Şimdi Ara

Zalman'ın fansız güç kaynağı, heatpipe'lı işlemci soğutucuları ve fansız yeni kasaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sessizlik üzerine eğilen ve bu sayede bu alanda dünyanın en çok tanınan firmalarından birisi olan Zalman ilginç ürünleri ile herkesten farklı bir yolda devam edecek. Zalman şimdiye kadar tek başına fansız güç kaynağı üretmiyor aksine bunu genelde fansız kasalarına özel tutuyordu. Şimdi ise fansız güç kaynakları arasında en ilginç dizaynlardan birisi ile pazara girmeyi hedefliyor. NEPS400W modeli kasanın dışında tek başına harici bir güç kaynağı. Sevimli güç kaynağı toplam 6,2 Kg ağırlığı, 36 cm yüksekliği ile400 Watt güç sağlamaktan sorumlu mini bir ısıtıcı görünümünde. Diğer güç kaynaklarının yanında dev gibi kalan Zalman enerjiyi iki kablo ile kasaya aktarmakta bu kablolardan birisi direkt anakarta takılırken diğerleri bağlı olan aygıtlar için anlayacağınız tahminen çift raylı 12 Volt sistemi kullanmakta. Fiyatı 200$'dan fazla olacağı kesin ama çok da fazla olacağını tahmin etmiyoruz.

    İşlmeci soğutucusunda ise çiçek dizaynı ile uzun süredir devam eden firma şimdi son modeli 12 Cm fan destekli CNPS7700 modeline Isı Pompası (Heat Pipe) ilave etmiş ve adlandırmasını CNPS7700HP olarak yapmış. Soğutucuda toplam iki adet ısı pompası bulunmakta bu pompaların görevi kesinlikle işlemciden ısı çekmek filan değil. Onun yerine yaprakların işlemciden hemen uzak mesafeden sonra açılması nedeni ile oluşabilecek ısı dengesizliklerini ortadan kaldırmak. Bildiğiniz gibi işlemcilerin yüzeylerindeki ısı homojen değildir ve orta kısma doğru gelen kısımlar daha çok ısınır bu da çicek dizaynı için büyük sorun demek oluyor. Zira işlemci yüzeyinde iken birleşik duran yapraklar hemen sonra ayrılıyorlar ve daha ortalara denk gelen yapraklar daha çok ısına biliyor. Bu nedenle iki ısı pompası soğutucunun daha verimli çalışmasını sağlayacağı kesin.

    Diğer yandan tamamen ısı pompalı CNPS8000A ise son dönemde oluşan tamamen ısı pompası ile işlemciden ısı çekme girişimlerinin en abartılılarından birisi. Soğutucu toplam 14 ısı pompasından oluşuyor ve ortadaki silindirik boşlukta fan bulunmakta. Bu fanın ön ve arka tarafı soğutup yan tarafları ne kadar soğutabileceği tartışıla dursun, 14 adet ısı pompasının ufak işlemci çekirdeği üzerinde nasıl konumlandırılacağı ya da bakır plaka tarafından çekilen ısının bu ısı pompalarına eşit nasıl aktarılacağı merak edilen bir konu. Yinede Zalman'ın sadece göz boyamak için böyle bir girişmde bulunmadığını tahmin ediyoruz ama verimi merak edilmeyecek gibi de değil. Ortadaki fanın boyutları tahminen 80 mm ve diğer soğutucuları gibi Intel ve Amd'nin tüm soket yapılarına uygunlar.

      

    Fansız kasa üretiminde dünyada tek olan firma şimdide bu özelliğini Media Center tipi sistemlerde değerlendirmek üzere biraz geliştirmiş. Daha ufak ve evin çoğu yerinde kullanmak üzere tasarlanan TNN300 fansız kasalardaki son model. Bu kasada da güç kaynğı fansız ama bu sefer stadart boyutta olmayan güç kaynağı yan kapağa monte edilmiş. Uzaktan kumandasında bulunan sistemin ön tarafıda oldukça şık dizayn edilmiş. Fakat tahminen bu ufak yapısı ve gerek işlemciden az ısı pompasının çıkışı ya da kuzey köprüsünün ısı pompası ile soğutulmaması sistemin piyasada bulunan tüm ürünleri desteklemesini engelleyecek. Kısaca Intel Pentium D (çift çekirdek) ya da Ati Radeon 850XT kullanmayı beklemeyin. Daha büyük ve iri yarı model olan TNN600AF ise çift işlemci desteğini bile sunacak. Sistemin tek eksik tarafı çift ekran kartlı SLI sistemlerine uyumsuz olması. Zira yaklaşıl 800$'a satılması beklenen kasaların böyle bir özelliğininde beklemek mümkün.








  • Zengın olsam bıle bu kasayı almaya kalkıssam dusunurum walla...
  • Offf ne bunlar ya uzaya mı çıkacak bu makinalar...
  • İyi,
    Hoş,
    Güzeel..

    fakaat,
    Fiyatı nedeniyle ileride " Kaybolan İcatlar " arasında yer alacak maafeles.

    Tarih böyle icatlarla dolu...
  • bunlar bizlere göre değil.bu fiyatlara biz sistem alıyoruz.
  • hepinize katılıyorum valla ben tane tane toplasam bun dan çok çok daha ucuza daha iyisini toplayacağıma eminim
  • zm7700hp ilginc duruyor ama artık hava soğutma baydı..Kucucuk sus sogtuma sistemlerı yapıyorlar.. Blokla pompa entegre falan.. Cok daha verimli beljide :)
  • zm7700 dijitalcenter'a gelmiş.
  • bence de hava soğutma artık yetersiz kalıyor G5lerdeki su suğutması gibi entengre su suğutmalr daha antıklı geliyor bence
  • şu zalman fanların fiyatı daha uygun olsa herkes tarafından tutulur. hava soğutmada zalman çok iyi ama çok da pahalı
  • Zaten sessizlik ve soğutma söz konusu olunca Zalman tek geçilir........... 7000B-Cu gibi
  • ======Alınabilecek en mantıklı ürün yeni heatpipli 7000a-cu nun selefi .........
  • resimlerde benim alabileceğim sadece cpu fanı
  • o da pahalıya kacar bea
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KeanuReeves

    bunlar bizlere göre değil.bu fiyatlara biz sistem alıyoruz.


    +1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.