Harddiskinizin ilerde arızalanacağını bildiriyor. Zaten hatada belirttiği gibi smart hatası veriyor. Smart harddiskinde var olabilecek hatayı size önceden uyarır. Onun için size böyle bir uyarı veriyor. Hemen verilerinizi yedeklemelisiniz ve başka bir harddisk almalısınız.
_____________________________
Dost bulmanın yolu da dost olmaktan, Dost olmanın yolu "insan" olmaktan geçer....
Error Code: 1730 - Fixed Disk 0 does not support DMA Mode. Fixed Disk 0 None Hard drive error Run the System Configuration does not support Utility and correct. DMA Mode. Probable Source of Problem: Hard drive error. Recommended Action: Run the System Configuration Utility and correct.
Biraz baktımda sorunun biostaki "DMA Mode" ayarında da olabilir. Bios ayarların; Fabrika ayarları veya default ayarlarda mı? bios'da "main > serial-ATA > DMA mode" seçeneği var oraya gelerek çıkan seçeneklerden "UDMA6" seçebilirsin veya uygun olanını "AUTO" gibi sorun bu olabilir.
_____________________________
Dost bulmanın yolu da dost olmaktan, Dost olmanın yolu "insan" olmaktan geçer....