi
Sıcaklıklar fena değildi üstüne üstlük birde fanı söküp temizleyip Zalman ZM-STG1 Termal macunumdan sürünce idlede pek fark olmamasına rağmen ve taze sürülmüş olmasına rağmen sıcaklıklar load ta aşağıdaki gibi oldu
Asıl Güzel Olan Malum Eski Teknoloji ve Onboard VGA sı da bulunan bir anakartın bu denli başarılı olması. iyi bir Anakartla kimbilir nereye kadar gider
%50 overclock iyi bir başarı. Bende D347'mi 3.06 Ghz'den 4.6 Ghz'e çıkarmıştım ve stabildi. ( %53 Oc olmuş ), şimdi E2180 var buda 1.8'den 3.2'ye çıkabildi ( %60 overclock ).
hahahah. Eski günleri hatırlattın bana bende de celeron 2,4 ghz vardı anakartta yanı bende aynısını yapıyodum. Güzel oluyo ama dimi heheh. daha fazla gidermi bende hiç denemedim. hey gidi günler hey celeron iyi oc oluyo bi de fsb degiştirnce 3,6 yı görüyo.