Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
160 GB hardiskim Var En HızLı DownLoadım Ne oLur??

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> 160 GB hardiskim Var En HızLı DownLoadım Ne oLur?? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
boRa.

19 Temmuz 2008; 23:38:52 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar 160 Gb Samsung ide Harddiskim var bir sn de en fazLa ne kadar boyutta download yapıLabilir
Son günlerde Vdsl2 den bahsediliyor ama vdsl2 yi harddisklerimiz destekliyormu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Borax -- 19 Temmuz 2008; 23:38:20 >

Acilmamis Kanatlarin Buyuklugu Bilinmez.!
ruhixp

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2008; 0:05:31 

2002 yılınada IDE 100Mb/s destekliyordu şuan 150Mb/s destekliyor
tabiki destekler. sn160000/32~=5000sn ki bu 5000/60 ~=4 günde HDD doldurusun :)

OziiX

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2008; 0:09:40 

100mbit te biraz zorlanır ama 32mbitte herhangibir sorun olacağını sanmıyorum.

You're listening to A State of Trance with Armin Van Buuren
Eva : Mekanın ismi neden “Küçüğün Yeri”? Neden Frank’in Yeri değil?
Frank : Bir şeye sahip olduğunda ona istediğin ismi verebilirsin.
L4st

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2008; 1:24:01 

quote:

Orjinalden alıntı: O.z.X

100mbit te biraz zorlanır ama 32mbitte herhangibir sorun olacağını sanmıyorum.

+1

Sagopa Kajmer FAN Club

Düşman kelimesinin anlamını arkadaş
sıfatını taşıyanlardan öğrendim
Sago KAF KEF !!!

gezgin

20 Temmuz 2008; 1:37:41 

Diskin yazma hızı 30 MB bile olsa 30*8=240Mbit olacağından donwload konusunda problem çekmezsin

scheitann

22 Temmuz 2008; 21:50:29 

dalgamı geçiyosunuz adammı seçiyosunuz

biostar ta 690g - amd x2 4000 @2.83 ghz - a-data2*1gb ddr2 800@945 mhz - wd 320gb x 2 raid 0 128kb stripe - tagan600 - coolermaster hyper uc - feel hurricane I
Hunter_one

Sisteme Gözat

22 Temmuz 2008; 22:31:17 

Evet dalga geçer gibi bir soru olmuş bu. Harddisklerin yazma hızları megabayte/saniye dir. İnterneti ise magabit ile alır verileri bunu megabyte a çevirir bilgisayar. 100mbit demek saniyede maksimum 100/8 = 12.5 megabyte demektir ki bu teoriktir. Pratikte daha düşüktür. Günümüzde hd ler standart 60-70 mb/sn yelerde geziyor.

İnternet hızıyla hiç alakası yok yani 60*8 = 480 mbit lik bir internet varmı ben bilmiyorum? Eğer öyle bir internet olsaydı hd nin yazma hızına yakın olacağından hd zorlanır alamadığı dosyaları önbelleğe atar önbellek dolarsa belki ram e atar oda dolunca gelen dosyalar kaybolmaya başlardı...

Bildiğini bilenin arkasından gidiniz.
Bildiğini bilmeyeni uyarınız.
Bilmediğini bilene öğretiniz.
Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.
KONFÜÇYÜS
kantırcı_1

5 Ağustos 2008; 13:43:02 

Eğer aynı anda 10-20 dosya indireceksen yani flashget torrent emula performaslı br disk şart.Çünkü ben flash get ile 8 doya indirirken ki dosya başına ortalama 1mb/sn ile indirigimde pcde başka bişey yapamıyor hale geliyorsunuz.İndirilen dosyalar küçük boyutlu ise daha çok problem yaraıyor.Örnegin rapidden dosya çekerken.Ama tlekomun vercegi vdsl2 için bir problem yazamassın.Kullandıgım internet ise uydu interneti idi .Keşke evde bağlı olsaydı.Hızlı internetin hali bi başka.Bu arada yeri gelmişken telekom

canerpense

8 Ağustos 2008; 0:31:13 

100mega"bits"ps bağlantı saniyede en (edit:fazla yazmayı unutmuşum) fazla 12.5 megabyte download yapabiliyor diye biliyorum. 4-5 senelik HDDler bile bundan çok daha hızlı yazabiliyorlar

Ancak şöyle bir sorunun olabilir: 4.5gb lık bir dosya indiriyorsun diyelim (NE dosyasıysa artık ) Birçok p2p programı HDD'ye önce 4.5gb lık bir dosya açıp sonra içeriğini indiriyor, ve aynı anda on tane 4.5gblık dosya yazmaya kalkarsa HDD, kaba bir tabirle "felç geçirir" Bu bakımdan bir sorun yaşayabilirsin belki, downloadları HDD'deki yazma bittikçe sırayla başlatırsan bu sorunu aşabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canerpense -- 8 Ağustos 2008; 0:30:02 >

INTEL Q6600@3.2ghz ve @3.7ghz Karşılaştırmalar
EVGA Precision Tool 1.3.1 ve Kullanıcı İncelemesi
canerpense

8 Ağustos 2008; 0:54:15 

quote:

Orjinalden alıntı: DeWe

Forumda böyle başlıklar görmeye alıştık artık. Gülüyorum ama soruya değil, verilen cevaplara ;

1- HDD'ye ne kadar hızlı yazılabileceğinin boyutla alakası yok.
2- 100Mbit'de falan zorlanmaz, istersen 1000MBiT bağla.

En takoz sabit diskle bile VDSL2 kullanabilirsiniz. Hatta her türlü yeni fiber optik teknolojisini

Şu resimden ne anlıyorsun gülen arkadaşım, bizimle paylaşırsan sevinirim HDDlerin yapısıyla ilgili biraz daha araştırma yapmanı tavsiye ediyorum, gülmeden önce.

Benim gördüğümü söyleyim: Dosya boyutu büyüdükçe, diskin daha dış sektörlerine yazılacağından performansta düşüş olacaktır, hatta yazma performansı, bazı HDDlerde maksimum yazma performansının %50'sinden azına kadar bile düşebilir.

Örneğin, 40gblık bir diske 30000mb'tı yazdığınız süre, 3000mbtı yazdığınız sürenin 10 katından uzun olacaktır. Ayrıca büyük boyutlu dosyaları aynı anda yazdırmak, aynı sayıda küçük boyutlu dosyayı yazdırmaktan, önceki örnekteki gibi aynı şekilde uzun sürecektir.

canerpense

8 Ağustos 2008; 1:28:17 

quote:

Orjinalden alıntı: DeWe

Bu dediğiniz hız sadece diskten-diske yazarken farkedecektir. Download'da cache büyük tuttuğunuz sürece, teziniz hala saçma geliyor.

kantırcı_1

8 Ağustos 2008; 14:06:54 

Arkadaşlar yukarıda yazmayı unutmuşum ben laptoptan indirme yapmıştım ozmn.5200rpm dönüş hızında benim yaşadıgım sorun:Bilgisayar tamamen felç.Elbetteki 7200rpmde fark edecektir fakat indirme yaptıgınız program da önemli ölçüde etkiliyor.Bu sadece hdd ye bağlı değil..

parkboy

9 Ağustos 2008; 19:02:33 

Arkadaşların çoğunun dediği gibi 2 sene önce alınmış bir harddisk bile minimum 50-60 MB(MegaByte)/sn yazma hızına sahiptir ve bunu bite çevirirsek buda 60*8=480 Mb(Megabit)/sn olurki oda 32Mb(Megabit)/sn internet erişim hızının 15 katına denk gelir yani tartışılması gereksiz bir konudur. Aslında sonuç olarak bu verilerinde sunucuların içindeki hardisklerden gönderildiğini ve birçok kişiye aynı anda dağıtıldını düşünürseniz yani arka planıda değerlendirirseniz soruyu soran arkadaşın düşüncesinin gerçekleşmesinin nerdeyse imkansız olması gerekmektedir. Bu durumun oluşması için kişisel bilgisayarların en az 10-15 yıl geri kalması gerekir.

GIGABYTE 3D MERCURY // ASUS STRIKER II EXTREME // INTEL CORE 2 QUAD Q9550 @3,82 GHZ // 2 X AXLE GeForce 9800 GTX // OCZ 2GB 2000 MHZ DDR3 // SILVERSTONE OP1000 // 3 X SEAGATE 500 GB RAID 0 // SAMSUNG LIGHTSCRIBE 20X PATA DVD RW // INCA IL-822 A DVI 22" 2MS LCD // LOGITECH LX 710 // LOGITECH 5.1 X-530 //
efty

10 Ağustos 2008; 3:08:56 

konu sorusu yıllardır duyduğum ve duymaya devam ettiğim bir soruyu hatırlattı bana,

adsl modemimi pc'ye usb'den taksam mı daha hızlı olur, yoksa ethernetten taksam mı?

Çalışan sistemi ellememek lazım!

Biostar T690g \ Amd 4000+ @ 5400+ \ 2x1gb OCZ Gold 800Mhz \ 2xWD3200AAKS @ Raid0