Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
2 İnternet Kafe Arasında Kablosuz Ağ Kurma Hakkında Önerileriniz!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> 2 İnternet Kafe Arasında Kablosuz Ağ Kurma Hakkında Önerileriniz! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
yakuza283

19 Temmuz 2008; 3:18:16 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar, iki internet kafe arasında video, müzik arşivini ve hatta internet bağlantısını paylaşlaştırmak istiyoruz. Bunun içinde en mantıklı çözümün kablosuz ağ kurma olduğuna karar verdik. 2 adet wireless anten ile bu işi yapmayı düşünüyoruz. Kafeler arasındaki mesafe tahminen 750 metre ve antenleri nekadar yükseltsekte arada betonarme binaların arada olma ihtimali var. Sorunsuz ve 54-108 mbit bağlantı olmasını istiyoruz.

1.Bu iş için wireless anten önerileriniz nelerdir? Kaç dbi'lık anten kullanmalıyız?
2.Antenleri yükseğe takacağımız için anten ile kafe arasındaki kablo tahminen 30-35 metre olacak, bu mesafe için wireless anten kablosu çekilebilir mi? Düşük kayıplı kablo önerileriniz nelerdir?
3.Anten ile kafe arasında wireless anten kablosu işimizi görmez ise başka neler düşünülebilir?(Mesela anten yanına AP koysak ordan ağ kablosuyla kafeye aktarsak)
4.Anteni takacağımız modem veya access point'in sinyali bu iş yeterlimidir? Sinyali güçlendirmek için bir alet var mıdır?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar arkadaşlar, bu iş hakkında bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Şimdiden herkeze teşekkürler.

ASUS 22" VW222S LCD & CREATiVE X-Fi XTREME MUSiC & LOGiTECH Z-5500 DiGiTAL 5.1 500WATTS
ThisisaNightmare

19 Temmuz 2008; 3:38:39 

adam gibi network kuralım diyorsanız mikrotik kullanın tavsiyem RB433AH(150 dolar yurtdışında) Buna R52H kart alıcaksınız 59 dolar ediyor. Toplam 400 dolara bu ikisini yaptıktan sonra full duplex olsun istiyorsanız temiz iş için 5GHZ - 10 mhz kullanmalısınız bunun için 5 Ghz antenler 50 euro yurtdışında(grid) Türkiye de ise 100 euro. birde buna 10 dolar değerinde 2 tane pigtail almanız gerek. Ayrıca Türkiyeden dış ortam için kutu almanız lazım 30 ytl civarında. Poe adaptörü ise 30 dolar civarında. Buna birde 100-200 dolarlık kargo ücreti ekleyin.

Eğer arada bina varsa 54 mbit kuramazsınız. Hatta üstte dediğim şeyi unutun, hiç bağlantı kuramazsınız. Arada engel varsa 10-20 mbit ağı aşağıda dediğim şekilde kurarsınız:

LitestationX alın(fiyatını bilmiyorum) buna Ubiquiti 900Mhz lik kart alın. Bunun pigtaili biraz daha pahalı oluyor 15 dolar civarı poe de 30 doar civarı. Anteni heryerde satılmıyor yagi bi anten 50 euro ya bulunuyor. Buna dış ortam kutusu almanız gerek aynı şekilde 100-200 dolarlık kargo ücreti eklemeniz gerek, VE BU YÖNTEM YASAL DEĞİL, ÇÜNKÜ GSM OPERATÖRLERİ(VODAFONE VE TURKCELL) KULLANIYOR YAKINDA BİR BAZ İSTASYONU VAR İSE ONU ETKİLEYEBİLİR VE GELEN ŞİKAYET ÜZERİNE ARAŞTIRMA YAPILIP YERİN BULUNABİLİR VE YA BU 2 OPERATÖRDEN BİRİ BAZ İSTASYONU YAPICAKSA ÖNCE CİHAZ İLE SURVEY YAPMALARI GEREKİYOR VE ETRAFTA ONLARIN FREKANSINI KULLANAN BİRŞEY OLDUĞUNU GÖRÜNCE ARAŞTIRMA YAPIP YERİNİ TEKRAR BULURLAR.
CEZASI 50.000 YTL.

Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için
http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm
Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
DiabloXT

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

19 Temmuz 2008; 4:20:31 

2 kafeyi kabloyla bağlamayı hiç düşünmediğinize göre aradaki mesafe en az 30 metre vardır...

Arada eğer bina varsa bence internet kafenin trafiğini kaldırabilecek bağlantı kurabilmeniz mümkün değil.
Ayrıca,kablosuz ağ bağlantısında gecikme süresi de oluşur,bunu da hesaba katın.
Lan oyunlarında,gecikme süresi artışı oluşabilir.

Bence eğer zorunlu birşey değilse,hiç uğraşmayın.

Sıradan bir ev ağında bile kablosuz ağ bağlantısı zayıf bir performans sergiliyor,internet kafe ağını hiç düşünemiyorum bile...

AMD Athlon 64 X2 4000+ @ 5400+ [2.8Ghz 1.27V] | MSI K9A2CF 790X | Asus 256MB X550 | Emanet Elixir 512MB DDRII 533 :)
Tagan 2ForceII 800W | Seagate 500GB | NzXT Guardian Kasa | LG F700B | A4Tech X750BF | Ha bi de 1.44" Disket :)

CS 1.6 Fun-Pro Serverimiz : 212.68.45.17
CS 1.6 GunGame-ZoMbie-DeathMatch Serverimiz : 212.68.45.77
CS 1.6 DHKT Klan Maç Serverimiz : 212.68.45.78
DHKT | DiabloXT

UsbÇaydanlık

19 Temmuz 2008; 19:05:25 

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

2 kafeyi kabloyla bağlamayı hiç düşünmediğinize göre aradaki mesafe en az 30 metre vardır...

Arada eğer bina varsa bence internet kafenin trafiğini kaldırabilecek bağlantı kurabilmeniz mümkün değil.
Ayrıca,kablosuz ağ bağlantısında gecikme süresi de oluşur,bunu da hesaba katın.
Lan oyunlarında,gecikme süresi artışı oluşabilir.

Bence eğer zorunlu birşey değilse,hiç uğraşmayın.

Sıradan bir ev ağında bile kablosuz ağ bağlantısı zayıf bir performans sergiliyor,internet kafe ağını hiç düşünemiyorum bile...

+1 zaten 750 metre gibi bir uzaklıktan bahsediliyor..Hemde arada binalar varken..Gerçekten gereksiz bence..Boşa zahmet+masraf..

omarr35

19 Temmuz 2008; 21:01:50 

20 -30 tane access point ile belki o da internet kafe trafiği zor ya

gigabit ağ/ağlar çekseniz sizin switch/hub dan diğer kafeye

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | YA KURALLAR İMZA DIŞIYSA
yakuza283

20 Temmuz 2008; 19:42:46 

ilgilendiğiniz için teşeükkürler arkadaşlar.

Antenleri kuracağımız yerlere gidip baktım, tam olarak çatıya çıkamadım bir alt kattan baktım, bir veya 2 binanın çatısı direkt görüşü engelliyor gibiydi, çatıdan baksam belkide hiç engel olmayacak.

Bizim bu olayı yapmak istememizin sebebi server olarak kullandığımız bilgisayardan sürekli download yapmamız ve öncelikle dizilerin sürekli olarak güncelleniyor olması, yani yayınlanan dizi o gece iniyor ve sonraki gün müşteriler tarafından izleniyor, aynı arşivin diğer kafe tarafından izlenebilmesi içinde en mantıklı yolun bu olduğunu düşünüyoruz eğer başka bir şekilde bunu gerçekleştirirsek vazgeçeriz.

Buarada bir kafe daha var eğer bu ikisi arasında gerçekleştirirsek diğeriyle zaten hiçbir engel yok çok rahat çekecektir. yani anlayacağınız diğer 2 kafeye server kurma masrafı olmayacak ve bidünya uğraştan kurtulacağız zaten. Buarada oyunları paylaşmayı düşünmüyoruz sadece arşiv ve verimli olursa neti kullanabiliriz.

@ThisisaNightmare

mikrotik RB433AH kullanmak yerine ap koysak ve 2.4 ghz frekansında çalışsak, maliyet yarı yarıya düşecek, bu ürün anladığım kadarıyla üzerine takılacak olan wireless kartın çalışması için gerekiyor ve böylelikle 5 ghz de çalışabileceğiz, artı birde poe çeviriciyi kullanarak ağ kablosu üzerinden güç alarak mı çalışacak?

bu mikrotik RB433AH türkiyede 1 sitede var, aynı işi görecek başka hangi markaların ürünleri var?

birde 2.4 ile 5 ghz arasında ne gibi farklar var?

anteni 24dbi grid olarak düşünüyorum, 15 dbi omni anten ile 2.5 km direkt görüş tabiki %20 verimle çalıştırabildilerse 750 metrede neler olmaz arkadaşlar, üstelik her iki antende 24dbi grid olacak, benim umudum var arkadaşlar fakat işte pek tecrübem yok bunuda sizlerden istiyorum.

Saygılar...

ASUS 22" VW222S LCD & CREATiVE X-Fi XTREME MUSiC & LOGiTECH Z-5500 DiGiTAL 5.1 500WATTS
ThisisaNightmare

20 Temmuz 2008; 20:25:18 

mikrotik en ucuzu tr den de alma alıcaksan en basitinden yunanistandan al. fiyatlar yarı yarıya düşüyor. 5 Ghz çok daha temiz kanal. Ayrıca daha hızlı oluyor. Biglisayardaki işlemci olarak düşün 2 tane işlemci var tek farkları çalışma frekansları biri 2.4 ghz öbürü 5 ghz hangisini seçerdiniz? Düz ap alırsanız 24 saat kesintisiz çalışamaz habire res atmanız lazım+ hız olarak 54 mbps gösterir 5-10 mbps gerçek hız verir. 1 saat full performansta çalışırsa aşırı ısınmadan 1 mbps ye düşer vsvs.

Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için
Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
Smith Wesson

21 Temmuz 2008; 11:30:43 

yakuza283:

Merhaba,

Profesyonel bir link kurmak istiyorsan,distrübütörlüğünü yaptığımız Osbridge cihazlarını tavsiye ediyorum.750Metre mesafede 108Mbit bağlantı sağlayabilirsiniz.PPS oranıda 10000 civarındadır.
Ekte resmini verdiğim kurulum 10kmde 72mbit ile çalışmaktadır.Maliyetleri kurmayı düşündüğün sistemlerden pahalı fakat verim açısından kat ve kat üstündür.

Not : Mikrotik ürünlerinin toptan alımında yunanistan fiyatlarının altında verebiliyoruz.
Ayrıca tüm anten çeşitleri ve malzemelerini stoklarımızda bulunduruyoruz.

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (2)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smith Wesson -- 21 Temmuz 2008; 11:39:53 >

Kısa ve Öz....
-----------------------------------------------------------------
M.Bener Goksel
www.Dialogiletisim.com
532 5862225
info@wimaks.net
Mail&Msn Online
yakuza283

21 Temmuz 2008; 12:01:38 

@Smith Wesson tavsiyeniz için teşekkürler değerlendirmeye alacağım.

ThisisaNightmare

21 Temmuz 2008; 13:07:52 

quote:

Orjinalden alıntı: Smith Wesson

yakuza283:

Merhaba,

Profesyonel bir link kurmak istiyorsan,distrübütörlüğünü yaptığımız Osbridge cihazlarını tavsiye ediyorum.750Metre mesafede 108Mbit bağlantı sağlayabilirsiniz.PPS oranıda 10000 civarındadır.
Ekte resmini verdiğim kurulum 10kmde 72mbit ile çalışmaktadır.Maliyetleri kurmayı düşündüğün sistemlerden pahalı fakat verim açısından kat ve kat üstündür.

Not : Mikrotik ürünlerinin toptan alımında yunanistan fiyatlarının altında verebiliyoruz.
Ayrıca tüm anten çeşitleri ve malzemelerini stoklarımızda bulunduruyoruz.

RB433AH ne kadar? R52H ne kadar? Birde Ubiquiti Nanostation 2 satıyormusunuz? Satıyorsanız o nekdar?

Smith Wesson

21 Temmuz 2008; 13:10:59 

www.wimaks.net e-shop fiyatları ordan görebilirsin.

NS2 stoğumuzda var fakat kendi ihtiyaçlarımız için kullanıyoruz.Yeni siparişle gelecek,satış fiyatları gelince belirlenecek.

Kısa ve Öz....
-----------------------------------------------------------------
M.Bener Goksel
www.Dialogiletisim.com
532 5862225
info@wimaks.net
Mail&Msn Online
ThisisaNightmare

21 Temmuz 2008; 13:21:45 

kardeşim stok 0 diyor.
Mikrotikte 2 tane RB433AH var. Sanırım 150 dolar olan RB433 düz olan yine de pahalı. 99 dolarlık şey 150 dolara satıyorsunuz buna birde yunanistan kargo parası ödesek 13 dolar ediyor. 110 dolar eder bu da. Hadi neyse bunu boşverelim. Nanostation2 fiyatına baktım 170 dolar diyor. yurtdışında 79 dolar ya. Amerikadan getirsek en fazla 30 dolar eklesek 110 dolar ediyor. Herşeyi boşverdim USPS First Class desek 15 dolar falan ediyor. Yani fiyatlarınız çok yüksek. Şimdi bana gümrük ıvır zıvır demeyin. Gümrük vergisini biliyorum %18 KDV + %10 şeklinde Nanostation geliyor anten olarak gösterirseniz böyle, access point router olarak gösterirseniz ve garanti belgesi ibraz edersenzi %18+ %3 oluyor. Onu geçtim Mikrotiklerde %18 KDV bile ödenmiyor. Mikrotiğin toptan satış fiyatlarını da biliyorum merak etmeyin O RB1000 den 100 tane söyleyince 500 dolar a geldiğini biliyorum R52H nin 30 dolara geldiğini biliyorum. Bunlara KDV bile ödemezken aşırı pahalı.