Arkadaşlar bu sene öss'ye girdim. İTÜ Makine ve İTÜ Kontrol arasında kaldım. Büyük ihtimalle İtü kontrol mühendisliğini tercih edeceğim. Bu bölüm ve meslek hakkında bilginiz var mı? Mezunları ne yaparlar? Nerelerde çalışabilirler? Meslek olarak parlak bir meslek midir? İş sorunu olur mu? Mekatronik ile ilgisi var mıdır? Az çok ne biliyorsanız paylaşmanızı istiyorum. İtü forumlarından falan bayağı araştırdım beğendim bölümü ama sizin de fikirlerinizi almak istedim.
pardon itü forumuna girdiğini yazmışsın kusura bakma. kontrol itünün önemli bölümlerindendir,iş imkanı iyidir. genellikle endüstriyel otomasyon,robotik gibi alanlarda iş imkanları vardır. işin kontrolör tasarlamak. genelde elektronik sistemlerle uğraşırsın. bu bölüm de öyle birşey ki anlatması çok zor bölüme girdiğinde ve kontrolde okuyorum dediğinde ne iş yapıyo o kalite kontrol mü fln gibi tepkilerle karşılaşıp işini çevrene anlatmakta zorlanabilirsin ben itü elektronikte okuyorum kontrolde okuyan arkadaşlarımdan edindiğim izlenimler bu şekilde. ayrıca kontrole gelirsen kendini geliştirmek,projelerini gerçekleştirmek konusunda iyi imkanlar bulursun.laboratuar,klüp vs.