54 mbps ile sinyal full çekerken ve ağda sadece 2 bilgisayar varken 3 mb/s civarı transfer yapabiliyorum. Ama sinyal seviyesi düştükçe hız da düşüyor. (Bazen sinyal seviyesi düşse bile 54 mbps görünür. Buna aldanmayın. Sinyal zayıfladıkça kayıplar da artıyor.)
Bunun yanında 100 mbps ethernet ile rahatlıkla 9 mb/s üzerine çıkabiliyorum. Yani kablosuzun 3 katına ulaşabiliyorum. Zaten pratikte kablosuz ağlardaki kayıp kabloluya göre daha fazla olacaktır. O yüzen hep demişimdir: "Evlerde kullandığımız standart 54 mbps kablosuz bağlantılar internet paylaştırmak için ideal fakat sıksık büyük boyutlu dosyalar da transfer edilecekse hiç kullanışlı değil. 5 gb'lık bir dizi arşivini transfer ederken saç baş yolabilirsiniz. Hele aynı anda 2 bilgisayar ile transfer başlatırsanız canınızdan bezersiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 20 Temmuz 2008; 14:41:55 >
54 Mbps'nin yarısı gönderim, yarısı da alım için ayrılmıştır. Eğer full duplex kullanım imkanı varsa ancak tek yönlü full hız kullanılabilir. Buna rağmen hızınız biraz düşük. Ortalama 2,3 MB/s ile aktarım yapabilmeniz gerekir, bunu da sinyal kalitesindeki düşüklüğe bağlıyorum.