Şimdi Ara

## ATi R800 ve RV870 Hakkında Yeni İddialar ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
4.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## ATi R800 ve RV870 Hakkında Yeni İddialar ##



    55nm üretim teknolojisi ile hazırlanan RV770 gpu'sunun kullanıldığı Radeon HD 4800 serisi ile ilgili fiyat segmentlerinde liderliğe oynayan ve rakibi Nvidia'ya zorlu anlar yaşatan AMD-ATi, 12 Ağustos'da R700 kod adıyla geliştirdiği Radeon HD 4870 X2 modelini de kullanıma sunacak. Bilindiği üzere Radeon HD 4870 X2 modelinde 55nm RV770XT gpu'sunun çifti kullanılıyor. 256-bit bellek veri yoluna ve 800 adet paralel işlem birimine sahip olan öte yandan 1 TeraFLOP+ gibi oldukça yüksek işlem gücüyle dikkat çeken RV770 serisinden sonra AMD-ATi'nin muhtemelen önümüzdeki senenin ilk çeyreği içerisinde duyuracağı RV870 ve R800 gpu'larına yönelik bazı yeni iddialar ortaya atıldı.

    Grafik işlemci üretiminde 55nm sürecine dahil olan ilk üretici olmayı başaran AMD-ATi cephesinde nanometrik küçülme devam edecek gibi görünüyor. Zira pek çok kaynaktan gelen bilgilere göre firma R8xx serisi grafik işlemcileriyle birlikte 40nm veya 45nm üretim sürecine geçmeyi planlıyor. Hacimli üretim konusunda TSMC ile işbirliği yapan AMD-ATi yeni üretim teknolojileri üzerinde çalışadursun TSMC'nin de önümüzdeki yılın ilk çeyreği ile birlikte 40nm üretim sürecine hazır olacağına dair bazı haberler de geçtiğimiz günlerde tartışılmıştı. İddia edilen detaylara göre 40nm veya 45nm üretim teknolojisi ile hazırlanması beklene RV870'nin çekirdek alanı 140mm2 (RV770'de 260mm2) olacak.

    Bir diğer iddiaya göre RV870 gpu'su 192 adet ALU birimine sahip olacak ve toplamda 960 adet paralel işlem birimiyle birlikte gelecek. Bellek veri yolu desteğinin yine 256-bit olacağı söylenen yeni grafik işlemcisinin, saat hızlarına da bağlı olarak RV770 gpu'sundan %20 daha hızlı olabileceği söyleniyor. R800 içinse AMD-ATi'nin R680 ve R700'e göre yeni bir tasarım anlayışına geçebileceği konuşuluyor. Radeon HD 3870 X2 ve HD 4870 X2 modellerinde tek pcb ve çift gpu mantığına giden firmanın bu politikası R800 ile değşikliğe uğrayabilir.

    Söylenenlere göre R800 çift grafik işlemcili değil çift çekirdekli gpu çözümü olabilir.. Endüstrinin de çift çekirdekli ilk grafik işlemcisi olabileceği iddia edilen yeni grafik işlemcisinin teknik değerlerinin ise genel anlamda RV870 gpu'sunun iki katı kadar olacağı belirtiliyor. Tabii R800 gpu'su için de 40nm veya 45nm üretim teknolojilerinin kullanılacağına yönelik söylemleri olduğunu belirtelim. Son bir hatırlatma olarak R800 ve RV870 için AMD-ATi'den şimdiye kadar herhangi bir açıklama gelmediğini belirtmekte de fayda var.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • daha az tüketim ve daha ucuz fiyat inşallah böyle olur
  • Daha 4800 serisini sindirmedik hemen 5800 haberleri almaya başladık.Fx57 hocam zaten sen ne yazsan çıkıyor genelde :) Bu iddilarda tutar yani
  • Tek çekirdekte 2 ve fazlası gpu devrine başlamalarını tebrik ediyorum birde işlemciye yardım konusunu geliştirirlerse ekran kartlarına olan sevgim saygım kat be kat artacak :)
  • ooooo iyiki geri iade etmişim HD4870 mi
  • çift gpu olsun onlarda çift çekirdekli olsun vaybe 4 çekirdek... tadından yenmezzzz
    ( GÖZÜM DOYSUN)
  • bakalım iddaların ne kadarı doğru cıkacak
  • Kim tutar bu ATI!!!

    Pardon ati'yi!!!
  • Vay be çift çekirdekli Gpu'lar gelecek seneye.Tabi şuan sadece iddiadan ibaret.
  • Ati 55 nm den sonra 45 nm yi çıkarıp 4800 serilerinde izlediği politikanın aysınısı izleyip nvidia ya büyük zarar yaşatmayı amaçlıyor sanırsam yine
  • Hımmm galina bu sefer de NVidia öne geçecek.


    Nasıl yani demeyin. Ne zaan firmanın biri ahayeni bir şey yaptım dese ilk örneği elinde patlıyor. Aynısı intel in Nehalem inde de olabilir.


    Tabi sadece şimdiye dek olanları söyledim. Belki AMD artık her detayı düşünür e tabi bir de artık teknolojinin eskiye göre baya ilerde olduğunu da hesaba katmak lazım.



    Çift çekirdekli GPU konusunda hayallerimiz var tabi. Mesela tek bir bellek denetleyici olsa.


    Tabi hemen aklıma bu sefer de GPU nun bellek bant genişliğinin yarı yarıya az olmasından patlayacağını ( yani tıkanacağını ) düşünüyorum. Onun için 512 bit olmalı. Ama 512 bit arabirimde de ne seviyede olduklarını tekrar 256bit e geçmeleri ile anladık. Yani zaten geri düşebilir dememin sebebi de bu. Mesela ikinci X2 demenelerinde yeni bir köprü kullanıldı bu da CF de daha fazla başarım sundu ayrıca kare senkronlama sorununu çözdü ( söylenenlere göre. ). Yani gene ilk seride bazı problemler ile karşılaşabilirler diye düşünüyorum.


    TSMC ye üretim yaptırmaları da yaralarına oldu. TSMC zaten her şeyi üretiyor mübarek. Sürekli de nm küçültür e ATİ de geçiş maliyeti üstlenmeden teknolojii takip eder. NVidia ise şu durumda her geçişte fabrikalarında baştan aşağıya revizyona gitmek zorunda kalıyor.



    Akşam akşam ancak bu kadar. Şimdi verilerin hepsini inceleyemedim. Artık zini bu saatte açık biri var ise yorumunu yapar.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: IhtiyarDelikanli

    ooooo iyiki geri iade etmişim HD4870 mi


    hmm demekki bekleyecen gelecek seneye kadar ve buna seviniyom. sni duyanda RV870 1 ay sonra çıkcak sanır.
  • güzel haberler inşallah gerçekleşir
  • Nanometre ufaldıkça bellek veryolunu büyütmek yani hat sayısını arttırmak iyice zorlaşıyormuş diye biliyorum hem 40 nm olacak hem 512 bit olursa tadından yinmezde olabilirmi acaba ?
  • ati resmen fark üstüne fark atıyor yaww helal bee inşallah çıkar 5800 seriside bi de o zamana kadar crysis yeni versiyon olay tamamdır

    haber için saol fx guzel paylasım
  • crysis artık ekran kartlarımızı ağlatmayacak inşallah
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dark alien


    quote:

    Orjinalden alıntı: IhtiyarDelikanli

    ooooo iyiki geri iade etmişim HD4870 mi


    hmm demekki bekleyecen gelecek seneye kadar ve buna seviniyom. sni duyanda RV870 1 ay sonra çıkcak sanır.


    dostum devil may cry 4 çıkınca aldım kartı oyunu bitirdim geri iade ettim.. oyun çıkarsa tekrar alırım fark yapmas bnm içn




  • rv870 in bir önceki seriden yüzde 20 hızlı olacağı konusu hayalkırıklığı nihayetinde rv770i de elleyip sıkıp yoğurup o hale getirebilrsin.en az yüzde 50 bekliyorum ben...
    çift gpu olayı ise heyecan verici bir gelişme.artık zamanı gelmişti.
  • bu olaya 3.bir üreticinin parmak basması gerekir nerde mualefet nerde
  • Tam heveslenip 4870 x2 alacaktım,bekleyiveriyim bari,şunun şurasında kaç ay kalmış.
    Bekle bekle mal gibi olduk.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.