Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Step motor olayı...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Step motor olayı... Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Gayipten Gelen Ses
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 3 günü kaldı.

19 Temmuz 2008; 19:02:03 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Eski bilgisayarı parçaladım bugünde.Dvd motorunu çıkardım.Pilden elektrik verdim kitlendi.Araştırdım netten step motormuş.Bunu çalıştırmanın bi yolu varmı elektrikkonusunda pek bilgim yok.
MzkC

19 Temmuz 2008; 20:17:05 

kaç volt verdin acaba motor kitlenmiş değil yanmış da olabilir

dhan000

19 Temmuz 2008; 21:21:16 

step motor olduguna eminmisiniz genelde bu motorlar hızlı dödükleri için bunlar BLDC neya brushless tip dc motor olurlar..step motorlardan yüksek devir almak zordur...her iki durumdada bu motorları sürmek için devreler vardı..step motorsa işiniz daha kolay olur gibi geliyor bana..brushless motorların sürücülerin deverleri nette pek bulunmuyor...onun içinde hazır oyuncak motorları için olan ESC denilen aletlerden kullanabilirsiniz..hazır step motor sürücüsü gittigidiyorda felan satılıyordu...
kolay gelsin

imac 20" mac os x 10.5.3 Leopard
tumra

19 Temmuz 2008; 22:50:23 

"Brushless tip dc motor" diye bir tip yoktur... Kim uyduruyor böyle şeyleri yahu... O "brushless tip dc motor" dediğin motor, basit kontrol kartının üzerinde olduğu senkron motordur.

DVD motoru (CD motoru vs.) aslında bir senkron motordur. Yani "brushless tip dc motor" denilen motorların, kontrol kartının üzerine takılmamış hali... Tüm DVD motorlarını incelemedim, o yüzden emin olamıyorum ama eğer karşılıklı sargı çiftlerinden 3 tane varsa bunları 3 fazlı bir kontrol kartı ile sürebilirsiniz. 4 tane varsa 4 fazlı bir kontrol kartı ile sürebilirsiniz. Daha fazla varsa küfür edip terbiyenizi bozabilirsiniz, kimse yanlış anlamaz. (Ben anlamam yani)

Haydi selametle...

Türkçe konuş. * *
dhan000

19 Temmuz 2008; 23:37:06 

hocam kim uyduruyor bilmem ama benim gördügüm hep bu adla anılıyor genelde sürücüsü ayrı oluyor ve brushless sürücü olarak anılıyor... özellikle oyuncak helikopter araba gibi ve orda sürücüsü esc adı ile anılıyor ve satılıyor..ben hiç senkron motor dendigini görmedim ve bilemiyorum belkide gerçek adı budur...
kolay gelsin..

imac 20" mac os x 10.5.3 Leopard
tumra

19 Temmuz 2008; 23:44:39 

Hayır, "brushless tip dc motor" denildiğinde bence tek bir çeşidin anlaşılması gerekir. Örneğin senkron motor dendiğinde tek bir tip motor anlaşılır. Asenkron motor dendiğinde (rotor türünün belirtildiğinde) yine belli bir tip anlaşılır.

Fırçasız tip DA motor (brushless tip dc motor) dendiğinde akla tek bir tip gelmiyor. Yani ben asenkron motorun üzerine kontrol kartını takar, "Al sana fırçasız tip doğru akım motoru" derim. Yahut, benzer şekilde senkron motora öyle bir kontrol kartı takarım ki, belirli bir aralıkta verdiğin gerilim ile devir sayısı değişmez; ancak sen normal olarak değişmesini beklersin (normalde değişir). Dolayısıyla bu isim, tek bir türü ifade etmediği için, bana kalırsa, kullanılması yanlıştır.

Türkçe konuş. * *
musallim

20 Temmuz 2008; 4:54:24 

Aşağıdaki linkte "BLDC!=Brushed DC Motor" motor (ve diğerleri ile farkları) hakkında açıklamalar ve nasıl kontrol edileceği hakkında bilgiler içeren bir pdf var.

http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1824&appnote=en012127

Microchip aplication note sayfalarında motor filitrelemesi ile daha fazla AP ye ulaşmak mümkün.
Mesela :

http://www.industrialcontrols.eetchina.com/PDF/2007JUL/ICCOL_2007JUL12_IODR_TA_02.pdf?SOURCES=DOWNLOAD

Ben aşağıda tarif edildiği gibi bir motoru örnekleyen bir açıklama , hatta varsa bir resim , belge, ne olursa işte, rica ediyorum , pek kafam da canlanmadı da.

quote:

...asenkron motorun üzerine kontrol kartını takar, "Al sana fırçasız tip doğru akım motoru" ...

Mesela aşağıda bir sınıflandırma çalışması var.

http://rapid-share.com/files/131014361/MC_Fundamentals.rar
( aradaki "-" kaldırın)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musallim -- 20 Temmuz 2008; 6:02:31 >

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Step motor olayı... Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Razer Diamondback Magma video
Razerin profosyonel oyunculara yonelik faresi
WEB Dersleri Blog lara giriş 3
Artık Bloğumuzu kuruyor ve ayarlarını yapmaya başlıyoruz

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç