Compaq makinalardan ayrılıp, pro bir makinaya daha önemlisi fotoğrafçılığın ince detaylarını öğrenme zamanı geldi de geçti benim için
Ciddi anlamda uzun yıllar boyu sürecek bir hobi olarak kendime fotoğrafçılığı uygun görüyorum. Herşeyin başı merak ve uğraş ki fotoğrafçılık alanında bu bende fazlasıyla zuhur etmiş durumda :)
Compaq makinamdan iyi bir pro makinaya geçiş için hangi makinayı önerirsiniz, aradığım nitelik ve şartlar şu şekilde;
En iyi fiyat / performans oranı beni en az 2-3 sene rahatlıkla idare edebilecek. hatta mümkünse ilerde sadece lens takviyeleri ile beni götürebilcek. malzeme kalitesinin başarılı olması illaki bir fiyat belirtmem gerekiyorsa 1250,-1500ytl civarı, gerçi makinayı yurtdışından getirticeğim veya 2.el temiz bir makina bulmaya çalışırım
bunlara ek olarak başlangıç için, gövdeyle beraber lens almam gereklimidir sizce? hangi lensi önerirsiniz?
Temel ilkeler konusunda teorik anlamda bilgi sahibiyim
konuyla ilgili forumları inceledim ve amatör kullanıcılar için pentax K100D öne çıkıyor sizin de tavsiye ettiğiniz gibi
fakat bir kaç yüz ytl daha fazla verip bana ciddi anlamda performans artışı sağlıyacak bir makina almak mümkünmüdür? yoksa pentaxın bu ürünü gerçekten bir F/P ürünümüdür?
bunun yanı sıra başlangıç için alınması gereken lens veya lensler hangileri?
SLR sistemde performansı gövdeden çok lens verir, bu yüzden lens portfolyosuna ve sensör performansına öre seçim yapılmalırı daha çok. Geri kalan hızla alakalıdır çoğunlukla.
Madem illa gövde istiyorsun önerimi söylüyorum; parasını hakeden eniyi makine kim ne derse desin bana göre Pentax K10D dir. Kıstaslarımı ağır tutarak çok zor ikna olurum bu konuda. Ben orta segment sınıfta her makineyi uzun süreler kullandım, K10D o fiyata alınabilecek eşi benzeri olmayan bir gövdedir. Lens konusunda bahsedildiği gibi kesinlikle problem yaşamazsın olay para durumuna ve almak isteyişine bakar. Artık internet üzerinden herşeyi rahatlıkla bulabiliyorsun. Hakanın (plutosdaddy) bahsettiği lensler kendi alanlarında orta derece zoom lensler arasında fiyat performans olarak eniyi zoom lensler sayılabilir. Bunun yanında uygun fiyatlı tele zoom Sigma 70-300 Apo yada Tamron 70-300 gibi bir lens ile bu açık kapatılabilir. Portre olaraksa sabit aralık (50mm yada 100mm gibi) prime lensler mükemmel sonuçlar çıkarıyor. Bu konuda Hayyamda yada internet üzerinden satılan K bayonetli binlerce lens bulabilirsin.
Not: Kullandığım Pentax SMC-M 100mm f/2.8 Prime lens satılıktır. Almak isteyen arkadaşlar PM yoluyla irtibat kurabilirler. Koleksiyon ürünüdür, sıfırdan farkı yok denecek kadar temizdir Kusursuzdur. Japon pegasus UV filtre dahildir
http://macrostar.blogspot.com
metinT
Uzaklaştırılmış 10 gün cezanın 4 günü kaldı.
19 Temmuz 2008; 14:42:25
quote:
Orjinalden alıntı: ardicli2000
PlutosDaddy nin sorusunu olumlu olarak nitelendirdikten sonra başlangıç için uygun fiyatı ve özellikleri ile K100D Super diyorum.
Bu arada portre ve manzara ağırlıklı fotoraflar çekeceğim genelde buna göre lens önerisinde bulunursanız sevinirim ve fiyat belirtmeniz çok daha faydalı olcaktır benim açımdan.
K100D 18-55 Kit lens ile şu anda fotozeynepte 980 YTL. Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir makine.
K10D'yide kesinlikle tavsiye ediyorum. 1400 YTL civarında 18-55 Kit lensle.
Pentax'a Sigma ve Tamron lens üretiyor baya lens var Pentax için.
Nikon D80 Canon EOS 400D
Bunlarda iyi makinelerdir.
SLR sistemde fotoğrafta kaliteyi ön plana çıkaran objektiftir. 18-55 Kit lensler sizi idare edebilir, fakat ileride kendinizde yetmiyeceğini anlıyacaksınız. SLR sistem pahalı ve sağlam bir bütçe ister.
Benim önerim ise 1400 YTL'ye 18-55 kit lensle birlikte Pentax K10D'dir.
Portre fotoğraflar için 105 MM'lik vs. macro lensler gerekir. Fiyatları 800 - 900 YTL arası. Aynı zamanda macro fotoğraflar içinde kullanılır. Manzara içinse geniş açı lensler gereklidir. 17-70, 10-20 gibi. Zoom lenslerde Sigma 70-300 Apo Macro yada Tamron 70-300 Macro öneriyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chryin -- 27 Temmuz 2008; 17:01:00 >
Pentax'a Sigma ve Tamron lens üretiyor baya lens var Pentax için.
Nikon D80 Canon EOS 400D
Bunlarda iyi makinelerdir.
SLR sistemde fotoğrafta kaliteyi ön plana çıkaran objektiftir. 18-55 Kit lensler sizi idare edebilir, fakat ileride kendinizde yetmiyeceğini anlıyacaksınız. SLR sistem pahalı ve sağlam bir bütçe ister.
Benim önerim ise 1400 YTL'ye 18-55 kit lensle birlikte Pentax K10D'dir.
Portre fotoğraflar için 105 MM'lik vs. macro lensler gerekir. Fiyatları 800 - 900 YTL arası. Aynı zamanda macro fotoğraflar içinde kullanılır. Manzara içinse geniş açı lensler gereklidir. 17-70, 10-20 gibi. Zoom lenslerde Sigma 70-300 Apo Macro yada Tamron 70-300 Macro öneriyorum.
k100D super Ankara mediamarkt'da 799 YTL. Dün elime aldım inceledim. Fiyatına çok şaşırdım. Öncesinde nikon d40 almıştım. Almasaydım kesinlikle bu makineyi alırdım.
arkadaşlar bende sizlerin tavsiyesiyle Pentax K100D super sahibi oldum. media mark tan aldım. 777 ytl ye 5 taksit yaptılar.(fotozeynep te bile 940 ytl miş.) şimdi ben genelde portre fotosu çekecem. yanında verilen kit lens yeterli olurmu. olmazsa hangi lens almalıyım.