Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
30 m2 salona ev sinema sistemi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> 30 m2 salona ev sinema sistemi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
murat1968

18 Temmuz 2008; 21:22:50 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar,

Bu forum ve değerli kullanıcıların tavsiyeleri sayesinde evimdeki çoğu elektroniği yenileme fırsatım oldu.
Şimdi de salona bir sinema sistemi kurayım istiyorum.

Salonum 30 m2. TV Pioneer Kuro 50x plazma olacak. TV izleme mesafesi 3,5 ile 5 metre arasında olacak. Ses sistemi zaten şart böyle bir izleme mesafesi için herhalde. Zaten Pioneer TV'de de hoparlör yokmuş :)

Neyse şimdi ben digiturk DCR kutulardan kullanıyorum. Onun yanında dvd player alacağız(ses sistemi içinde de olabilir). BU noktada da upscale özelliği olsa iyi olur herhalde. Ayrıca usb girişi de önemli. Divx çok seyretmiyorum. Onun yerine PC'yi bağlarım TV'ye daha çok. En azından arka hoparlorlerin ayaklı olmasını da istiyorum zira salonda dekoratif bir goruntu de önemli açıkçası.

Evde daha çok akşam saatlerinde olduğumuz için çok yüksek seslere çıkmam zaten imkansız. Komşularla sorun yaşamak istemem asla. Yani süper bir ses gücü işime yaramaz. Bu şartlar altında keyifle film ve TV izlememe yardımcı olacak ve aşırı pahalı olmayan cihaz önerileriniz nelerdir?

Forumdan anladığım kadarı ile Logitech z-5500 iyi bir tercih olabilir. Ya da Samsung HT TX35 belki de?

Siz ne dersiniz? PC-Digiturk-Dvd ve hatta DVB Tuner(TV) yayınlarının hepsini böyle tek bir cihaza bağlayabilir miyim? Her seferinde kablo çıkart tak olması da hoş değil çünkü

theraptorx

19 Temmuz 2008; 0:19:19 

Burada önemli olan bütçe meselesi.Eğer 1000 YTL altı bir şey düşünüyorsanız, Logituech Z5500 olabilir.Ancak bu haparlör setine tam olarak sinema seti diyemeyiz.Zaten bununla ilgili başlık PC ses sistemleri bölümünde.

Tüm cihazları tek amfiye bağlamak Z5500 için zor gibi.Bunun için anfi alınması gerekir

Xbox 360 PAL ; Wii NTSC-U ; Toshiba Regza 32" ;Yamaha 663 Amfi ; Kef 3005 Haparlör Seti
murat1968

19 Temmuz 2008; 0:53:57 

Tüm cihazları bağlamayalım da şöyle yapalım o zaman.
TV (Pioneer 508XD) optik ses çıkışı destekliyor. Zaten bu TV'nin dahili hoparlörü yok yani mecburen 5.1 ses sistemi kuracağım.
Ben bu Z5500 cihazı direk optik kabloyla televizyona bağlarsam. Daha sonra TV'den ne seyredersem seyredeyim sesleri Z5500'den almış olmayacak mıyım?

Yoksa mesala Digiturk izlemek istediğimde çıkart kabloyu tak digi kutuya... DVD seyretmek istedin mi çıkart kabloyu tak dvd playera, ps3 oynayacak oldun mu çıkart tak ps3 mü olması daha makbul?

murat1968

19 Temmuz 2008; 0:56:11 

Ve bu arada bütçem 1000 bilemedin en fazla 1500 ytl. Daha fazlasını vermek çok gereksiz olur benim için. Dedim ya zaten asıl amaç TV ve DVD izlemek. Ama mahalleye ses yayını yapmayacağım yani çok yüksek ses de olması gerekmez. Ama evde benden başka teknolojiye yatkın kimse yok. Yani ben yokken kabloyu çıkartıp değiştirecek insan olmaz. Ben istiyorum ki bir kere takayım bir daha kablolarla işim olmasın :)

Wolverine

Sisteme Gözat

19 Temmuz 2008; 1:02:30 

Ben bir yılı geçkim süredir taşındığımız apartmanda oturuyorum.
Digiturk kullanıyorum 2 yıldır, 4 yıllık da z5500 kullanıcısıyım.
Aynı zamanda dvd player da kullanıyorum, pc de kullanıyorum..
Tüm bunları sadece z5500ün tkumandasından bir dokunuşla hallediyorum.

Pc ye analog bağlı, analog kablolar işi hallediyor.
Digiturk receiver arkasında 2 adet scart kablo yeri ve bir de coaxial dijital bağlantı yeri mevcut.
Scart kabloların biri tv nin scart bağlantısına diğeri de dvd player a bağlı.
Dvd playerda da optic bağlantı mevcut.
Coax bağlantı ile digiturk, receiver ı kapadığım anda da optic kablo ile dvd player ile z5500 kullanıyorum.
Kablo çıkar-tak derdi yok, kumandadan tek tuş ile bunlar mümkün. Geriye ses ayarını yapmak kalıyor size..
Apartmanda z5500 sesini gündüz %70lere kadar gece de yarıya kadar açabildiğimi biliyorum.
O açıdan ben size z5500 öneriyorum..

murat1968

19 Temmuz 2008; 10:39:13 

@ Wolverine

Bu sistemi kullandığınız salon/oda kaç metrekare acaba?
TV izleme mesafesi kaç metre?

Son olarak kullandığınız TV nedir? Bu şekilde bağlantı yapınca görüntü/ses kaybı oluyor mu?

Wolverine

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2008; 14:47:51 

quote:

Orjinalden alıntı: murat1968

@ Wolverine

Bu sistemi kullandığınız salon/oda kaç metrekare acaba?
TV izleme mesafesi kaç metre?

Son olarak kullandığınız TV nedir? Bu şekilde bağlantı yapınca görüntü/ses kaybı oluyor mu?

Valla arkadaşım, 25metrekare bir salonumuz var. Daha sesini 20. kademeye bile açamadık, komşu derdimiz var diye ama bana kalsa açarım da aslında sesi yarıdan fazla açınca zaten fazla bile gelmeye başladı..
Tv eski tip tv lerden, 70 ekran bir tv miz var ama dvd için yetiyor, Tv izleme mesafemiz 3-4 metre vardır sanırım.
Seste asla kayıp yok, olsa ben kullanmazdım zaten bundan emin ol..

arda1

28 Temmuz 2008; 16:42:31 

sony dav dz660 tavsiyem.

Wolverine

Sisteme Gözat

29 Temmuz 2008; 11:00:55 

quote:

Orjinalden alıntı: arda1

sony dav dz660 tavsiyem.

Sony nin ev sinema sistemleri asla vadettiği ses güzelliğini verememiştir.
Bu, malesef sony nin bu konudaki yetersizliğidir.
Sony, keşke diğer ürünlerindeki başarılarını multimedya setlerde de gösterse..

Oronra

29 Temmuz 2008; 22:32:30 

Ses konusunda DTS beklentiniz varsa ki DVD film izleyecek bir insanın mutlaka vardır diye düşünüyorum. O fiyat aralığında Z5500 en uygunu olur sanırım. Hatta şu an kutusuzurunler.com sitesinde 450-500YTL aralığında bir fiyattan satılıyor Z5500.

Fakat ben z5500 ü küçük kolonları yüzünden multimedya bir setin ötesine taşınmasından rahatsızım ayrıca göz zevkimede hiç mi hiç hitap etmiyor salonda. Yamahanın 5.1 destekli ucuz bir anfisi ile birlikte onlerde wharfedale 9.6 yada daha uygun olan sony mf450 ile beraber arkalarada ayaklı ve taşıması/yer değiştirmesi kolay rear hop. takımını uygun görüyorum. 50" pioneer bi tv nin yanında yer tipi ahşap bir hop. ikilisi göz ve kulak zevkinizi oldukça tatmin edecektir. yer tipi hop takımı ile birlikte çokta fazla sub ihtiyacı hissetmeyeceğiniz kanısındayım o yuzden hiç sub almanza dahi gerek yok.

Apartmanda oturduğunuz, gümbürtü istemediginiz, fiyat kriterleri ve göz zevkiniz göz önünde bulundurularak tamamen şahsi fikmini beyan etmiş bulunuyorum.

Sevgiler...

[Panasonic 42PX8E] - [Marantz SR5001 7.1ch / 90w @ 8ohm] - [Toshiba HD-EP30 HD-DVD 148Mhz/12bit 1080p/24 upscale @ QED Performance Toslink Digital Optical] - [Front: Wharfedale Diamond 9.6 @ QED Silver Anniversary XT Speaker Bi-Wire - QED Airlock APN2/20 @ Van Den Hul CS-122 Hybrid] - [Rear: Sony SS-MF450 @ Monster S SP16] - [DT @ Monster 24k Gold Scart]
[C2D E6850 @ 3.0Ghz] - [ARCT.Freezer 7 Pro & ARCT. Silver 5] - [GigaByte P35-DQ6 Bearlake] - [Team Xtreem 2x1GB DDR2 800 @ 4-4-4-10] - [(250GB Seagate Baracuda 16MB NCQ SATA2) (160GB & 120GB Samsung Spinpoint SATA2)] - [Leadtek 8800GTS 640] - [Creative Audigy2 ZS] - [Acoustic Energy Aego M] - [Apple Cinema Display 20' LCD 1680x1050]
BRAVEHEART11

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

30 Temmuz 2008; 8:15:22 

Merhaba,
Ev sinema sistemi kurmak veya hoparlörlerini uygun fiyata upgrade etmeyi düşünenler için kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu düşünüyorum.
PURE ACOUSTICS DREAM77 Surround Hoparlör Seti: 375YTL / 5 taksitle: KARGO BEDAVA
http://www.sanalmarketim.com/urun/5284a740047e81147bafd146a08d8bcb/Bilgi/

Dream Fronts:
Power Handling (Rms) : 250 Watts
Frequency Response : 36 Hz - 22.0 Khz
Sensitivity (+/- 3db): 92 Db
Nominal İmpedance: 8 Ohms
Driver Complement 3 Ways, 4 Drivers
Woofer 1, 8 "
Woofer 2 - 5 "
Tweeter 1, 1 "
Crossover Frequency: 2.5-3.5 Khz
Dimensions (Hxwxd): 1130 X 200 X 410 Mm
Finish Black Bordeau Silver White Gold

Dream Center:
Power Handling (Rms) : 150 Watts
Frequency Response : 65 Hz - 22.0 Khz
Sensitivity (+/- 3db): 89 Db
Driver Complement 2 Ways, 3 Drivers
Woofer 2, 5 "
Tweeter 1, 3/4 "
Crossover Frequency: 2.70 Khz
Dimensions (Hxwxd): 550 X 180 X 190 Mm
Finish Black Bordeau Silver White Gold

Dream Rear:
Power Handling (Rms) : 150 Watts
Frequency Response : 65 Hz - 22.0 Khz
Sensitivity (+/- 3db): 88 Db
Driver Complement 2 Ways, 2 Drivers
Woofer 1, 5 "
Tweeter 1, 3/4 "
Crossover Frequency: 3.50 Khz
Dimensions (Hxwxd): 300 X 180 X 190 Mm

Yanına bir de VESTEL Bayiilerinde satılan JVC RX-5062RSL AV Receiver: 375YTL / 5 taksit

Ses çıkış gücü : Surround: 100W x 5 , Stereo: 100W x 2
Oyun konsolları için AV girişi : Evet
Sanal arka surround kanalı : Dolby Digital Ex , Dts Es
Dolby Digital : Dolby Digital / DTS / Dolby Prologic II / DTS-ES ve DTS 96/24
Sanal Surround (3D-PHONIC) : 3D-PHONIC
3D Konuşma sesleri ile ilgili : Evet
DAP : THEATER 1/THEATER 2/HALL 1/HALL 2/ALL CHANNEL STEREO/MONO FİLM
3D kulaklık : Evet
Hızlı hoparlör ayarı : Evet
DSP
AV Compu Link : Evet
RDS : Evet
A/V uzaktan kumanda : Evet

Giriş seviyesi için en yüksek performans/fiyat oranına sahip bir ev sinema sistemi olur.
BRAVEHEART11

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

30 Temmuz 2008; 8:20:44 

Üstteki önerime ALTERNATİF olarak yaklaşık aynı fiyata: Hoaparlörlerden biraz kısıp, daha özellikli bir AV Receiver da alınabilir:
PURE ACOUSTICS JUNIOR Surround Hoparlör seti: 200YTL / 6 taksit
http://www.koysepete.com/en+ucuz+pure+acoustics+junior+(kahverengi)+hoparlor+63447.aspx

AV Receiver olarak da:
Harman Kardon AVR 145: 549YTL (Haziran'a kadar ELECTROWORLD Mağazalarındaki kampanya fiyatı)

YAMAHA RX-V361: 500YTL civarında bulunabiliyor.
ayancıklı

30 Temmuz 2008; 9:29:04