Overclock denemeleri yapıyordum, Everest ile bir ısıları kontrol edeyim dedim ama bir türlü anlam veremediğim dereceler söz konusu. Screen Shot aldığım an sadece ramlerde ek voltaj var. onun dışında çarpan veya başka hızlarda değişim söz konusu değil. CPU nasıl oda ısısının da altında hatta 1-2 derece olabilir? Anakartta mı sorun var yoksa başka birşey mi çözemedim. GA MA770-DS3 ve AMD Athlon X2 5200+ kullanıyorum.
Bu arada stok fan kullanıyordum. O zaman 9-10 derece gösteriyordu. Şimdi thermaltake fanı var. Isı daha da indi ama mantıklı görünmüyor.
Bios update etmeyi dene kardeşim. Geçenlerde ben de yeni anakart almıştım ve sistemi kurduktan sonra Everest'ten sıcaklık değerlerine baktığımda E8400, 3.6 da çalışan işlemciyi 8c olarak gösteriyordu. Bios update ettikten sonra normale döndü. 38c şu an.
_____________________________
DOST, ÜÇ TÜRLÜDÜR.. BİRİ, İLÂÇ GİBİDİR. GEREKTİĞİNDE ARARSIN.. BİRİ , GIDA GİBİDİR. DEVAMLI ARARSIN.. VE BİRİ, HASTALIK GİBİDİR. O GELİR SENİ BULUR... İMAMI GAZALÎ (R.A.)
BIOS'u dün update ettim. 2 hafta önce çıkan son versiyonu yüklü. ben de en başta bios diye düşündüm ama galiba anakarttaki algılayıcılarda sorun var. hal böyle olunca ne nasıl çalışıyor bulamıyorum zorlayamıyorum da makineyi :S
EDIT: hatta aştı kendini -2 bile gösteriyor. buz tutacak cpu diye korkuyorum heheh :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan85 -- 18 Temmuz 2008; 13:01:50 >
Fanin isi borularina dokun. Eger sicak degillerse dogrudur. Benim AMD islemcimin de cekirdekleri bosta o 10-15 derecelerde oluyo. Hava da soguksa bide AMa suan voltaj var, overclock lu kullaniyorum. CPU 47 cekirdekler 26-28 derece
Yaz ayında 2C çekirdek sıcaklığı mümkün değil. Kışın bile mümkün değil. Kesinlikle yanlış ölçüm olayı sözkonusu.Mustafa abimin tavsiye ettiği gibi,ben de bios güncellemesi yapmanız gerektiğinden yanayım.Ayrıca,yazılımsal olarak değil de,biostan kontrol edin sıcaklıkları.