Yarış oyunlarında hangi kamera açısını tercih ediyorsunuz arkadaşlar?
Ben eskiden arabanın arkasından gösteren ve en uzak olan kamerayla oynardım. BF1942'de uçaklarla savaşırken daha rahat oluyo diye tampon kamerasıyla oynamaya başladım.. sonra araba oyunlarına da bulaştı.. şimdi dışarıdan oynayamıyorum.. KOKPİT forever.. en kötü ihtimal tampon ya da ön kaput kamerası..
Kokpit veya tampon kamerası,diğerleri pro oynamaya müsait değil kesinlikle. Örneğin GTR2 gibi bir oyunda arkadan kamerayla sürerseniz imkanı yok kafa tutamazsınız,çok hassas ve gerçekçi bir oyun,virajlara sağlam reflekslerle girmeniz gerek.
Dışarıdan oynamayı zevksiz buluyorum fazla gerçekçi olmuyor. Varsa kokpit kamerası yoksa tampon. (TDU grafikleri yüzünden ara sıra dış kameraya aldığım oluyordu. )
TDU'da iki araba arasından geçerkenki his - tabi kokpit kamerasındayken - inanılmaz güzel oluyor. 'arabaya sürtücem mi acaba !?' diye heyecanlanıyorsunuz. çünkü çok daha önceden arabayı hizalamanız ve kontrolü kaybetmemeniz gerekiyor. zaten dışarıdan sürerken virajlarda geç manevra yapılıyor gibi geliyo bana, ya da en azından oynayanları izlerken hep öyle denk geldi sanırım. çünkü araba viraja girerken değil, arkadan sizin görüş hizanız viraja girerken manevraya başlanıyo gibi gördüm ben. siz ne diyosunuz ?
simülasyon harici oyun oynamam oynadıklarımdada sadece kokpit kullanırım...
22 Temmuz 2008; 16:41:31
quote:
Orjinalden alıntı: Ferto
TDU'da iki araba arasından geçerkenki his - tabi kokpit kamerasındayken - inanılmaz güzel oluyor. 'arabaya sürtücem mi acaba !?' diye heyecanlanıyorsunuz. çünkü çok daha önceden arabayı hizalamanız ve kontrolü kaybetmemeniz gerekiyor. zaten dışarıdan sürerken virajlarda geç manevra yapılıyor gibi geliyo bana, ya da en azından oynayanları izlerken hep öyle denk geldi sanırım. çünkü araba viraja girerken değil, arkadan sizin görüş hizanız viraja girerken manevraya başlanıyo gibi gördüm ben. siz ne diyosunuz ?
+2323 diyorum
Yarışlarda falan önce kokpitten bitiririm yarışı sonra replay yapar izledikçe vay be ne sürmüşüm derim
Cehennemmarşı
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 2 günü kaldı.
22 Temmuz 2008; 16:51:31
Kokpit ile tampon kamerası birde hiç birşeyin gözükmediği sadece yolun gözüktüğü kamera var. En iyi onunla oynuyorum. Yol önümde akıyor. Tabi Nefese mefese bok püsür oyunları arkadan oynuyorum.
YrkndrY
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 3 günü kaldı.
22 Temmuz 2008; 16:52:20
quote:
Orjinalden alıntı: Cehennemmarşı
Kokpit ile tampon kamerası birde hiç birşeyin gözükmediği sadece yolun gözüktüğü kamera var. En iyi onunla oynuyorum. Yol önümde akıyor. Tabi Nefese mefese bok püsür oyunları arkadan oynuyorum.
Güzel bi direksiyon setiyle LFS tarzı simülasyon oynamadığım için driftlerde kokpit kamerası ne kadar iyi, ne kadar kötü bilemiyorum ama kokpit kamerasındayken (tabiri caizse bok püsür oyunlarda) drifti pek hissedemiyorum ben..