beyaz tek antenli olanı komşumla internetimi baylaşmak istiyorum oda usb bi alıcı aldı ama aramızda bi ev olduğundan dolayı çekmedi ben bu modeme anten ekleye bilirmiyim bildiğim kadarıyla anteni değişmiyo illa modemi mi değiştirmek zorundayım
Bu modemlerin antenleri 2 yada 3 db lik antenlerdir.Maalesef değiştirilemez,değiştirilse bile verim alınamaz.Bazı modemlerin değiştirilebiliyor.Oda özellikler kısmında yazıyor.
Yüksek db li antene sahip olan yani 5 veya 7 dblik modemlere bakmalısın.Bu yalnız masraflı ve kolay bir çözüm olur.Evinin konumunu bilemiyorum,arada çok engel varsa bu da çözüm olmayabilir.
Çift anten demişsin bu çift anteli olanların db açısından verim artışı söz konusu değildir.
Onun dışında airmax modemi daha yükseğe yani dolabın üstü gibi yerlere koyabilirsin,odanın çeşitli yerlerine engelden uzak bir yere koyarak deniyebilirsin vs...Modemin kanalını değiştirerek deneyebilirsin.
Sana tavsiyem araştırmadan çift antenli vs.. diye modem alma,kullanıcı yorumlarını okumayı ihmal etme.
Bu modemlerin antenleri 2 yada 3 db lik antenlerdir.Maalesef değiştirilemez,değiştirilse bile verim alınamaz.Bazı modemlerin değiştirilebiliyor.Oda özellikler kısmında yazıyor.
Yüksek db li antene sahip olan yani 5 veya 7 dblik modemlere bakmalısın.Bu yalnız masraflı ve kolay bir çözüm olur.Evinin konumunu bilemiyorum,arada çok engel varsa bu da çözüm olmayabilir.
Çift anten demişsin bu çift anteli olanların db açısından verim artışı söz konusu değildir.
Onun dışında airmax modemi daha yükseğe yani dolabın üstü gibi yerlere koyabilirsin,odanın çeşitli yerlerine engelden uzak bir yere koyarak deniyebilirsin vs...Modemin kanalını değiştirerek deneyebilirsin.
Sana tavsiyem araştırmadan çift antenli vs.. diye modem alma,kullanıcı yorumlarını okumayı ihmal etme.
modemidolabın üstüne koydum gene bi faydası olmadı
benim demek istediğim alıcak olduğum anteni icine leym lesem filan olmazmı kendi antenini değiştirme yada yeni ekleme imkanım hiç yok mu??? yani çözüm olarak ne yapmalım???
sana şunu önerebilirim arkadaşın dediği gibi senin anteni değiştirmen biraz zor ama komşunun aldığı usb wireless'ın anteninin değişme imkanı varsa onun iyi ir anten almasıyla sorununuz çözülebilir ama evlerin konumu çok önemli şuan bende aynı sorunu yaşıyorum ve kendim anten ayarlaya bilsem bende komşuadan sağlam bir internet alabilecem ama hayırlısı neyse sana kolay gelsin uumarım çözüm bulursunuz ayrıca şunuda ekleyeyim komşunun elindeki usb alıcının modelini yazarsan ve evlerin konumunu da bu yazıya eklersen daha çok yardım alabilirsin çünkü internette az bir araştırma yaparsan usb wireless alıcıların kullanıcıları genelde antenlerini değiştirir tabi anteni ve bu antenin değiştirilebilme imkanı varsa ki bu modem almaktan daha akıllıca olur diye düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kare_-_as -- 18 Temmuz 2008; 18:43:41 >
sana şunu önerebilirim arkadaşın dediği gibi senin anteni değiştirmen biraz zor ama komşunun aldığı usb wireless'ın anteninin değişme imkanı varsa onun iyi ir anten almasıyla sorununuz çözülebilir ama evlerin konumu çok önemli şuan bende aynı sorunu yaşıyorum ve kendim anten ayarlaya bilsem bende komşuadan sağlam bir internet alabilecem ama hayırlısı neyse sana kolay gelsin uumarım çözüm bulursunuz ayrıca şunuda ekleyeyim komşunun elindeki usb alıcının modelini yazarsan ve evlerin konumunu da bu yazıya eklersen daha çok yardım alabilirsin çünkü internette az bir araştırma yaparsan usb wireless alıcıların kullanıcıları genelde antenlerini değiştirir tabi anteni ve bu antenin değiştirilebilme imkanı varsa ki bu modem almaktan daha akıllıca olur diye düşünüyorum
usb alıcıyı tanıdık bi bilgisayarcıdan aldık bu model uygun olmazsa değiştirme imkanımız var ve önerebileceginiz bi model var mı???
artı bir başka seçenek olarak da bu tanıdık bilgisayrcıya bu sıfır modemi belli bi fiyata saydırıp başka bi modem mi alsak mesela 80 e saysa max 125-150 arası bi modem mi alsak??? yada bu modem hakkında bilgi sahibi olan var mı bu modem bu kadar eder mi yada daha fazla mı eder kazıklanmayalım
komşunun evine gelicek olursak onların ev bi üst sokakta ve yüksekte kalıyo
çok kararsız kaldım siz olsanız ne yapardınız bana bi yardımcı olun???
arkadaşım 20-30 derecelik hüzme açısına sahip directional antenler var,bu antenleri kullanabilmek için ise uygun donanıma sahip olman gerekiyor.
Herşey sonuçta maddiyatta bitiyor,eğer dediğin gibi aradaki engeller fazla ise bunu aşmak ancak profesyonel donanımla mümkün olabilir.Yani söz konusu basit modem ve alıcılarla şansın varsa en uygun konumu bularak sonuca varabilirsin.
Bunun dışında birçok çözüm de var araya repeater koymak gibi ama şu safhada aklını çok karıştırmak istemiyorum.
Önceden dediğim gibi evin konumunu bilmediğimden dolayı şunu alırsan olur diyemem.Yani şunu alırsan kesin sinyal alırsın diyenlere de pek inanma.Ben kendi evimde alt kattan wireless sinyalini bir oda öteden alamıyorum.Alsam da aradan biri geçince kopuyor.
pek yardımcı olamadım,şansın bol olsun.
Bu arada modemin yakınından sinyal alabiliyor musun,yani wireless özelliği açık değil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spyae -- 18 Temmuz 2008; 21:26:14 >
arkadaşım 20-30 derecelik hüzme açısına sahip directional antenler var,bu antenleri kullanabilmek için ise uygun donanıma sahip olman gerekiyor.
Herşey sonuçta maddiyatta bitiyor,eğer dediğin gibi aradaki engeller fazla ise bunu aşmak ancak profesyonel donanımla mümkün olabilir.Yani söz konusu basit modem ve alıcılarla şansın varsa en uygun konumu bularak sonuca varabilirsin.
Bunun dışında birçok çözüm de var araya repeater koymak gibi ama şu safhada aklını çok karıştırmak istemiyorum.
Önceden dediğim gibi evin konumunu bilmediğimden dolayı şunu alırsan olur diyemem.Yani şunu alırsan kesin sinyal alırsın diyenlere de pek inanma.Ben kendi evimde alt kattan wireless sinyalini bir oda öteden alamıyorum.Alsam da aradan biri geçince kopuyor.
pek yardımcı olamadım,şansın bol olsun.
Bu arada modemin yakınından sinyal alabiliyor musun,yani wireless özelliği açık değil mi?
directional antenler var,bu antenleri kullanabilmek için ise uygun donanıma sahip olman gerekiyor. demişsin donanımdan kastın modem antenin değiştirilebilir olması mı???
maddiyata gelince elimizde aldığımız usb alıcı hariç 75 ytl var bununla ya iyi bir alıcı alıcaz yada modemi değiştircez sizce hangisini yapalım???
evin konumuna gelicek olursak bizim ev tek katlı komşumla aramızdaki evde tek katlı yalnız komşumuzun evi üst sokakta olduğu için yüksekte ve normal bir binanın ikinci katında gibi yani bizim evi yüksekten görüyo
bide bu modem 54 mbps modemi değiştirsekte 125 mbpslik bişi alsak hızda ve kapsamada etkisi ne olur pek bişi fark eder mi???
sana nasıl yardım edeceğimi şaşırdım :) açıkçası çözüm sadece bir antenle olacak gibi değil gözüksede komşum benim evi yüksekten görüyor demişssin bu bir avantaj ama nasıl bir anten veya nasıl bir modem kullanacağın konusuna gelince bu konuda sana bişey öneremem modemi komşunun evine bakan pencerede komşunun evine gelecek hizada tut ama işin kötü tarafı komşunun kullandığı usb alıcısının anteni yok öncelikle elindeki tüm imkanları kullan ondan sonra olmadı kesenin ağzını açarsın komşunda usb uzatma kablosu mutlaka vardır ve evler birbirini görüyor diyorsun her ikinizde bulunan cihazlar mümkünse bir birini görecek şekilde ayarlanırsa ve arada her hangi bir engel olmadığına emin olursanız ki bence sınırları zorlayın gerekirse modemi bir üst kata çıkar ve arkadaşının penceresini mutlaka görsün duvar bina gibi engellerin kalmadığına emin olunca ki arada bir sokak var demişssin iki cihaz arası mesafe en fazla 45 50 mt. olsun az da olsa cihazlardan biri mutlaka sinyal almalı ama arada engel olmazssa kısacası ben bukadr yardım edebilirim anten konusuna gelince modemin anteniyle sorunu halletmen zor forumda bazı arkadaşlar yardımcı olursa önere bilecekleri modeller vardır mutlaka ve kusurumuza bakma elimden anca bukadar yardım geliyor son olarak wireless konusunda sınırları zorlamalısın ben şuan komşudan %24 oranında sinyal alabilmek için bilgisayarımın kasasının arkasının büyük bir bölümünü 6 kattaki odamın penceresinden dışarı çıkarmışım birin kafasına düşsse mahkemelik olacam :D
directional anten için ona uyumlu wireless card gerekir.Yani senin arkadaş nasıl usb alıcı aldıysa,söz ettiğim antene uyumlu pci wireless kart da alması gerekir.Ama tecrübeniz yoksa bu işlere hiç bulaşmayın.
Bu linkteki ürünleri de uyumlu olmayan modellerle kullanırsan verim alamazsın.Bütün ürünlerin özelliklerini dikkatlice okumalısın,kaç db ye kadar destekliyor diye,soketi nasıl diye.
Bir şey yazmaya korkuyorum,arkasından 1 sayfa açıklama yazmak zorunda kalırım diye.
Ne yazık ki bu iş tarifle olmaz benim yazdıklarım sadece bir önbilgin olsun diye idi.Forumu biraz araştır.Bu işler hemen pat diye olmaz.Bu kablosuz bağlantı işi aynı çanak anten işi gibi eğer tecrübesizsen insanı kanser eder.Benden bu kadar dostum.İyi şanslar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spyae -- 19 Temmuz 2008; 3:16:35 >
biz en iyisi alıcıyı güçlendirelim dedik ve o usb alıcıyı geri verdik yeni ve antenli bir usb alıcı düşünüyoruz benim bulduğum üründe Yüksek Transfer Hızı,300Mbps IEEE802.11n ve IEEE 802.11g/b Standartı diyo bu doğrumudur sizce???
biz en iyisi alıcıyı güçlendirelim dedik ve o usb alıcıyı geri verdik yeni ve antenli bir usb alıcı düşünüyoruz benim bulduğum üründe Yüksek Transfer Hızı,300Mbps IEEE802.11n ve IEEE 802.11g/b Standartı diyo bu doğrumudur sizce???
siz ne dersiniz bu ürün hakkında yada bana önerebilecegiiz bi başka ürün var mı buna benzer???
tabi buna bi de anten alıcaz spyae nın önerdiği antende karar kıldım büyük ihtimal bunlar bizim işimizi görür heralde
Ürünün aynısından bende var.Edimax 54mbps 4 dbi antenli.Yani 300 mbps değil.Bu arada neden ben araştır diyorum işte bu yüzden.Bende bağlantı kopup duruyordu.
siz ne dersiniz bu ürün hakkında yada bana önerebilecegiiz bi başka ürün var mı buna benzer???
tabi buna bi de anten alıcaz spyae nın önerdiği antende karar kıldım büyük ihtimal bunlar bizim işimizi görür heralde
Ürünün aynısından bende var.Edimax 54mbps 4 dbi antenli.Yani 300 mbps değil.Bu arada neden ben araştır diyorum işte bu yüzden.Bende bağlantı kopup duruyordu.