## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Overclock

fx57 -> ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (19 Temmuz 2008; 17:07:17)

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/asus_re_3_fx57.jpg[/image]

Asus'un yüksek performans meraklıları, hız aşırtma tutkunları ve oyuncular için hazırladığı özel anakartlarını konumlandırdığı R.O.G serisi altında duyurduğu en yeni anakartı Intel'in X48 yonga setini baz alan Rampage Extreme olmuştu. Başta kuzey ve güney köprüsünü kapsayan, bakır tabanlı ve su soğutma kullanımına elverişli pasif soğutucusu ile dikkat çeken anakart 16 fazlı güç tasarımı, hız aşırtma için hazırlanan ekstra bios opsiyonları ve diğer detaylarıyla adından söz ettirirken hız aşırtma konusunda liderliğe oynayacağının işaretlerini vermekten de geri kalmamıştı. DDR3 bellek desteği sunan Rampage Extreme ile dikkat çekici hız aşırtma değerleri gelmeye başladı. Son yapılan çalışmalardan birinde 710MHz'lik FSB ve 2516MHz'lik bellek saat hızına ulaşıldı. Çalışmada işlemci olarak Intel'in Core 2 Duo E8500 modeli kullanıldı. Bu arada E8500 ile son dönemde arka arkaya ciddi hız aşırtma değerlerine ulaşılması da dikkatlerden kaçmıyor. 45nm üretim teknolojisi ile hazırlanan ve standart olarak 3.16GHz'de çalışan çift çekirdekli işlemci ile Rampage Extreme'in buluşmasında 710MHz FSB hızına ulaşıldı. Öte yandan belirttiğimiz gibi bellek saat hızı konusunda da etkileyici bir değer ortaya çıktı. OCZ'nin tek bir DDR3 bellek yongası ile yapılan çalışmada 2516MHz görüldü ve bu alanda ulaşılan en yüksek hızlardan biri elde edildi. Bu arada son bir kaç noktanın da altını çizmekte yarar var. Elde edilen yüksek fsb hızı esnasında işlemci çekirdeklerinden birinin kapalı olduğunu hatırlatalım. Ayrıca son dönemde ulaşılan en yüksek FSB hızının Biostar TPower P45 ile elde edildiğini ve 724MHz FSB hızına ulaşıldığını fakat Rampage Extreme ile görülen değerlin özellikle X48 çipsetli anakart arenasında oldukça iddialı olduğu da söylenebilir.

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/asus_re_1_fx57.jpg[/image]

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/asus_re_2_fx57.jpg[/image]

Said6 -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (19 Temmuz 2008; 17:11:50)

ilk yorum benden olsun güzel anakartmış ulaşılan FSB değerleriyse çok güzel.Bende de rog serisinden commando var

realcem -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (19 Temmuz 2008; 17:15:44)

Anakart değil maşallah lokum gibi [;)]

DEATH71 -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (19 Temmuz 2008; 17:24:16)

quote:

Orjinalden alıntı: realcem

Anakart değil maşallah lokum gibi [;)]

tadından yenmez bu anakart

apocan866 -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (19 Temmuz 2008; 17:26:19)

ben bu karta yorumlar yagdırrım ama takatim kalmaz. asus yine kalitesini ve görsel şölen yapmış..........[:(]

grrdn -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (19 Temmuz 2008; 17:26:20)

Elde edilen FSB değerleri gayet güzel[:'(]

aQua~MaDooR` -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (19 Temmuz 2008; 17:38:22)

İşte Tam Bir O.C anakartı[sm=You_Rock_Emoticon.gif]

exeter -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (19 Temmuz 2008; 17:45:41)

islemcininde masallahi var. %100 den fazla oc yapmis .. masallah

darkaura -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (19 Temmuz 2008; 17:47:55)

200eu civarina olsa kafadan alirdim ama hayatta o fiyata gelmez. en az 300eu olur. artik asus p5q3 deluxe alcam

IhtiyarDelikanli -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (19 Temmuz 2008; 18:02:10)

çok havalı be abi[:'(]

theyapici -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (19 Temmuz 2008; 18:19:12)

excuse me how much it cost?

tolgaciik -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (19 Temmuz 2008; 18:43:05)

maşallah maşallah .... çarpanı 6 yapıp FSB kasmışlar...

alito -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (19 Temmuz 2008; 20:34:45)

Pahalı be fiyatı düşşün diye bekliyosun o zamanda daha iyisi cıkıyor [;)]

B-veritas -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (19 Temmuz 2008; 21:45:23)

Bu anakart değil demir yığını her yerinde soğutucular var[8D]

max975 -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (19 Temmuz 2008; 22:38:19)

vay be ben 500FSB yi zor buluyorum ama benim engelim ramler[:D]

showstopper41 -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (19 Temmuz 2008; 22:40:16)

Bunun yanına QX işlemci alıp uçuşa geçmek süper olurdu.

zebani -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (19 Temmuz 2008; 22:44:01)

quote:

"710MHz'lik FSB ve 2516MHz'lik bellek saat hızına ulaşıldı"

bu kısım gözden kaçmış sanırım. "710MHz'lik FSB ve 2840MHz'lik bellek saat hızına ulaşıldı" olacak diye düşünüyorum

efficient -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (19 Temmuz 2008; 23:55:37)

fx57 ne kdar maaş alıyorsun bu siteden. ciddi soru dalgaa değil

LINEBACKER -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (20 Temmuz 2008; 0:13:14)

çok iç karartıcı bi görüntüsü v ar tipini begenmedim

Nehalem -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (20 Temmuz 2008; 0:21:29)

Bende de formula'sı war ama bir türlü anlayamadım veya yapamıyorum bu oc. işini P7N SLI ile rahat bir şekilde 4,05 Ghz'e ( 4,50 Ghzî denerken eski PSU yetmedi ve sanırsam board'ı haşat ettik ) ulaşıyorduk bunda bir türlü tık yok.

Bana yardım edebilecek arkadaşlar warsa dört gözle yardımlarını bekliyorum.

MrPerFormance -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (20 Temmuz 2008; 0:21:34)

Gösteriş ürünleri kendinden bekleneni yapıyor. Devam et asus.[:o]

ramazanyurt -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat �ekici De�erler Gelmeye Ba�ladı ## (20 Temmuz 2008; 12:05:09)

arkadaşlar şuraya bi bakın hele. mükemmel ötesi yaw

http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=3119000&postcount=52

apocan866 -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat �ekici De�erler Gelmeye Ba�ladı ## (20 Temmuz 2008; 20:07:21)

quote:

Orjinalden alıntı: ramazanyurt

kardes gercekten gğzel görünüyor burdan... dedigin kadar var baktım ama hayran kaldım[sm=s20.gif]

KANUNI61 -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Çekici Değerler Gelmeye Başladı ## (20 Temmuz 2008; 21:27:29)

eee asus bu soylenecek fazla bişey yok [:'(]

MdbK -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat �ekici De�erler Gelmeye Ba�ladı ## (20 Temmuz 2008; 22:21:48)

quote:

Orjinalden alıntı: ramazanyurt

Mükemmel ötesi.. [:'(]

sayko35 -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat �ekici De�erler Gelmeye Ba�ladı ## (21 Temmuz 2008; 9:31:37)

Muhteşem[;)]

hkacmaz -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat �ekici De�erler Gelmeye Ba�ladı ## (21 Temmuz 2008; 10:43:19)

Asus resmen anakartların şahını yapmış.10 üzerinden 10(milyon)[:'(][:'(]

chinos -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat �ekici De�erler Gelmeye Ba�ladı ## (21 Temmuz 2008; 11:35:13)

iyi ki Türkiye de daha satılmıyo bu anakart yoksa ben bu kartı alamadığım için kafayı yerdim[sm=s20.gif]

Give me the water this board is fire......[:'(]

soothsayer312 -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat �ekici De�erler Gelmeye Ba�ladı ## (21 Temmuz 2008; 14:47:22)

Valla kabaca OHA demek gerekir [:)]

Ama Dikkat ettiğim birşey var, bilmiyorum katılır mısınız düşünceme,

Windows'u kurmak artık, bilgisayar parçalarını birleştirmekten daha kısa olacak..

Hem Performans artıyor, hemde artık Mesela bu anakart gibi, yapboz misali donanımlar üretiliyor..

thehellmine -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat �ekici De�erler Gelmeye Ba�ladı ## (21 Temmuz 2008; 22:56:56)

maşallah allah bize de almayı nasip eder inşallah

ZbrCED -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Ã�ekici DeÄ�erler Gelmeye BaÅ�ladı ## (12 Eylül 2008; 1:32:48)

Bu kart tr de var mı arkadaşlar. Ya dışarıdan getirtebilecek biri varsa pm atabilir mi.

p1azma -> Cevap: ## Asus Rampage Extreme ile Dikkat Ã�ekici DeÄ�erler Gelmeye BaÅ�ladı ## (28 Eylül 2008; 19:03:46)

kartın cıkabildiyi degerler gercekten muhtesem [:'(]

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.703125