Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Format Sorunu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> Format Sorunu Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
GibsonLesOttoman

18 Temmuz 2008; 21:44:45 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Selam arkadaşlar. Ben bilgisayarıma format atmaya karar verdim ancak şöyle bir sorun var.

format atmak için "boot" dan 1 device olarak cdrom u seçiyorum‚2.device olarak hdd i seçiyorum.format atmaya geçerken‚"windows kur" bölümünü sorunsuz geçiyor‚ancak çıkan 2.mavi ekranda "enter" a basıp devam edicekken "enter" a bastıktan sonra hdd i görmediğini idda ediyor.ancak hdd takılı olmasa size bunları zaten yazamazdım.ben bu sorunu anlamadım.

ne yapabilirim sizce?

black_sea_28

Sisteme Gözat

18 Temmuz 2008; 21:58:43 

Sanırım SATA sorunundan bahsediyorsunuz

Aşağıdaki linki incelemeni öneririm umarım işine yarar.

TIKLA

Q Klavye ile Yazı Yazmak İşkencedir, F Klavye'nin Harikalarını Keşfetmek için Tıklayın

GibsonLesOttoman

18 Temmuz 2008; 22:00:30 

çok teşekkürler.muhtemelen bu yüzdendir.sata kullanıyorum çünkü.bi bakayım.olmassa tekrar yazarım.tekrar teşekkürler

nihat35nihat

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

18 Temmuz 2008; 22:30:41 

En kestirme yol, XP kurulumunda; sata disk sorunu yasayanlar icin biostan ahci' yi kapatmak XP kurulumundan sonra, driverlerin ve raid driverinin kurulumundan sonra tekrar biostan ahci açılabilir veya açılmadan da kullanılabilir. Biostaki yeri anakartınızın modeli ve bios tipine göre değişir, birkaç örnek verecek olursak;

Bios-->Main-->Ide Configuration-->SATA Configuration-->Configure SATA as-->IDE
Bios-->Advanced-->Chipset-->Onboard Devices Configuration-->Jmicron Sata/PATA Controller-->Jmicron Sata Controller Mode-->IDE
veya
Bios--->Config--->Select Serial ATA (SATA)--->Compatibility.
"BIOS - Advanced - Onboard Devices Configuration - Configure SATA as - AHCI" iken bunu IDE yapın.

Dost bulmanın yolu da dost olmaktan, Dost olmanın yolu "insan" olmaktan geçer....
GibsonLesOttoman

18 Temmuz 2008; 23:16:45 

@blacksea

dostum denedim bu verdiğin linkteki yöntemi ama malesef aynı sorunla karşılaştım

@nihat35nihat

AHCI yı RAID yapabiliyorum.yapınca yine olmuyor

bilgisayara acil format atmam lazım ne yaptıysam olmuyor.ne sataymış ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GibsonLesOttoman -- 18 Temmuz 2008; 23:20:51 >

nihat35nihat

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

18 Temmuz 2008; 23:27:25 

quote:

Orjinalden alıntı: GibsonLesOttoman

BIOS - Advanced - Onboard Devices Configuration - Configure SATA as - AHCI" iken bunu IDE yapın.

RAID'de olmaz, IDE veya Compatibility gibi bir secenekte mi yok? Anakartınızın marka ve modeli nedir?

NOT : Disket sürücünüz var mı? 1.44

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat35nihat -- 18 Temmuz 2008; 23:27:51 >

Dost bulmanın yolu da dost olmaktan, Dost olmanın yolu "insan" olmaktan geçer....
GibsonLesOttoman

18 Temmuz 2008; 23:35:57 

quote:

Orjinalden alıntı: nihat35nihat

quote:

BIOS - Advanced - Onboard Devices Configuration - Configure SATA as - AHCI" iken bunu IDE yapın.

RAID'de olmaz, IDE veya Compatibility gibi bir secenekte mi yok? Anakartınızın marka ve modeli nedir?

NOT : Disket sürücünüz var mı? 1.44

IDE ve Compatibility yok malesef.

IDE Configuration bölümü var.ordada sadece RAID ve AHCI var.

ASRock FSB1066 sanırım marka model

disket sürücüm var ancak disketim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GibsonLesOttoman -- 18 Temmuz 2008; 23:44:36 >

nihat35nihat

19 Temmuz 2008; 2:30:04 

SATA diske işletim sistemi kurmadan önce bir sürücü disketi oluşturmak gerekmektedir. Sürücü disketi, anakart CD’si içindeki “\Drivers\SATA” dizinindeki dosyaların boş bir bir disket içine kopyalanması ile hazırlanabilir.. Daha sonra Windows kurulumu başlangıcında “Üçüncü parti bir SCSI ya da RAID sürücüsü yüklemek isterseniz F6’ya basın…” ibaresi belirdiğinde F6’ya basarak (birkaç kez basmak gerekebilir) SCSI RAID tanıtma menüsünün gelmesi sağlanır. Menü geldiğinde “S” tuşuna basarak ek aygıt belirtme aşamasına gelinir. Bu aşamada hazırlanmış olan disket yerleştirilip “Enter” ile devam edilir.

Uli Sata Raid Driver'i hazır halde indirmek sorununu çözebilir, bu diskette biçok anakarta uyumlu sata driverleri vardır, uyabilir veya uygun disketi oluşturmak için örnek teşkil edebilir; buradan indirebilirsin.

nihat35nihat

19 Temmuz 2008; 2:46:28 

Benzer bir olayın çözdümü -> asrock p4v88 anakart sata sorunu çözümü; Biosa f2 ile girin. Advanced->ide configuration->sata operation bölümü Raid durumundadır; bu kısmı NON-RAID yapılır daha sonra normal yükleme falan yapılır. f6 dır, sata driver yükleme falan yok. kolay gelsin.

quote:

Arkadaşım birde SATA disketi hazırlanmasının bir yoluda aynen Şöyle;

İlk önce biosdan bilgisayarı cd 'den boot edecek şekilde ayarla.
OK?
Daha sonra Asrock anakartının cd 'sini tak. Yani Asrock 'dan boot et.
OK?
Boş bir disket tak PC 'ye.
OK?
Ekrana birsürü yazılar gelecek. Sen oradan SATA Driver 'i seç.
OK?
Daha sonra yarat seçeneğini tıkla. Disketi yazmaya başlıyacak.
OK?
Bilgisayarını resetle. XP cd 'sini tak.
OK?
VE sata diskini tanıt. Kolay Gelsin...

GibsonLesOttoman

19 Temmuz 2008; 4:33:11 

anakartımın cd si nerede acaba ben onu yarın sabah bi arayayım.

çok teşekkürler yardımlarınız için

GibsonLesOttoman

19 Temmuz 2008; 4:48:44 

Anakartın cd sini muhtemelen bulamıcam http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=775Twins-HDTV modelim sanırım bu.burdaki şeyleri indirip diskete atsam olur mu acabA?

GibsonLesOttoman

19 Temmuz 2008; 4:51:33 

son sorum bu kadar büyük dosylar hangi tür bi diskete sığar? veya yeni disketler çıktıda ben mi geri kaldım

pinocchio27

19 Temmuz 2008; 12:10:23 

quote:

son sorum bu kadar büyük dosylar hangi tür bi diskete sığar? veya yeni disketler çıktıda ben mi geri kaldım

Sadece bu linktekini yükleyeceksin Sata drivers oda 153 KB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pinocchio27 -- 19 Temmuz 2008; 12:10:46 >

www.ibexbilisim.googlepages.com
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> Format Sorunu Sayfa: [1]
Buraya git: