Arkadaşlar sistemim imzamdaki gibidir. Ayrıca 1 dvd writer, 1 cd writer ve 1 de floppy driver var. Bilgisayarı ilk aldığım zaman birçok 3d oyunda ekran kararıyor ve biraz sonra otomatik reboot atıyordu. Aldığım yere götürdüğümde yanlış psu takıldığı anlaşıldı ve değiştirdiler. Herşey düzeldi sanmıştım fakat bazı yüksek sistem isteyen oyunlarda hala bu sorunu yaşıyorum (Mass Effect, NFS Pro Street, Farcry (?!?!)...). Psu lar hakkında bilgim yok ve şu anda hangi marka hangi watt psu kullandığımı bilmiyorum. Donanımhaber'e sormadan önce biraz araştırdım ve şöyle bir şey buldum : " Just something you should check, how many watts is your current PSU, the x1950 pro requires a recommended 450-Watt power supply or greater accoirding to the ATI website: http://shop.ati.com/product.asp?sku=3122113 "-- Uzun lafın kısası, ati amcanın dediğine göre benim ekran kartım için en az 450 watt psu gerekiyormuş.
Bilgisi olan arkadaşlardan ricam, bana sağlam bir PSU önermeleri. Fikirlerini söyleyecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Not: Bu oyunlardaki ekran kararması olayını çok fazla araştırdım ve tüm kalbimle inanıyorum ki sorun PSU yetersizliğinden . Yine de başka bir sebebi olduğunu düşünen arkadaşlar fikrilerini söylesinler tabii.
Edit: Fiyat limiti olarak 150 YTL düşünüyorum ama yok yetmez diyorsanız limiti biraz aşabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dynuke -- 19 Temmuz 2008; 22:46:05 >
brushless fırçasız demek.aslında bir motor çeşitine ait bir isimdir.teorik olarak ömürleri sonsuzdur.bu tip burshless fanların yanında sleeve fanlarda satılır.sleeve ise bilyeli fanlar için kullanılan bir isimdir. bluestormun fanı sessizdi ama sorun şu;benim odamın koşulları ve havalandırması pek iyi değil.yerlerde fayans.kasada yerde duruyor ve ne kadar toz toprak varsa fayans üstünden kasaya gidiyor.aopen impression kasa kullanıyorum itiraf etmeliyim kasa fanları bariz kuvvettli...arka 12 santimlik fanın hava akış hızı 55-105 cfm aralıgında eh birazda sesli oluyor kasa:) neyse,hal boyle olunca psu nun içi toz toprak doldu:)tabi fanı yağlayıp bırakadabilirdim ama bir sure sonra aynı sorunlar yeniden uğraşacaktım.sorunu soylemeyi unuttum:) psu fanından sürtünme sesi geliyordu... söküp yerine 12 santimlik çift bilyalı bir kasa fanı taktım.şimdi rahatım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draconic -- 20 Temmuz 2008; 17:11:04 >
350 watt bile çok rahat götürür o sistemi,eminim yani psu neydi şuanki onu göremedim yani çokmu dandik?fsp 500 blustorm 2 senin sistemden nerdeyse 2 tane çalıştırır
valla yanlış hatırlamıosam 450 watt olması lazım benim sistem ben de tam bilmiyorum. Ama dediğim gibi atinin sitesinde en az 450 kullanın diyor. Benimkisi dandik olabilir. Sabah gidip alıcam umarım psu dan kaynaklıdır sorunum yoksa boşa para vericem :S