Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
- OCZ Vendetta2 CPU COOLER aldım, süper...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> - OCZ Vendetta2 CPU COOLER aldım, süper... Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ilidan

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

18 Temmuz 2008; 13:18:05 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar geçen hafta hepsiburada.com dan " OCZ VENDETTA2 CPU COOLER " aldım. Tek kelimeyle harika. Fiyatı 84 lira, Bonusa 8 taksit ve kargo bedava. Bu fiyata kesinlikle harika bir ürün.
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd99501

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

SICAKLIK: E2160 işlemcimi stok fanla fazla OC yapamıyordum (2,7Ghz), VENDETTA2 ile 3,6 Ghz lere çıktım ama sanırım voltaj-bios ayarlarından dolayı stabil değildi. Ama 3,6Ghz de SP2004 ORTHOS ile PRIORITY-1 de yüklenince CPU sıcaklığı 48-49 derecenin üstüne çıkmadı.
- E2160@3,2Ghz hızda sistem boştayken sıcaklık 35 derece ve fan devri 112 devir/dakika.
- E2160@3,2Ghz de SP2004 ORTHOS ile FUL PRIORITY (10) tam gaz sisteme yüklenince bile sıcaklık 54 dereceyi gördü ve fan devri 1065 devir/dakika (bu devirde çok az ses yapıyor)

- SON BİR EKLEME DAHA: Perşembe sabahı yine deneme yaptım ve Vendetta2 ile en son E2160@3,51Ghz hıza çıkabildim. Daha yüksek hızlara çıkmama sanırım RAM lar izin vermiyor, OC özürlü OCZ XTC Platinum 800Mhz DDR2 ramlarımdan kaynaklanan bir problem var.

E2160@3,2Gz de (Palit 9600gt sonic VGA ile) 10-15 dakika CRYSIS oynadım, CPU sıcaklığı en fazla 49 dereceyi gördü.

SES: Fandan hiç ses gelmedi. Masaüstündeyken fan bir süre çalışmıyor, arada bir çok yavaş dönüp soğutma yapıp tekrar duruyor. E2160@3,2Ghz de dakikalarca CRYSIS oynadım ve oyundan masaüstüne hemen ALT-TAB ile geçiş yaptım ve fan devri 660rpm filandı. Fan 1065 devirdeyken bile çok ses yapmıyordu.

Yaşadığım tek ufacık problem: FEEL HURRICANE-II marka yarı dandik bir kasam var, kasanın saydam (plexi) yan kapağı üstüne içerden monte edilmiş ekstra fanı sökmek zorunda kaldım. Bu fan OCZ soğutucuya denk geldi, soğutucu kapağa 1 cm mesafeye gelecek kadar yüksek.

- E2160@3,2Ghz hızda sistem boştayken sıcaklık 35 derece ve fan devri 112 devir/dakika.
(Anlayamadığım tek şey şu: CPU 3,2Ghz hızdayken ve CPU-Z bunu doğrularken neden SP2004 ORTHOS CPU yu 3599mhz gördü?)

- E2160@3,2Ghz de SP2004 ORTHOS ile FUL PRIORITY (10) tam gaz sisteme yüklenince bile sıcaklık 54 derece ve fan hızı 1065 devir/dakika

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilidan -- 24 Temmuz 2008; 13:08:01 >

--- Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda... ---

ilidan

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

18 Temmuz 2008; 13:51:51 

VENDETTA2 12cm ama aynı ürünün 9 cm soğutuculu olan daha ekonomik modeli de var arkadaşlar: OCZ VENDETTA. Fiyatı da 54 liraydı galiba. Sanırım o model de işimi görürdü ama biraz daha fazla ses yapabilirdi. Yanında da 13 liralık bir OCZ termal macun (3,5gram) aldınız mı tadından yenmez. Kalite farkı var mı bilmem ama ZALMAN marka 3,5 gram termal macun ise en son MAVİ de 25 liraydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilidan -- 18 Temmuz 2008; 13:51:37 >

AMFİBİ

18 Temmuz 2008; 14:02:21 

Güle güle kullan kardeşim, güzel bilgilendirme olmuş. Gerçi benim tercihim, fanı anakarta doğru üfleyen soğutucular yönünde ama, güzel bir alternatif diyebilirim..

DOST, ÜÇ TÜRLÜDÜR..
BİRİ, İLÂÇ GİBİDİR. GEREKTİĞİNDE ARARSIN..
BİRİ , GIDA GİBİDİR. DEVAMLI ARARSIN..
VE BİRİ, HASTALIK GİBİDİR. O GELİR SENİ BULUR... İMAMI GAZALÎ (R.A.)
alibotan

19 Temmuz 2008; 17:22:35 

Hayırlı olsun... Güle güle kullan...

P4 630 Prescott 3.OO GHZ (Günlük kullanım O.C 3.65 GHZ)
// ASUS P5SD2-X // STOK FAN //
2*512 EXTREME DDR2 533 4-4-4-12 // 80GB HDD // ATİ R. X550
R-34

19 Temmuz 2008; 22:43:20 

hayırlı olsun
ağırlık ne kadar ??

[DH]

MERCEDES BENZ
[FAN CLUB]

http://www.pokemonindigo.com/signup.php?ref=hpmaniac tıkla
DiabloXT

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2008; 5:04:59 

Hayırlı olsun,tasarımıyla dikkatimi çeken bir üründü bu.Isı borularının yapısı oldukça verimli duruyor.
Sıcaklık değerleriniz yaz aylarına göre çok iyi.

AMD Athlon 64 X2 4000+ | MSI K9A2CF 790X | Asus 256MB X550 | Emanet Elixir 512MB DDRII 667 :)
Tagan 2ForceII 800W | Seagate 500GB | NzXT Guardian Kasa | LG F700B | A4Tech X750BF | Ha bi de 1.44" Disket :)

CS 1.6 Fun-Pro Serverimiz : 212.68.45.17
CS 1.6 GunGame-ZoMbie-DeathMatch Serverimiz : 212.68.45.77
CS 1.6 DHKT Klan Maç Serverimiz : 212.68.45.78
DHKT | DiabloXT

PeGaSuS@01

20 Temmuz 2008; 10:12:02 

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Hayırlı olsun,tasarımıyla dikkatimi çeken bir üründü bu.Isı borularının yapısı oldukça verimli duruyor.
Sıcaklık değerleriniz yaz aylarına göre çok iyi.

o üründe tasarım hataları var hocam özellikle aliminyum yapraklar ile fan arasındaki bölüme bakarsanız bi boşluk var o boşlukdan hava kaçıyor yapraklardan geçmek yerine ben 4 ay vendetta kullanmışdım ordan biliyorum klipsli ayaklar berbat bu tip büyük soğutucular için uygun değil vidalı tasarım olsaydı çok daha iyi olurdu bide vendetta nın fanı çok kötüydu kamyon gibi ses yapıyodu vendetta 2 de 12 cm fan kullanılmış ve sanırım bu fanın yapısıda biraz daha iyi vendettanın 9.2cm lik fanına oranla

Q6600 3.5ghz 1.4v(SIVI SOĞUTMA)/gigabyte X38ds4/2x1gb ocz reaper 934mhz 5-4-4-12@2.35v/his hd3870 ICEQ turbo 870mhz-2500mhz/seagate sata2 250 gb/lc power 550wat/tehermaltake SHARK/BENQ 22''
/SIVI SOĞUTMA BİLEŞENLERİ MC-Block-CPU/MAGICOOL Extreme I - 120mm Radyatör/ATMAN F202 POMPA//
ALPHACOOL Alphacola - 1L UV-Yeşil SIVI/
vipmail123

Sisteme Gözat

22 Temmuz 2008; 14:44:22 

quote:

Orjinalden alıntı: ilidan

3,6Ghz de SP2004 ORTHOS ile yüklenince bile CPU sıcaklığı 48-49 derecenin üstüne çıkmadı.
E2160@3,2Gz de (Palit 9600gt sonic VGA ile) 10-15 dakika CRYSIS oynadım, CPU sıcaklığı en fazla 49 dereceyi gördü.

Siz bu sıcaklıkları nasıl ölçüyorsunuz? Bence bu sıcaklıklar mümkün değil.
Tabi sistem +4 derecelik bir soğuk hava deposunda çalışıyorsa olabilir.

E4300@3006(günlük) TT Sonic Tower, Arctic Silver 5
Gigabyte 965P-DS3(rev3.3)
Corsair 2x1Gb XMS2 667
Powercolor X1950PRO extreme
Seagate 250Gb 16Mb(ST3250410AS 87,1Mb/s ort. okuma hızı)
Asus DRW-1814BLT,
CM Centurion 534(CM Extreme Power 430w psu)
ilidan

Sisteme Gözat

23 Temmuz 2008; 15:34:14 

Sağolasın AMFİBİ hocam. Sizi yönetici olarakta mı görecektik, hayırlı olsun.
Anakarta doğru üflemesini soğutma yönünden mi istiyorsunuz? Diğer komponentleri de soğutsun diye? Eğer onun için diyorsanız o daha mantıklı tabi. Zira bendeki Gigabyte P35-DS3L anakartın kuzey köprüsü cidden ısınıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

Güle güle kullan kardeşim, güzel bilgilendirme olmuş. Gerçi benim tercihim, fanı anakarta doğru üfleyen soğutucular yönünde ama, güzel bir alternatif diyebilirim..

ilidan

Sisteme Gözat

23 Temmuz 2008; 15:39:48 

Sağolasın AMFİBİ hocam. Sizi yönetici olarakta mı görecektik, hayırlı olsun.
Anakarta doğru üflemesini soğutma yönünden mi istiyorsunuz? Diğer komponentleri de soğutsun diye? Eğer onun için diyorsanız o daha mantıklı tabi. Zira bendeki Gigabyte P35-DS3L anakartın kuzey köprüsü cidden ısınıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

"EVEREST Ultimade Edition" programı Windows ta "system tray" de çalışıyor ve bilgisayara ait tüm voltaj-sıcaklık ve fan değerlerini veriyor hocam.
http://www.lavalys.com

O sıcaklıklar mümkün değil diyorsunuz ama ben de şunu diyeyim: FEEL HURRICANE-II kasanın arkasındaki sessiz büyük fanı da açtım, bilgisaayar ilk açıldığında masaüstündeyken CPU fanı dönmüyordu bile. Orthos ile yüklenince biraz dönmeye başladı. Hatta ORTHOS ile tam yüklendiğimde (priority 10 du galiba) bile sıcaklıklar çok değişmedi. Sadece bir kaç kez 52 dereceyi gördü ve anında indi o kadar.

quote:

Orjinalden alıntı: vipmail123

quote:

Orjinalden alıntı: ilidan

3,6Ghz de SP2004 ORTHOS ile yüklenince bile CPU sıcaklığı 48-49 derecenin üstüne çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilidan -- 23 Temmuz 2008; 15:44:27 >

ilidan

Sisteme Gözat

23 Temmuz 2008; 15:44:57 

Hocam tam emin değilim ama şöyle diyeyim: Yarım kilodan az gibi. Anakartı kasmıyor. ZALMAN FATAL1TY FS-C77 cpu cooler dan çok daha hafif.

quote:

Orjinalden alıntı: R-34

hayırlı olsun
ağırlık ne kadar ??

Teşekkürler arkadaşlar.

quote:

Orjinalden alıntı: alibotan

Hayırlı olsun... Güle güle kullan...

ilidan

Sisteme Gözat

24 Temmuz 2008; 13:26:44 

En iyisi "Screen Shot" koymak galiba. Bir görüntü bin sözcükten efdaldir.
Masaüstü 1680x1050 olduğu için dosya büyüktü, görüntüyü kırpmak zorunda kaldım. Resme dikkatli bakın hocam: Masaüstünde sistem boşta iken sıcaklık sadece 35 derece ve fan dakikada 112 devirde dönüyor. SP2004 Orthos IDLE durumda, boşta.

Ayrıca bu sabah yaptığım denemelerde E2160 CPU ile 3,51Ghz hızlara stabil olarak çıkabildim. Sanırım OC özürlü OCZ XTC Platinum DDR2-800 CL4 ramlardan kaynaklanan bir problem var. SS leri gerekirse yarın koyarım.

quote:

Orjinalden alıntı: vipmail123

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ufaltılmış ön izleme resmi

grrdn

24 Temmuz 2008; 14:08:49 

Hayırlı olsun sıcaklık değerleri gayet iyi

''Söylesem tesiri yok,
sussam,gönül razı değil...''
Fuzuli
corhi

24 Temmuz 2008; 14:57:45