Şimdi Ara

<> Visco Yataklar!! Çok Önemli Sağlık Uyarısı !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
8
Favori
126.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni bir eve taşınmayı planlıyorum yakın zamanda ve bu sırada bir süredir forumlardan okuduğum ve araştırdığım kadarıyla da Visco yataklardan almayı düşünüyordum ancak bugün okuduğum bir haberi sizinle paylaşmak istedim. Aşağıdaki linkten görebilieceğiniz yazıyı tümüyle türkçeye çevirme zamanım yok ancak kısaca bizim Visco diye adlandırdığımız hafızalı yatakların üretiminde kullanılan bazı materyallerin ciddi sağlık sorunlarına yol açtığına dair bir yazı bu.

    Yazıya göre bu maddelerin bazı kişilerde ciddi alerjiler, astım, çeşitli solunum yolları rahatsızlıkları ve vücudun sinir ve denge sistemi üzerinde negatif etkiye neden olduğuna dair kullanıcı bilgileri var. Genelde kullanımdan bir kaç gün sonra başlayan şikayetlerin ürünlerden salınımla havaya karışan bazı maddelerden kaynaklandığına dikkat çekiliyor. Bir çok araştırmacının bu ürünlerde bulduğu yüksek oranda arsenik de insan için tehlikeli bir zehir biliyorsunuz.

    Hatta ürünün buluş sahibi olan NASA'nın bile; bu maddelerin sağlıklı sınırlara indirilememesinden ötürü üründen vazgeçtiği belirtilmiş.

    Tıpçı ya da kimyacı olmadığımdan yazıyı konunun uzmanı arkadaşlara havale ediyorum. Gelişmekte olan bir ülkenin bir vatandaşı olarak açıkçası ne bu konuda şöhrete sahip Amerikan ürünlerine ne de bizim üreticilere güveniyorum. Zaten yazıda bununla da ilgili bir kısım var ki bir kısım üretici zararlı madde oranlarını azalttıkları üretimlere geçmiş ancak stokta kalan eski ürünleri, pazarı henüz oluşmuş ülkelere göndermişler.

    http://news.softpedia.com/news/Can-Your-Mattress-Kill-You-76887.shtml



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xedos. -- 19 Temmuz 2008; 12:28:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eskazara

    Visco love comfort modelini 1 haftadir kullaniyorum. Normalde her tur yatakta problem yasamadan (bel agrisi, terleme, boyun agrisi v.s.) yatarim ancak bu yatak bende terleme disinda tum sorunlara yol acti. Bel kismi asiri gomuluyor heleki yuz ustu yatinca vucut degisik bir sekle giriyor. Satici ile gorustum, benim kilomda (87) boyle bir problem olmamasi gerektigini 15 gun alisma suresinin olabilecegini ve daha sonra bir ust model olan high ile degistirebilecegini soyledi. Visco love'da deneme suresi diye bi durum yok dolayisiyla iade kosullari ne olur bilmiyorum ama yazilanlari okuyunca tum yataklardan tiksiniyor insan. Koku konusuna gelince, pek havalandirmaya firsat bulamadigimi da belirterek kokunun devam ettigini soyleyebilirim. Fakat bu koku, 1500tl vererek yeni almis oldugum yatagin kanserojen olup olmadigini arastirmam kadar cok rahatsiz etmedi beni henuz..
    Visko yataklar ve lateks yataklar hakkında verilen bazı YANLIŞ bilgileri düzeltmek isterim.

    - Her ikisi de ısınır ve terletir. Terlemeyi şikayeti kişiye göre değişir. Bazı insanlar sorun yaşamayabilir.
    - Visko elastik sünger ısıyı bünyesinde toplar ve tutar. Malzemenin şekil alma özelliği zaten ısı ile artar yani ısındıkça daha iyi şekil alır.
    - Lateks daha az ısınır ve daha az terletir. Bu konuda forumda daha önce yanlış bilgiler verilmiş, uyarı yapma ihtiyacı hissediyorum.
    - Bu konu bir malzeme mühendisliği konusudur, biraz da kimya mühendisliği ile ilgilidir. Uzmanlardan bilgi almak gerekir. Malzeme mühendisi değilim ama
    mühendislik eğitiminde materials engineering dersleri aldım ve bilimsel referans göstermeden herhangi bir iddia ortaya atmadım şimdiye kadar.

     <> Visco Yataklar!! Çok Önemli Sağlık Uyarısı !!!

    bu sadece bir infografik...isteyen olursa onlarca makale, tez, uzman görüşü vs. önerebilirim.

    Visko elastic sünger %100 kimyasaldır, petkimya ürünüdür. Ama "sağlığa zararlıdır, aman uzak durun" şeklinde bir ifade kullanmak için yeterli bilimsel veri gerekir.
    Sağlığa etkileri konusunda yapılmış bazı çalışmalar var ama kesin olarak sağlığa zararlı olduğu ve kullanılmaması gerektiği kanaatini kesinleştirecek bilgi HENÜZ YOK.
    Bu nedenle dünya visko sünger kullanmaya devam ediyor. Amerika'da ve Avrupa'da kullanılıyor. Sağlık konusundaki en hassas Avrupa ülkelerinden birisi İsviçre'dir ve
    biz İsviçre'deki müşterilerimiz için visko yatak üretiyoruz. Sağlığa zararlı olduğu isptanlanmış olsaydı ABD kullanır mıydı sizce? Düşünün ABD'de Aspartam kullanımı yasak,
    çünkü bu kimyasal tatlandırıcı beyine zarar veriyor (ispatlanmıştır). ABD sağlık konusunda bu kadar hassas bir ülke. Türkiye'de ise içinde Aspartam olmayan sakız bulamıyorum ben markete gidince

    "Visko sağlığa zararsızdır" şeklinde iddialar ortaya atılırsa onlara da inanmayın. Henüz kesin kanaat oluşturacak kadar nitelikli bilimsel veri YOK.

    Eğer sağlık konusunda çok hassassanız ve tereddüt dahi duymak istemiyorsanız, organik yatak kullanmanız gerekir. Sağlığa zararlı olmadığından emin olabileceğiniz başka bir yatak türü YOKTUR!
    Bana Türkiye'de üretilmiş BİR TANE organik yatak modeli gösterebilir misiniz? Amerika'da var, ama Avrupa'da bile çok yaygın değil, az. Bunun sebepleri çok ve bu konu başlı başına bir tartışma konusu.

    Forumda daha önce verilen yanlış bilgiler konusunda bir uyarı daha yapmak isterim:

    "Yaylı yataklar kanser yapar, yaylı yataklar eşiniz ile kavga etmenize sebep olur, yaylı yatakların kumaşları şöyledir böyledir" gibi KORKUNÇ bilgiler verilmiş!!! Visko yatak firması yaylı yatakları ve lateksi kötüleyecek, lateks yatak firması diğerlerini kötüleyecek ve yaylı yatak firması da "visko sağlığa zararlı" mı diyecek? Hepsini üreten bir firma ne yapsın? En karlı ürünlerini övüp diğer yatak türlerini kötülesin mi? Hayır. Ahlaklı pazarlama böyle olmaz. İnsanlara doğru bilgi vereceksiniz, bilerek tercih edecekler. Her malzemenin kendi avantajları ve dezavantajları var.

    Yaylı yatakların içindeki yayların elektromanyetik radyasyonu topladığı ve yatak yüzeyinden belirli bir yüksekliğe kadar belirli bir manyetik alan oluşturduğu konusunda bazı çalışmalar yapılmıştı (bunu ölçmek aslında çok kolaydır) ve bunların kanser ile ilişkilendirilebileceği (bunu ölçmek çok zordur işte) söylenmişti. İsveçte iki araştırmacı (Örjan Hallberg ve Ollie Johansson) bu konuda bir tez hazırlamıştı. Fakat bu tez iddianın ikinci kısmı (kanser yapma konusu) ile ilgili yeterli veri içermemektedir. Bu tezi destekleyen yeterli sayıda çalışma da YOKTUR.

    "Gerginlik yaratır, eşinizle kavga etmenize sebep olur" gibi iddiaları ise ben okurken utandım...Gerisini siz düşünün.

    Amerika'da en çok kullanılan yataklar yaylı yataklardır. Eğer sağlığa zararı konusunda sağlam bilimsel deliller olsaydı ABD yaylı yatak kullanımına izin verir miydi?

    Avrupa'da en çok yaysız sünger yataklar kullanılır, bunların çoğu visko katmanı içerir. Viskonun sağlığa zararı ispatlanmış olsa böyle olur muydu?

    Burada şahsi kanaatimi belirteyim (bilimsel değildir, subjektif görüşümdür ve sadece beni bağlar). Sağlık için endişeleniyorsam yaylardan veya viskodan çok yatakların içindeki yapıştırıcılardan endişelenirdim. Ortalama 1kg yapıştırıcı var bu madde süblimleşiyor, yani direk katıdan gaz haline geçiyor ve onu soluyorsunuz, ciğerlerinize çekiyorsunuz. Hotmelt bile olsa güvenilirliği sorgulanır. Atıktan yapılmış (kullanılmış çoraplar, tekstil ürünleri vs. vs) keçeden endişelenirdim. Visko elastik sünger yerine pump effect sünger kullanarak bunun visko yatak diye satılmasından ve insanlarından da harıl harıl almasından endişelenirdim. Doğal lateks yatak diye satılan PU sünger yataktan endişelenirdim.
  • Nasa konusunda tereddütümü gidermek için sitelerine girdim.http://www.nasa.gov/externalflash/nasacity/index.htm adresinde nasa home'u seçtiğinizde yatak odasında temper yastık var. spinoff(at)sti.nasa.gov adresine mailde bu maddelerin sağlıklı sınırlara indirilememesinden ötürü üründen vazgeçtiğiniz doğru mu diye mail attım. Ciddiye alıp yanıt verirler mi bilinmez, ama en azından denedim.
  • bakalim ne cevap gelecek (eger gelirse)

    quote:

    Orjinalden alıntı: Zecax

    Nasa konusunda tereddütümü gidermek için sitelerine girdim.http://www.nasa.gov/externalflash/nasacity/index.htm adresinde nasa home'u seçtiğinizde yatak odasında temper yastık var. spinoff(at)sti.nasa.gov adresine mailde bu maddelerin sağlıklı sınırlara indirilememesinden ötürü üründen vazgeçtiğiniz doğru mu diye mail attım. Ciddiye alıp yanıt verirler mi bilinmez, ama en azından denedim.
  • ortopedik yatakta yatınca her sabah bel agrısıyla uyanıyorum...
    peki asagıdaki linkteki dogtaş ın yatagı visko mudur_?cok rahat bi yataktı..

    http://www.dogtas.com.tr/yatak/TR/ExclusiveLuxus.html
  • quote:

    Orjinalden alıntı: caution

    ortopedik yatakta yatınca her sabah bel agrısıyla uyanıyorum...
    peki asagıdaki linkteki dogtaş ın yatagı visko mudur_?cok rahat bi yataktı..

    http://www.dogtas.com.tr/yatak/TR/ExclusiveLuxus.html


    dogtas yataklarda sensitive serisi yataklar visco olarak gözükmekte
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mnbvc

    Mondi'nin yatak ürettiğini bilmiyordum.

    İdaş'ın web sitesinden yataklarına baktım. Güzel özellikleri olduğu kanısına vardım. İdaş'tan model önerebilecek var mı? Orta sertlikte

    Ben çok terleyen bir insanım. Bel fıtığı başlangıcı da var. Lateks benim için uygun olur mu. Sanırım çok terliyen birisi olduğum için visco bana uygun değil.

    Selamlar


    Visco'daki Outlast, Visco & Air ,Latex & Coolmax ürününü incelediniz mi? Viscco da terleme problemlerinin sebebi ve önüne geçilmesi için bilgili olabilir. Visco Yataklarda Terleme Problemleri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krevitz

    merhaba,

    aşağıdaki ürünler hakkında bilgisi olan veya önerileriniz iletebilirmisiniz.

    http://www.markapon.com/firsat/dr-otto-visco-yatak/2906/?ref=go
    http://www.markapon.com/firsat/visco-sense-silver-yataklar/8170/?ref=go
    http://www.markapon.com/firsat/visco-sense-gold-yataklar/8171/?ref=go
    http://www.markapon.com/firsat/visco-mybed-yatak/7793/?ref=go
    http://www.grupanya.com/istanbul-avrupa/firsat/visco-pro-90-190

    teşekkürler.


    Bu ürünleri özellikle de düşük fiyatından dolayı Visco Sense'i çok merak ediyorum. Deneyen kullanan varsa lüfen yrumlarını ve tecrübelerini bizlerden esirgemesin.

    Şimdiden teşekkürler...
  • Bazı kişilerde alerjiye neden olabilir. Bu tıpkı arı sokmasının, penisinlin iğnesinin alerjisi gibi bir şey. Hatta bazı insanların belirli metallere bile alerjisi vardır. (gümüş, demir gibi) Bence böyle bir şey yok. Hatta bakın Yataş Almanyadan kendi visco yataklarının bebekler için bile uygun olduğunu belirten LGA sertifikası almış
    http://www.bebeginizesaglik.com/
    http://www.bebeginizesaglik.com/documents/21165179.pdf
  • SAĞLIĞIMIZ İÇİN TARTIŞALIM

    yabancı bir sitedeki yazıda çok önemli sağlık sorunlarına dikkat çekiliyor...
    http://news.softpedia.com/news/Can-Your-Mattress-Kill-You-76887.shtml
    bu yazıda dikkat çekici bulduğum bazı ifadeler;

    Doğal olmayan şeylerden yapılmış visko-elastik poliüretan köpük (ayrıca bellek köpük olarak adlandırılır) yatak ve minder üzerinde uyumak doğru değildir ve bu tip yataklar dostunuz değildir. Üreticiler bu yatakların teknolojik devrim olduğunu söylemekte ve bu güçlü bellek köpüğünün sırt, boyun ve eklem ağrıları kaldıracağını ilan etmektedirler. Yine bu üreticilerin sitelerinde bu tip yatakları kullanan milyonlarca insanın %90'ından daha fazlasının bu tip yataklar ile daha iyi bir uyku ve yaşam kalitesine kavuştuğu ifade edilmektedir.

    Ancak üretici sitelerinde visko'nun yani bellek köpüğünün petrol bazlı kimyasallar ile üretildiğine, alev geciktiriciler ve viskozite sağlayıcılar gibi başka petrol bazlı katkıların da kullanıldığına yönelik bilgi ve uyarılar yer almamaktadır. Birincisi: poliüretan ne demektir? Terim, üretan bağlantıları ile birleştirilen organik ünitelerden yapılmış herhangi bir polimer anlamına gelir. Organik ünite ifadesinden petrol veya türevleri kimyasallardan elde edilmiş hidrokarbonları anlamak gerekir.

    Herhangi bir kimyager bile poliüretanın gözlerde ve ciğerlerde mekanik tahrişe neden olabileceğini söyleyecektir. Bu yataklarda kullanılan reçine karışımlarının astıma neden olduğu, cilt ve solunum sistemini duyarlı hale getirdiği kanıtlanmıştır.

    Visko veya bellek köpüğünün analizinde bulunan toksinlerin kısa bir listesi; TDI (Toluen Di-izosiyanat), Poliol (Poli Eter Gycol), Silikon Surfaktan, Tersiyer Aminler, Kalay Oktoat, Alev Geciktirici, Pigmentler / Boyalar.

    TDI astıma neden olan bir aromatik hidrokarbon (gerçekten kötü kokulu) 'dur. Tersiyer aminler kuvvetli kokuları vardır ve alerjendirler. Boyalar üzerine yorum yapmaya gerek bile yok.

    İnsanlar hayatlarının üçte birini uyuyarak geçirmektedirler. Bu şekilde, insanlar düşük seviyedeki bu kimyasallara uzun süre ve sürekli olarak maruz kalmaktadır. Böyle bir yatak veya yastık üzerinde uyku zaman ile birikime neden olur ve dolayısıyla kimyasal kirlenme derecesini artırır. Bu yataklarda bulunan hidrokarbonlar buharlaşır ve yatak odasını doldurur. Hidrokarbonların çoğu güçlü kanserojen kimyasallar ile bağışıklık ve sinir sistemlerine ağır hasarlar verirler. Artrit, lupus, alerji, astım, ve diğerleri gibi hastalıkların petrol türevi maddeler ile bağlantılı olduğu düşünülmektedir.

    Bazı araştırmalarda, visko-bellek köpüklerinde çok yüksek seviyede arsenik ve fosfor gibi toksinler saptanmıştır. Bu tür üretim yapan şirketler birçok batı ülkesinde şilte ve yastıklarından en zehirli kimyasalları kaldırmak zorundadır, ancak üretilenler bu sorundan habersiz yeni bakir pazarlara gönderilebilir.

    Visko-bellek köpük aslında NASA tarafından geliştirildi. Ancak, NASA'nın kimyasal kararsızlık sorunları nedeni ile bu üründen vazgeçtiği söylenmektedir. Şimdi daha iyi sağlık hayaliyle yapılan 1,000-6,000$'lık harcamalar tam tersine insanları mahvediyor.

    Bazı insanlar bu tip yatak ve yastıklarda 2-3 hafta uyuduktan sonra ciddi mide bulantısı, baş dönmesi ve güçlü bir alerji gibi hisler yaşamaya başladıklarını ifade etmektedir. Yatak odasına aromatik hidrokarbonlara özgü tatlımsı-acı bir kokunun yayıldığı söylenmektedir, bunun kanserojen ve güçlü bir alerjen olduğu bilinmektedir. Diğer başka şikayet ve belirtiler ise; döküntüler, sinüs problemleri, şişmiş iltihaplı kırmızı ve kaşıntılı göz ve cilt, solunum zorluğu, lenf düğümleri (enflamasyon işareti), düzensiz kalp atışı, kusma, ateş, astım belirtileri, boğaz ağrısı, burun kanaması ve diyare gibidir. Bu tip bir minderde yatan köpeklerde lenfoma (kan kanseri) sebebi olduğunu ifade edenler vardır.

    Başlangıçta hissedilen rahatlamanın zaman içinde sırt ve boyun ağrısına döndüğünü söyleyen çok sayıda insan vardır. Bazı insanlar da; baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, nefes darlığı, boğaz ağrısı gibi rahatsızlıkların visko yatak ve yastıkları kullanmaya başladıktan sonra ortaya çıktığını söylemektedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

    SAĞLIĞIMIZ İÇİN TARTIŞALIM

    yabancı bir sitedeki yazıda çok önemli sağlık sorunlarına dikkat çekiliyor...
    http://news.softpedia.com/news/Can-Your-Mattress-Kill-You-76887.shtml
    bu yazıda dikkat çekici bulduğum bazı ifadeler;

    Doğal olmayan şeylerden yapılmış visko-elastik poliüretan köpük (ayrıca bellek köpük olarak adlandırılır) yatak ve minder üzerinde uyumak doğru değildir ve bu tip yataklar dostunuz değildir. Üreticiler bu yatakların teknolojik devrim olduğunu söylemekte ve bu güçlü bellek köpüğünün sırt, boyun ve eklem ağrıları kaldıracağını ilan etmektedirler. Yine bu üreticilerin sitelerinde bu tip yatakları kullanan milyonlarca insanın %90'ından daha fazlasının bu tip yataklar ile daha iyi bir uyku ve yaşam kalitesine kavuştuğu ifade edilmektedir.

    Ancak üretici sitelerinde visko'nun yani bellek köpüğünün petrol bazlı kimyasallar ile üretildiğine, alev geciktiriciler ve viskozite sağlayıcılar gibi başka petrol bazlı katkıların da kullanıldığına yönelik bilgi ve uyarılar yer almamaktadır. Birincisi: poliüretan ne demektir? Terim, üretan bağlantıları ile birleştirilen organik ünitelerden yapılmış herhangi bir polimer anlamına gelir. Organik ünite ifadesinden petrol veya türevleri kimyasallardan elde edilmiş hidrokarbonları anlamak gerekir.

    Herhangi bir kimyager bile poliüretanın gözlerde ve ciğerlerde mekanik tahrişe neden olabileceğini söyleyecektir. Bu yataklarda kullanılan reçine karışımlarının astıma neden olduğu, cilt ve solunum sistemini duyarlı hale getirdiği kanıtlanmıştır.

    Visko veya bellek köpüğünün analizinde bulunan toksinlerin kısa bir listesi; TDI (Toluen Di-izosiyanat), Poliol (Poli Eter Gycol), Silikon Surfaktan, Tersiyer Aminler, Kalay Oktoat, Alev Geciktirici, Pigmentler / Boyalar.

    TDI astıma neden olan bir aromatik hidrokarbon (gerçekten kötü kokulu) 'dur. Tersiyer aminler kuvvetli kokuları vardır ve alerjendirler. Boyalar üzerine yorum yapmaya gerek bile yok.

    İnsanlar hayatlarının üçte birini uyuyarak geçirmektedirler. Bu şekilde, insanlar düşük seviyedeki bu kimyasallara uzun süre ve sürekli olarak maruz kalmaktadır. Böyle bir yatak veya yastık üzerinde uyku zaman ile birikime neden olur ve dolayısıyla kimyasal kirlenme derecesini artırır. Bu yataklarda bulunan hidrokarbonlar buharlaşır ve yatak odasını doldurur. Hidrokarbonların çoğu güçlü kanserojen kimyasallar ile bağışıklık ve sinir sistemlerine ağır hasarlar verirler. Artrit, lupus, alerji, astım, ve diğerleri gibi hastalıkların petrol türevi maddeler ile bağlantılı olduğu düşünülmektedir.

    Bazı araştırmalarda, visko-bellek köpüklerinde çok yüksek seviyede arsenik ve fosfor gibi toksinler saptanmıştır. Bu tür üretim yapan şirketler birçok batı ülkesinde şilte ve yastıklarından en zehirli kimyasalları kaldırmak zorundadır, ancak üretilenler bu sorundan habersiz yeni bakir pazarlara gönderilebilir.

    Visko-bellek köpük aslında NASA tarafından geliştirildi. Ancak, NASA'nın kimyasal kararsızlık sorunları nedeni ile bu üründen vazgeçtiği söylenmektedir. Şimdi daha iyi sağlık hayaliyle yapılan 1,000-6,000$'lık harcamalar tam tersine insanları mahvediyor.

    Bazı insanlar bu tip yatak ve yastıklarda 2-3 hafta uyuduktan sonra ciddi mide bulantısı, baş dönmesi ve güçlü bir alerji gibi hisler yaşamaya başladıklarını ifade etmektedir. Yatak odasına aromatik hidrokarbonlara özgü tatlımsı-acı bir kokunun yayıldığı söylenmektedir, bunun kanserojen ve güçlü bir alerjen olduğu bilinmektedir. Diğer başka şikayet ve belirtiler ise; döküntüler, sinüs problemleri, şişmiş iltihaplı kırmızı ve kaşıntılı göz ve cilt, solunum zorluğu, lenf düğümleri (enflamasyon işareti), düzensiz kalp atışı, kusma, ateş, astım belirtileri, boğaz ağrısı, burun kanaması ve diyare gibidir. Bu tip bir minderde yatan köpeklerde lenfoma (kan kanseri) sebebi olduğunu ifade edenler vardır.

    Başlangıçta hissedilen rahatlamanın zaman içinde sırt ve boyun ağrısına döndüğünü söyleyen çok sayıda insan vardır. Bazı insanlar da; baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, nefes darlığı, boğaz ağrısı gibi rahatsızlıkların visko yatak ve yastıkları kullanmaya başladıktan sonra ortaya çıktığını söylemektedir.


    arkadaşlar,
    gerekirse başkalarının ekmeğiyle oynayalım, ama lütfen bir an önce şu işi netliğe kavuşturalım.

    buradaki güzel paylaşımları bir araya getirerek, yeni bir konu başlığı açabiliriz.

    evlenme sezonu, herkes yeni yatak, mobilya alma derdinde, açacağımız bu konuyu beyaz eşya..vb forumun diğer bölümlerinde de paylaşabiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: velivolkan

    konu çok önemli olmasına rağmen ilgi azalmış, peki visko yatak'a ikame olarak ne tür bir yatak öneriniz olur ?

    Merhabalar,

    1- Öncelikle Visco : İçerisinde gelişmiş kimyasallar bulunduran, basınç emici ve şekil alıcı bir endüstriyel üründür. İlk olarak NASA'nın mekik içerisinde kalkış anında ve atmosfere giriş anında astronotların omurgalarına binen yükün azaltılması amacıyla üretimine başlanmış daha sonra ise endüstriyel ortamda yastık ve yatak gibi alanlarda kullanımına başlanmıştır.
    Hücrelerinin daha yoğun olması sebebiyle bir süngere nazaran daha uzun ömürlü ve daha sağlıklı olmasının yanında yatakta ve yastıkta kullanıldığında kan dolaşımı ve bazı fiziksel rahatsızlıklara karşı avantajlı olduğu noktalar mevcuttur. (Kaynak: Vikipedi)

    Kalitesiz ve oturunca kağıt gibi dediğiniz süngerlere nazaran verdiği tepkime tamdır ve hazmedicidir yani şöyle özetleyeyim; visco süngere yukarıdan bir bilye bıraktığınızda zıplama yapmayacaktır gelen kuvveti içine hazmedecektir, süngerde ise tepkime dışa dönük olacaktır bilye zıplayacaktır. Bu da omurganın şeklini almasına ve onu rahatsız etmemesine sebep sağlayacak ortopedik anlamda büyük fark oluşturacaktır.

    ViscoPlus model yatakta pocket spring teknolojisinin üstüne maksimum 5 cm kalınlığında Visco kullanılmalıdır aksi halde sadece visco yatak halini alabilir. Bu göz önünde bulundurulduğu takdirde herhangi bir problem oluşturmaz, bütün bozulmaz.

    Pocket spring teknolojisiyle ve nasa visco süngerle uygulaması yapılan birleşim sonucu mükemmel bir ViscoPlus model yatak ortaya çıkmıştır.

    Sözün özü ViscoPlus model düşünebilirsiniz. Daha detaylı bilgilendirilmek isterseniz şu konuyu inceleyiniz :http://forum.donanimhaber.com/m_65317876/mpage_1/tm.htm

    Soracaklarınız olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım.

    İyi günler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hierol

    arkadaşlar ben bu türlü haberlere hiç inanmıyorum. buna bir çok örnek verebilirim. öncelikle bunu iddia eden kişi ve ya kurum bunu isbat etmeli.. ve bunların isbatı iki günde tahminlerle olmaz. en az 10-50 yıllık bir deney gerekli. tabiki bu iddiana göre değişir. bakın size bir örnek vereyim.. gazetelerde face de falan devamlı coca cola hakkında bişiyler yazılır. yok fare zehiri varmış yok şu varmış yok bu... hiç pepsi hakkında böyle bir şey okudunuzmu hayır... peki cola turka hakkında hemde hiç... ya bunların hepsinin kontresi aynı... onda varsa diğerlerindede vardır... maksat marka rekabeti...

    Dilerim bu araştırma yardımcı olur ; ingilizce lisanıyla kanıtlanmış Visco maddesi oranları.

    Yalnız ben ve bizim tavsiyemiz Pocket Spring Teknolojisi ile Visco Teknolojisini birleştirmek! Birleştirilmiş yatak almak!

    Lütfen inceleyiniz:

    www.kargibi.com.tr/dosya/icerik/LK09.pdf

    Soracaklarınız olursa yanıtlamaktan memnuniyet duyarım.
  • Sağlığa zararlımı viscodeğilmi ?
    Çok güzel kampanya var ona göre alalım...Ankara cepa da yerleri var gidip bakılır

    https://www.manipon.com/firsatlar/30/tam-ortopedik-viscopro-visco-yatak?gclid=CNOlmPvamLkCFUIV3god9kQAnQ

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: INTRUDERTR


    quote:

    Orijinalden alıntı: BayCC

    Bazı kişilerde alerjiye neden olabilir. Bu tıpkı arı sokmasının, penisinlin iğnesinin alerjisi gibi bir şey. Hatta bazı insanların belirli metallere bile alerjisi vardır. (gümüş, demir gibi) Bence böyle bir şey yok. Hatta bakın Yataş Almanyadan kendi visco yataklarının bebekler için bile uygun olduğunu belirten LGA sertifikası almış
    http://www.bebeginizesaglik.com/
    http://www.bebeginizesaglik.com/documents/21165179.pdf

    tolidomid diye bi ilaç var araştirirmisin. Fda onay vermişti zamanında.çocuklarda bunun zararlı olup olmadığı. En az 10. Yıl da anlaşılır.100 tane viscoda 100 tane normal yatakta yatmış çocukları değerlendirirsin. Kemik kalınlığı yoğunluğu. Fiziksel gelişimi vs neye dayanarak veriyorlar bu raporları.

    Almancam çok kuvvetli değildir. Anlayabildiğim kadarıyla mekanik testler yapılmış, belirli bir kuvvet 15.000 veya 30.000 çevrim gibi uygulandığındaki deformasyon, yükseklik kaybı, esneklik kaybı gibi parametreler ölçülmüş.

    Testin içeriği bana çok anlamlı gelmedi. Yani "bebekler için uygun" ne demek? Bebekler için uygun olmanın iki tane kriteri vardır:

    1. Bebek yatağı en az orta sert ya da sert olmalıdır. Yumuşak olmamalıdır. ABD devlet kurumları açık ve net bir şekilde bunu tavsiye eder. (Bebekler İçin Yastık ve Yatak Hakkında)
    2. Sağlığa zararlı kimyasallar içermemelidir. Mümkünse doğal malzemelerden yapılmalıdır. (Bu pratikte ekonomik sebeplerden dolayı pek mümkün olmuyor. Organik yatakları daha çok ABD kullanıyor)

    Yani bu testin sonuçları 1. madde ile biraz ilişkili ama ne kadar doğru kanaat veriyor emin olamadım.

    Yatak sertliği başlangıçta DIN 1957 standartına göre 10 ölçeği üzerinden 6,3 müş. (Liegehärte Hs = 6,3). 15.000 çevrim sonra 7,07 olmuş. 30.000 çevrim sonra yine 7,07 olarak kalmış. Biraz yumuşamış yani. Normaldir, PU sünger kolay yorulur, direncini kaybeder.

    Bana şaşırtıcı gelen test sonuçlarına göre bebek yatağının yumuşak sınıfına girmesi. Başlangıçta 6,3 iken 15.000 çevrim sonra 7,07 sertlik değerine gelerek daha da yumuşamış. Bebek güvenliği için bu değerin 2 ila 5 arasında olmasını beklerdim. Yani en az orta sert ya da sert bir yatak olmalı. Biz bunu tavsiye ediyoruz. Aşırı sert olursa bebek rahatsız olabilir. Yumuşak yatak ise tehlikelidir, ani ölümlere sebep olabilir.

    Yukarıdaki yorumda ise 2. maddeden bahsedilerek onun üzerine teste atıf yapılmış. Bu konuda test sonuçlarında hangi bilgiler yer alıyor ki?
    Ben göremedim...Yani test sonuçları belirtilen yatağın bebekler için uygun olduğunu ifade etmiyor. Gerçek hayattaki kullanımı simüle etmek amacıyla yorulma kuvvetleri karşısındaki mekanik davranışı ölçüyor. Sonuçta ise 15.000 ve 30.000 defa kuvvetin uygulanması sonucu mekanik özellik kaybının kabul edilebilir aralıkta olduğu belirtilmiş. Sağlık ile ilgili herhangi bir bilgi yok. (Olamaz da zaten. Dünyada hiçbir kurum "bu bebekler için sağlıklıdır" demenin sorumluluğunu almaz.)

    Ayrıca bu basit mekanik testler Türkiye'de de rahatlıkla yapılabilir. Almanya'ya numune göndermeye gerek yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekanikkk -- 9 Temmuz 2014; 2:36:27 >
  • Lateksin çok nadir olarak bazı insanlarda alerjiye yol açtığı doğrudur fakat bu durumun görülme sıklığı çok çok düşüktür. Ben hayatım boyunca lateks yataktan dolayı alerji ile karşılaşan bir kişiye rastlamadım. Fakat yabancı ülkelerde bu tür vakaların çok nadiren gerçekleştiğini okuyorum.

    Lateksin doğal içeriği sebebi ile visko süngerden daha sağlıklı bir malzeme olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Uyku rahatlığı açısından da lateks çoğu yönden visko süngerden üstündür. Visko süngerin lateksten üstün olduğu çok az özellik vardır, basınç dağıtma bunlardan biridir. Visko sünger bu açıdan daha iyidir ama aradaki fark azdır. "Hareket transferi azaltımı (Motion transfer reduction)" açısından da visko sünger biraz daha iyidir. Fakat sonuç olarak lateksin visko süngerden toplamda daha üstün ve daha iyi uyku sunan bir materyal olduğu açıktır, pek de tartışma yoktur zaten bu konuda.

    "Lateks almamaya bakın alerji yapar" derseniz Avrupa'da ve Amerika'da insanlar size gülerler. Çünkü gelişmiş ülkelerde lateks yataklar popülerdir ve tıp doktorları lateksi daha çok tavsiye ederler. Bu iddia Türkiye'de lateks yeteri kadar tanınmadığı için bazı visko sünger imalatçılarının kötü niyetli olarak lateksi yerme ve insanları visko süngere yönlendirme çabasından kaynaklanmaktadır.

    Evet, "Visko sünger sağlığa zararlıdır" demek için yeterli bilimsel dayanak yok henüz. "Visko sünger sağlığa zararlı değildir" demek için de yeterli bilimsel dayanak yok. Her iki iddia da bilimsel temeller olmadan kullanıldığı için mutlak doğru değildir. İnsanlar kendi kanaatlerini edinerek ona göre karar vermek durumundadır. Siz "Visco yatakların çocuklarınız için herhangi bir zararı bulunmaz." demişsiniz. Lütfen bu iddianızı doğrulayan yeterli bilimsel referanslar gösteriniz. Aksi takdirde iddianızın asılsız olduğu düşünülür.

    Türkiye'deki en iyi visko sünger imalatçısı belirttiğiniz firma değildir. Belirttiğiniz firma iyi bir firmadır, fakat "en iyi sünger imalatçısı" demek için dayanağınız nedir? Diğer firmaların süngerleri ile teknik karşılaştırmalar yapılarak bunların ürünlerinin üstün olduğunu gösteren araştırma sonuçları mı var elinizde? Varsa lütfen paylaşın, yoksa iddianızın asılsız olduğu düşünülür. İstikbal ve Yataş da kendi visko süngerini üretiyor. İstikbal'in yatakları için yorum yapmak istemem, fakat hammadde üretimi konusunda İstikbal dünyanın en iyilerindendir.

    "Visco süngerler gerçekten de Nasa tarafından, yüksek G kuvveti altında bel fıtığı olan astronotların derdine derman olma maksadıyla üretilmiştir. Özelliği de, üzerine uygulanan kuvvete aynen karşılık vermesi ve termal denge ile üzerinde bulunan cismin şeklini almasıdır. Rahat tabir edilmesinin nedeni budur." demişsiniz. Newton'un 3. kanunu gereği tüm cisimler üzerine uygulanan kuvvete aynen karşılık verirler. Bu yüzden bu ifadeniz anlamsız. Visko sünger ilave kimyasallar ile sünme özelliği kazandırılmış bir PU süngerdir. Visko malzemeler üzerlerine bir kuvvet uygulandığında doğrusal sünmeye devam ederler, örneğin bal visko bir malzemedir. Visko süngerin normal PU süngerden farkı da budur. Üzerine yattığınızda sünme devam eder ve şekil alır, bu sayede vücuda uygulanan basıncı azaltır. Viskosite genellikle sıcaklığın doğrudan bir fonksiyonudur, yani visko bir malzeme ısınınca visko özelliği artar. Visko süngerin üzerine yatarak onu ısıtırsınız ve sünme ve dolayısı ile şekil alma özelliği artar. Visko süngerin terletmesinin sebebi de budur. "termal denge ile üzerinde bulunan cismin şeklini almasıdır." yerine "sıcaklık artışı ile üzerinde bulunan cismin şeklini almasıdır" deseydiniz daha doğru olurdu.

    Visko sünger NASA tarafından yüksek G kuvveti altında bel fıtığı olan astronotların derdine derman olmak için mi üretilmiştir? NASA'nın resmi web sitesinde ne yazıyor bakın: (Forty-Year-Old Foam Springs Back With New Benefits)

    "Temper foam, whose origins date back to 1966 when it was developed to absorb shock and, thus, offer improved protection and comfort in NASA’s airplane seats, has paid its dividends to Earth repeatedly, and in many different ways"

    Uzay araçlarının koltuklarında şokları absorbe etmek, koruma sağlamak ve rahatlığı artırmak için üretilmiştir. Bel fıtığı derdine derman olmaktan bahsedilmiyor. Ayrıca visko sünger bir uyku ürünü olarak üretilmemiştir, uzay aracının kalkışı sırasında koltuklardaki G kuvveti şokunu azaltmak için üretilmiştir.

    Sonuçta visko süngerin sağlığa zararlı olduğu ispatlanmış değildir. Visko sünger bütün dünyada halen yaygın olarak kullanılmaktadır. Hala tereddütleri olan ve içi rahat etmeyen veya kimyasallardan uzak durma konusunda hassas olan kişiler için de tek çözüm organik yatak (pamuk, viskon, yün, at tüyü, deve tüyü veya %100 doğal lateks gibi malzemeler ile üretilmiş bir yatak) kullanmaktır.

    Ben şimdiye kadar yorumlarımda onlarca bilimsel referans verdim. Özellikle ABD'de ve Avrupa'da yapılan bilimsel araştırmalar ve konu ile ilgili saygın dergilerde yer alan uzman görüşleri...Lütfen siz de bilimsel referans verin. Memnun oluruz.

    Yatak sektöründe ne kadar çok bilinçli yanlış yönlendirmeler var...Bunları gördükçe içim acıyor ve üzülüyorum. Nasıl olsa insanlar bilmiyor diye öyle şeyler iddia ediyor ki firmalar! Yazık...

    Ayrıca bir süredir bu forumu okuyorum ve ben de yazıyorum. İnsanlar ayrı fikirde olsalar bile birbirlerine saygı ile hitap ediyorlar genelde. "Ağzı olan konuşuyor", "Bilip bilmeden konu açmayın" vs. gibi ifadeler kullanmaya gerek yok. Forumlar zaten insanların konuşması ve fikirlerini paylaşması için kullanılır.

    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekanikkk -- 19 Temmuz 2014; 20:10:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.