Arkadaşlar bize bir akraba misafir geldi de, yanında laptopunu da getirmiş. Şimdi benim interneti onun laptopa bağlamak için ne almam gerekiyor? Bir de bunun için ekstradan ayar falan yapmam gerekecek mi?
SROHider kullanıyordum, auto update yapıyormuş akıllı programımız, birgün yine çalıştırayım dedim içinden solucan çıktı (AVG), BİLGİNİZE... TaxiTool2 kullanıyordum, yine taxi yapacağım birgün içinde trojan beliriverdi (Avira), BİLGİNİZE... RumataLoader kullanıyorum, merak ve heyecanla acaba bunun içinden ne çıkacak diye bekliyorum.
Adsl modeminde eğer fazladan fazladan ethernet girişi varsa, iki ucu ethernet girişi olan kablodan alıp, birini modeme, diğerini laptopa takarak, ve hiç bir ayar yapmadan internete girebilirsiniz.
Eğer TTnet'in verdiği modem ise mesela siz kendinizinkine Etherhet çıkışı alıp akrabanızın Laptop'a USB bağlantısı takın? Fakat USB bağlantı için Driver'ı kurup bağlantıyı ayarlamak gerekiyor.
Bende ttnet'ten aldığım yani onların verdiği modem var, pikatel combomax yazıyor üstünde.
Fazladan ethernet girişi yok, ama yanında bi tane usb girişi var. Buna da ayar falan gerekiyor denmiş, ben Allah muhafaza beceremem falan, rezil olmayayım. İşi ethetnetten bitirebilirsem güzel olur. Mesela hani üçlü priz gibi ikili veya üçlü ethetnet çıkışı olan bir icat yok mudur piyasada? Olsa alsam da birini kendi pc'me diğerini laptopa bağlasam?
SROHider kullanıyordum, auto update yapıyormuş akıllı programımız, birgün yine çalıştırayım dedim içinden solucan çıktı (AVG), BİLGİNİZE... TaxiTool2 kullanıyordum, yine taxi yapacağım birgün içinde trojan beliriverdi (Avira), BİLGİNİZE... RumataLoader kullanıyorum, merak ve heyecanla acaba bunun içinden ne çıkacak diye bekliyorum.
Peki çok teşekkür ederim, ilgi alaka gösteren arkadaşlardan da Allah razı olsun.
Ya da çok daha farklı bi çözüm sunayım. Masaüstün için wireless aparatın varsa, sen yine normal internete bağlanırsın. Wireless üzerinden diğer laptopa internet sağlarsın. Ama biraz karışık bi işlem bu. O yüzden ilk önce diğer seçenekleri denemeni öneririm. :)
1-Ya 4lü (bulman birz zor) yada 8li switch alıp modemin ethernet çıkışından birini switche bağlarsın ve iki ethernet kablosuyla hiç bi ayar gerektirmeden internete bağlanırsın. 2-Cihazlardan birine USB Kablosunu bağlar, Cdden driverını yüklersin. Diğeride ethernetten bağlanır...
2 li 3 lü hub diye bişey yoktur ethernet kablolarında.Etherneti kendi bilgisayarına usb yi de laptoba bağla hiç bir ayar gerekmez ıp adresinin alır direk bağlanır.İlla etherneti çoklamak istiyorsan en küçük 16 lı switch alcaksın oda 40-50 ytl.Bilmeyenler yorum yapmasınlar lütfen
Abi bir tane hub al.Ben 10 lu aldım.çok memnunum.Misafirim geldiğinde arkadaşlarım geldiğinde hemen bi kablo çekiyorum.Rahat rahat bağlanıyoruz.Cs hl F1 falanda oynuyoruz
2 li 3 lü hub diye bişey yoktur ethernet kablolarında.Etherneti kendi bilgisayarına usb yi de laptoba bağla hiç bir ayar gerekmez ıp adresinin alır direk bağlanır.İlla etherneti çoklamak istiyorsan en küçük 16 lı switch alcaksın oda 40-50 ytl.Bilmeyenler yorum yapmasınlar lütfen
Ben 5'li aldım, 21 ytl gibi bişeydi fiyatı. Başka bi yerde sordum 8'lisine 22 ytl dedi. O 5'liye 2 tane de kablo bağladım, sorun çözüldü gibi, hepinize çok teşekkür ederim. Boşta iki tane daha yer kaldı onları da amcamın çocuklara saklayım bari. Yalnız en sonda (5'linin en sonunda) Up-LINK yazan yer ne işe yarar onu çözemedim.