Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
MSI - P45 PLATINUM Cancan mı?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> MSI - P45 PLATINUM Cancan mı? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
thealico

18 Temmuz 2008; 16:00:06 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bu anakartı almayı düşünüyordum ancak forumda bazı arkadaşların MSI için ısrarla reklam ve cancan dan başka bir şey olmadığı şeklindeki yorumları dikkatimi çekmedi değil. Bu na karşı hiç bir zaman memnum olmadığım ve hurdalık olarak gördüğüm Gigakülüstür pardon Gigabyte ve etiket çıkartmada kesinlikle rakip tanımadığım asus'un P45 modellerini öne sürüyorlar.

MSI
http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2350

İmdi madem msi cancandan ibaret ve bahsettiği teknik özellikler için boş bir kondansatör, o zaman asus yada gigabyte'ın gerçekten bu modellerde tutarlı bir performans farkını gösterebilirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thealico -- 18 Temmuz 2008; 16:00:48 >

MÜŞAVİR

18 Temmuz 2008; 17:03:04 

quote:

Orjinalden alıntı: thealico
Bu na karşı hiç bir zaman memnum olmadığım ve hurdalık olarak gördüğüm Gigakülüstür pardon Gigabyte ve etiket çıkartmada kesinlikle rakip tanımadığım asus'un P45 modellerini öne sürüyorlar.

Farkı nedir orasını bilemem. Ama bugüne kadar sırasıyla Biostar, MSI, Asus ve Gigabyte (3 adet) anakartlı sistemler kullandım. Gigabyte ı tek geçerim içlerinde. Gigabyte anakartlarda daha hiçbir sorun yaşamadım.

Dilini küfre alıştırma. Tatlı dilli ol. Yoksa önüne gelene havlayan köpeklere dönersin. Halkı zorla kendinden nefret ettirirsin.
Sabır iki türlüdür: istemediğin, hoşlanmadığın şeye sabretmek ve sevdiğin, istediğin şeye sabretmek.
Şahsınıza fenalık eden bir düşmanı affediniz. Lakin vatanınıza ve milletinize fenalık eden bir kimseyi asla affetmeyiniz. Hz. ALİ (r.a.)
cluber00

18 Temmuz 2008; 17:42:39 

birazda şans işi bu , msı a laf atan çok olabilir ama çok güzel degerleri var p35 platinum un , gayet güzel bir anakart. ds3r de öyle..
p45 platinum için daha erken diye düşünüyorum,testleri filan bir netleşsin hele

asus p5q deluxe alabilirseniz daha yerinde bir seçim olur

gkntr

18 Temmuz 2008; 18:03:21 

MSI yı çekemeyenler öyle söylüyor. Tam anlamıyla f/p kartlar ürettiği için giga veya başka markaların kartlarına fazla para verenler kartı kötülüyorlar. Bence genel kullanım için MSI 1 numaralı anakart üreticisidir. Kartları baştan aşağı kaliteli malzemelerle donatır ve kullanıcıya her türlü kolaylıgı diğerlerine göre daha ucuz fiyatlarla sunar.. Şuanda almak istediğim anakart'da MSI P35 Platinium kısmet olursa en yakın zamanda almayı düşünüyorum.

thealico

18 Temmuz 2008; 18:53:28 

ben de msi P35 Platinium aldım geçen aylarda burada ki arkadaşıma intel E8200 sericis işlemci taktık Xp X64 bit gömdüm uçak gibi yalnız P45 çıkınca ikisi arasında kaldım şimdi X48 serileri çok pahalı şu anda P45 mi alsam p35 mi ikilemdeyim açıkcası p45 almayıp çok bir şey kaybetmiş olurmuyum bunu diyorum çünkü ben bir önceki makinemde 939 pin AMD serisi aldım 940 çık dd2 geçemeyip arada kaldım :) benzer bir vakayaa denk gelmek istemiyorum bir daha

MÜŞAVİR

18 Temmuz 2008; 18:58:42 

Şahsi görüşüm P45 ile P35 arasında aman aman fark yok.

Dilini küfre alıştırma. Tatlı dilli ol. Yoksa önüne gelene havlayan köpeklere dönersin. Halkı zorla kendinden nefret ettirirsin.
Sabır iki türlüdür: istemediğin, hoşlanmadığın şeye sabretmek ve sevdiğin, istediğin şeye sabretmek.
Şahsınıza fenalık eden bir düşmanı affediniz. Lakin vatanınıza ve milletinize fenalık eden bir kimseyi asla affetmeyiniz. Hz. ALİ (r.a.)
lapry

18 Temmuz 2008; 19:07:14 

Şu zamanda P45 alman daha mantıklı

Asus P5Q3-Deluxe/Intel Q6600/Sunbeam Core-Contact CPU Freezer/AKASA 12CM CRYSTAL CLEAR 4-MAVİ LED/ HIS Ice-q4 turbo 4850 /CORSAIR TWIN3X2048 2GB DDR3 /Samsung 250 GB HDD SATA II NCQ 16 MB /THERMALTAKE SOPRANORS 101 PENCERELİ/ LG 20X DVD-RW Double Layer Siyah SATA /Creative Fata1ity 1010 Gamer Mouse/ A4 Tech X7-G800 Q-TR PS-2 Gamer Klavye/ Steelseries Qck Mouse Pad / FSP EPSILON 700W PSU / SAMSUNG 932GW 19' LCD Wide Screen MONİTÖR 2 MS Siyah
FasTBoY

18 Temmuz 2008; 22:19:01 

Crossfire yapmak gibi bir niyetin varsa P45 yoksa P35 seçmek daha mantıklı.
Güney Köprüsü:
P35 -> Intel ICH9R Chipset
P45 -> Intel ICH10R Chipset

Anakart üzerindeki soğutucuya bakarsak P35 Platinum üzerindeki soğutucunun tek bir kusuru var; işlemci ile ram slotları arasına kadar uzatmışlar bakır soğutucuyu buda bazı işlemci soğutucularında problem yaratıyor. Kanımca MSI bu hatasını anlamışki P45 Platinum üzerinde bu alana soğutucu koymamış.

Ayrıca şuan için kesin olmamakla birlikte P45 Platinum'ada Click Bios ekliyecekler, tabi nasıl ekliyecekler bir bilgim yok(Anakart içinde hazır olarak gelen modellermi sürerler piyasaya yada ufak bir bios güncellemesi ile kendinde yeni biosu kurabilirmisin bilmiyorum).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTBoY -- 18 Temmuz 2008; 22:19:34 >

System #1 || Intel Dual Core E2160 1.8Ghz @3.0 Ghz with Thermaltake BigType 120VX | MSI P35 Platinum rev1.2 | Kingston HyperX 2x1GB DDR2 Dual 900Mhz | Axle 8800GT 512MB with Zerotherm Fan | FSP Bluestorm II 500W PSU | Seagate 80GB 7200RPM IDE HDD | AG NEOVO - H-W22
System #2 || AMD Athlon 64 X2 5600+ (Brisbane) 2.9Ghz @3.1Ghz | MSI K9A2 CF | OCZ Platinum XTC 2*1GB DDR2 Dual 800Mhz CL4 | Sapphire HD3850 512MB | FSP Bluestorm II 500W PSU | Seagate 500GB 32MB SATA2 HDD
------------- || Asus GigaX 1008B Switch | Logitech Momo Force Feedback | A4Tech Pk636MA Webcam | Zoom X4 5551
thealico

19 Temmuz 2008; 14:02:07 

bir kaç saat önce İntel E8200 Chipset ile MSI 945 Platinium Gigatek Bilgisayardan sipariş verdim. Hadi Geçmi olsun bana :)

MÜŞAVİR

19 Temmuz 2008; 14:04:27 

quote:

bir kaç saat önce İntel E8200 Chipset ile MSI 945 Platinium Gigatek Bilgisayardan sipariş verdim. Hadi Geçmi olsun bana :)

MSI 945 mi? P45 mi?

Eğer 945 se gerçekten geçmiş olsun.

Yok P45 ise hayırlı olsun. Güle güle kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bulut_Taciri -- 19 Temmuz 2008; 14:03:53 >

aQua~MaDooR`

19 Temmuz 2008; 14:16:33 

quote:

Orjinalden alıntı: Bulut_Taciri

quote:

MSI 945 mi? P45 mi?

Eğer 945 se gerçekten geçmiş olsun.

Yok P45 ise hayırlı olsun. Güle güle kullan.

P45 mi 945 mi

Ingram Mac10...

ISTCS ' aQua~MaDooR`

Hertürlü Maç, Vs Teklifleri için Lütfen Pm Atınız.
thealico

19 Temmuz 2008; 14:43:08 

P45 arkadaşlar yanlış yazmışım :)

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> MSI - P45 PLATINUM Cancan mı? Sayfa: [1]
Buraya git: