Arkadaşlar aldigimiz panasonic plazma tv(hd ready) ye pc girişinden monitörün kablosunu bagliyorum ve 1024x768 çözünürlük ve altında gorüntü alabilmeme rağmen üst cozunurluklerde goruntu alamiyorum (masaustu ve oyunlar kisacasi hersey)
ayrica tvdende ses gelmiyor pc ye bagliyken. bilgisayarin kendi hoparlorunden ses geliyor. ekran kartim x550 oldugundan direk hdmi cikisi yok
simdi soru geliyor :)
normal monitor cikisindan hdmi donusturucusu gibi birsey varmi eger varsa ve kullanirsam plazma tvde goruntulenebilen coznurlugu arttirabilirmiyim ve pc den gelen sesin tvden cikmasi icin ekrankartimi upgrade etmem gerekiyor (yeni nesil ekrankartlarinin boyle bi ozelligi oldugunu okumustum ) simdiden tesekkurler..
Arkadaşlar aldigimiz panasonic plazma tv(hd ready) ye pc girişinden monitörün kablosunu bagliyorum ve 1024x768 çözünürlük ve altında gorüntü alabilmeme rağmen üst cozunurluklerde goruntu alamiyorum (masaustu ve oyunlar kisacasi hersey)
ayrica tvdende ses gelmiyor pc ye bagliyken. bilgisayarin kendi hoparlorunden ses geliyor. ekran kartim x550 oldugundan direk hdmi cikisi yok
simdi soru geliyor :)
normal monitor cikisindan hdmi donusturucusu gibi birsey varmi eger varsa ve kullanirsam plazma tvde goruntulenebilen coznurlugu arttirabilirmiyim ve pc den gelen sesin tvden cikmasi icin ekrankartimi upgrade etmem gerekiyor (yeni nesil ekrankartlarinin boyle bi ozelligi oldugunu okumustum ) simdiden tesekkurler..
birinci sorunun cevabı basit. plazmalar 1024x768 çözünürlüktedir ve pc içinde bu sinyalin üstünü desteklemezler. ikinci sorun biraz karışık. herşeyin en rahatı direk hdmi çıkışlı bir ekran kartı almak. vga-hdmi dönüştürücü yok bildiğim kadarıyla. dvi-hdmi dönüştürücü kullanılabiliyor ama oda senin kartta yok sanırım. ses olayı için ise ayrı bir kablo ile taşınıyor ama hangi kablo şu anda hatırlayamadım..:))
hizli cevap icin tesekkurler ama benim sormak istedigim simdi ben yeni bi ekran karti alip dvi cikisindan hdmi a donusturucu kabloyla plazmaya bagladigimda en yuksek hangi cozunurlukde kullanabilecegim plazmayi yoksa plazma tv hd ready (1024x768) oldugundan hiçbi zaman bu cözüünürlügün üstüne cikamayacakmiyim (yani ben bi oyunu 1280x1024 oynamak istedigimde hdmi kabloyla bile olsa goruntu gelmeyecekmi)
hizli cevap icin tesekkurler ama benim sormak istedigim simdi ben yeni bi ekran karti alip dvi cikisindan hdmi a donusturucu kabloyla plazmaya bagladigimda en yuksek hangi cozunurlukde kullanabilecegim plazmayi yoksa plazma tv hd ready (1024x768) oldugundan hiçbi zaman bu cözüünürlügün üstüne cikamayacakmiyim (yani ben bi oyunu 1280x1024 oynamak istedigimde hdmi kabloyla bile olsa goruntu gelmeyecekmi)
Madem PC bağlamayı düşünüyordunuz o zaman full HD bir plazma veya LCD alacaktınız, iyi birde ekran kartı alıp 1920x1080 çözünürlükte (tabi bu çözünürlüğü destekleyen oyunlarınız varsa) oynayacaktınız. Ama en azından 1280x1024 rahat rahat oynardınız oyunlarınızı.
Cevaplar verilmiş zaten, panel çözünürlüğü 1024x768 olduktan sonra (42" Hd Ready Plazma Tv'lerin hepsi böyledir), daha yüksek bir çözünürlük kabul etse bile Tv, bunun sonucu görüntüde bozulma olur sadece.
Normal monitör çıkışı dediğiniz VGA sadece görüntü taşıdığı için, VGA > HDMI dönüşümü olsa bile sadece görüntü sinyali aktarırsınız. Ses de alabilmek için mesela onboard ekran kartı ve HDMI çıkışı olan bir anakarta, veya on-board ses kartı ve DVI çıkışı olan bir ekran kartına ihtyacınız var. Bu ekran kartları DVI bağlantıyı farklı şekilde kullanıyor ve DVI>HDMI dönüşümü ile ses de taşıyabiliyor. Normalde standart DVI sadece görüntü sinyali taşır.
Bahsettiğim ekran kartları hakkında aşağıdaki konuya bakabilirsiniz :
cevaplar icin cok tesekkurler abimin "maç izliycem maç izliycem " ısrarı ve satici adaminda plazma alicaksin mac izliyceksen demesi uzerine Samsung un 100hz full hd lcd tv sini aldiramadim ne yazikki onun yerine http://eshop.panasonic.com.tr/urun/TH-42PV80P televizyonu aldik aklima takilan son şey ise satıcının bize ordada dedigi ve benim hala pek inanmadigim, urunun ustunde de yazan 1080P destegi. Bunun ne oldugunu merak ediyorum cunku satan adam bize "bu televizyon 1080P destekler" dediginde bende ona "olurmu oyle sey makine kendi kendine piksel mi üretiyo" dedim cevap ise "yok. Varalon pikselleri sanal olarak bolüyo" tarzi birşey oldu :) bu konunun ne oldugu hakkinda bilgisi olan biri bizizde aydinlatabilirmi?
ayrica madem benim TV m 1024x768 destekli o zaman bilgisayardan fullhd kalitesinde bir film baglayip izlemeye calistigimda bosa kurekmi cekmis oluyorum yoksa bu komple baska bi konumu
Orjinalden alıntı: mithril12345 Varalon pikselleri sanal olarak bolüyo" tarzi birşey oldu :) bu konunun ne oldugu hakkinda bilgisi olan biri bizizde aydinlatabilirmi?
ayrica madem benim TV m 1024x768 destekli o zaman bilgisayardan fullhd kalitesinde bir film baglayip izlemeye calistigimda bosa kurekmi cekmis oluyorum yoksa bu komple baska bi konumu
O satıcının bildiği en teknik kelime "sanal" hrehalde, o yüzden öyle söylemiştir.
Full HD dediğimiz zaman 1080p, yani 1920x1080 görüntü anlıyoruz. Dolayısıyla panel çözünürlüğü 1920x1080 olmalı.
Bu arada, neden illa "Full HD" kalitesi diyorsunuz. 1024x768 Plazma Tv'lerde 720p (1280x720) görüntüler de gayet güzeldir. Bir görün, sonra karar verin derim.
Satıcı 1080p sinyal kabul eder demek istemiş. Doğruda söylemiş. Bu cihaz 1080p sinyal işler ama ne işe yarar bence pekte işe yarar bir şey değil. 42 inç TV 1080p panele sahipte olsa çok aman aman bir fark olmazdı. Bence satıcı iyi niyetli ama bildiğini ifade edemeyen biriymiş..
quote:
Orjinalden alıntı: mithril12345
cevaplar icin cok tesekkurler abimin "maç izliycem maç izliycem " ısrarı ve satici adaminda plazma alicaksin mac izliyceksen demesi uzerine Samsung un 100hz full hd lcd tv sini aldiramadim ne yazikki onun yerine http://eshop.panasonic.com.tr/urun/TH-42PV80P televizyonu aldik aklima takilan son şey ise satıcının bize ordada dedigi ve benim hala pek inanmadigim, urunun ustunde de yazan 1080P destegi. Bunun ne oldugunu merak ediyorum cunku satan adam bize "bu televizyon 1080P destekler" dediginde bende ona "olurmu oyle sey makine kendi kendine piksel mi üretiyo" dedim cevap ise "yok. Varalon pikselleri sanal olarak bolüyo" tarzi birşey oldu :) bu konunun ne oldugu hakkinda bilgisi olan biri bizizde aydinlatabilirmi?