Pepsi'den 1 yıllık Digiturk Eko Spor paketi ve kurulum kazandım. İki hafta sonra da kurdurmayı düşünüyorum. Maksat lig başlangıcına yakın olsun. O zamana kadar da aklımdaki soru işaretlerini yok etmek, bilmediklerimi öğrenmek amacıyla bu konuyu açıyorum. Kısa kısa bir kaç sorum var, bilgisi olan arkadaşlar net bir şekilde yanıtlarsa sevinirim.
Şimdi öncelikle elimde olanlar, olmayanlar nedir ne değildir bakalım... Evimde televizyonum yok, almayı da düşünmüyorum. Bir TV kartım var, fakat analog olduğu için işimi görmeyeceğinden yok diyelim. Sadece bilgisayarım ve ben varım, öyle düşünün. :)
Sorulara gelince; 1.) Hangi TV kartı? Seçtiğim kart nasıl, daha yükseğine gerek var mı? HD video düşkünüyüm ancak bildiğim kadarıyla çok fazla HD kanal yok. Şimdiden HD kart alıp da iki katı ücret ödemek istemiyorum. Bu sebeple SkyStar 2.8D'yi inceliyorum iki gündür. Kartın oldukça fazla fanatiği var, belli ki sevilen bir kart. SkyStar2 alırsam, HD kanalları "SkyStar HD2" kartı kadar net izleyemeyeceğimin farkındayım, ancak kafama takılan şu; görüntü beni üzer mi? Ya da HD yayınları hiç izleyemem gibi bir durum mu söz konusu, yoksa düşük kalitede izleyebileceğim anlamına mı geliyor SS2'nin HD desteğinin olmayışı? Bir de bu kart (2.8D rev.) hangi tarihte çıktı? SkyStar2'nin AverMedia cephesindeki rakibi hangi kart ve tavsiye eder misiniz?
2.) Digiturk, kutu ve çanak getirecek bana. Bunun haricinde Phoenix Programmer adında bir kart yazıcı almam gerekiyormuş. (Forumlarda bu karttan bahsedilmiş.) Phoenix'in alternatifi var mı? Eğer mecbursak İstanbul'da nereden bulabilirim bu ürünü? (Avrupa Yakası)
3.) SkyStar 2'nin maksimum çözünürlüğü nedir? Ben 22" Widescreen monitör kullanıyorum. Çözünürlüğüm sürekli 1680 x 1050. Bu kartın 16:9 ya da 16:10 desteği var mı? Defaultta veya programlar ile, farketmez...
4.) SkyStar2 + Digiturk kullanan var mı, eğer varsa çanaktan karta kadar Digiturk'un çalışması için gereken donanımları sıralayabilir mi?
Hayırlı olsun herkes kazandı Pepsi den bir ben kazanamadm anca 1 aylık ve bol bol mobil içerik kazandım 1-Seçtiğin SD Tv kartının özelliği aynı olur HD yayınlar için,SD Kartlarda daha çok HD yayınları codec ve dvbplayer ile optimize edip izlersin. Yalnız bu dediğim QPSK modülasyonunu kullanan HD yayınlar için geçerlidir, QPSK2 desteklemez normal kartlar. Bu nedenle aldığın kart ile her HD yayını uygun codeclerin bile olsa izleyemezsin. 2-Phoneix alternatifleri var ama daha pahalı, 25-30 ytl arası bulur izlersin, alternatif arama bulmak da zor değil sadece uyducuları gezip soracaksın. 3-Maksimum çözünürlük kart ile alakalı değil kullandığın playerlar ve codecler ile ilgilidir.Prog dvb ve benzeri popüler programlar 16:9 ve 16:10 destekler. 4-Skystar+ Digiturk 2 önce kullandım
Kısacası sana TV Kartı + Phoneix Programmer + RS232 Port + DT Smart Kart + CW Server + CW Client lazım Bunlar olduğu sürece sorunsuz izlersin.
"RS232 Port + DT Smart Kart + CW Server + CW Client" Bunlar nedir? Daha da kafam karıştı, iyi mi...
HD yayın yapan kanalları hiç mi izleyemeyeceğim, yoksa normal kalitede mi izleyeceğim SS2 ile?
@astebe
Modüllü SkyStar karttan kasıt nedir, modüllü olunca normal alacağım SS2 karta opsiyonel olarak ne almama gerek kalmayacak? Yani bu bahsettiğiniz kart, NetX'in yazdıkları arasında neyin yerine geçecek? 100 Euro olan kart Ebay'de nasıl 7 Euro oluyor, yanlış mı anladım?
Biraz daha açıklayıcı olursanız sevinirim. Anlamıyorum, dediğim gibi.
Bir de seneye Digiturk üyeliğim bitince SS2 kart elimde mi patlayacak? Çanağı bana bırakacaklarmış galiba (Ne kadar doğru?). Çanak ve SS2 kartla uydu yayınlarını izleyebilecek miyim Digiturk'ten sonra?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Replica_Gun_Snatch -- 19 Temmuz 2008; 21:29:04 >
30 Eylül 2008, 00:30 Bu kullanıcı forumdan kendi isteğiyle 7 gün uzaklaşmıştır. 70 gün olması dileğiyle.
"RS232 Port + DT Smart Kart + CW Server + CW Client" Bunlar nedir? Daha da kafam karıştı, iyi mi...
HD yayın yapan kanalları hiç mi izleyemeyeceğim, yoksa normal kalitede mi izleyeceğim SS2 ile?
RS232 Port dediğimiz olay bir haberleşme portu, artık bazı bilgisayarlara bu port konulmuyor Phoneix Programmer bağlantısı için bu port gerekli. DT Smart Kart, Digiturk abone kartı, kartı direk Phoneix Programmer okuyacak. CW Server dediğim bir yazılım abone kartını bilgisayara tanıtıp key akışını sağlaman içindir. CW Client ise key akışını dvb player vasıtasıyla yakalayıp görüntüyü çözen eklentidir. HD yayın yapan Digiturk kanallarını izleyemezsin, normal SS2 QPSK2 desteklemez, destekleyen kartın olsa dahi yine izleyemezsin DT bunları sadece kendi cihazıyla izletiyor. Modül girişli tv kartı alırsan phoneix programmer gerekmez, fakat pahalı, ayrıca yine onun için CW modül gerekir yani modüllü kart almak daha masraflı olur yine de sen bilirsin. Üyeliğin bittikten sonra çanak senin olacak, çanağı misal Turksat uydusuna çevirerek yine SS2 ile kullanmaya devam edebilirsin.
Ayrıca merak ettim kaç şifre ile kazandınız 1 yıllık paketi ben ne kadar gönderdiysem bir tane 1 aylık paketten başka birşey kazanamadım, bu işin sırrını öğrenemedim hala ortalama kaçıncı saniyelerde attınız
RS232 Port dediğimiz olay bir haberleşme portu, artık bazı bilgisayarlara bu port konulmuyor Phoneix Programmer bağlantısı için bu port gerekli. DT Smart Kart, Digiturk abone kartı, kartı direk Phoneix Programmer okuyacak. CW Server dediğim bir yazılım abone kartını bilgisayara tanıtıp key akışını sağlaman içindir. CW Client ise key akışını dvb player vasıtasıyla yakalayıp görüntüyü çözen eklentidir. HD yayın yapan Digiturk kanallarını izleyemezsin, normal SS2 QPSK2 desteklemez, destekleyen kartın olsa dahi yine izleyemezsin DT bunları sadece kendi cihazıyla izletiyor. Modül girişli tv kartı alırsan phoneix programmer gerekmez, fakat pahalı, ayrıca yine onun için CW modül gerekir yani modüllü kart almak daha masraflı olur yine de sen bilirsin. Üyeliğin bittikten sonra çanak senin olacak, çanağı misal Turksat uydusuna çevirerek yine SS2 ile kullanmaya devam edebilirsin.
Ayrıca merak ettim kaç şifre ile kazandınız 1 yıllık paketi ben ne kadar gönderdiysem bir tane 1 aylık paketten başka birşey kazanamadım, bu işin sırrını öğrenemedim hala ortalama kaçıncı saniyelerde attınız
RS232 Portu Google'dan arattım, çıkan sonuçlarda görünen giriş bilgisayarımda yok. Phoenix için gerekliyse alacağız artık. Fiyatları ne civardadır? Bunun haricinde bir şey gerekmiyor o halde. Almam gereken donanımlar SkayStar2, Phoenix ve RS232. Doğru mudur?
HD yayın zaten bir kaç tane olduğu için problem değil, yine internetten indirip izlemeye devam edeceğiz o halde. SS2'yi daha sonra sadece çanak ile kullanabilecek olmamız iyi oldu. Benden sadece kutuyu alacaklar yani.
Gönderdiğim 16. kod ile kazandım. Daha önce de Pepsi'den iPod Touch kazanmıştım iki koli kutu kolaya. Sıra Doritos'ta. Hayırlısı, bakalım.
30 Eylül 2008, 00:30 Bu kullanıcı forumdan kendi isteğiyle 7 gün uzaklaşmıştır. 70 gün olması dileğiyle.
RS232 Portu maalesef anakart ile beraber gelmekte sonradan alınamıyor ama USB portunu RS232 porta çevirirsin çeviricilerle. Ben 3 dolara Hong Kongdan getirtmiştim gönderim dahil olmak üzere. Türkiye'de 10-15 ytl arası satılıyor. Evet alman gereken donanımlar SkyStar2, Phoenix ve RS232 çeviricisi.
Ben o kadar kod gönderdim 1 aylık çıktı, elimde 17 tane şifre kaldı onlarda da çıkcağını sanmıyorum, gönderirken hangi aralıkları kullandın peki ben tam saniye 56 iken bastım 1 aylık çıktı ondan sonrakilerde birşey çıkmadı hiç
@NetX, hangi siteden aldın sen? 3 $, Hong Kong demişsin. Kaç günde geldi ürün? Ligin başlamasına daha çok var.
Phoenix Programmer TE21 for GoldWaffer Cards (Bu RS232 portdan değil, direkt PCI'dan bağlanıyor.) http://ucables.com/ref/GSMTE-21 (40 €) Höh!
PCI olan sorun çıkarmasın, üretimden kaldırılmış diye okudum bir yerde. Aşağıdaki fotoğrafta, başka bir forumda gördüğüm Phoenix kart yazıcı var. O daha bir güvenilir geldi bana.
Bu ürünleri Doğu Bank'tan bulabilir miyim, kalitesi önemli midir? Sonuçta karttan veriyi okuyup onayladıktan sonra Phoenixe ve RS232'ye ihtiyaç yok diye tahmin ediyorum. Yoksa sürekli bir veri alış-verişi mi var?
@NetX, nasıl kazandığım konusunda ayrıntılı bilgi vermiştim ilgili başlıkta. [ Burada ]
Ben DealExtreme üzerinden almıştım yukarıdaki mavi olandan 3 dolardı arttırmışlar fiyatı. DX 15 güne gönderiyor paketi lige 1 ay var ben bir kaç ürün sipariş etmeyi düşünüyorum bundanda alacam yine bendeki kayboldu
Şöyle söyliyebilirim sana yukarıdaki resmini koyduğun iki programlayıcıyı da aldım. İkisi de Phoneix programmer dediğimiz cihazlardır. Ve bunların ikiside PCI değil birisi USB beslemeli birisi Adaptör. Sonuçta ikiside RS232 kullanıyor. USB beslemeliler evet sorun çıkartıyor bende de çıkardı bunun sebebide psu kaynaklı olduğu söyleniyordu her ne kadar doğru bilinmez tabi. Kesinlikle adaptörlü almanı öneririm.(İkinci resimdeki)
Gelelim son soruna, yayınları izlediğin süre boyunca Phoneix, kart ve rs232 bağlantısı hep aktif olmalı, çünkü kart üzerinden çalışan sistemler bildiğimiz normal ana keyleri kullanmaz, daha açık konuşmak gerekirse geçici keyler denilen dcw keyler kullanılır bu keyler kendilerini 10-15 saniyede bir yeniler bu da doğal olarak istemcinin karta sinyal göndermesini, kartın ise istemciye geçici keyleri göndermesini gerektirir. Yani süreklilik gerekiyor yayınları kesintisiz izlemen için.
Edit:Kuruluma geldikleri zaman tv için kurulum yapacaklardır yani sen desen ki TV kartım ile kullanırım sıcak bakmayabilirler,çünkü Digiturk'un tv kartlarına destek vermediğini hepimiz iyi biliyoruz, sana tavsiyem bağlatacağın gün bir arkadaşından ya da komşundan ufak bir tv al onu göstererek kurulumu yaptır yoksa canını sıkabilirler çünkü şu an DT için en büyük korsan sebebi tv kartları ve linux tabanlı receiverlar. O yüzden aklında bulunsun istedim, sonra korsan damgası yiyebilirsin Allah korusun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetX -- 20 Temmuz 2008; 3:26:48 >