Bir süredir CPU temelli Chess olayına merak saldığımdan toplam boyutu yaklaşık 1.2 TB tutan 6 men tablebases satranç dosyalarına ihtiyacım var. Bunları kullandığım 1 Mbit lik bağlantıyla indirmem en iyi ihtimalle 5 ay sürüyor. :) QuickNet kullanıpta band genişliği olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum. Gerekli harddsik ya da harddiskleri ben sağlayacağım.
Tablebases lerin ne olduğunu açıklamak gerekirse: Satrançta oyun sonunda kalan taş sayısına göre bütün olasılıkların hesaplandığı ve bir veritabanında saklandığı dosyalar demek tablebase tabiri. 3-4-5 tbs lerin toplam boyutu 7 GB iken, 6 tbs'in boyutu 1,2 TB. Bunda etken olan faktör ise, satranç oyununda taş sayısı arttıkça ihtimal derecesinin exponansiyel olarak artması. Henüz 7 ve 8 tbs leri de hazırlanıyor ve 2015 yılında tamamlanması bekleniyor. :)
4 mbit olsa 1,5 ayda çekersin. İşin zor gibi. SeedBox nedir tam olarak bilmiyorum ama torrentte upload için kullanıyorlar. Download için oluyorsa seedBox kullan derim.
Bunu QuickNet üzerinden değilde, biraz çevrende araştır belki 100mbit bağlantılı bir server bulursun.Rica edersin eğer çok dolu değil ise(ki sanmıyorumda) onu kullanırsın.Ama yinede bahsettiğin veri çok büyük, işin zor olacak
Evet Quiknet bulmak zorunda değilsin git bi datacentera 100 lira ver indirirler. En basitinden 512 mbps bağlantıları olsa 64mb/sn ile iner o da 20 saniyede 1280 mb eder 1.2 tb ise 1200x20=24000 saniye tutar bunu 3600 a bölersen 6.6 saat ediyor en iyi ihtimal bu. Tabi karşı server bu kadar upload edebilir mi o da ayrı bir olay.
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
Üniversitelerde ancak böyle internet var,okulda 3mb ile yani 30mbps ile kablosuz ağdan indiriyordum. Modemin tam altına kütüphanede yerleşiyordum sonra ver elini rapid. Bu bile senin işini görmez.
Bu arada dosyalar torrentlerde ise bu işe bir ömür bile yetmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spyae -- 19 Temmuz 2008; 0:03:17 >
İndirip napacan be kardeşim Hdd ye attır kargo ile getir
bencede yolla 2 tane hdd 750 gb lik onlar kopyala yapıştrı yapsın.
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)